Надграденото учене – как да извличаш нови умения и полезна информация от мозъка си!

Спомняш ли си как учеше в училище?

Всичко в един курс, на един пласт, като еднократен акт.

Дали това наистина беше най-доброто за теб? Вероятно и ти като повечето хора си направил необходимото, за да се научиш да формираш мнение, усвоил си менталните модели и си разбрал как да вземаш решения.

Но обръщал ли си внимание как реално прилагаш тези концепции и коя ти помага най-много в живота? Как разбираш кое има ефект и кое не?

Отговорът на такива въпроси дава така нареченото надградено учене.

То е най-бързият и ефективен начин да научиш всичко, което искаш да остане трайно в главата ти и да го използваш успешно в живота.
При него идеите, правилата, целите се преоформят в отговор на нови доказателства и реален опит. То е базирано на методиката на Томас Бейс - британски математик (1702 – 1761), известен с теоремата за изчисляване на вероятността на настъпване на дадено събитие, след като вече има информация за него.

Всяка реакция е процес на учене, всеки значителен опит променя виждането на човека. - Хънтър Томпсън

Може би „надградено учене“ ще ти прозвучи като нов корпоративен жаргон, но уверявам те то е много повече, защото култивира креативност и иновативно мислене и много по-добри резултати.

Разбери какво е, как точно да го ползваш и постигай повече 👇

Сподели 😍
нови стари харесвани
Иван Кузманов
VIP член
Иван Кузманов

Много трудна задача, наистина! Ако практикуваме този подход, докато сме млади, вероятно ще ни е по-лесно да го превърнем в добър навик. Успех на всички!

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top