Съжаляваме, но да си добър е слабост…

Хората са казали:

„Работи здраво, играй честно и ще спечелиш“.

Да ама не! Има много данни, които опровергават този съвет.

Въпреки, че според много хора усилията са основният фактор предполагащ успеха, съвсем реални и авторитетни проучвания показват, че в действителност са един от най-лошите!

Учили са ни, че доброто винаги побеждава, също като в приказка, разказана  от „Дисни“. За съжаление, в много ситуации, изследвани от учените, това не е така. Проучване, озаглавено недвусмислено „Лошото е по-силно от доброто“, показва, че в шокиращо много области лошите неща оказват по-силно и трайно въздействие от добрите: Лошите емоции, лошите родители и лошите отзиви оказват по-силно влияние от добрите; лошата информация се обработва по-щателно от добрата…

Не се откриват почти никакви изключения показващи по-голяма сила на доброто. Да видим какво точно казва науката по този въпрос…

Според професор Джефри Фефър от Станфордската бизнес школа, да контролираш представата, която шефът ти има за теб е далеч по-важно от същинската работа.

Едно изследване показва, че онези, които са направили добро впечатление, са получили по-добра оценка на изпълнението си от други, които са положили повече усилия, но не са имали същия успех при създаването на впечатление.

Често нещата опират просто до доброто старо подмазване.

Е, дават ли резултат ласкателствата?

Комплиментите имат такова въздействие, че минават дори когато шефът знае, че са неискрени. Дженифър Чатман от университета “Бъркли“ провела изследване, за да провери кога ласкателството дава обратен резултат… но не могла да намери такъв.

Трябва да престанем да мислим, че светът е справедлив:

Урокът, на който ни учат случаи на запазили и на изгубили работата си, е че докато правиш така, че шефът ти да е доволен, не е толкова важно как се справяш с работата , но разстроиш ли го, както и да се справяш няма да те спаси.

Всички онези, които очакват да бъдат възнаградени за дългите часове работа, сигурно трудно ще преглътнат това, което прочетоха току що.

Но, не спирайте да четете. Има и още..

Подмазвачите не са единствените, които успяват – гаднярите също ги огрява.

Ето точно как:

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта