Как гигантите в онлайн бизнеса те карат да се пристрастяваш към тях, без да се усетиш!

На този свят има два типа хора: едните влизат в стаята и пускат телевизора, другите влизат в стаята и го изгасят. - Рейманд Шоу, "Манджурският кандидат"

Замислял ли си се - Какво би направил ако знаеше тактиките на големите?

В тази статия ще говорим за тях и за практическия опит на Тристан Харис, бивш магьосник и настоящ етичен продуктов дизайнер на Google, експерт по въпроса как технологията ни прави психически уязвими и пристрастени. Сега и ти можеш да се възползваш от тези похвати! Те ще ти дадат идеи как да направиш и твоя бизнес също толкова пристрастяващ. А накрая ще ти покажа и 3 експертни начина как да "заразиш" потенциалните си клиенти с това, което продаваш. Готов ли си?

Бележка: преди да продължим, редно е да уточня, че Тристан Харис е етичен дизайнер, който се опитва да промени индустрията като се бори срещу тези манипулативни тактики. Той и екипът му проектират нещата по начин, който защитава съзнанието на над 1 млрд. души. Днес обаче ние ще използваме опита му за друго...

Как технологията хипнотизира умовете ни?

По - лесно е да заблудите хората, от колкото да ги убедите, че са били заблудени.

Магьосниците търсят слепите места, уязвимостите и границите на възприятието на хората, така че да влияят върху действията им, без самите хора да го осъзнават.

Щом знаеш как да "натискаш " бутоните на другите, значи можеш да възпроизведеш у тях усещането за звук от пиано например.

Точно това правят дизайнерите на продукти. Те играят с твоята психическа уязвимост (съзнателно и несъзнателно), за да отвлекат вниманието ти.

В следващите редове ще ти покажа как го правят!

🔥 Следва: 10 манипулативни тактики от гигантите в бизнеса, които и ти можеш да приложиш + 3 психологически начина да "заразиш" клиентите си с [...]

 • 98
 •  
 •  
 • Стойне Василев каза:

  Ти казваш, че не е нужно да предоставя безплатни неща, а да им помагаш, да им решаваш проблемите и т.н. (при принципа на реципрочността), но това не е ли също даване на нещо безплатно с идеята да се чувстват задължени хората? Не разбрах какво е разликата между двете.

  • Разбрах те сега. На теория може и да е същото, но на практика (според мен) е доста по-различно. Ако си изтегля безплатната книга на Стойне Василев ще ми е все тая, я я прочета, я не – просто не ми причинява болката да похарча пари и не съм ангажиран по никакъв начин. Ако обаче на Стойне Василев му пиша с проблем и той ми помогне, това вече е отношение и самия принцип на реципрочността е много по-силен спрямо получаващия безплатната помощ. В този смисъл за мен категорично не е едно и също, макар и двете да са безплатни. Какво мислиш? Ти имаш опит с това.

   • Стойне Василев каза:

    Сега те разбрах и съм съгласен. И при мен действа така – отношението бие безплатните материали 🙂

    • Иван Кузманов каза:

     Стойне, още не съм дочел книгите ти (даже не мога да възпроизведа заглавията им на момента), но помня всяка дума, когато си ми отговарял на лични съобщения и то много бързо! Това се има предвид явно. Поздрави и на двама ви 🙂

 • Стойне Василев каза:

  Като казваш, че безплатното не работи, като им помагаш и решаваш проблемите им, това не е ли пак безплатно?

  „Изкуплението Шоушенк“ ми е любим филм и често използвам „институцинализиран“ за някои хора 🙂

  • Стойне, не разбрах какво точно имаш предвид, извинявай 🙂

 • office3 каза:

  Много полезна статия !

  • Много се радвам, че Ви допада, благодаря 🙂

 • Борислав Колибаров каза:

  Страхотна статия!

 • 🔰 Влез в клуба

  👤 Вход / Профил

  📗 Библиотека

  🏆 ВИП зона

  🧰 ВИП Tools

  🔥 Facebook група

  📜 Тайните на Мастърхак

  🎁 Подари абонамент

  🔴 За Реклама

  🦉 За Нас


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >