Как да привлечем първите 1000 истински Facebook фена към бизнес страницата си

Чудили ли сте се как да привлечете първите си фенове във Фейсбук страницата си?

Преди време беше доста по-лесно, но сега рекламните разходи постоянно се увеличават, а вие искате да сте сигурни, че ще избегнете фалшивите фенове или тези, които не взаимодействат с вашия бизнес. Така че кои са правилните стъпки в тази посока, които трябва да предприемете, за да развиете бизнес страницата си във Facebook?

За да отговори на тези въпроси, Нейл Пател е създал инфографика, в която много лесно ще намерите отговорите – стъпка по стъпка.


How-to-Get-Your-First-1000-Real-Facebook-Fans

Как да привлечем повече фенове във Фейсбук – накратко:

  1. Попълнете цялата налична информация за бизнеса ви в секцията About
  2. Поканете приятелите си да станат част от страницата (препоръката ни е да ги подберете ръчно. Поканете само на тези, които смятате, че ще имат интерес)
  3. Популяризирайте Facebook бизнес профила чрез другите ви социални акаунти като: twitter, google+, мейл, instagram и т.н.
  4. Използвайте social plugins, чрез които да вградите Facebook фен бокс в сайта ви.
  5. Използвайте Facebook рекламата, за да популяризирате дейността си сред целевата ви аудитория. Вижте тази и тази статии по темата.
  6. Вградете Like бутон на видно място в сайта на бизнеса ви – може и чрез PopUp

Заключение

Ако бизнесът ви не разполага с Facebook страница, определено трябва да помислите за създаването на такава. Това е съвременния основен начин да го промотирате – именно тази социална мрежа е един от добрите източници на трафик за lifehack.bg.

Важно е обаче и как възприемате този рекламен канал, защото Фейсбук е именно това – рекламна платформа (точно като ТВ и радиото), в която може да постигнете страхотна ефективност на рекламата си що се отнася до съотношение цена/ефективност.

Така че започнете с приложението на стъпките, които видяхте по-горе в инфографиката и бързо ще достигнете до 1000 реални фена, без да влагате кой знае колко средства.

Какво още може да предложите като ефективна практика за увеличаване на фенската база?

Източник: quicksprout.com

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак