Как да си върнете открадната Facebook страница [стъпка по стъпка]

Запази за после

Хакнали са Фейсбук страницата ви или сте загубили админ достъпа си до нея и сега не знаете какво да направите, за да си я възстановите?

Добрата новина е, че има какво да направите по въпроса, за да си върнете обратно компрометираната Фейсбук страница.

Разбира се, след стъпките, които ще ви предложа да опитате, всичко останало ще бъде в ръцете на Фейсбук. Когато използвате посочените по-долу форми за контакт, ще се наложи и да почакате известно време.

Важно е да отбележа, че ако Фейсбук страницата ви е хакната, то същото може да е сполетяло и рекламния ви акаунт, с който промотирате бизнеса си.

За да го отблокирате направих и ръководство с точните стъпки, които следвах при нас, за да ни възстановят рекламния Фейсбук акаунт.

? Но да се върнем на откраднатата Фейсбук страница.

Ще ви предложа два метода според ситуацията.

Вижте какво може да направите, за да си върнете администраторския достъп до Facebook страница, която “принадлежи” на вас или на вашия бизнес:


Метод 1: възстановяване на Фейсбук страница ако администраторския профил е хакнат

Ако вашия личен профил или на друг администратор на конкретната Фейсбук страница е бил хакнат, хакерът може да е взел и собствеността върху управляваните от вас Фейсбук страници.

Ако случаят е такъв, направете следното:

Стъпка 1: пуснете репорт на този адрес.

Ще ви се появи следния прозорец:

В случая, изберете втората опция.

Веднъж след като от Facebook потвърдят, че наистина профилът ви е хакнат, може да продължите със следващите стъпки на този метод.

ВАЖНО: ако случаят ви не е такъв, а например сте били премахнати като администратор от ваш колега, партньор или някой друг, на който сте поверили администраторски права върху страницата, то минете на метод 2.

Стъпка 2: отворете тази форма.

Напомням ви, че ако профилът ви е хакнат, първо трябва да изпълните стъпка 1, след което да използвате тази форма.

От падащото меню изберете страницата, за която искате достъп:

Това падащо меню показва тези страници, за които профилът ви е имал достъп в миналото. Ако нямате проблем с достъпа до страниците си и отворите тази форма, няма да ви се покаже падащо меню.

Също, ако “хакерът” ви е преназначил от админ в друга роля в страницата като например, модератор, анализатор и т.н., то също няма да видите падащо меню в тази форма за обжалване и така няма да може да я използвате.

Причината е, че технически все още сте част от страницата.

И затова има решение:

Просто се премахнете от текущата роля в конкретната страница.

За да го направите, влезте в страницата и след това изберете – Settings → Page Roles от левия панел → кликнете EditRemove.

Стъпка 3: накрая кликнете на бутона Send

Така ще изпратите заявката към Фейсбук.

След това от Фейсбук ще проверят дали профилът ви е хакнат и след това ще се свържат с вас по имейл с инструкции за проверка.

Това може да отнеме от 1 ден до няколко седмици.

Метод 2: Възстановяване на Фейсбук страница поради умишлено сменен / премахнат администратор

Ако с профилът ви всичко е наред и просто някой умишлено ви е премахнал като администратор от собствената ви страница (служител, партньор, рекламодател), то с този метод може отново да си върнете контрола.

Стъпка 1: логнете се във Фейсбук с профила, който преди е бил администратора на “откраднатата” страница

Стъпка 2: влезте в тази форма за нарушени авторски права

Стъпка 3: изберете първата опция Copyright:

Стъпка 4: изберете Continue with your copyright report

Стъпка 5: изберете I am the rights owner

Стъпка 6: попълнете данните си за контакт:

Попълнете полетата с информацията, свързана с бизнеса и страницата, за която пускате апела – вашето име, имейл за контакт, държава.

Стъпка 7: след полето за държава ще видите опцията Which of these best describes the copyrighted work? – тук от менюто изберете Other:

В полето поставете пълния URL адрес на репортваната страница и сайта на бизнеса ви, свързан с конкретната страница.

Стъпка 8: в секцията Content You Want to Report, изберете Other

В това празно поле дайте повече информация за случая.

Уведомете Фейсбук, че вие сте този, който трябва да бъде администратор на съответната страница, но настоящият е премахнал вашия достъп от нея.

Бъдете конкретни и описателни. Ако служител е напуснал фирмата ви и нарочно ви е махнал като администратор, така го напишете.

Може да използвате за основа следния шаблон, в който да попълните коректните данни за вашия профил и страница и да го доразвиете:

This report is submitted by [your name], the rightful owner of [page name].
The purpose of this report is to petition for the role of Administrator to be returned to me by Facebook. At this time, there is no account with the Administrator role on the page, and as such I am unable ot access it.

There appears to be no way for me to regain access to my page, nor for Administration privileges to change hands whatsoever, without intervention by Facebook staff. It is hereby requested that the role of “Admin” for the Facebook page be given to the Facebook account linked below:

My Profile: [link to your profile]

My Page: [link to your page]

Стъпка 9: допълнителна информация и изпращане:

В падащото меню преди последното празно поле, не посочвайте нищо. А в самото поле може да предоставите още допълнителна информация.

Накрая изпишете името си и кликнете на бутона Submit.

Какво следва след това?

Кратка молитва и чакане ??

Ще получите автоматичен имейл от Facebook с линкове и допълнителна информация, както и копие от съдържанието на горния формуляр.

Ако от Фейсбук решат, че имат нужда от още информация и доказателства, ще се свържат с вас по имейл.

В зависимост от това колко са заети хората им от съответния отдел, процесът може да отнеме от 24 часа до няколко седмици.

Може да следите статуса на казуса си от вашия Support Inbox.


Е, надявам се всичко описано по-горе да мине по план и бързо да възстановите откраднатата си Фейсбук страница.

Ако има промени в процеса или имате практически опит с възстановяването на хакнати Facebook страници, моля споделете в коментарите.

Ако пък ваш приятел също са му присвоили страницата, споделете му този материал – може да бъде важно за работата и бизнеса му.

***

? Още полезни връзки за Facebook:

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак