Най-мощната прахосмукачка за съдържание – запази всичко от интернет!

съдържание

Знаете ли как успявам да запазя най-интересните материали, на които попадам в интернет? Искате ли да Ви кажа как успявам и да ги съхраня, подредя и етикирам по теми в любимия си органайзер Evernote – директно в браузъра?

Останете с мен и ще Ви разкажа абсолютно всичко…


Поддържайки lifehack.bg, ежедневно ми се налага да следя и да си запазвам интересни статии, ресурси, снимки, извадки от текст и линкове, на които попадам в интернет и т.н. Ако правех всичко това ръчно, вероятно щях да полудея.

Но като един lifehack, и за тази болка намерихме лек! Оказа се, че има разширение за браузър, чрез което всички тези времеемки операции, изискващи многократни и различни действия, могат да стават изключително бързо и лесно.

Ще Ви представя приложение, вършещо всичко това още докато сте в браузъра, удобно запазвайки и отбелязвайки всичко, което си поискате!

Ако правите проучване, участвате в изследване, организирате маркетинга на съдържанието в уеб сайт или блог, работите върху уеб дизайн на различни проекти – трябва да опитате:

Evernote Web Clipper 6 + интегриран Scitch


снимки на екрана с Evernote Web Clipper

Независимо дали става въпрос за текст от уеб страница, част или цяла статия, а може би и снимка, която да съхраните или да споделите – този безплатен софтуер под формата на разширение за браузъра Google Chrome,  ще ви свърши добра работа.

Внедрявайки страхотните функции на инструмента Skitch + оригиналните опции и възможности на Evernote за колекциониране на най-различни неща от web, се получава брилянтно средство за колекциониране на онлайн съдържание, неговото подреждане, съхранение и търсене в органайзера Evernote.

Разгледайте най-популярния софтуер за снимки на екрана и анотации Scitch!

Evernote Web Clipper 6 е разширение за за браузъра Chrome, което лично аз ползвам от почти 2 години и спокойно мога да каже, че е просто фантастичен.

Благодарение на него ще можете да съхраните всяка част от уеб страница и да си я поставите в папка по избор от вашия десктоп Evernote органайзер, маркиран с подходящия етикет или бележка към записа.

Но това далеч не описва всички възможности на Evernote Web Clipper.

Новият “web прихващач” носи в себе си всичко, което един от най-добрите органайзери в света Evernote може да предложи. И всичко това директно в Chrome /има разширение и за Firefox, но без опциите на Scitch/.

Снимки на екрана и ефектни анотации със Scitch – директно в браузъра

снимки на екрана с Evernote Web Clipper

Поднесено е в красива, дизайнерска опаковка под формата на бутон, разположен горе вдясно при останалите разширения, който след натискане се превръща в мултифункционална лента,

…изобилстваща от инструменти, които все още са много лесни за работа.

А сега, заедно със Scitch ще можете да правите снимки на екрана с различни размери и области, плюс възможност да маркирате или отбелязвате каквото си поискате в тях със стрелки, ограждане, текст и т.н.

В инструментите за анотации и маркиране ще откриете всички налични опции, които се съдържат и в безплатната десктоп версия, за която подробно вече писахме.

Ще можете още и да замъглявате области от снимката, които не искате да се виждат, да използвате различни по цвят и размери стрелки, правилни фигури и кръгове за ограждане, инструмент за кропване на снимката, мащабиране .

И всичко това може да го правите директно в самия браузър!

След като сте променили, отбелязали или пък отрязали уеб страницата, която искате, внесете всичко това директно в Evernote, в която папка си поискате, добавете му етикет /съветвам ви да го правите/ или напишете коментар към бележката.

Всичко това, също може да направите наведнъж! След това го запишете в Evernote и продължете с изследването си. Може и да съхранявате уеб страници или снимки от екрана ви, директно в уеб инструмента, което на първо място ще ви спести място в безплатния ви Evernote акаунт.

И на второ – ще може да вземете линк за споделяне на крайния резултат, който да споделите по мейл или в социалните мрежи – ако се наложи да обяснявате нещо.

Любимата ми фраза – Но това далеч не е всичко!

снимки на екрана

След като промените и запазите всичко, което сте решили по конкретна уеб страница, може да добавите и напомняне директно от инструмента, за да не забравите за нея.

Да обобщим предимствата на Evernote Clipper

Независимо, че има версия и за останалите основни браузъри, която е доста по-ограничена, напълно оборудваното разширение за Chrome – Evernote Clipper може да бъде основание да искате да добавите към работата си и браузъра на Google.

Красив дизайн, въоръжен до зъби с полезни инструменти, перфектна работа – всичко това го превръща в най-добрия web инструмент за съхраняване, споделяне и организиране на съдържание от интернет.

Споменах ли, че има и версия за смартфон?

А като добавим към това разширение за Crome и десктоп версията на органайзера Evernote – получаваме любимата комбинация за работа в lifehack.bg

Инсталирай Clipper | Изтегли Evernote | Видео уроци за Web Clipper

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: