ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА

STREMIO: медиен център от ново поколение

Запази за после

В тази статия ще погледнем една идея напред в бъдещето на развлекателното видео съдържание и по-конкретно, на начина по който го консумираме и дистрибутираме.

Обект на вниманиeто ни е Stremio – продукт дефиниран от създателите му, като медиен център от ново поколение. Ще разгледаме Stremio в три основни аспекта:

  1. Медиен център;
  2. Платформа за безплатен стрийминг на филми и сериали;
  3. Платформа за по-ефективно дистрибутиране на видео съдържание;

Медиен Център от Ново Поколениe

Съвременният интернет потребител консумира огромно количество видео съдържание от най-разнообразни източници: сайтове за видео споделяне, като YouTube и Vimeo; торент сайтове; както и глобални услуги като Netflix, Hulu, iTunes и HBO GO.

Но достигането до желаното съдържание, често може да се окаже предизвикателство.

Различните услуги предлагат различен интерфейс – някои по-лесни за употреба, други не, като често се сблъскваме със зле поднесени реклами и съдържание, което не представлява интерес. Stremio решава този проблем по много елегантен начин.

Концепцията на продукта предлага елегантна Addon система, чрез която лесно се добавя съдържание в каталога му от различни източници, с бърза инсталацията на Addon за конкретната услуга. Един продукт, унифициран интерфейс, всичките ви филми, сериали и уеб канали в една библиотека.

Discover

Как работи? Интерфейсът на Stremio се състои от каталога със съдържание Discover, мощна търсачка и личната ви библиотека.

Съдържанието в каталога зависи от Addon-ните, които сте активирали.

Addons

В момента продуктът идва с няколко вградени addon-a:

  • Cinemeta – предоставя каталог от филми и сериали, както и подробна информация и изображения за всеки от тях;
  • Channels – каталог и стрийминг от уеб каналите на YouTube, а скоро и Vimeo;
  • Cinema – предоставя авторско съдържание от Stremio партньори;
  • Torrent Stream – addon възползващ се от P2P технологията вградена в Stremio, даващ възможност за стрийминг на филми и сериали от торенти в мрежата;
  • Subtitles – автоматично предоставя синхронизирани субтитри от няколко източника;

Другият основен модул в интерфейса на продукта е библиотеката.

Тя е страхотен инструмент за всеки киноман.  В нея можете да добавяте филми, сериали и уеб канали, които желаете да запазите или следите.

Library


Library-2


Channels

Библиотеката е най-полезна при сериалите и каналите.

Добавяйки сериал или канал, Stremio ви известява, когато нов епизод е наличен. Разполагате също с календар, в който можете да видите всички предстоящи епизоди на сериалите от библиотеката си. Супер, нали?

Calendar

Директно от кухнята на проекта: В момента екипът на Stremio разработва интеграции със Smart TV, AppleTV, Chromecast и мобилни устройства. Скоро ще можете да излъчвате директно на вашия телевизор или таблет, стига да са в една мрежа.

Stremio – Платформа за Безплатен Стрийминг на Филми и Сериали от Торент Мрежата

Активирайки Addon-a Torrent Stream, вие получавате достъп до един огромен ресурс от видео съдържание – торент мрежата.

Torrent-Stream

Хиляди потребители ежечасно обменят стотици гигабайти видео съдържание Peer-to-Peer. Тук е и част от магията в Stremio.

Tой предоставя мощен P2P streaming engine, който с помощта на Torrent Stream, позволява да възпроизвеждате видео съдържание от почти всеки добре сийдван торент. Избирането на торента става напълно автоматично за всеки филм или епизод.

Със следващата версия на продукта, ще можете да отваряте собствени .torrent файлове и да стриймвате желаното видео съдържание.

Как работи Torrent Stream?

Torrent Stream не е обвързан с конкретен торент тракер или сайт, което го прави теоретично неограничен откъм съдържание.

Той индексира автоматично торенти от различни източници и отсява най-качествените от тях, след което се възползва от P2P стрийминг технологията на Stremio, за да ви сервира видео съдържанието в рамките на секунди.

Stremio & Popcorn Time

Има ли Stremio нещо общо с Popcorn Time и какво?

И Да и Не. Popcorn Time е проектиран за стрийминг на филми от конкретен торент тракер – YTS. Използвайки Torrent Stream addon-а на Stremio, също стриймвате от торенти, но имате достъп до в пъти повече съдържание, защото Torrent Stream индексира цялата торент мрежа, а не е обвързан с конкретен тракер.

“Popcorn Time се роди от Peerflix – технология, на която активно сътрудничихме при разработката на Stremio. Продуктът Popcorn Time, няма общо с разработчиците на Peerflix. Аржентинските девелопъри, които релийснаха Popcorn Time имаха собствен торент тракер и се оказаха на правилното място в точното време. Стремежът ни от самото начало е много по-различен. Имаме възможност да създадем продукт, който ще промени начина, по който консумираме и дистрибутираме съдържание и ще се възползваме от нея. Стремежът ни никога не е бил просто да оглавим tech сайтовете за няколко дни.” – от екипа на Stremio.

Stremio като платформа за дистрибуция на съдържание

Според последни проучвания на Cisco до 2018 година над 80% от интернет трафикът в световен мащаб ще бъде генериран от видео съдържание.

Дистрибутирането на видео съдържание към крайния потребител е обвързано с огромни разходи за сървърна мощ. Тенденциите показват, че необходимостта от такава ще става все по голяма с навлизането на 4K видеото.

YouTube и Netflix непрестанно инвестират в инфраструктура, за да могат потребителите им да стриймват достатъчно бързо и безпроблемно.

Индустрията има нужда от нов технологичен подход в дистрибутирането на видео съдържание и P2P е много подходящ за целта.

Иновативната Peer-to-Peer стрийминг технология, която Stremio предоставя на своите партньори е в състояние да предостави технология, която ще направи тази промяна.

Peer-to-Peer стрийминг-а свежда необходимостта от сървърна мощ до един сървър. Това е сериозна оптимизация на разходите. Друго огромно предимство на тази технология е, че прави стриймването на големи видео файлове много по-достъпно, което ще стимулира пазарната конкуренция и съответно иновациите в бранша.

Бъдещето е днес. Възползвайте се от Stremio:

Subscribe
Notify of
guest
27 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Печели с УМА, не с времето си
БЕЗПЛАТЕН БЮЛЕТИН
"Бюлетинът, за който мечтаех..." - Цвети Тодорова
Инструменти, идеи и похвати, непознати за останалия свят
*въведете имейл → кликнете на бутона → проверете пощата си → потвърдете абонамента
★★★★★
Печели с УМА, не с времето си