28 Facebook трика, препоръки и инструменти, с които да оборудвате профила и страницата си!

Приложения и настройки за Facebook за новаци за напреднали!

Безспорно Facebook е най-популярната социална мрежа в България и определено е пространство, в което се стремим да изпъкнем, да откриваме нови неща, да създаваме приятелства, да следим интересни теми и разбира се да работим.

За едни това е мястото, в което обичат да клюкарстват, воайорстват реагирайки на секундата на всяко червено уведомление, за други пък е средство за провеждане на експерименти, създаване на маркетингови кампании, анализиране и комуникация.

В полза на тези 2 групи потребители събрах някои от най-полезните трикове, настройки и инструменти, които открих след обстойно проучване в интернет,

…с едничката цел да направят престоят ви там много по-приятен и полезен, независимо дали обичате да си прекарвате свободното време или само, за да си вършите работата.

Бележка: Към настоящия момент всички „трикове“ за facebook, които предстои да научите са тествани от мен и функционират както е описано. Ако попаднете на някой, който вече не работи или не се получава, ще ви бъда безкрайно благодарен ако споделите това в коментарите, за да го махна или да обновя информацията.

Виж още и: Как да защитиш личните си данни във Facebook!

1. Нека никога повече да не виждат, че сте прочели съобщението им!

Всеки, който има приятели или клиенти във Facebook, несъмнено комуникира с тях чрез вградения чат в социалната мрежа.

facebook unseen

А по подразбиране, веднага щом прочетете подобно съобщениe, отсрещната страна моментално разбира за това – отворите ли го, изписва се Seen.

За много хора тази нотификация се явява като леко притеснение и натиск върху психиката им, тъй като се чувстват ангажирани да отговорят колкото се може по-бързо,

…а дори и да не са в състояние да направят това веднага, започва да ги човърка субективния понякога факт, че човека отсреща ще очаква моментална реакция.

Освен, че често създава грешни впечатления относно общуването, чата на Facebook не е телефон, за да се реагира мигновено на въпроса отсреща.

Със сигурност има хора, които това изобщо не ги притеснява – те ще отговорят, когато имат възможност и когато имат какво да кажат. Но има и други, по стриктни потребители, за които тази нотификация създава неудобство.

Точно те, сигурен съм – биха искали да се отърват от нея.

Ето какъв е трикът: докато Facebook НЕ позволява да се изключи това уведомление, съществува инструмент, който ще направи така, че отсрещния човек изобщо да не разбере кога или дали сме прочели съобщението му.

За целта ще използваме разширение за Google Chrome, наречено Facebook Unseen, като така ще си подсигурим още едно ниво на анонимност във Фейсбук.

Как да го използваме:

 1. Изтеглете Facebook Unseen  
 2. Веднъж инсталирано, разширението ще се появи под формата на синя иконка
 3. Кликнете на иконката, за да се уверите, че инструмента е активиран.

Най-хубавото е, че може да го включвате и изключвате, когато си поискате и така да управлявате по-добре анонимността си при четенето на съобщения от Фейсбук чата. Става като просто кликнете отново върху иконката и щом се изключи, тя ще стане тъмна.

2. Излезте от общия чат, ако не искате да ги слушате повече

Ако сте участвали в групов чат с няколко човека във Facebook, вероятно ще оцените този трик. По подразбиране, тази социална мрежа ще ви изпраща уведомления на телефона или в браузъра, веднага щом някой пусне нов отговор.

Ако пък сте част от разговор между по-голяма група от хора, това може да бъде наистина вбесяващо. Затова сега ще се отървем от това!

Какъв е трика: щом решите, че не искате да получавате повече известия за всеки нов отговор в груповия чат, просто го заглушете. Така ще продължите да имате достъп до съобщенията, но няма да получавате досадните известия.

Как да го направите:

 1. Влезте в съобщението, след което кликнете на таб-а Actions
 2. След това от падащото меню просто изберете опцията Mute Conversation
 3. Вече няма да получавате известия от този разговор

facebook-chat2

Разбира се винаги може да напуснете груповия чат, а не просто да го заглушите.

Това обаче означава, че няма повече да може да следите новите мнения в него, а чрез заглушаването ще можете да четете и да отговаряте на съобщенията.

И все пак, за да напуснете разговора от същия този таб Actions → Leave Conversation

3. Махнете не-активните и не-атрактивни за Вас Facebook фен страници

Потребител съм на Фейсбук може би вече 5 години и за това време съм харесал наистина доста фен страници – може би стотици.

На някои съм станал фен заради лоялността ми към конкретния бранд, на други заради ценната информация, която споделят, на трети заради услуга на приятел.

За толкова години интересите обаче се променят, както и предпочитанията.

Точно затова има много страници, от които вече не бих искал да получавам новини, макар че въпроса за това колко от тях се появяват във фийда ми е съвсем друга тема.

Харесаните страници са ясни, но с всеки изминал ден аз, вие, всички във Фейсбук продължаваме да „лайкваме“ все повече и повече.

Така някак си започваме да губим контрол над информацията и оставяме на алгоритъма на социалката да реши новините от коя от стотиците харесани от нас страници да ни покаже, вместо да поемем нещата в свои ръце.

По същество: ManageYourlikes.com е една полезна уеб услуга за всеки Facebook потребител, който желае да управлява харесаните от него фен страници.

Manage-your-likes

Инструмента е достъпен за всички само след кликването на един бутон – Analyze, с който анализирането на профила ви започва.

След няколко секунди ще видите всички фен страници, които харесвате.

Също така ще ви се покажат и допълнителни детайли като брой харесвания в тази страница, тип на страницата, последен статус и разбира се бърз достъп до unlike бутон.

Към този момент няма възможност да изберете наведнъж няколко страници, за да се отпишете от тях само с един клик, но пък и ръчната опция е сравнително бърза.

Както ще виждате от снимката по-горе, ще имате възможност да сортирате страниците въз основа на критерии като „Последна актуализация“, „По азбучен ред“ и т.н.

Шансът да сте много заети, за да се занимавате с анализиране на подобен тип ваши интереси и то ръчно е доста голям.

Точно затова услугата има опция  “Personalised recommendation”, която ще ви предложи страници, които да премахнете и такива, които да харесате. Може да проверите и опцията “My statistics”, за да видите какъв тип страници харесвате най-много.

Бонус съвет: харесайте Facebook страница, без да получавате статуси то нея

lifehack_bg-fan-page

Има моменти, в които се налага да станете част от бизнес страница поради различни причини – да речем ваш приятел ви е поканил да харесате новата му такава.

В подобни случаи като този вероятно не бихте искали да получавате известия от такава фен страница, нали? Ако е така, използвайте опцията “Follow/Following”, която да отбележите като неактивна и само изберете бутона Like. Така ще сте харесали страницата, но няма да получавате известия от нея.

4. Разчистете стената си само за няколко минути с „Organize“

Във Facebook определено има много шум, особено ако сте „приятели“ с хора, които наистина не ви интересуват.

Ако искате да почистите профила си от излишните хора, които се появяват там и ви досаждат с глупавите си статуси, самият Facebook предлага удобен начин за това.

Лошата новина е, че инструмента за тази цел е леко скрит, а добрата новина е, че сте попаднали в lifehack.bg, където след секунда ще ви кажа къде точно се намира.

Ето го и трика: отидете на следния URL адрес → https://www.facebook.com/friends/organize

Acquaintances-list

Страницата, която се появява ще ви покаже тези от контактите ви, с които не сте си взаимодействали от известно време и ще ви попита кой от тях не искате вече да е включен във фийда ви. Отметките се появяват върху всички, така че може да изключите тези, които все още искате да виждате.

Долу в страницата ще видите две възможности – едната е „Skip“, а другата Add to Acquaintances, която ще направи така, че да виждате по-малко от маркираните контакти.

Този метод не е толкова ефективен, колкото интелигентното, ръчно създаване на собствени списъци с приятели  icon-external-link , но това също не е лош вариант, с който да се отървете от излишните си фейсбук другари, които не правят нищо друго, освен да заемат място в акаунта ви.

5. Скрийте статусите си от конкретни хора

Иска ли ви се понякога да скриете статуса си от някого, който не искате да го вижда – шефът ви, децата ви или някой, когото не искате да знае толкова много за вас?

Ако предпочитате някои от активностите ви във Фейсбук да не стават достояние на всички, може да скриете конкретен статус от специфичен човек или хора, кликвайки на опцията от менюто вдясно Privacy Setting. След като влезете във въпросните настройки, изберете да редактирате секцията Who can see my stuff.

facebook-privacy

От падащото меню изберете опцията Custom.

Това, което трябва да направите след това е в изскачащия прозорец, който виждате на снимката отдолу, да отбележите хората, които не искате да виждат статусите ви изобщо.

facebook-privacy2

Бележка: това е крайна мярка, с която ограничавате „избраните“ да не виждат нищо от вас. Ако искате да ограничите статуса само за конкретен пост, може да направите това от опциите в самия статус, намиращи се в падащото меню вдясно.

6. Скрийте се от избрани от вас приятели или списъци в чата

За по-напредналия потребител на Facebook това не е някаква загадка, но за по-неопитните вероятно ще е доста ценен този трик. Той се състои в това да се скриете от избрани от вас „приятели“, за да не могат да ви видят, че сте на линия.

В страничната лента с контактите ви в чата, кликнете на звездообразната иконка. Избирайки Turn Off Chat, означава, че сте в режим „извън линия“ за всички.

facebook-chat

Но ако искате да не сте на линия само за точно определени хора или списъци от хора, изберете опцията Advanced Settings, след което посочете „избраните“.

7. Направете си креативна корица на профила или страницата

Искате ли и вие да си направите подобна корица като тази отдолу? Да, доста сме писали за различни инструменти за създаването на ефектно заглавно изображение.

cover

Затова тук ще съм съвсем кратък, споменавайки ви само за едно много удобно уеб приложение, което ще ви помогне бързо да си направите креативно ковър изображение.

Просто следвайте стъпките:

 1. Посетете сайта →  Tricked Out Timeline
 2. Изберете си шаблон
 3. Качете снимка от десктопа си
 4. Нагласете я както желаете
 5. Кликнете на Like бутона
 6. Изтеглете ковъра и профилна снимка

За ефектно ковър изображение вижте още и:

8. Изтрийте се от групите, в които сте включени, но ви досаждат

facebook-group

Наистина гадното нещо на групите във Facebook е, че всеки ваш приятел може да ви добави към някоя „сбирчица“, без да иска вашето разрешение.

Естествено, може и вие да сте влезли доброволно, но сега просто искате да излезете!

Ако сте били натикани в група, към която изобщо не искате нито да бъдете, нито да ѝ получавате досадните известия, кликнете на линка вляво, намиращ се в страничната лента на стената ви, наречен Group → More и ще видите къде членувате.

За да се премахнете от дадена група във Facebook, кликнете върху звездообразната иконка вдясно, точно срещу името ѝ, където ще ви се покаже заветната опция Leave Group – снимката отгоре и без колебание я изберете. Ако пък искате просто да не получавате известия от групата, изберете опцията Edit Notification Settings.

9. Как да си направите групов чат във Facebook

chat

Използването на груповия чат е изключително лесно и няма да изпитате никакви трудности при активирането му, а то става по следния бърз начин:

 1. Влезте във вашия Facebook акаунт
 2. Отворете чата с някой от приятелите ви, който е онлайн
 3. Натиснете звездообразната иконка и изберете опцията Add Friends to Chat
 4. Въведете името на контакта, който искате да добавите в чата
 5. Натиснете Done и започнете да чатите с няколко приятели
 6. Така може да добавите към разговора колкото контакти си поискате

10. Как да се отървеш от известията, които затрупват пощата ти

Нашите Facebook акаунти задължително са вързани с мейл адреса ни и пощи като Gmail,YahooHotmail и т.н.

По подразбиране почти всички активности са настроени така в акаунта ни, че те да ни се пращат ѝ на пощата и да ни я затрупват с какви ли не безсмислени писма.

Ако са ви таг-нали в снимка, ако някой е коментирал статуса ви, ако са пуснали съобщение в група, в която членувате и изобщо всичко, което правите ви се праща на мейла и само за ден може да натрупате десетки безполезни, досадни писма.

screenshot_398

За да се отървем от тази нежелана поща, можем лесно да бутнем някои неща в настройките и Facebook да не ни уведомява за всяко едно нещо, което се случва в профила ни.

За да ГИ спрете, направете следното:

 1. Влезте във вашия Facebook профил
 2. Изберете от менюто Settings
 3. Вляво от опциите изберете Notification
 4. Скролирайки надолу ще видите за кои активности получавате мейл и може да редактирате всяка една от тях от линка Edit
 5. Махнете отметката на всяка активност, за която не искате да получавате мейл

11. Изберете какво с кого искате да споделяте

facebook-privacy

Facebook menu → Settings → Privacy Settings → Who can see my stuff

Едно от нещата, които може би ви притесняват е кой от контактите ви какво може да вижда от споделяната от вас информация.

За да защитите личното си пространство във Facebook, може да влезете в гореспоменатата опция и да промените нивата на поверителност точно както решите.

А на тази снимка долу са част от всички данни, които може да променяте и които ще са видими за вашите контакти, така че добре обмислете какво ще въвеждате в тези полета! На абсолютно всяка една информация може да ѝ дадете ограничение за поверителност!!!

about

12. Как изглежда профилът ви за останалите

Можете да проверите това чрез опцията предназначена да разгледате акаунта си точно както би изглеждал с настройките, които сте му задали от → View As…

sdfsdf

Хубавото на тази функция е, че освен за всички, ще можете да видите и как изглежда вашият профил за точно определен човек, ако точно за него сте направили някакви ограничения.

След като изберете View As, най-отгоре ще ви излезе поле, където може да въведете името на този конкретен човек и така да видите как изглежда профила ви за него.

13. Теглете видео клипове директно от Facebook

facebook-video

Facebook притежава една от най-богатите колекции от потребителско видео и се чудя защо пък да не се възползваме от този факт.

Може спокойно да теглите качено видео от социалната мрежа, използвайки инструмента →  DownFacebook.

Отваряте видео клип от стената си, копирате URL адреса му от браузъра и го поставяте в полето предназначено за това. След което просто го изтегляте!

14. Махнете приятели от стената си, които не искате да виждате

screenshot_402

Със сигурност в контактите си имате приятели, които непрекъснато пускат по нещо адски дразнещо, като се започне от сутринта с „Доброутро, прекрасен ден“ придружено от лигава снимка и се стигне до личните драми, с които някой не спира да ни занимава.

Ако и вас ви дразни подобно „творчество“, сега ще ви покажа как да премахнете постовете точно на тези ваши приятели, без да ги премахвате лично тях от контактите си!

Това, което трябва да направите, веднага щом видите „някой от тези“, е да кликнете на малката стрелкичка отгоре на статуса им и да изберете опцията, която виждате на снимката!

Естествено, досадни могат да бъдат и фен страници и приложения, като за тях важат същите настройки. И ако нашата е сред тях, май току-що се набутахме…..

15. Направете си група от списъци, за да филтрирате информация

facebook-list

Можете да използвате подобен частен списък за споделяне на лично съдържание, по-„интересни“ снимки и т.н., всичко, което не е за цялата онлайн общественост.

Можете да си създадете също така и филтриран списък с контактите ви от гимназията или университета, така че отново да виждате само техните статуси на стената си.

Можете да правите безброй списъци, дори на фен страници, чрез които да разграничавате и контролирате споделянето и консумирането на информация в профила си.

За да направите това, трябва просто да отидете в началната страница на профила. Вляво ще видите малък, бърз списък с настоящите ви списъци – там кликнете на „List„.

И тогава в горния десен ъгъл ще видите опцията „Create a List”, а отдолу всички останали ваши списъци, където в новия дизайн от фейсбук са създали няколко по подразбиране – семейство, приятели и т.н. Вижте снимката отгоре.

Създавайки различни списъци, може да изберете един от тях и на стената ви ще излезе новинарският фийд от статуси само на тази група от контакти или страници.

16. Как да отблокирате вече блокиран приятел във Facebook

block-user-in-facebook

Може би някой ви е ядосал от контактите ви в социала и сте решили да го блокирате. Но един ден решавате да приложите най-благородния жест познат на човечеството – да му простите. Сега искате отново да го добавите в списъка си с приятели.

Ако и вашият случай е такъв, но не знаете как да отблокирате вече блокиран приятел във фейсбук, вижте снимката отгоре и стъпките тук, по-долу:

Избирате Settings → след това ще видите Blocking → от тук вече е лесно → ще видите всички „онеправдани“ /блокирани/ → изберете unblock.

Важно е да знаете, че когато отблокирате даден контакт от списъците ви във Facebook, той няма да е в приятелите ви все още – тоест когато сте го блокирали, той автоматично се отписва от контактите ви. Ако отворите профила му, ще видите, че имате опция да му станете приятел. Остана само да му го предложите и да се чудите какво да му обясните, когато разбере, че сте се разприятелили. Това е!

Безплатни инструменти в полза на работата ви с Facebook

like

17. LikeAlyzer – Какви промени би било добре да направите във фен страницата си? LikeAlyzer ще ви каже. Този Facebook аналитичен инструмент ще ви осигури статистически данни за страницата ви и ще направи обобщен доклад, съдържащ и списък с препоръки.

Може да го ползвате, за да си направите бърза проверка къде сте спрямо други страници и да сравните вашия среден ранк /според инструмента/ с фен страници с подобен показател.


18. Fanpage Karma е особено полезен инструмент за анализ на фен страници, предоставящ доста любопитна информация за активностите на бранда ви във „Фейса“.

fanpagekarma

Малко по-подробно от предходната услуга, тук ще намерите ценни данни като растеж, взаимодействие, реакция и разбира се показателя „Карма“.

Fanpage Karma определено е инструмент, който препоръчвам с две ръце и не е лошо да си пуснете един анализ, както и да сравните вашата бизнес страница с тази на конкурентите ви – да, това също може да се направи лесно с приложението.


wolfram-alpha

19. Wolfram Alpha Facebook – Това страхотно място на познанието представлява изчистен инструмент за анализиране на фейскбук профили.

Техния доклад е невероятно подробен и включва: от съдържанието, което споделяте до статута на връзките ви с приятелите.

Ако използвате вашия личен профил за бизнес и маркетингови цели, може да оптимизирате вида на съдържанието, което промотирате.

Прочетете това и се възползвайтеWolfram Alpha щe влeзe и в нaй-тъмнoтo ĸътчe нa личния ви Facebook пpoфил, зa дa издъpпa oт тaм мpъcнитe ви мaлĸи тaйни  icon-external-link 


facebook-add-manager

20. Facebook Custom Audiences – ако искате да рекламирате във Facebook може да използвате удобния, вграден инструмент в социалната мрежа, където да се погрижите за насочването на посланието ви към определена аудитория.

Може да качите готов Excel файл или да линкнете директно до ваш мейл списък в услугата MailChimp. Всички тези възможности може да използвате като кликнете на линка Audiences във Facebook Ads Manager.

Може да го използвате при създаването на потребителски кампании, които са насочени към списъци с потенциални или настоящи клиенти.

Благодарение на него може да бъдете екстремно специфични спрямо таргетирането на реклами. Освен това, от Фейсбук препоръчват списъците ви да съдържат най-малко 1000 души, за да могат парите ви да са добре похарчени.


buzz-sumo

21. Buzz Sumo – любопитни ли сте да разберете кое е най-популярното съдържание в онлайн пространството по дадена тема?

Това е инструмент за търсене, който следи съдържанието в интернет и ви го предоставя, въз основа на споделянията във Facebook, Twitter, LinkedIn, Google Plus, и Pinterest.

С Buzz Sumo може да правите няколко неща: да следите характеристиките на най-споделяното в интернет, да наблюдавате моделите на успешните заглавия, както и да намирате ценна информация, която да използвате за ваши публикации.


klout

22. Klout – това е доста популярен инструмент, който събира информация от различни социални профили, включително и Фейсбук за отделния човек, като накрая дава оценка от 1 до 100, взависимост от неговата популярност.

С новостите в услугата вече може да следите различни теми, да получавате предложения за съдържание, както и да свържете вашите лични соц акаунти.

Klout е чудесен инструмент ако търсите влиятелни личности в социалните мрежи, с които искате да обсъдите  подкрепа за вашия Kickstarter проект например.


screenshot_388

23. SharedCount – има моменти, когато или имаме нужда или просто искаме да разберем колко популярно е нашето съдържание по показателя споделяне в социалките.

Тогава на помощ идва SharedCount, който много бързо ще ни покаже в цифри как се е разпространило нашето парченце информация из дълбоките дебри на социалните мрежи.


utm link

24. Google URL Builder – ако сте се впуснали в проследяване на някаква онлайн кампания, вероятно вече сте чували за UTM код за проследяващи линкове.

Представлява няколко допълнителни знака в края на един URL адрес, които ви помагат да проследите линковете в репорта на Google Analytics, за да разберете от къде идва трафика. Този URL Builder е безплатен инструмент, който ще създаде UTM линкове за вас.

Благодарение на него ще можете по-добре да измервате въздействието и възвръщаемостта на инвестициите си по дадена кампания, включително и във Фейсбук.


canva

25. Canva – това със сигурност е страхотен инструмент, който със сигурност трябва да пробвате, когато създавате следващия си статус за Facebook или друга социална мрежа.

Това приложение представлява инструмент за създаване на ефектни графики и изображения чрез интуитивен, лесен за работа интерфейс и шаблони, идеален за начинаещи.

Подробно сме описали възможностите на софтуера в тази статия → Canva — създавайте ефектни банери, инфографики, цитати, статуси, ковъри за социални мрежи и др  icon-external-link 


swayy

26. Swayy – е уеб услуга за намиране на качествено съдържание, което може да използвате, за да разнообразите информацията, която пускате в социалните си профили. Тоест ако решите да споделяте, освен вашето, но и друго полезно съдържание, Swayy е добър вариант.

Освен това, може да ви служи и за друго: наблюдение на тенденциите, популярни теми и статии, атрактивни заглавия и т.н. Разполага и със статистика за това как се представят материалите, които споделяте през приложението.


buffer

27. Buffer – ако сте активен фейсбук потребител и имате бизнес страница, популярен личен профил и упражнявате маркетингови дейности в няколко социални канала, много е вероятно да се влюбите в този инструмент ако още не сте го използвали.

С Buffer може да настройвате статуси, които да се публикуват автоматично в зададен от вас ден и час в различни социални канали, включително и facebook.

Работата с приложението е изключително лесна, а освен това има разширение за Chrome, с което още по-удобно ще може да споделяте интересните материали, които създавате.

Това вероятно е най-популярната услуга за автоматизиране на статуси, наред с…


hootsuite

28. Hootsuite – прави почти същото като Buffer, само където има малко повече опции и възможности.

С Hootsuite, освен че също ще можете, пиейки си кафето сутрин, да си нагласите постовете за деня да се изстрелят автоматично, без да има нужда да стоите на компютъра, но и ще ви даде възможност да си внедрите фийдовете от различни социални канали, директно в инструмента.


Още безплатен софтуер и трикове в полза на представянето ви във Facebook:


Когато става въпрос за facebook, помнете следните няколко неща:

Има 3 основни типа постове, всеки от които би следвало да се пуска с точно определена цел и очаквания, които също следва да имате предвид:

 1. Текстов статус – за повече харесвания и коментари
 2. Снимки / Видео – за повече харесвания, коментари и споделяния
 3. Линкове – за трафик към сайта ви. Тук не очаквайте кой знае каква ангажираност

 icon-external-link Вижте още и → Как да повишите ефективността на Facebook статусите си с 275%

Публикувайте вие първия коментар под поста си, но преди това изчакайте поне 10 минути след пускането на статуса.

Оставете малко време на феновете ви да реагират, след което добавете и вашето мнение. Основната цел тук е да удължите живота на статуса.

Разбира се трябва и да отговаряте на коментари.

Това звучи логично, но толкова много популярни и не чак толкова личности и брандове не го правят. Така освен, че ще покажете отношение към феновете си, но ще помогнете и на поста да увеличи обсега и ангажираността си.

Тоест повечето коментари и взаимодействия означават по-широк обхват!

Тук също би било добре да изчакате 20-30 минути преди да отговорите на коментар, тъй като това също ще ви помогне да спечелите няколко точки пред алгоритъма на Facebook и ще увеличи живота на публикацията.

Също така препоръчително е да отговаряте на коментари с приблизително същия брой думи, а не на дълъг отговор да върнете само едно „Благодаря“.

 icon-external-link Вижще още по темата и → Ако имаш Facebook фен страница, прочети това!

Зарежете за малко тази социална мрежа!

Знам, че няма да ви е лесно, но по дяволите – затворете Фейсбук и свършете нещо полезно, което след това да може да споделите именно там.

Тук, малко по-горе видяхте инструменти, чрез които може много да си помогнете с тази задача, използвайки предварителното задаване на автоматизирани статуси.


Това беше моят дълъг и доста подробен списък с 28 трика, инструменти и съвети, приложими изцяло в новите условия на Facebook.

Тази статия отне много време и усилия, но съм убеден, че си струва.

Затова и ще съм ви благодарен ако ме подкрепите –  мен и lifehack.bg като ми помогнете да разпространим материала и във вашите любимите социални канали.


Ако и вие имате любимо приложение, съвет или нещо полезно, което сте настроили или използвали във вашия личен Facebook профил или фен страница, ще се радвам да го споделите в полето за коментарите по-долу.

Ако влизате за първи път в lifehack.bg, може би ще искате да станете част от нашиата  icon-facebook-square Фен страница или в Google+. Дори и да не го направите, искрено Ви благодаря за вниманието към нашият скромен сайт! 

Вижте още иFacebook трикове, ресурси, ръководства, приложения и web инструменти

[su_box title=“ВНИМАНИЕ! Още трикове:“ style=“soft“ box_color=“#ffffff“ title_color=“#8b8b8b“ radius=“2″]

 1. 21 скрити трика за Facebook Messenger, за които вероятно не знаеш
 2. 20 изумителни факти и трикове за Facebook News Feed, които вероятно не знаете!
 3. Всички важни промени във Facebook от последните месеци

[/su_box]

154
Остави коментар

avatar
110 Comment threads
44 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
121 Comment authors
Румяна Цветанова МичеваБорисТ. НАделина ИвановаКрасимир Recent comment authors
нови стари харесвани
Румяна Цветанова Мичева
Гост
Румяна Цветанова Мичева

Здравейте, приятел ме е блокирал, а аз съм лайкнала и коментирала негови снимки и публикациии.Името ми излиза винаги на първо място на харесвания.Може ли вместо името ми да излиза и още 1 и коментара черно съобщение без да си деактивирам акаунта.Благодар

Борис
Гост
Борис

Всичко за триковете е много интересно . Има ли и такъв чрез който да се инсталира линк в картинка -на фейсбук ? И при кликане върху фотоса да те отвежда на определен сайт да кажем .

Т. Н
Гост
Т. Н

Здравейте, имам много голям проблем с една страница. Надявам се поне вие да можете да ми помогнете. Историята е следната: Детето ми е с много рядко заболяване и трябваше да направим кампания за събиране на средства за операцията му. Исках да създам страница и група с благотворителен базар, но организатора на кампанията, настоя той да ги направи тези неща, аз само да му изпращам файловете с документи. Не знам, защо настояване толкова, но в дадения момент, не расъждавах, защото мислех само за детето. Ние сме родителите на детето. Той ни направи админи и в двете, и в страницата и в… Прочети всичко »

Аделина Иванова
Гост
Аделина Иванова

Здравейте, без да искам си изтрих снимката от фейсбука си, исках да изтрия един албум и тя беше в него и като го изтрих, изтрих и снимката с все албума. Как мога да си възстановя албума и снимката? Помощ моля!

Красимир
Гост
Красимир

Как да разбера снимката която е качена от друг профил на кого е

Благой
Гост
Благой

Здравейте
имам група на кояо съм администратор но при дискусия не ми се показва под името ми че съм администратор. При страница знам как става таз отметка но при група не зная как .Може ли малко помощ

Ирена Илиева
Гост
Ирена Илиева

Здравейте искам малко помощ от вас направих група във фейсбук и аз съм администратор и модератор как мога да направя още някой такъв в същата тази група!

Пламен Василев
Гост
Пламен Василев

Не мога да качвам нищо от два дни…клип, новина…нищо! Помощ!

Д. С.
Гост
Д. С.

Аз съм в група във фейсбук на едно сдружение. От вчера 21 август не е активна. Как да разберем от кой член е спряна и възможно ли е да я възстановим. Благодаря!

Melissa1
Гост
Melissa1

Моля ви, кажете има ли опция за заключване на коментарите под пост на личната ни стена?

Сиска Георгиева
Гост
Сиска Георгиева

Здравейте.Появи се следният проблем във фейсбук страницата ми.Под представителната корица на страницата се намира опцията за писане на нов пост.По някакъв начин разширеното падащо меню с всичките му опции (14 на брой) стоят закачени най-горе и като скролвам надолу,новите публикации и снимки се скриват зад това меню.Не знам по какъв по-опростен начин да го обясня.Няма възможност тук да прикача снимка.Рових във всевъзможни настройки,правих какво ли не-не се маха.Някой ако ме разбира и се е сблъсквал с този проблем,моля да помогне.Ще бъда много благодарна!

Георги Янакиев
Гост
Георги Янакиев

Здравейте, как мога да публикувам в един пост снимки и видео? От личния ми профил мога, но от страницата не ми разрешава. Благодаря предварително.

Галина
Гост
Галина

Здравейте ,как да направя тел ми номер да се вижда само от от мен ,а не от всички абонати във месенджер от айфон?

Asen Karamfilov
Гост
Asen Karamfilov

Определено частта,в която се предлага възможност за отблокирване на някой по благородни причини,не ми хареса—някой,който публично решил „да ми е*е мамата” и виждате ли аз трябва да проявявам благородство?!?…….Няма как да стане-Човек за едната чест и име живее и ако не може да ги съхрани,по-добре „да се постарае да се издигне в очите на слепите,а глухонемите да разнасят славата му по света”……Моля да бъда извинен за нецензурния тон в коментара си..

Asen Karamfilov
Гост
Asen Karamfilov

Съжалявам,но по независещи от мен причина,всичко,което написах,изчезна преди публикацията-накратко…..Възхитен съм от публикацията за „фейсбуктриковете”,но т.к.избягвам ползването на компютър,основни функции не откривам на мобилното у-ство…….Ако има възможност за присъединяване към lifehack.bg, ще се възползвам от функцията в максимален размер……Много здраве и ползотворен дълъг живот на автора от мен…….

Магдалена
Гост
Магдалена

Здравейте, имам въпрос?
Има ли опция, когато блокирам някой да виждам кога последно е бил на линия?

block
Гост
block

„като блокирам някоГО“… Не, блокирате ли някого, не виждате повече никакви следи от него

Ива
Гост
Ива

Здравейте, администратор съм на страница във фейсбук, която е насочена към майки, бебета, раждане и теми, свързани с майчинството. Направихме си регистрация за попълване на анкети в Surveymonkey. След създаването на анкетата пуснахме снимка във фейсбук отгоре, на която сложихме линка към анкетата. В описанието освен линка написахме, че ако хората попълнят анкетата под публикацията, трябва да напишат „Участвам“, така може да спечелят подарък от нас. Написахме, че победителите ще бъдат избрани на случаен принцип. Тръгна много добре, но вечерта постът от фейсбук беше изтрит. Правим подобна анкета и игра за трети път. Първия път нямаше проблем. Втория път отново… Прочети всичко »

Денислав Петров
Гост
Денислав Петров

Здравейте! Статията е чудесна и включва наистина много полезни съвети. За съжаление не намирам в нея отговорът, който търся. Бихте ли могъл да ми кажете има ли инструмент, който ще ми помогне да си генерирам списък с всички хора, който са харесали, коментирали или споделили моя публикация ? Благодаря предварително !

Toni
Гост
Toni

Здравейте! Интересува ме как хора извън списъка ми с приятели могат да ме следват, при положение, че такава опция в дневника ми липсва. Бих била благодарна, ако ми предложите отговори по въпроса. Поздрави!

Магдалена
Гост
Магдалена

Да има такава опция, да забраните да ви следват. Намира се в настройките. Влизате в настройки на акаунта, след това намирате иконата с надпис обществени публикации. Кликвате на нея и ви дава няколко възможности за действия, които искате да направите

Papi
Гост
Papi

Здравейте!
Отворих си face страница на булчинския салон, обаче в търсачката не излиза?! Мога да кача снимки и да публикувам в нея обаче в търсачката никой неможе да ме наери?!

Веси
Гост
Веси

Здравейте, как мога да проследявам кога приятел си влиза в профила

Петя
Гост
Петя

Прекрасна статия,ще ми помогне доста.Моят въпрос е за телеграфа в десния горен ъгъл.Изчезна ми и немога да си го върна.Какво трябва да направя за да го виждам отново? Ще бъда благодарна ако получа някакъв отговор!!!

Марчела
Гост
Марчела

Здравейте. Имам следният въпрос, мой приятел ми беше предложил покана за приятелство във фейсбук, която без да исках отказах. От тогава при него опцията да ме добави като приятел изчезна. Минаха доста месеци от тогава и нищо не се променя, опцията не се появява. Знаете ли на какво се дължи и как мога да го поправя ?

Asen Karamfilov
Гост
Asen Karamfilov

Имате възможност чрез личния му профил Вие да му предложите приятелство,но ако междувременно се е обидил,може и има право да Ви отхвърли поканата……При фабричен рестарт на телефона ми се случва редовно да пращам покани на приятелите си,с което станах пословичен……Дано съм бил полезен……Добро приключване на седмицата с приятели……

Боби
Гост
Боби

Здравейте, имам проблем със страниците, които управлявам. От известно време не ме допускат да променям снимките на корицата, а преди съм го правила, администратор съм. Днес дори изтрих снимката, сега фирмата е без снимка на корицата. Можете ли да помогнете. Курсона на мишката в горния ляв ъгъл не се променя.

Благодаря

Таня
Гост
Таня

Здравейте , профилът във фейсбук ми е заключен защото изчаква верификация на лични документи 4 дена изчаквам това да се случи а отговор няма . Въпросът ми е има ли някакъв начин това да се случи по бързо и да се отключи ?
Благодаря ви

емил
Гост
емил

Здравей ,колко време им отне и въобще върнаха ли ти акаунта?Благодаря

Славка
Гост
Славка

Здравей, има ли начин хората, които не са ми приятели във FB да не виждат моите публикации и снимки в профила ми? Благодаря!

Илиана Минева
Гост
Илиана Минева

Привет! Лаишки въпрос: направих публикация, снимката към която се налага да променя. При редакция на публикацията ми позволява само текста да коригирам. А как да сменя снимката?

иван
Гост
иван

здравеите искам да попитам дали мога да публикувам снимка кочто вече имам в фб но без да исчезват харесваниата и коментарите ? благодаря предварително.

Милен Станчев
Гост
Милен Станчев

Здавейте! Имам проблем и ще се радвам ако ми помогнете! Наскоро без да искам изключих съобщенията за конкретен абонат и сега прозорчето ‘съобщения’ изобщо го няма. Мисля, че направих следното: от съобщения, влязох в опции и оттам вместо заглушаване на разговора за определен интервал зададох block messages. Kакво трябва да направя, за да върна функцията получаване и изпращане на съобщения от и до съответния човек?

Благодаря предварително!

Stasi
Гост
Stasi

Здравейте, имам следния въпрос. Как мога да видя поименно всички хора, които са харесали страницата ми, като списък. Фейсбук има ли такава опция. Благодаря!

Ценка Петкова
Гост
Ценка Петкова

Статията много ми хареса, особено в частта за безплатните инструменти 🙂

Деяна Илиева
Гост
Деяна Илиева

Здравейте,
Статията е стара, но има работещи неща.
Услугата http://manageyourlikes.com/ обаче вече не работи и домейнът е паркиран.
Поздрави.

Валерия
Гост
Валерия

Аз имам следния въпрос, за който не открих отговор в материал, който е изключително полезен: човек от приятелите ми е направил така, че профилът му е недостъпен за мен. Не мога да разбера дали ме е блокирал. В търсачката на Фейсбук изобщо не излиза човек с такова име- все едно такъв профил не съществува, а в търсачката на Гугъл- да, но когато се опитам да вляза в профила, получавам съобщение, че това е страница, до която не съм оторизирана да имам достъп или нещо подобно. Има ли начин, изключвам варианта през друг профил и компютър, да следя профила?

Валерия
Гост
Валерия

Всъщност, открих отговор на въпроса си. Не е нужно да ми давате съвет. 🙂

Татяна Андонова
Гост
Татяна Андонова

Радвам се ,че Ви открих !! Цялата информация е много полезна. Благодаря Ви !!!!

Аня
Гост
Аня

здравейте , как мога да изтрия своя страница

Милена
Гост
Милена

Здравейте,
По погрешка натиснах See fewer posts like this и сега се скриват много важна за мен информация от стената ми. има ли как да се „върне“ това- искам да виждам цялата активност и постове от приятелите ми
благодаря!

Afeliq
Гост
Afeliq

Здравейте, итересувам се дали бихте могли да ми помогнете със съвет или изпитан метод, как да си възвъра вече изтрити съобщения от facebook?

Стоянова
Гост
Стоянова

Не съм чела нещо по-полезно за Facebook!!!
Благодаря Ви!!!

Анелия Кирилова
Гост
Анелия Кирилова

Здравейте! Моля кажете как да спра споделянията в моя затворена група.Бл
агодаря!

Иван
Гост
Иван

Здравейте! Някои има ли идея как може приятелите ми да НЕ виждат определени страници които съм харесал? Примерно харесал съм обществена личност която не искам да се вижда от моите приятели задал съм настройка обществените личности да ги виждам само аз но това означава че и останалите страници които са общ.личности също няма да могат да се виждат от приятелите ми! Просто искам определената страница да може да се вижда само от мен че съм я харесал!
Ако някои има идеии да предлага!!!
Благодаря много предварително!!!

KaKa
Гост
KaKa

Здравейте! Имам едно запитване към вас. Има един човек, който когато поства статус във фейсбук и всеки път на мен ми излиза като известие. Е, това нещо ми се иска да го няма вече, тъй като този човек вече няма толкова голямо значение в моя живот. Направил съм и скрийншот да видите за какво става дума: http://prikachi.com/images/857/8610857Q.jpg Виждате, излиза едно зелено човече и ми излиза като известие. Как мога да го премахна? Не помня да съм правил нещо специално, че да започне да ми излиза всеки път като известие – с нищо не е по-различен този човек от останалите (приятели… Прочети всичко »

Блу
Гост
Блу

Ако си добавил човека в „най-добри приятели“, ФБ ще те уведомява за всеки негов статус. Виж как си групирал приятелите си (семейство и т.н.) и дали човекът не ти е в „най-добрите приятели“.

Гоги
Гост
Гоги

Бруталната статия 🙂

Галя
Гост
Галя

Здравейте! Не зная как попаднах тук, но се радвам. Искам да Ви попитам, как мога да задържа поста си на по-горна позиция по-дълго време. Трябва ли да се инсталира някаква програма. Не съм на ясно, но съм чувала за „плъгини“ /извинете ме ако не се изразявам правилно/. Ако е така какъв компютърен специалист трябва да търся. Благодаря Ви предварително! Надявам се да ми отговорите.

Иваножа
Гост
Иваножа

Като публикувам снимки в Албум, снимката ми отива най-долу в албума, а не най-отгоре ( да е първа).

Как мога последните публикувани снимки да са ми първи в Албума? Благодаря

ivan_0000000
Гост
ivan_0000000

Здрасти,искам да попитам как мога да заключа коментарите,никой да не може да коментира

МИЛЕНА ГИГОВА
Гост
МИЛЕНА ГИГОВА

ИЗВИНЯВАМ СЕ АКО СЕ ПОВТАРЯМ, НО МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯТ СЪОБЩЕНИЯ ОТ ПРЕМАХНАТ ПРИЯТЕЛ?

Боби
Гост
Боби

Привет! как да направя профилната си снимка видима единствено за приятели и да махна публичния профил както от нея, така и от кавър фотото? Благодаря предварително!

Genka Gospodinova
Гост
Genka Gospodinova

Как мога да забраня, на приятел от Фейсбук, да не ми изпраща картички?

Atina Bojilova
Гост
Atina Bojilova

как в една страница на която съм редактор да се направя главен админ?

Калина
Гост
Калина

Логично е, че няма как сама да се направите администратор !!!
Трябва съществуващият админ. да ви направи втори такъв !!!

и хора, не е лошо малко повече да се постараете да помислите по даден казус, преди да търсите готовите отговори …..
Доста тъпи въпроси се задават !!!

Кристиян Марио Михайлов
Гост
Кристиян Марио Михайлов

Искам да попитам , как може да се възтанови чат с човек който те е блокирал

Калина
Гост
Калина

Като те е блокирал, що му се натискаш?!?!
Явно не желае да си контактува с теб!!!

Иво
Гост
Иво

Здравейте имам създадена група но не мога да подредя албумите със снимки,които съм публикувал хронологически,това може да се направи в профилът ми без проблем но в групата не знам как да го направя.Имам в предвид това че съм ги озаглавявал с година ,месец и дата в началото и бих желал те да се подреждат така.Благодаря предварително

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg