ТОП 10 трика за Youtube – осигурете си видео преживяване на много по-високо ниво!

топ 10,youtube,видео

И Youtube има своите тайни!  Как да изключим непрекъснато изскачащите анотации или рекламата, която натрапчиво се появява, докато гледаме любимия си клип? Как да изтеглим видео от Youtube или да споделим само нужния фрагмент от него? За тези и други трикове с любимата видео търсачка ще ви разкажа в тази статия.

1. Как да изключите досадните реклами, които тръгват в началото

Chrome_Web_Store_Adblock_Plus

UPDATE: Оказа се, че този трик не сработва при всички. Намерих алтернатива и то лесна. Единственото, което трябва да направите, за да блокирате рекламите в Youtube е да инсталирате едно от разширенията Adblock или Adblock Plus. При мен сега не се появяват реклами, но отново бих искал да ви помоля да тествате и да споделите в коментарите дали този път се получава. Бележка: µBlock е още един страхотен “блокировач” на реклами, който се справя изключително добре не само със стандартните дразнители, но и перфектно ще премахне от погледа ви досадните реклами в Youtube – просто го инсталирате и той си работи!

Adblock Plus Features (1)


Определено не съм против рекламите. Понякога рекламирам и в този сайт, няма как. Рекламата е двигател на прогреса и често не може без нея.

Но нещата не стоят така, когато сте пуснали анимцаионен филм на малкото си дете, а преди него се налага то да гледа реклама на бира. Това би разстроило всяка майка.

При тези и при други случаи, когато не искате всеки клип да започва с порция досадна реклама (когато слушам музика е гадно), ето как да се отървете от нея:

Screenshot

  • В Chrome включете конзолата с Ctrl+Shift+J за Windows или ⌘+⌥+J за Mac;
  • В браузъра Firefox — Ctrl+Shift+K за Windows или ⌘+⌥+K за Mac;
  • Въведете следната команда отдолу, където е празния ред:
[code_highlight language=”javascript”]document.cookie=”VISITOR_INFO1_LIVE=oKckVSqvaGw; path=/; domain=.youtube.com”;window.location.reload();[/code_highlight]

Натиснете ентер и изчакайте няколко секунди.

2. Изключване на анотации и обяви

При възпроизвеждането на клипове в Youtube, техните автори могат да разположат различни изкачащи блокове с текст –  например адреса на сайта си, линк за абонамент или друга информация, за да подобрят онлайн маркетинга си.

YouTube

Понякога това пречи на потребителя да изгледа видеото, а често и дразни, особено ако автора злоупотребява с тази функция. Добрата новина е, че всички тези досадни, изскачащи поленца с текст могат лесно да се изключат. Ето как:

Кликнете на снимката си в горния десен ъгъл на YouTube профила ви. След това от малкото меню изберете звездообразната иконка “Настройки”.

Ще се отвори страницата, в която може да управлявате различни компоненти на видео канала си. Там в лявата част на панела изберете раздел „Възпроизвеждане”  или на английски Playback.

След това махнете отметката от опцията “Show annotations, channel promotions and interactive cards on videos” или на български „Показване на анотации във видеото, елементи на канала и интерактивни елементи”. Готови сте, отървахте се!

3. Буфериране на целия клип

По подразбиране плейърът на Youtube кешира видеото около половин минута напред, след това зареждането спира. При по-бавен интернет това може да доведе до невъзможност да изгледате целия клип, без прекъсване.

Инсталирайки разширението SmartVideo for Youtube лесно ще решите този проблем – приложението предварително ще зареди целия клип.

Download App


Download Appf (1)

По тази тема препоръчвам ви да рагзледате и подробната статия, в която ще ви разкажа за Youtube Center – свръх мощен инструмент, чрез който видеото става по-бързо и приятно + директна опция за сваляне на клипове

4. Забавено възпроизвеждане

В youtube може да откриете обучаващи клипчета практически на всяка тема – от ядрена физика до кулинарни рецепти. При много от тези клипчета ще е доста по-удобно да се гледат на забавен кадър, за да не пропуснете подробности. Възможно е и обратното, когато ще ви е необходимо да изгледате видеото в ускорен вариант.

Jay-Frog-&-KLC

За да направите това трябва да превключите на HTML5- плейър. Отидете в тази страница, където ще видите дали е включен HTML5 плеъра.

След това се върнете на самото клипче и от там в настройките изберете желаната скорост (виж снимката отгоре).

5. Изключване на автоматичното плейване

При отварянето на клип в Youtube той веднага започва своето възпроизвеждане. Това не винаги е удобно, особено ако искате да го изгледате по-късно. За изключването на тази функция инсталирайте това малко разширение за браузъра.

Бележка: Ако сте с последна версия на Flash може и да не сработи.

Download Appf (1)


Download App (1)

6. Зареждане на субтитри

Някой клипове в Ютуб са ценни със съдържащата се в тях информация.

В този случай може би ще искате да запазите субтитрите от краткия конспект от лекции, учебния филм или научно-познавателното предаване. За целта използвайте приложението KeepSub, което умее не само да изтегля субтитри, но и да ги превежда.

KeepSubs Download and save any subtitles from Youtube Viki Crunchyroll and more (1)

7. Как да покажете само отделна част от видео в Youtube

Ако самото видео е прекалено дълго, а вие искате да демонстрирате само част от него, никак няма да ви е трудно да направите това. Всъщност си е доста лесно:

Отворете желаното клипче, изберете момента, от който искате да тръгне, кликнете върху него с десния бутон и изберете „ Get video URL at current time”, това е!

Gims

Можете да споделите този URL линк в социалните мрежи или да го изпратите на приятели, като всички ще започнат гледането  точно от определения от вас момент.

Ако искате да зададете не само началото на отрязъка, но и неговия край, трябва да промените адреса на страницата с клипа по следния начин:

Вмъкнете между youtube и com думата googleapis, а в края – времето на започване и край във формата start=[ starting seconds ]&end=[ ending seconds ].

Така от връзката https://www.youtube.com/watch?v=Ek0SgwWmF9w трябва да получите  https://youtube.googleapis.com/v/Ek0SgwWmF9w?start=30&end=89.

8. Автоматично повторение

За да се повтаря един клип, достатъчно е само да поставите думата repeat между youtube и com, за да получите: https://www.youtuberepeat.com/watch?v=VXPoJAyeF8k.

9. Сваляне на видео от Youtube

В мрежата съществуват десетки различни начина за изтегляне на клип от youtube. В тази статия ще ви споделя само някои от най-лесните и ефективни варианта.

Free Online YouTube Downloader (1)

От вас се иска в адреса на страницата да поставите буквите ss.

Трябва да получите линк като този → https://www.ssyoutube.com/watch?v=Ek0SgwWmF9w, след което ще бъдете препратени към страница за сваляне.


SaveDeo (1)

За да изтегля клип от Youtube в най-различни формати, не само аудио или само видео, използвам и тази страхотна уеб услуга. След като я отворите, просто поставете линк към видеото и отдолу ще се заредят различните възможности за сваляне. Ще ви се предложи да свалите видеото в различно качество и формат – аудио или видео!

За още повече варианти за теглене на клипове от Ютуб, вижте и:


10. Най-важните линкове от профила ви!

Analytics YouTube (1)

За финал избрах няколко линка, които ще са ви от полза, ако сериозно сте решили да развивате профила си в Youtube. За да ги ползвате, логнете се в профила си:


[su_box title=”Още няколко супер трика за Youtube” style=”soft” box_color=”#ffffff” title_color=”#8b8b8b” radius=”2″]
  1. Как да си направя анимиран GIF от YouTube
  2. Как да превключите Youtube в удобния ТВ режим
  3. Видео или цял плейлист от YouTube – директно на десктопа с VLC
  4. YouTube – как да добавите свое собствено лого във вашите клипове
[/su_box]

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: