Най-добрите ресурси в интернет събрани на едно място благодарение на Oozled

Ловувайки за следващото парченце супер информация, която да ви споделя в lifehack, попаднах на нещо много любопитно. Открих услуга, която си е поставила за цел да обедини най-добрите web ресурси, които могат да се намерят в интернет. 


Историята на едно от най-полезните места в web

Малка част от темите сред, които може да търсите в oozled
Малка част от темите сред, които може да търсите в oozled

Вдъхновен от разговор със свой състудент, уеб дизайнерът Дан Едуардс създава компилация от списъци с книги, приложения и уеб сайтове, които целят да бъдат в полза на студентите. Това се случва във времето, когато Дан подготвя статия за Medium съдържаща списък от 200 полезни места в интернет, където може да се намери всичко – снимки, графики, типография, услуги и изобщо каквото се сетите.

Много бързо Дан разбира, че хората наистина оценяват този ресурс и го приемат страхотно. Но това не е всичко! Той открива и, че потребителите възприемат идеята му и като нещо, за което биха искали да допринесат и да бъдат част от него.

Веднага след публикуването на въпросния пост, за изключително кратко време той е посетен от над 50 000 потребители и получава над 800 препоръки. До април 2014 Дан вече е добавил към проекта си над 230 ресурса, а към момента цифрата надвишава 700.

Някои открива сам, други са благодарение на читатели.

Задвижен от ентусиазма на хората, той решава да направи нещо повече като започва да си партнира с дизайнера и разработчик Райън Тейлър, а през май тази година стартира и бета версията на идеята превърнала се вече в продукт с името oozled.

В следващите редове ще ви разкажа именно за тази услуга. Вижте защо да запазите този сайт сред любимите си отметки е наистина добра идея… Да започваме:

Как да откривате ресурси за нещата, които ви интересуват

The-latest-50-resources

Използвам oozled от около седмица и за този кратък период сайтът определено се превърна в едно от любимите ми места, където се отбивам щом отворя браузъра си.

Oozled изглежда като съвсем нормален, добре изглеждащ сайт с всичко необходимо за сърфиране не само на десктоп браузър, но и  през мобилно устройство.

Всичко е максимално опростено с едничката цел да ви насочи директно към преживяването, за което е проектирана услугата.

Сайтът притежава 2 основни метода за работа: с регистрация и без регистрация.

Hristo-s-oozled-feed---oozled

Ако не ви се създава профил може да разглеждате безкрайния списък от безплатни и платени благини, но ще пропуснете част от магията на oozled.

Тя включва филтриране на съдържанието чрез широк спектър от потребности и интереси и създаване на ваше лично табло с интереси. Ако се интересувате от теми свързани с бизнеса може да разгледате категориите Meetups, Legal, Payment Solutions и т.н. За любителите на дизайна са предвидени: Colour, Motion Graphics, Responsive Web Design. А за тези, които търсят вдъхновение от безплатни снимки и изображения могат да се възползват от наличните за това списъци с подобно съдържание.

Photography-Resources

Регистрацията ще ви позволи и да създадете персонализирани категории с темите, които ви интересуват. Препоръчвам ви този вариант, тъй като разделите са наистина много и ще ви излизат и доста неща, от които няма да се интересувате.

Персонализираният фийд се създава лесно – само с едно кликване може да добавяте или изтривате ресурси от профила си.

Лично мнение: проучих добре това място, без да остана недоволен от нещо.

От краткия ми опит с тази безплатна уеб услуга останах изненадан, че не съм разочарован. Горещо ви препоръчвам категориите Photography, Inspiration, колекцията от сайтове съдържащи полезни уеб инструменти и The Latest 50, от която ще научите за последно вкараните сайтове.

В ерата на тази силна виртуална шумотевица вероятно малко хора ще отделят време, за да се поразходят из категориите на този страхотен инструмент. Но тези от вас, които го направят ще намерят там едно наистина голямо богатство.

Може да се възползвате от oozled от този линк  icon-external-link 

Харесва ли ви? Намерихте ли любимата си категория?

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак