Google + наръчник за новото, по-голямо и ефектно ковър изображение [плюс страхотен PSD шаблон]

google + cover photo
Google + наръчник за новото, по-голямо и ефектно ковър изображение

Да не мислите, че ще се занимаваме само с на Facebook ковър изображенията? И Google + също има такова и то не по-малко значимо. А и новото на G е станало още по-голямо, по-ефектно и определено е нещо наистина добро.

/ дори вече можем да слагаме и анимирани gif-ове в заглавната част на акаунта си там/

Но сега темата тук въпросите, които ни вълнуват са следните:

  • Как да се възползваме от тази голяма рекламна площ по най-добрия възможен начин?
  • Да се видят на пръв поглед най-важните неща, тъй като някои части са скрити?
  • Как изглежда ковъра на мобилния телефон и какво изобщо се вижда от него там?

Проблемът, който може би ще имаме на първо четене е фактът, че част от изображението за корица на профила ни в Google + е скрито – в зависимост от устройството, което ползвате и дори от размера на екрана /десктопа/ ви.

Важно: максималният или препоръчителен размер за заглавната ковър снимка според Google е 2120px на 1192px.

/това между другото е същият размер, който те препоръчват и за новия дизайн на Youtube каналите/

Първото нещо, което ще забележите, след като качите своя красив, големичък образ е, че не всичко от него ще се вижда на пръв поглед, когато някой отвори профила ви.

На десктопа ви, както вече казахме в зависимост от размера на екрана ще виждате само долните две трети на изображението /вижте снимката най-отгоре/.

google-+-cover-photo-hristo-stoyanov

Трябва да се придвижите с мишката нагоре, за да видите изображението на цялата корица /вижте снимката отгоре/.

Това е малко странно, нали? С тия движения нагоре надолу….

[sws_divider_line]

На телефона ви, когато използвате G+ приложението, може да видите ковър изображението след като влезете в менюто, където ще получите друг, различен изглед на същата тази корица на профила.

Разбира се и тук като на десктопа то отново няма да се вижда цялата.

Там ще може да видите цялият ковър едва, след като натиснете по-малката, профилна снимка – така ще ви се отвори конкретния профил, заедно с по-голяма част от заглавната фотография или графичен файл, който сте избрали за корица.

Проблемът тук, както вече вероятно сте погледнали в телефона си е, че когато влезете в менюто си на G+ акаунта, голяма част от ковъра е покрита с вашата профилна снимка, от няколко иконки плюс списък с различните опции.

870x870 870x870 (1)

А в самия ви цял профил отново в телефона, също не се вижда абсолютно цялата заглавна снимка – на тъч скрийна дайте с пръстче нагоре и ще видите, че още малко от изображението ще ви се разкрие.

В този случай аз лично изобщо дори не ви препоръчвам да се опитвате да оптимизирате корицата си специално за мобилни устройства – би било голяма лудост и точно затова до сега ви занимавах с тези детайли на мобилната версия та да осъзнаете това!

Най-доброто нещо, което може да направите за по-добрата видимост тук е да запазите най-важните или основни части на вашия ковър проект центрирани в средната част на снимката за корица, тъй като в нейното начало тя е скрита, а в дъното е обхваната от профилната ви снимка и инфо за акаунта ви.

[sws_divider_line]

Но да спрем с приказките и да видим как можем да подобрим визуалното представяне на корицата на профила ни в Google+, благодарение на наръчника, който предстои да разгледаме по-долу.

Също така ще имате и възможност да си изтеглите и да използвате един наистина полезен PSD фотошопски файл, който представлява шаблон с всички елементи и размери, с които трябва да се съобразявате, когато правите супер ефектният си ковър в G+.

google+-cover-photo-template

В него още ще видите и маркирани кои части от вашето заглавно изображение ще се виждат на пръв поглед и кои ще са скрити.

Честно казано това упътване и този PSD шаблон са едни от най-добрите инструменти, които може да намерите, за да изградите едно наистина добро послание към вашите последователи в G+ чрез ковъра, така че какво чакате, разгледайте ги и се възползвайте:

google-plus-photo-cover-guide3

И така, ако вече разгледахте наръчника за перфектно ковър изображение за Google+, може да си изтеглите и безплатния, PSD файл, върху който да приложите наученото!

◄ Може да го изтеглите като кликнете тук ►

Може би ще ви прозвучи малко глупаво, но ще се радвам да споделите получения резултат за корица на профила ви в Google+ в полето за коментари на Facebook тук отдолу…

А след това може да видите и моят и да ме добавите в кръговете си ако смятате, че си заслужава!

[sws_divider_line]

Вижте още и:

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: