ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА

Софтуер, приложения, WordPress, бизнес, социални мрежи, маркетинг, лидерство, личности

Тук сме събрали неща свързани с безплатен софтуер, полезни web приложения, интересни бизнес подходи, любопитни факти за лидерството и изобщо основни неща от тематиката и категориите на сайта – събрани на едно място. Някои от инструментите редовно използвам, други са ми направили силно впечатление, така че ще получите само подбрана, качествена информация.


Безплатен софтуер и ефективни web приложения

lifehack.bg


  STREMIO: медиен център от ново поколение

До преди да се запознаем със Stremio, за гледането на най-новите филми използвахме разбира се торентите. След като обаче почнахме да ползваме този медиен център, забравихме затях. Инсталирате, избирате от каталога и гледате.

  100+ от най-полезните сайтове с уроци и безплатни ресурси за фотография

Преровихме интернет, за да ви предоставим най-добрите източници в света с ресурси, уроци, трикове, съвети за оборудване, сайтове с портфолио на популярни фотографи и изобщо всичко свързано с фотографията.

  ТОП 18 инструмента за управление на проекти

След като преобърнах най-добрите си източници, успях да селектирам най-добрите инструменти за създаване на списъци със задачи и управление на малки и средни проекти. Може да се каже, че този списък с безплатни програми е BEST OF THE BEST!

  Oozled събира на едно място най-добрите ресурси в интернет

Като казвам ресурси имам предвид всичко – от графични изображения, PSD файлове, визуално вдъхновение, до безплатни уроци, софтуер, книги и изобщо каквото се сетите. Всичко е добре подредено в категории.

  Топ 20+ на най-добрите безплатни програми за обработване на снимки

Статия от тежката артилерия на lifehack.bg с полезни ресурси. Заредили сме я до горе с безплатен софтуер за обработка на снимки. Ако имате нужда от програма, за да организирате фотографиите си, тук ще я намерите!

  50+ места за теглене на безплатни снимки и графични ресурси

В предния линк ще намерите инструментите, а тук ще откриете необятен океан от материал. И тук поста представлява BEST OF THE BEST на сайтовете съдържащи не само най-красивите снимки, но и всичко е напълно безплатно. Ако ви трябва ефектна снимка за Фейсбук статус или фотография за следващия ви уеб проект, това е вашето място!

  ТОП 10 трика за Youtube – осигурете си видео преживяване на много по-високо ниво

Как да изключим непрекъснато изскачащите анотации или рекламата, която натрапчиво се появява, докато гледаме любимия си клип? Как да изтеглим видео от Youtube или да споделим само нужния фрагмент от него? В тази статия са отговорите.

  Огромен списък с безплатни приложения и софтуер за вашият windows

Може би това е най-огромният ресурс, който сме правили в lifehack.bg Тази страница съдържа над 120 безплатни софтуера за абсолютно всякакви теми и цели. Ако търсите програма, за каквото и да е, проверете там – може да я изтеглите веднага!

  ТОП 10 безплатни програми за Windows, които ще те спасят от нервна криза

Мини списък с безплатни програми, които значително ще облекчат ежедневната ви работа пред компютъра. Тук ще намерите инструменти за махане на досадни програми, приложение за “убиване” на процеси и др. супер полезни неща.

  ТОП 20 на най-добрите програми за обработване на снимки

След обстойно проучване в интернет кои са най-ефективните и качествени безплатни програми за редактиране на снимки и колекциониране на изображение – селектирах най-доброто, за да ви го предложа в този уникален списък.

  50-те най-добри места за теглене на безплатни снимки в интернет

Този материал се превърна в най-богатия източник на визуално вдъхновение в света! Тук съм събрал всичко най-добро, на което може да попаднете, когато търсите безплатни фотографии, графични елементи, снимки за статуси, икони и т.н.

  Board: Пълен контрол над всичко, което искаш да вземеш от интернет

Това, освен че ми е любимото приложение, няма ден, в който да не го използвам. Чрез него колекционирам снимки, на които попадам в нета за следващи статии. Освен това съм си създал няколко други дъски, в които пък колекционирам цитати, ресурси за дизайн и неща, които ме вдъхновяват. Много полезен инструмент! Научете всичко, което трябва да знаете за Board

  Web Clipper: Най-мощната прахосмукачка за web съдържание в света

След Board, това е моят фаворит №2, който ежедневно прилагам, за да колекционирам статии от интернет, които искам да присъстват и в lifehack.bg Освен че може да изсмуче всичко от нета и да го подреди по много удобен начин в Evernote, това безплатно приложение би могло да бъде най-добрият ви органайзер.

  WeTransfer: елегантно и безплатно споделяне на файлове големи файлове

Още един мой верен помощник. Особено, когато трябва да пратя на някого голям архив или много снимки. Сещам се за последната сватба, на която бях. Благодарение на този уеб инструмент получих без проблем всички снимки, които бяха с размер над 1.5GB. Разгледайте от статията как и вие да го използвате в работата си.

  Инструменти за откриване и консумиране на най-доброто съдържание в нета

Това е богат лист от най-доброто, което може да използвате, за да сте в час с всичко най-ново, което излиза в мрежата – социалки, софтуер, онлайн маркетинг, смартфони и т.н. Повечето от нещата и в момента използвам, за да подсигурявам това място с актуални теми и мога да Ви гарантирам, че вършат страхотна работа.

  Skitch – фантастичния софтуер за анотации, текст и снимки на екрана

Друг фантастичен инструмент, част от моята работа е това приложение за анотации, снимки на екрана и отбелязване на тях с красиви стрелки, текст, ограждане и други ефекти. Ако работата Ви е свързана с компютър, това приложение, поддържащо всякакви устройства, включително и windows ще ви стане един от верните помощници.

  27 от най-добрите програми за мисловни карти и брейнсторминг в Света

В тази статия се опитах да събера почти всички най-добри инструменти, чрез които може да създавате, рисувате мисловни карти, планове, графици, мозъчни атаки и т.н. Някои от тях са платени, но въпреки това ще може да изтеглите пълните им версии безплатно. Това е добър ресурс за всеки, който иска да развихри въображението си.

  Софтуер за създаване на ефектни анимирани GIF изображения

Не знам дали сте виждали, но в някои статии вместо видео ми е много по-удобно да направя кратко анимирано изображение, което да обясни, това, за което пиша. Тази статия ще ви разкаже как точно и вие да можете да си правите ефектни gif анимации, както и ще имате възможност да изтеглите безплатен софтуер за това.

  10 от най-добрите инструмента за създаване на презентации

Това смея да твърдя са едни от най-добрите помощници при създаването на впечатляващи презентации. Чрез тях ще имате възможност да създадете ефектни анимирани или стандартни истории, с които да впечатлите публиката си.

  Професионален редактор на изображения с брутално много възможности

Който не е използвал Fotor, той не се е влюбил в него. След статията за него страшно много хора ни благодариха, че сме ги светнали за този уникален, безплатен редактор на снимки. С нещо ще може да създавате и множество ефекти, колажи, да редактирате снимки, да прилагате филтри, да използвате замъгляване като ефект и още много други неща.

  Свръх мощен инструмент за Youtube, с който видеото става по-бързо и приятно

Няма как страница с полезни ресурси да мине без нещо супер яко за youtube. Чрез това разширение за браузъри ще имате възможност да настройвате адски много неща. Като се започне от автоматично стартиране на видеото на по-голям екран – функция, която задължително използвам, та се стигне до възможност за сваляне на клипове в най-различни формати – доста лесно. Просто прочетете статията, за да видите как да го инсталирате!

  55 от най-добрите безплатни програми за Windows

Още един списък с безплатен софтуер, който може да изтеглите веднага. Разнообразието е изключително голямо, а програмите може да ги имате веднага.

  Огромен списък с над 50 фантастични, безплатни web приложения

Това е нещо като ресурс в ресурса. Статията е разделена на 2 като в първа част ще намерите линк и за втората. Съдържа изброени няколко доста ефективни инструмента. Темите, които обслужват тези безплатни приложения са най-различни и съм сигурен, че ще намерите нещо, което да използвате ежедневно.

За още страхотни инструменти проверете категорията: Софтуер и WEB приложения.

facebook

Facebook, Pinterest, Instagram, LinkedIn, Google+ 

  Как да привлечем първите 1000 истински Facebook фена към бизнес страницата си

Нейл Пател е създал инфографика, в която много лесно ще намерите отговорите – стъпка по стъпка.

  Как да превърнете посетителите на сайта си в клиенти, без дори те да разберат [GUIDE]

Маркетолозите имат нужда от по-бърз “транспорт”, чрез който да скъсяват процеса на продажба. Чудесен начин за това е “скоростния влак” на онлайн бизнеса наречен ремаркетингекспрес”. И ако до сега не сте прилагали тази стратегия, вижте това пълно ръководство, което ще ви упъти как да използвате ремаркетинга в своите кампании.

  Видео рекламата във Facebook: най-добрите практики 2015

Тази статия представлява пълно ръководство за тенденциите, добрите практики и триковете, които професионалистите използват, когато става въпрос за Фейсбук видео.

  Как се създава мулти-продуктова реклама във Facebook – ръководство

Динамичните мулти-продуктови реклами дават възможност за създаването на малък каталог, чрез който автоматично ще насърчите продажбата на различни видове стоки, без да се налага да създавате десетки отделни промо кампании за всяка.

  Тайните познания за Facebook маркетинга, до които всички искат да се доберат

Заедно с колегите от “Beyond Academy” създадоме мини поредица от 2 супер заредени постове с полезна информация. В този ще намерите много инфо и обяснения за някои от крайъгълните камъни на дигиталния маркетинг в тази социална мрежа.

  Как да качвате снимки във Facebook, без да губят качеството си

Тук засегнахме един от най-наболелите проблеми при споделянето на снимки във Фейсбук, а именно влошаването на качеството, веднаг щом ги качите. Е, вече имате решение на проблема. Остава само да разгледате внимателно това ръководство.

  28 Facebook трикове, препоръки и инструменти, с които да се оборудвате

Колекция с подробни обяснения за настройки на поверителност, повишаване на анонимността във фейсбук, инструменти за анализиране и подобряване на фен страници, трикове за по-добри статуси и още много ресурси.

  Подробни Facebook ръководства, приложения и инструменти

Това е една специално обособена страница /отново ресурс, в ресурса/, която направихме с едничката цел да съберем най-полезните постове в lifehack.bg за Facebook.

  Instagram, Pinterest, LinkedIn: най-важното, което трябва да знаете

Това, подобно на горният линк, също е специално обособена страница, в която сме събрали основни публикации с най-важното, което трябва да се знае за тези социални мрежи.

  Компактно ръководство с ресурси за изграждане на добър Google+ профил

Тук разказваме за един ресурс, който съвсем нагледно обяснява стъпките, които трябва да се предприемат при всяко начало на един Google+ профил. Освен това, инструментът съдържа директни линкове към основни модули на социалката!

  Google+ интерактивен статус – отличете се от останалите

Нагледно, с илюстрации показваме как точно да си направите и вие интерактивен статус за Google+ Това е ефект, който изключително успешно използваме когато споделяме там.

Ефективен онлайн маркетинг и реклама

Ефективен дигитален маркетинг и онлайн реклама 

  10 нови маркетингови идеи, които ще ви докарат пари, читатели и трафик

Работещите концепции в тази статия не съм ги измислил аз – просто съм ги пригодил към дейността си. Всъщност, те са продукт от работата на едни от най-успешните играчи в света на онлайн маркетинга. Прочетете до край – ще ви хареса!

  Това са идеалните дължини на всичко в интернет

Ако се интересувате от това каква е оптималната дължина на Фейсбук статус, колко трябва да бъде дълъг един пост в Google+, или пък какъв трябва да бъде перфектния брой символи на заглавието на един мейл – тази статия ще ви даде тези и много други любопитни отговори за идеалния брой на символите на всичко в интернет.

  Защо добрата рекламна статия е новия ефективен маркетингов инструмент

За съжаление няма да видите някой да споделя банер, точно затова в този материал разказваме за рекламната блог статия като новият мощен маркетингов инструмент.

  Маркетинг чрез съдържание – трайни спомени в съзнанието на вашите читатели

Като продължение на горния материал, тази статия описва начините и смисъла от маркетинг на съдържанието. Освен това е изпълнена и със страхотни цитати от световно известни професионалисти, които допълнително я обогатяват. Горещо препоръчвам! Ако искате да сте в час с този модерен онлайн маркетинг, прочетете това ръководство, в което ще разберете и как да се включите в новата ни категория!

  Маркетинг на позволението: най-важното, което трябва да знаете

Тук ще откриете основното, което трябва да знаете ако искате да прилагате в бизнеса си дефинирания като Маркетинг на позволението подход от Сет Годин. В ерата, в която всеки от нас се бори за вниманието на потребителя, това е задължително четиво за тези от вас, които искат да прилагат един по-ефективен маркетинг!

  20 основни правила за печелене на пари в интернет

Материал, посветен на размислите на Сет Годин върху възможностите и успешните подходи за печеленето на пари онлайн.

  Дейвид Огилви и неговите 30 догми на маркетинга

В 2 части сме представили основните моменти от философията и принципите на Огилви за маркетинга, който създава. Материалът е обогатен и със страхотни примери, рекламни кампании и цитати на “рекламния бог”, с което да засилим посланието му.

facebook

Мениджмънт, лидерство, стратегии 

  Безценни уроци по мениджмънт и лидерство от основателя на VISA

В основни линии стратегията на VISA е организирана около едно по-ефективно тълкуване и прилагане на Лидерството. Внедряването и се превръща в една от основните причини VISA да се превърне в една от най-великите компании на нашето време.

  Най-важният бизнес урок от двама откачени братя, които построиха самолета

“Когато Уилбърт чул за смъртта на Ото Лилиентал, той се обсебил от една откачена идея. Прехвърлил тази “лудост” и върху брат си Орвил.” – за примера на братята Райт и най-важния урок за бизнеса

  Синтаксис на успеха – стратегии, чрез които ще постигнете всичко, което пожелаете

Истински ефективните методи за управление на живота, които няма да ви подведат – от Тони Робинс

  Стратегия син океан – да кажеш FUCK OFF на конкуренцията

Една статия, с която ще се опитаме да разбием представите ви за правенето на бизнес и за отношението ни към конкуренцията по примера на цирк Дьо Солей

  Лидерство от ниво 5 – триумф на личната скромност и желязната воля

Любомира Любенова създаде 2 изключително сериозни гост статии с високо качество за най-висшето ниво на лидерството, а именно това от ниво 5. Ако искате да научите какво представлява то, как да го постигнете и да научите за хора, които вече са го достигнали – разгледайте внимателно публикацията.

  Работа в екип като момчетата от Американските Военноморски Тюлени

Изпитвам огромно възхищение от работата, тренировките и живота на морските Тюлени на САЩ. Това е особен вид порода американци, а не мазните разхождащи се хамбургери.

Статията е по материали на пенсиониран командир на взвод от тюлени и разказва как можем да адаптираме тяхната пословична екипност в бизнеса и живота.

  Единственият наръчник по мениджмънт и лидерство, който ви е нужен

Това мини ръководство е по материали на иконата на американският бизнес и мениджмънт, бивш изпълнителен директор на General Electric – Джак Уелч. Един човек, който определено има какво да ни научи за управлението на хора и бизнес – независимо, че на моменти е безжалостен, дори безскрупулен.

[su_box title=”Личности за пример, които вдъхновяват” style=”soft” box_color=”#ffffff” title_color=”#8b8b8b” radius=”2″]

  Как работи Мирослав Запорожанов: между предприемачеството, писането и спорта

  Сритване на задници ала Стив Джобс: профил на най-успешната откачалка

  Марк Твен – 7 страхотни урока за живота от големия мислител и писател

  Алберт Айнщайн – 10 урока от геният на науката, които трябва да запомним

  Арнолд Шварценегер – за дългия път от беден австриец до идол на милиони

  Силвестър Сталоун – портрет на един от най-амбициозните и успешни актьори

  Крис Гарднър – уроци в преследване на щастието, героят от едноименния филм

  Джаки Кенеди – истински човек, жена от класа – на какво ще ни научи Джаки

  Уолт Дисни – 7 урока, които ще променят живота ви – философията на великия творец

  Рубриката ни как работи – интервюта със страхотни личности и професионалисти!

[/su_box]

Ако смятате, че тази страница е полезна, бих искал да направите за мен само 2 неща:

Първо – запазете я в отметките на браузъра си, тъй като регулярно ще се обновява. И Второ – споделете я с вашите приятели чрез този линк  icon-facebook.

Ако влизате тук за първи път, може би ще искате да станете част от Фен страницата ни във Facebook или в Google+ Дори и да не го направите, искрено Ви благодаря за вниманието към нашият скромен сайт! 

Коментирай

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак