ВЛЕЗ В КЛУБА

Съжаляваме, но да си добър е слабост…

Хората са казали:

„Работи здраво, играй честно и ще спечелиш“.

Да ама не! Има много данни, които опровергават този съвет.

Въпреки, че според много хора усилията са основният фактор предполагащ успеха, съвсем реални и авторитетни проучвания показват, че в действителност са един от най-лошите!

Учили са ни, че доброто винаги побеждава, също като в приказка, разказана  от „Дисни“. За съжаление, в много ситуации, изследвани от учените, това не е така. Проучване, озаглавено недвусмислено „Лошото е по-силно от доброто“, показва, че в шокиращо много области лошите неща оказват по-силно и трайно въздействие от добрите: Лошите емоции, лошите родители и лошите отзиви оказват по-силно влияние от добрите; лошата информация се обработва по-щателно от добрата...

Не се откриват почти никакви изключения показващи по-голяма сила на доброто. Да видим какво точно казва науката по този въпрос...

Според професор Джефри Фефър от Станфордската бизнес школа, да контролираш представата, която шефът ти има за теб е далеч по-важно от същинската работа.

Едно изследване показва, че онези, които са направили добро впечатление, са получили по-добра оценка на изпълнението си от други, които са положили повече усилия, но не са имали същия успех при създаването на впечатление.

Често нещата опират просто до доброто старо подмазване.

Е, дават ли резултат ласкателствата?

Комплиментите имат такова въздействие, че минават дори когато шефът знае, че са неискрени. Дженифър Чатман от университета "Бъркли“ провела изследване, за да провери кога ласкателството дава обратен резултат... но не могла да намери такъв.

Трябва да престанем да мислим, че светът е справедлив:

Урокът, на който ни учат случаи на запазили и на изгубили работата си, е че докато правиш така, че шефът ти да е доволен, не е толкова важно как се справяш с работата , но разстроиш ли го, както и да се справяш няма да те спаси.

Всички онези, които очакват да бъдат възнаградени за дългите часове работа, сигурно трудно ще преглътнат това, което прочетоха току що.

Но, не спирайте да четете. Има и още..

Подмазвачите не са единствените, които успяват - гаднярите също ги огрява.

Ето точно как:

0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

==========

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

FREE ebook
супер инструмента
за по-лека работа и резултати
100
инструмента
за супер продуктивност
100
SPECIAL OFFER
спести -200 лв от цената за 6 мес. абонамент и вземи подарък
Спести -45% от цената за 6 мес. абонамент + подарък
Welcome Hunter! Get 20% OFF Just for Today
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this