Компактно ръководство с ресурси за изграждане на добър Google+ профил – за начинаещи!

Компактно ръководство с ресурси за изграждане на добър Google+ профил - за начинаещи!

Google+ се превърна във втората по големина социална мрежа /въпрос на време е да стане №1 според мен/, както и в страхотно място за хора с едностранни интереси.

Не случайно някои специалисти я наричат мрежа по интереси, а не социална мрежа.

Какъвто и етикет да и поставяме, G+ се превърна в страхотно място, в което може да намерите много по-качествена информация и доста по таргетирана аудитория за вашия бизнес, от която и да е друга социална мрежа в интернет.

Но как да бъдем сигурни, че сме направили всичко, което е необходимо, за да имаме един страхотен профил?

Истината е, че през последните дни бомбардировките от информация за Google+ не спират да обстрелват онлайн пространството с масивните си “байтови снаряди”.

Статии от типа как да използваме G+ за бизнес, как да подобрим профила си така, че да имаме повече трафик и т.н. не спират да се появяват пред очите ни.

Не знам за Вас, но за мен истината за успех в Google+ е простичка:

  • споделяне на страхотна информация – не само от собствения Ви сайт
  • споделяне на статуси, пуснати от други хора в кръговете Ви /re-share/
  • връзване на сайта ви като автор със социалкатата – google+ authorship
  • добре попълнен профил с информация + връзки към сайтовете Ви
  • ежедневно присъствие, което да се изразява в активност между кръговете Ви

Всичко останало е интерпретация на тези простички елементи от плана Ви за успешен профил в Google+. Така че вместо да изброяваме неща, които са очевидни, нека да Ви помогнем да подсигурите технически на първо място тези простички елементи.

Услугата, за която ще Ви разкажа представлява сайт, който съдържа нещо като базова пътна карта на всичко, което е необходимо, за да бъдете Google+ звезда.

Чрез този сайт, ще Ви бъде подсигурен директен достъп /нещо като пищов/ до важни опции и до супер полезни ресурси под формата на подробни ръководства, без да се налага да се лутате, търсейки кое как става.

Начин на работа: тази пътна карта съдържа в себе си различни стъпки, като към всяка има въпрос, на който може да отговорите с Да и Не.

Ако не сте направили това, което се пита във въпроса, ако не сте наясно с конкретната опция – кликвайки на бутона NO, ще Ви се появи прозорче, което дава достъп до полезен ресурс/упътване, където да научите повече за въпросната функция, за да я  настроите.

Така поетапно, едно по едно, вие ще имате директен достъп до полезни ресурси с информация и до важни линкове свързани с най-различни опции в социалката, които тук са разделени на: настройки, интеграция, ангажиране и други.

Изградете профила си в G+ чрез този фантастичен инструмент!

На снимката отдолу може да видите как изглежда картата, която ще Ви отведе до създаването на супер Google+ профил, само чрез няколко лесни стъпки:

Компактно ръководство за изграждане на добър Google+ профил - за начинаещи!

[su_button url=”https://www.simplybusiness.co.uk/microsites/googleplus-for-small-businesses/” target=”blank” style=”3d” background=”#C63D2D” color=”#ffffff” size=”8″ wide=”yes” center=”yes” radius=”5″ icon=”icon: hand-o-right” icon_color=”#ffffff”]Кликнете тук, за да използвате онлайн услугата безплатно![/su_button]

Каква е стойността на вашият Google+ профил или страница?

Това не е всичко! Ако искате да измерите т.нар. AuthorRank на вашият профил или страница и да видите каква е стойността им, искам да Ви предложа и за тази цел един инструмент!

Author-Rank

AuthorRank е алгоритъм, който оценява качеството, количеството и релевантността на входящите връзки, сочещи към ваша уеб собственост, като поставя на тази оценка число.

Взема под внимание и авторството към даден сайт, дали същия е с висока стойност, дали има качествени материали и какви са като стойност линковете към тази информация.

По темата има доста спекулации кое допринася за по-голямата тежест на един профил или страница и затова предпочитам да не се намесвам в тази материя. Този инструмент е още в бета версия, което означава, че ще се подобрява.

Може просто да тествате профила или Google+ страницата си чрез инструмента и да видите каква стойност притежава виртуалната Ви собственост в G+.

Трябва само да попълните ID-то на профила, както се вижда на снимката отгоре – това е!

Може да го направите като кликнете тук!

Е, надявам се тези 2 инструмента да Ви свършат работа по пътя към подобряване на присъствието Ви в G+ Разбира се това е само една база, основа, на която да стъпите и естествено, че няма да се разминете само с това – винаги има какво още да се направи!

Ако желаете, може да се ме следвате чрез профила ми в Google+

Христо Стоянов Google+ профил

[sws_divider_line]

Бих искал да Ви помоля да отговорите на следните въпроси в полето за коментари:

  1. Какви похвати използвате, за да подобрите профилите и страниците си?
  2. Какви инструменти използвате, за да измерите влиянието си в Google+
  3. Кое според Вас е най-важно за авторитета на един профил или страница в G+

Вижте още иКак да повишите влиянието си в Google+ с 281%

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА