Как да изтегля видео или mp3 от Youtube – 7 безплатни инструмента.

Всичко необходимо да изтеглиш видео или музика от YouTube!


Със сигурност има хиляди такива подобни инструменти в интернет и този списък изобщо не претендира за изчерпателност. Ако вие използвате някоя подобна уеб услуга, за да си теглите любимите клипове и сте особено доволни от нея и не е сред посочените, ще се радвам да го споделите в полето за коментарите!

🔥 UPDATE: още един работещ инструмент, с който ще изтеглиш клип или ще изтеглиш само музиката (конвертира в различни формати) от Ютуб [ЛИНК]

1. YouTube Now

Това е най-новото ми откритие за теглене на видео и аудио от YouTube, независимо от всичките рестрикции, които наложи втората по големина социална мрежа.

Ако искате да теглите видео, става лесно!

Просто пействате линка на видеото, избирате формат и кликвате на бутона.

За аудиото обаче е малко по-специфично!

Почти винаги се получава да изтеглите аудиото в MP3, но понякога не става. При тези случаи просто изберете за аудио формат webm. Изтеглете го.

След това чрез този супер конвертор си го обърнете в MP3.

2. 4K Video Downloader

4K Video Downloader е безплатна програма, която ще ви позволи да теглите видео, аудио и забележете – субтитри от YouTube бързо и във високо качество!

Работата с програмата е супер лесна!

Просто копирате URL адреса на клипа в YouTube и го пействате в програмата. Избирате желаното качество и формат и тегленето започва!

Най-добрата част!

Може да теглите видео от Ютуб със субтитрите (.srt формат)!!!. Програмата ще свали двата файла отделно и ако ползвате например видео плеъра VLC, то когато пуснете видео файла, ще тръгнат и субтитрите (ако са в една папка).

3. DownloadHelper

web екстрактора, добавката за Firefox, който тегли всичко отвсякъде!

Video DownloadHelp

Ако обаче любимият ви браузър е Firefox, което е така вече за милиони потребители на интернет, на помощ за тази, въпросна задача, за която говорим идва супер добавката за YouTube-DownloadHelper. Чрез нея можете да съхранявате любимите си клипове на вашия твърд диск и да ги гледате когато си поискате. И забележете, можете да теглите клипове не само от YouTube – можете да теглите клипове от всякакви сайтове предлагащи стрийминг на видео. Аз лично я използвам от доста време страшно съм доволен, защото до сега винаги и отвсякъде съм успявал да си изтегля желания клип без никакъв проблем.

Единственото, което трябва да направите е да я инсталирате във Firefox. След което ще ви се появи бутон горе при основните навигационни бутони на браузъра и когато решите винаги можете да изтеглите клипа, който ви е харесал.

Забележка: понякога при мен при някой клип добавката не светва като активна и не мога да сваля видеото. За да светне отново като активна и за заработи просто презаредете страницата с клипчето – при мен така се оправя.

4. Dirpy

Dirpy

Важно: можеш да изтеглиш видеото като клип или като MP3 само ако не е защитено с авторски права!

Dirpy превръща любимите ви клипове от YouTube и други видео сайтове, директно в музикални файлове, готови да бъдат записани веднага на вашия компютър.

Отново копирате линка на клипчето, което искате да превърнете в музикален файл примерно.Поставяте го в dirpy, избирате си подходящите настройки и натискате бутона Record. Освен че можете да си свалите целия клип, можете също така да изтеглите видеото само като музика в mp3 файл, като в случая можете да си изберете начало, край, заглавие и име на файла различно от посоченото в YouTube.

5. ClipConverter

YouTube Converter

Важно: можеш да изтеглиш видеото като клип или като MP3 само ако не е защитено с авторски права!

Всичко, което трябва да направите е да поставите URL адресът, принадлежащ на желаното ви видео, което може да е от сайтовете Direct Download, YouTube (HQ and HD), Google Video, Sevenload, MySpace, Dailymotion (HQ), Vimeo (HQ), Metacafe, MyVideo,от порно сайтовете YouPorn и Pornhub, или Veoh, видеото може и да е от вашия компютър, което е още едно от многобройните предимства на този уеб сайт.

След това просто изберете желания формат, в който искате да получите крайния резултат. Можете да избирате между форматите: FLV, WMV, MPG, AVI, 3GP, и MP4. С всеки формат има допълнителни настройки, от които можете да изберете различен аудио и видео битрейт, аудио звук, размер на картината и тайминг.

YouTube Converter2

В случай че искате да извлечете само аудиото, можете да изберете форматите OGG, M4A, WMA, AAC и MP3. След стартиране на процеса, при условие че източника на URL адреса, който сте поставили включва няколко клипа, ще бъдете помолени да изберете правилния видео източник. Преобразуването е изключително бързо и след като завърши, можете да изтеглите клипчето или аудиото от сайта на вашия компютър.

6. Savefrom

Free-Online-YouTube-Downloader

Отваряте сайта, поставяте URL адреса на клипчето, избирате формата и натискате жълтия бутон Download – това е! Освен от Ютуб, тази услуга ще ви даде възможност да теглите клипове и от Vimeo. С нея обаче може да теглите само видео в резолюция 720 px.


А вие какво ползвате? Споделете в коментарите…

 • 255
 •  
 •  
 • YouTube Now тази програма нещо не ми работи както трябва зарежда се клипа но след като отида да го сваля ме препраща към друга страница в която трябва да се региситрирам (или нещо тако) или в страница да си платя определена сума. Нензам защо така ми се зарежда пробвах я няколко пъти

 • ClipConverter също не работи от близп година. А беше хубава, защото позволяваше да кътваш.

 • Anna-27/05/2015 at 22:20 , пълно е със сайтове в интернет пространството …..да вземеш да потърсиш ли ? Или така е по лесно с лъжичката в устата , а и тук не е мястото за това. Освен това отдели време и се ограмоти ,че малко са сайтовете напоследък които позволяват писането на маймуница .Учудващо е,че си попаднала на интелигентен сайт . Марш в Тв Планета ! Нещо друго освен сайтове да искаш от момчетата ??? :)))))))))))

 • Много полезна статия.Намерих моето решение за Хром.Благодаря.

 • Също и http://keep-tube.com/
  Това е като kisstube, но ви позволява да теглите клиповете във максималното възможно качество, нещо което не можете да направите от директния линк.

  • Абсолютно е така, сега и аз го видях че не работи за съжаление, а беше много добра услуга 🙁

 • Ето и нещо за Android. jetVD (безплатно, достъпно от маркета): http://www.appbrain.com/app/jetvd/com.jetaudio.android.jetVD
  Просто намирате клипа чрез „търсене“ и го записвате. Могат да се гледат/записват дори клипова, за които вградения youtube плейър дава съобщение, че нямат мобилна версия. 🙂

  • Както винаги полезене! Доволени ли си от андроида, не съм го ползвал още?

 • 🔘 За Нас

  🔘 За Реклама


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  Top
  >
   

  Най-голямото намаление за годината! Вземи 50% отстъпка за най-желания абонамент научи повече