Как да привлечем първите 1000 истински Facebook фена към бизнес страницата си

Запази за по-късно
 masterhack

Чудили ли сте се как да привлечете първите си фенове във Фейсбук страницата си?

Преди време беше доста по-лесно, но сега рекламните разходи постоянно се увеличават, а вие искате да сте сигурни, че ще избегнете фалшивите фенове или тези, които не взаимодействат с вашия бизнес. Така че кои са правилните стъпки в тази посока, които трябва да предприемете, за да развиете бизнес страницата си във Facebook?

За да отговори на тези въпроси, Нейл Пател е създал инфографика, в която много лесно ще намерите отговорите – стъпка по стъпка.


How-to-Get-Your-First-1000-Real-Facebook-Fans

Как да привлечем повече фенове във Фейсбук – накратко:

  1. Попълнете цялата налична информация за бизнеса ви в секцията About
  2. Поканете приятелите си да станат част от страницата (препоръката ни е да ги подберете ръчно. Поканете само на тези, които смятате, че ще имат интерес)
  3. Популяризирайте Facebook бизнес профила чрез другите ви социални акаунти като: twitter, google+, мейл, instagram и т.н.
  4. Използвайте social plugins, чрез които да вградите Facebook фен бокс в сайта ви.
  5. Използвайте Facebook рекламата, за да популяризирате дейността си сред целевата ви аудитория. Вижте тази и тази статии по темата.
  6. Вградете Like бутон на видно място в сайта на бизнеса ви – може и чрез PopUp

Заключение

Ако бизнесът ви не разполага с Facebook страница, определено трябва да помислите за създаването на такава. Това е съвременния основен начин да го промотирате – именно тази социална мрежа е един от добрите източници на трафик за lifehack.bg.

Важно е обаче и как възприемате този рекламен канал, защото Фейсбук е именно това – рекламна платформа (точно като ТВ и радиото), в която може да постигнете страхотна ефективност на рекламата си що се отнася до съотношение цена/ефективност.

Така че започнете с приложението на стъпките, които видяхте по-горе в инфографиката и бързо ще достигнете до 1000 реални фена, без да влагате кой знае колко средства.

Какво още може да предложите като ефективна практика за увеличаване на фенската база?

Източник: quicksprout.com

  • 25
  •  
  •  
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

==========

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg