Пълен контрол над всяко изображение, което искаш да вземеш от интернет [Board]

Частен Pinterest за креативни личности!

Вземи каквото ти хареса в Интернет: снимки, изображения, графични елементи, цитати или цели web страници – всичко, което те вдъхновява, само с 2 клика и е твое!


Снимките определено карат интернет да се върти около тях! В тази web епоха на мултимедия, проект или уеб сайт без качествени снимки или изображения, обогатяващи съдържанието му е все едно да имате телевизор, но без кабелна…

Това е и причината за възхода на Pinterest през последните 3 години, през които той не спира да ни осигурява страхотно визуално съдържание и преживяване.

Тази социална мрежа обаче има един недостатък – тя разочарова с неспособността си да прихваща не просто снимки от уеб, а точно този визуален обект, който си поискаме.

Нека да Ви поясня: чрез Pinterest не можем да изрежем конкретна област или да съхраним абсолютно целия изглед от конкретна уеб страница.

Не можем да прихванем дори и само видимата част от екрана.

Но ако сте човек, който работи с изображения, графични елементи, събирате вдъхновения, занимавате се с дизайн, създавате рекламни материали, пишете статии, имате блог, колекционирате снимки на нещо конкретно, или пък работите по даден проект – вероятно тази частна дъска, до която ще имате достъп само Вие – би Ви свършила отлична работа.

Създадена от разработчиците на Creonomy, системата за колекциониране, която предстои да разгледаме е направена по подобие на Pinterest, но умишлено е създадена така, че пространството Ви в нея да е лично и неприкосновено.

Моят дълъг, личен и практически опит с Board

board

Освен страхотния органайзер Evernote, който ползвам за почти всичко и прилежащите към него инструменти като Web Clipper, за който подробно писахме тук – има и още нещо, което се оказа, че ползвам всеки ден, без да се усетя!

Личен пример: Преди две седмици наши читатели ми сигнализираха, че в някои от категориите на сайта, снимките не се изобразяват. Вероятно поради някаква причина връзките към тях са се прекъснали и следователно са изчезнали.

Наложи се всяка една от повредените статии да се поправя ръчно, а за да е изпипано всичко, при по-старите ни заглавия реших да ги подменя напълно.

По всичко личеше, че това ще бъде огромна по обем рутинна работа. Но в резултат на това, че вече от почти година ползвам Board, нещата значително се улесниха. Защо ли?

Както казах, освен че щях да поправя снимките, исках да ги заменя. А представяте ли си на повече от 200 повредени статии тепърва да се търси заглавно изображение?

Разбира се не очаквайте, че то ще свърши чудеса за Вас без личната Ви намеса!

Какво точно представлява Board – вижте видеото!

Същността на Board е предоставянето на лично ваше виртуално пространство или по-добре да го наречем дъска, в която Вие може да колекционирате, съхранявате, записвате.

Може да „клипвате“ изображения, от където си поискате в web.

Дори и от сайтове като 500px.com, в които дясно копче на мишката е забранено, за да не може да съхраняваме тяхното съдържание.

Кликнете върху анимацията, за да я видите в цял размер.

grab-500-px-photo-lifehack_bg

Но чрез Board, само с 2 кликвания ще хакнете системата, за да си запазите желаната фотография, която да речем може да споделим в любимата си социална мрежа.

board

А колко са начините за „прихващане“ на изображения, елементи и изобщо снимки от екрана и то, от където си поискате в интернет чрез Board – предстои да разберем…

Останете с нас до края на статията и Ви обещавам, че ще останете изключително доволни от възможностите на частния Pinterest, които сега ще Ви демонстрирам!


Дизайн на потребителският интерфейс

A image

Може би очаквате някакъв по-натруфен дизайн от подобно приложение, но истината е, че нещата са направени доста простичко и не разсейват.

Всъщност, дизайна го правят вашите колекции от снимки, които съставляват и по-голямата част от него. Да, определено прилича на Pinterest с всички дъски, които сте създали.

Отваряйки всяка една от тях, ще видите всичко, което сте „забили“ в интернет, подредено по цялата ширина на браузъра.

Общо взето нещата тук изглеждат много познато, което допълнително улеснява работата.

Начини на колекциониране – работа с инструмента

photo22

board22


Веднъж започвайки да колекционирате, приликата с Pinterest изчезва. А времето, за което една съхранена снимка отива в дъската ви е точно 2 сек!

По-надолу подробно ще разгледаме работата с инструмента и всички възможни начини и места, чрез които можем да качим снимка или изображение в профила си.

Преди да продължим обаче, важно е да знаете, че всеки безплатен акаунт разполага с максимум до 3 дъски, както се вижда от снимките на моя профил.

Мисля си обаче, че са напълно достатъчни за една по-фокусирана работа…

Относно платения акаунт: вчера отново ни писа управителят на Creonomy, Ник, чиято компания разработва Board, с любезното запитване:

Какво мислим за новата им крайна цена от нищожните 10$ за цяла година?

Ник сподели още, че след много обмисляне и колебания, са решили да предложат тази символична цена и то на годишна база.

Това, което ще препоръчам на Ник като потребител е само да сложи директен бутон за плащане чрез PayPal, а не както е сега с въвеждане на данните от кредитната карта.

Как да „забиваме“ съдържание чрез Board:

  • Чрез страхотното разширение за браузъра Chrome

Внедрявайки това оръжие в браузъра си, ще сте способни да прихванете всичко в web. В началото обаче ми беше изключително трудно да намеря от къде да си го инсталирам.

Не знам защо, но доста са скрили приложението си.

Разбира се на Вас няма да Ви се налага да търсите като мен – в края на статията ще намерите директен линк, с който да го инсталирате веднага!

  • Чрез влачене и пускане от десктопа – директно в приложението

Освен от интернет, може да добавяте изображения, снимки, графични елементи и директно от десктопа на компютъра си.

Начините са два: чрез влачене и пускане на снимките, направо в отворения прозорец на дъската ви в board и чрез бутон в самата дъска наречен upload.

  • Чрез приложение за iPhone

Снимате каквото си поискате и то веднага се оказва в дъската ви в board, която е достъпна както от телефона, така и от десктоп браузъра Ви.

Да, може да го ползвате и за качване на снимки от телефона към компютъра си!

Кликването върху всяко изображение на дъската ще Ви го отвори в цял размер, от където ще имате достъп до опции като редактиране на името му, добавяне на етикети и описание + бутона за сваляне, когато се наложи.

A image

Важно: Качеството на събраните изображения остава абсолютно същото, както е било в източниците, от които сте го взели – тоест запазва се!

Събирането на изображения чрез разширението за Chrome дава 4 различни опции: може да отрежете само част от прозореца на браузъра, може да събирате отделните снимки /казах Ви за 500px.com, където уж е забранено, но с board ще измамите системата и ще запазите всичко в колекцията си с високо качество/, може да снимате само видимата част на прозореца, може и да си направите шот на цялата страница, която сте отворили в браузъра!

Прихващането на отделни елементи от страница може да бъде полезно за web дизайнери, които искат да покажат детайл или да си запазят нещо, което ги е вдъхновило.

A image

В общи линии целия процес се изразява в стартиране на приложението от браузъра.

След което избирате как искате да прихващате, след което ще ви се затъмни фона, за да изберете само снимките или да отрежете това, което искате да поставите в дъската си.

Самото рязане е доста прецизно и естествено. Остава да поставите описание на снимката или етикет ако искате и сте готови!

board

Освен всички тези предимства, впечатляваща е и опцията за сътрудничество с други хора, с които да споделяме общи дъски.

След като добавите нова дъска в профила си, може да поканите приятели и колеги, с които да я споделите и да работите с нея заедно.

Аз си направих малък експеримент с друг мой мейл и сработи идеално.

board3434

Мога само да си представя какво голямо предимство би било това при работата на хора, опериращи, с каквито и да е графични елементи, но в отдалечени екипи.

Изводи и заключения за работата на board

Освен, че са създали брилянтен инструмент в лицето на board, неговите създатели от Creonomy ме впечатлиха и с нещо друго!

Мниджърът на проекта Nicolo Borghi ми изпрати лично писмо, в което, освен да похвали дизайна на lifehack.bg, ме попита какво мисля за техния продукт.

Няма да крия, че от подобно внимание ми стана изключително приятно и както се и очакваше – още повече заобичах Board!

Но така го правят големите, обръщат внимание на нас, по-малките…

A image

И за финал мога да кажа, че Board съвсем не е някаква революция в уеб инструментите, нито е кой знае какво като идея. Той просто върши нещо толкова полезно – бързо, лесно и удобно.

А на мен това ми стига, за да продължавам да го ползвам да си колекционирам яките неща, на които попадам в интернет и да ги използвам, когато ми потрябват!

Какво повече може да искате, опитайте го…

Официална страница | Разширение за Chrome | Приложение за iPhone

10
Остави коментар

avatar
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
ПетяzikiGeorginikiEvgabook Recent comment authors
нови стари харесвани
Петя
Гост
Петя

Чудесно,ще се пробва задължително 🙂 Но имам само една малка корекция по статията,ако може – в 500px.com има бутон Pinterest на всяка снимка,така че не е нужен десен бутон на мишката.

lifehackerbg.com
Гост
lifehackerbg.com

Благодаря ти, че се включи Петя. Не бих казал, че това е корекция, а по-скоро добавка към статията. въпреки този бутон за пинтерест, аз лично много повече предпочитам да запазвам снимки от въпросния сайт точно чрез описания по-горе метод, а не в пинтерест 😉

ziki
Гост
ziki

Разширение за Mozila има ли?

Georgi
Гост
Georgi

Как се прави регистрация, опитах но не разбирам 🙁

lifehackerbg.com
Гост
lifehackerbg.com

Пускаш си мейла в заглавната страница в полето и чакаш покана пак на мейла, за да активираш профил. Това е

niki
Гост
niki

kolaq na desniq klik e star kato kompiytrite- snippin tool ))

Evgabook
Гост
Evgabook

Имам Pinterest, но наистина безплатното все ограничава 🙂

lifehackerbg.com
Гост
lifehackerbg.com

при комбинацията от двете не виждам особени ограничения 🙂

Lidia Vikulova
Гост
Lidia Vikulova

Наистина интересно и полезно. Като прочетох Chrome и приложения – дали има статия за полезни приложения за Chrome? 🙂

lifehackerbg.com
Гост
lifehackerbg.com

Имам нещичко по въпроса с приложенията в черновите, но са толкооова много… Ще видим, може да измислим нещо 🙂

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg