ВЛЕЗ В КЛУБА

Защо не можеш да задържиш промяната, която така силно желаеш [Пречка №1]

Вероятно много пъти си опитвал да промениш нещо в себе си: външен вид, навик, ситуация или нещо в хората около теб. И често си удрял на камък, нали? Пречките пред сериозната промяната са доста и ти вече знаеш това. В този материал ще ти разкажа за една от най-големите. И по-специално за това какво откриха учените за нея. Защо да продължиш да четеш ли? Защото разбирането на проблема е първата крачка към неговото решение! И ако наистина искаш да го разбереш и промяната до край да доведеш, просто не спирай да четеш...

За да изясним въпроса с промяната, нека първо да разгледаме поведението на някои студенти, участвали в изследване за „вкусовите възприятия“ (или поне така им било казано). Те пристигат в лабораторията леко изгладнели, защото им е ка­зано да не ядат нищо поне три часа преди началото на експеримента. Завеждат ги в стая с вълшебен аромат - изследова­телите току-що са изпекли шоколадови бисквити. На масата в средата на стаята има две купи. В едната има шоколади и топлите току-що изпечени шоколадови и така приятно ухае­щи бисквити. В другата купа има връзка червени репички.

Изследователите са си съчинили история:

збрахме шоколади и репички, защото вкусовете им са съвсем различ­ни. Утре ще ви питаме какви усещания изпитвахте, докато ги ядяхте."

Половината доброволци трябва да изядат по две-три бис­квити, няколко шоколадчета, но не и репички. Другата по­ловина трябва да изядат поне две-три репички, но никакви бисквити и шоколади.

Следва нещо доста садистично:

0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

☎️ 0878 977 107

🔰 Стани член на клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🌀 Поднови абонамент

==========

❤️ Секретна група

💻 Инструкция за групата

ℹ️ Инфо за клуба

📺 Обиколка на Мастърхак

🔄 Автоматичен абонамент

🎁 Подари абонамент

⭐️ Отзиви за клуба

🎯 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Вход за клуб
Мастърхак
Най-после безплатна е-книга, която ще ти е истински полезна:
Постигай целите си два пъти по-бързо!
1. Въведи имейла си 2. Отвори пощата си 3. Потвърди абонамента си 4. Изтегли книгата