Как да изтегля видео или mp3 от Youtube? 8 ТОП безплатни мега яки начина!

Инструментите, които сме подбрали са най-добрите в уеб пространството, лесни и приятни са за употреба – не изискват замисляне! Включили сме от може би почти всички видове такива безплатни приложения с оглед на платформата, от която се използват: директно от Youtube, чрез други сайтове, на десктоп и чрез разширения за браузъри.


Със сигурност има хиляди такива подобни инструменти в интернет и този списък изобщо не претендира за изчерпателност. Ако вие използвате някоя подобна уеб услуга, за да си теглите любимите клипове и сте особено доволни от нея и не е сред посочените, ще се радвам да го споделите в полето за коментарите!

UPDATE

Представям ви още две безплатни, супер бързи и удобни програми за теглене на видео клипове и музика от YouTube, които съм тествал:

1. Free YouTube Downloader for Windows

Това е безплатна програма, която сваля клипове от Ютуб и ги конвертира в MP3 или в MP4 формат. Тоест може да избирате да си свалите клипа като видео или звук.

Основните опции включват:

 1. Поддръжка на Full HD, 4K и 8K видео на 60 fps
 2. Конвертира видеото в MP3/MP4/AAC/Vorbis audio
 3. Супер бързо теглене на MP4 видео
 4. Конвертира видео от десктопа ви в популярни формати
 5. 100% Безплатен софтуер

2. 4K Video Downloader

4K Video Downloader е безплатна програма, която ще ви позволи да теглите видео, аудио и забележете – субтитри от YouTube бързо и във високо качество!

Работата с програмата е супер лесна!

Просто копирате URL адреса на клипа в YouTube и го пействате в програмата. Избирате желаното качество и формат и тегленето започва!

Най-добрата част!

Може да теглите видео от Ютуб със субтитрите (.srt формат)!!!. Програмата ще свали двата файла отделно и ако ползвате например видео плеъра VLC, то когато пуснете видео файла, ще тръгнат и субтитрите (ако са в една папка).

3. DownloadHelper

web екстрактора, добавката за Firefox, който тегли всичко отвсякъде!

Video DownloadHelp

Сайтовете като YouTube, Vbox7 и другите такива със сигурност са доста забавни, а честно казано на мен са ми и полезни-доста неща съм научил от тях!

Проблемът е че от тях не можете директно да изтеглите видео материала на компютъра си, който ви е харесал или ще ви бъде полезен-било то песен, презентация или стъпка по стъпка как се настройва дадена програма.

И така се налага да посещавате сайта всеки път, когато искате да гледате нещо,което вече сте харесали-досадно нали!

Ако обаче любимият ви браузър е Firefox, което е така вече за милиони потребители на интернет, на помощ за тази, въпросна задача, за която говорим идва супер добавката за YouTube-DownloadHelper.

Чрез нея можете да съхранявате любимите си клипове на вашия твърд диск и да ги гледате когато си поискате. И забележете, можете да теглите клипове не само от YouTube -можете да теглите клипове от всякакви сайтове предлагащи стрийминг на видео. Аз лично я използвам от доста време страшно съм доволен, защото до сега винаги и отвсякъде съм успявал да си изтегля желания клип без никакъв проблем.

Единственото, което трябва да направите е да я инсталирате във Firefox. След което ще ви се появи бутон горе при основните навигационни бутони на браузъра и когато решите винаги можете да изтеглите клипа, който ви е харесал.

Много добра добавка, никога не ме е подвеждала.

Ако още не сте със Firefox можете да изтеглите последната му версия на български от този линк! Някои видео файлове са доста големи и плъгина ви дава опция да го изтеглите на части с определен размер.Това е моят личен фаворит-абсолютно безплатен е! Може би по долу ще намерите и вашият!!

Забележка: понякога при мен при някой клип добавката не светва като активна и не мога да сваля видеото. За да светне отново като активна и за заработи просто презаредете страницата с клипчето-поне при мен така се оправя.

4. Savedeo

SaveDeo (1)

Това е онлайн услугата, която най-често ползвам за сваляне на клипчета от Ютуб. Работата тук е лесна: отваряте сайта, копирате URL адреса на видеото, поставяте го в полето (виж снимката отгоре) и натискате жълтия бутон Download.

След това ще се появят множество варианти за изтегляне на видеото в различни резолюции и формати – не само видео, но и аудио.

Научете повече за този инструмент и за още 9 умопомрачително полезни трика за Youtube от тази наша статия

5. Dirpy

Страхотен начин да изтеглиш любимото си видео от YouTube като звук

Dirpy

Dirpy превръща любимите ви клипове от YouTube и други видео сайтове, директно в музикални файлове, готови да бъдат записани веднага на вашия компютър.

Отново копирате линка на клипчето, което искате да превърнете в музикален файл примерно.Поставяте го в dirpy, избирате си подходящите настройки и натискате бутона Record. Освен че можете да си свалите целия клип, можете също така да изтеглите видеото само като музика в mp3 файл, като в случая можете да си изберете начало, край, заглавие и име на файла различно от посоченото в YouTube.

Доста често ми се налага да си търся музика и знам че най-доброто и най-ново е в YouTube и за да си направя музиката на дискове dirpy ми помага изключително много в преобразуването на видео само в музика и звук.

Dirpy e страхотен безплатен инструмент, неизискващ никаква регистрация, супер елементарен за работа!

6. ClipConverter

Изтегли любимото си YouTube видео в различни формати

Прехвърлянето на онлайн видео към вашето преносимо устройство или телефон, каквито и да  са те, може да бъде доста продължителен и досаден процес.

Първо ви трябва софтуер за сваляне на видео стрийминг, после ще ви е необходима и програма за конвертиране на видеоформата, съвместим с вашия портативен медиен плеър или мобилен телефон. НО, благодарение на „Clip Converter“, този отегчителен процес става много бърз и лесен!

YouTube Converter

Онлайн Услугата, която се предлага от сайта Clip Converter-да изтеглите видео в желания от вас формат, е безплатна. Всичко, което трябва да направите е да поставите URL адресът, принадлежащ на желаното ви видео, което може да е от сайтовете Direct Download, YouTube (HQ and HD), Google Video, Sevenload, MySpace, Dailymotion (HQ), Vimeo (HQ), Metacafe, MyVideo,от порно сайтовете YouPorn и Pornhub, или Veoh, видеото може и да е от вашия компютър, което е още едно от многобройните предимства на този уеб сайт.

След това просто изберете желания формат, в който искате да получите крайния резултат. Можете да избирате между форматите: FLV, WMV, MPG, AVI, 3GP, и MP4. С всеки формат има допълнителни настройки, от които можете да изберете различен аудио и видео битрейт, аудио звук, размер на картината и тайминг.

YouTube Converter2

В случай че искате да извлечете само аудиото, можете да изберете форматите OGG, M4A, WMA, AAC и MP3. След стартиране на процеса, при условие че източника на URL адреса, който сте поставили включва няколко клипа, ще бъдете помолени да изберете правилния видео източник. Пример за това може да бъде вариантите на различното качество на видеото в YouTube.

Преобразуването е изключително бързо и след като завърши, можете да изтеглите клипчето или аудиото от сайта на вашия компютър, като размера на готовия файл също ви е даден! Има и възможност да си сложите тази услуга и като добавка към  браузъра ако той е Firefox или Chrome.

Основни характеристики накратко:

 • Изключително приятелски интерфейс.
 • Конвертиране и съхраняване на Youtube клипове.
 • Голям избор от различни формати.
 • Всяка видео конверсия включва битрейт контрол и други важни настройки
 • Можеш да избереш да изтеглиш само аудиото
 • Безплатен, не изисква никаква регистрация

7. Savefrom

Free-Online-YouTube-Downloader

Това е една от най-популярните услуги за сваляне на видео клипове от Ютуб. Отваряте сайта, поставяте URL адреса на клипчето, избирате формата и натискате жълтия бутон Download – това е! Освен от Ютуб, тази услуга ще ви даде възможност да теглите клипове и от много, много други услуги като Vimeo и т.н.

8. Youtube към mp3

screenshot_744

Това е най-бързия начин да превърнете видео от YouTube в mp3-ка.

Отваряте услугата, поставяте линка на клипа, натискате бутона Convert и само за 2 секунди вадите звука от ютуб видеото – директно на десктопа си.

Препоръчвам ти и:

Остави коментар

Notify of
avatar
wpDiscuz