ВЛЕЗ В КЛУБА
австриец,Арнолд Шварценегер

Арнолд Шварценегер: за дългия път от беден австриец до идол на милиони!

  • 842
  • 417
  •  

Запази за после

5-те основни житейски урока на терминатора

Арнолд Шварценегер:

Шампион по културизъм и мистър Олимпия много пъти, един от най-добре заплатените актьори през последните няколко десетилетия, сега губернатор на Калифорния и може би бъдещ кандидат за президент.

Това кратко резюме на някога неизвестният никому австриец звучи като кратка биография не на един човек, а на цели трима различни души.

Как е постигнал всичко това, как го е направил?

Ето ви 5 съвета и навици за успех, които са неизменна част от живота на Арнолд Шварценегер, довели го до този изключитлен успех в живота и кариерата му, направили възможна американската мечта за него:

1. Вярвай в себе си


Арнолд Шварценегер като малък

“Още в края на 60-те знаех, че съм победител. Знаех и усещах, че съм роден за велики неща. Може би хората ще кажат, че този начин на мислене звучи твърде нескромно. Съгласен съм! Така е.

Скромността е дума, която не се отнася за мен по никакъв начин. И надявам се винаги да е така”

“Ние всички имаме голяма вътрешна сила. Тази сила е вярата в нас самите. Това наистина има огромно отношение в това да си победител.

Трябва да видиш себе си като победител, преди да спечелиш. И наистина трябва да си  жаден за това. Вие имате право да искате да сте най – добрите – възползвай те се!”

“Нашият ум е нашата граница. Колкото по-дълго си представяш, че можеш да направиш нещо, ти наистина ще го направиш, стига да вярваш в това на 100 процента”

Много силната вяра в себе си може да бъде изключително полезна. Доколко вярваш на твоето АЗ, говори много за твоите постижения и резултати.

Но проблемът с изявления като: “Просто вярвай в себе си повече” е, че те не идват с никакви практически инструкции как всъщност да изградиш тази вяра вътре в теб и да си повярваш истински.

Така че слушайки само празни твърдения като и просто повтаряйки си ги, без никаква практическа стойност ние ще продължаваме да имаме трудни моменти каквото и да правим и ще тъпчем на едно място.

Има обаче няколко неща, които  ще ви бъдат полезни в тази посока:

Първо осъзнайте, че сте в състояние да се справите с негативните неща, които се изпречват на пътя ви с вяра в себе си и в собствените си възможности. Разберете, че по този начин вашите добри шансове за успех също ще се увеличат. С поставянето на цели и постигането им, вярата във вас самите ще се увеличава. Изправяйки се с лице срещу страховете си и виждайки как оцелявате заставайки срещу тях, вашата самоувереност също ще придобие по големи размери.

Нито един от тези варианти не звучи забавно, лесно и бързо.

И в повечето време изобщо не са. Но като много други неща в живота, трябва да вложите усилия, за да получите добри резултати.

Има и една друга страна на предизвикателството да вярваш в себе си.

Съвсем не малка част от проблема с липсата на вяра идва от вътрешния саботаж, който си правим сами на себе си, самоограничаващите вярвания, които си поставяме и съпротивата на нашия собствен ум.

Ироничното тук е, че спираме сами себе си по пътя към успеха. И по лошото е, че в доста от случаите дори не го осъзнаваме.

Можете да си помогнете в тази борба със себе си прочитайки книгата на Екхарт Толе “Нова земя” /може да изтеглите книгата от тук / или други книги на подобна тематика, които ще ви помогнат да отворите съзнанието си в тази посока и да придобиете по голяма увереност.

Подобни книги ще ви помогнат да намалите вътрешната борба и да спрете със собствения си саботаж. С течение на времето ще получите по добър контрол над ума си и ще спрете да слушате вашите собствени негативни гласове и ще изградите по голяма емоционална устойчивост.

Наличието на тези няколко неща, които споменахме, ще направи по-лесно да видите себе си такъв, какъвто искате да бъдете и ще ви доближи до образа на вашите мечти, правейки това, което желаете.

Защото както казва Арнолд:

Трябва да сте в състояние да си представите това, което желаете да направите, в противен случай ще бъде много трудно или просто невъзможно да превърнете визията в реалност.

Когато имаме по добър контрол над ума си, става все по лесно да поддържаме жива желаната визия в главата си ден след ден, седмица след седмица. Ще бъдем по малко склонни към саботаж на самите себе си-поне така мисли Терминатора, а на него не можем да му отречем успеха нали?

2. Гледайте на борбата и на провала като нещо положително


Арнолд Шварценегер тренировки

“Силата не идва от победата. Самата борба развива вашите силни страни. Когато минавате през трудностите, борейки се и решавайки да не се предавате докрай-ето това е сила!”

Провалите рядко са краят на света. Те са част от нашето пътуване, част от обучението ни, може би най-важната част. Проблемът идва тогава, когато имаш манталитет на страхливец, защото ако е така, всеки неуспех или срив ще ти се стори все едно, че небето пада върху теб.

Това може много да ви попречи в изпълнението на целите и желанията ви или дори сковани от страх да не предприемете действия изобщо в никаква посока. Ключът към преодоляването на това е да си изработим манталитет и мислене за изобилие и смелост, които да ни казват, че винаги съществуват повече възможности. Това ще ни позволи да не вземаме прекалено насериозно неуспехите. Един от начините да си помогнете сами и да си създадете манталитет на изобилие от възможности е да замените някои от обичайните неща, които влизат във вашия живот с други по позитивни и мотивиращи като новини, реклами, книги с информация от автори и лектори занимаващи се с личностно развитие и продуктивност, можете да четете дори повече сайтове като този с подобна тематика, където е фокусирано най-доброто от света на мотивацията и израстването.

Друг начин е като излизате повече с хора притежаващи манталитета и мисленето, за което говорим или просто с хора, които са положителни и ентусиазирани от живота!

Сега, когато през част от времето си, когато наистина се провалите, когато тръгнете да се предавате или се мъчите да оцелеете в една или друга ситуация, ако успеете да продължите  ще успеете да изградите вашата вътрешна сила за живот и да се придвижите напред. И ако сте в състояние да се поучите от вашите минали неуспехи със сигурност ще задълбочите познанията за себе си, които ще ви помогнат занапред да избегнете някои грешки и да намерите по-добър курс към вашата цел.

Запомнете, за да успеете, вие имате нужда от тези провали!

Те ви правят по-силни и по-умни, провалите са като витамин в изграждането на една по добра версия на теб самия и са от голямо значение за твоя успех.

3. Направи едно допълнително “повторение” повече


Арнолд Шварценегер

“Последните три или четири повторения са тези, които карат мускулите да растат. Точно наличието на тази допълнителна част изпълнена с болка отличава шампиона от губещия.

Това е нещото, което липсва на повечето хора, а именно смелостта да продължат напред и да минат през болката и страданието, без значение какво ще стане.”

Следващият път каквото и да правите, направете още едно допълнително усилие, направете една стъпка повече. Да, това не е лесно!

Лично аз смятах, че не е лесно, може би защото мислих прекалено много.

Прекаленото мислене често води до негативни мисли и колебание в нашето съзнание, което пък води до отслабване на собствената ни сила и поражда съмнения в нашите възможности. Понякога прекаленото мислене може да доведе до нищо повече от загуба на време и възможности.

Повече от полезно е просто да спрете да мислите, когато всичкото необходимо мислене и умуване по въпроса вече е направено.

Тогава просто отидете и направете това, което сте решили да направите, след това се поучете от опита, който ще придобиете и продължете напред.

Както се казва “Just DO It”

4. Тренирайте


Арнолд Шварценегер

“Тренировките и спорта са нещо като отудшник за потиснатите ни енергийни източници, създадени от стреса, напрежението и притеснението. Тренирайки ние тонизираме духа и подобряваме значително състоянието на тялото и засилваме неимоверно мотивацията си.”

Да, тренировките могат да бъдат полезни по повече от един начин.

Аз открих, че един от най-добрите начини да се преборим с тревожността, с отрицателното настроение, липсата на желание, за каквото и да е просто да се упражняваме и да тренираме, да събудим живеца в нас.

Просто трябва да се довлачите до нужното място, да раздвижите тялото си, за да получите желания резултат.

Да тренирате или не, това не е въпрос на избор. Ако искате да сте успешни трябва да го направите.

Всички знаем, че има хора, които някак си естествено, през цялото време преливат от енергия, но ако не сте от тях, както са повечето от нас, тогава ще трябва да се упражнявате, да спортувате по някакъв начин, за да създадете тази енергия в себе си, а тя от своя страна да ви даде силите и мотивацията да постигнете това към, което сте се устремили в живота!

5. Помагайте на другите


arnold3

“Помагайте на другите, давайте нещо в замяна, когато помагат на вас! Гарантирам ви че ще откриете как тези обществено полезни активности от ваша страна ще подобрят живота и света около вас. Вашата най-голяма награда от това да помагате на останалите е обогатяването на собствения ви живот и издигането му до нов, по-добър смисъл.”

Да помагаме на другите е дейност, която може да бъде ценна за всички по много начини.

Освен прекрасният съвет, който Арнолд ни дава-като това да бъдем в услуга  не само на себе си, но и на обществото, и по този начин обогатявайки собствения си живот, но и също така ще имаме възможност да си създадем много и прекрасни контакти и взаимоотношения с много нови хора.

Нали си спомняте закона за Реципрочността?

Това, което давате ще се върне с пълна сила обратно при вас.

Ако предоставите някаква стойност и помощ в живота на другите, доста от тях ще са склонни да помогнат и на вас, когато и вие имате нужда от помоща на някой. Всичко това създава една голяма, възходяща спирала от позитивни действия и мисли във всеки от нас.

И това може да бъде много полезно за всички, нали?


И за финал още една от чертите на Арнолд – оказа се не е машина, а човек

Arnold Schwarzenegger


  • 842
  • 417
  •  
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

☎️ 0878 977 107

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

==========

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

топ инструмента
за по-лека работа и резултати
100
FREE ebook
инструмента
за супер продуктивност
100
Абонирайте се за Мастърхак
Най-полезното съдържание за по-малко от 1 лев / ден
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this