7 доказани бизнес идеи и практики, които може да откраднете от проститутките!

Стига сме харчили пари по тях!

Време е и ние да им откраднем нещо…

Ще си вземем назаем няколко практики от древния им бизнес модел.

Всъщност, тази древна професия е оптимизирана и подобрявана толкова много пъти, че всъщност ако се замислим можем да научим много неща от нея, свързани с най-добрите психоголигечски трикове за продажби.

И докато се подсмихвате, вижте следващите няколко идеи от “бранша”, които и вие може да приложите във вашата дейност. Не буквално разбира се…

#1. Местоположението е всичко

Жриците на любовта не стоят на всеки ъгъл, нали?

Разбира се че НЕ! Просто не всички места са добри за бизнеса. Това е и причината поради, която не виждате бензиностанция или Макдоналдс до входа на всеки блок!

Трябва да разберете къде отиват, откъде точно минават клиентите ви и да поставите вашият бизнес в центъра на това място.

И дори бизнеса ви да е онлайн, мястото е не по-малко важно!

Дали повечето минават сутрин през Фейсбук, дали на обед се отбиват в LinkedIn или пък вечер се събират в Инстаграм? Кое е любимото им дигитално място?

Съгласете се, че както добрата проститутка би заела най доброто място на шосето, така и вашият сайт също трябва да се позиционира на възможно най-атрактивното място!

Какво виждате обикновено в близост до Макдоналдс?

Виждате Burger King, Taco Bell и други вериги за бързо хранене, нали?

Всеизвестно е че Макдоналдс е притежател на едни от най-атрактивните и добри недвижими имоти в света, затова и останалите ги следват, за да заемат най-доброто местоположение, което ще им помогне да се…

#2. Откроявайте се от тълпата

След като заемете най-доброто място за бизнеса си, вашите конкуренти ще дойдат и ще ви следват, това е просто въпрос на време.

Това, което може да направите е да се разграничите от конкуренцията, да бъдете по-добри от нея! Това може да стане с магнетичен копирайтинг, с доказани бизнес стратегии и с проява на смелост – да направиш нещо, което другите не смеят!

И проститутките имат този проблем!

Затова обикновено не виждаме на едно и също място някои от тях! Така че ако и те искат да бъдат успешни, трябва да се открояват – виждали сте как го правят

Предложете добро обслужване на клиентите и креативни промоции.

?И най-важното-опитват се да създадат лична връзка с клиента!

Проститутките са царици на супер въздействащия емоционалнен маркетинг!

Но да не се отплесваме…

След като се отличите, важно е и да ви разбират.

#3. Нека посланието ви да бъде съвсем ясно!

давайте на клиентите си съвсем ясно послание за услугите си

Ако неуморните труженички на платената любов не бяха пределно ясни за това с какво се занимават с техните дрехи и действия, стоейки на ъгъла или на магистралата, никой нямаше да разбере че това не са жени, които просто чакат автобуса.

Ако палаво не ни поглеждаха, а се държаха като срамежливи монахини, целият им бизнес щеше да рухне. Никой нямаше да забележи “неустомиото им предложение“.

Ами вие…

Можете да продавате най-добрия продукт, да предлагате най-добрата услуга, но ако посланието ви не е ясно печалбака ви ще бъде силно ограничена!

Затова имате нужда от перфектния контекст!

Ако посланието не е кристално ясно, ако не изглежда важно, оскъдно и супер атрактивно, то бизнеса ви няма да окаже голямо влияние на това, което влиза в джоба ви!

Ако имате проблем с намирането на правилното послание за вашия бизнес, проучете какво точно искат клиентите ви – каква е тяхната идеална психография, каква е работата, която искат да им свърши продукта ви  (вижте стратегията JTBD). Какви са причините да са доволни и щастливи, защо са недоволни и разтроени (вижте тук)?

Разберете какво ще ги зарадва, а след това просто им…

#4. Кажете какво точно купуват!

Проститутката не ви казва просто, че от нея ще получите някакъв си секс за пари!

Тя ви казва точно това, което е готова да направи (струва ми се неумество да избровяваме всички видове услуги), колко време ще прекара с вас и колко скъпо ще ви струва!

Кажете на вашите клиенти какво точно купуват

Когато клиентите ви са наясно какво получават срещу парите си ще имате много по малко върната стока и оплаквания. Излъжете ли ги вероятно ще направите някой и друг бърз лев, но в дългосрочен план липсата на яснота ще ви струва много повече!

Днес е по-лесно отвсякога клиентите ви да се оплачат от вашата компания – и то повярвайте ми, могат да го направят доста драматично и ефектно.

#5. Търсенето трябва да отговаря на предлагането!

Проститутките са известни майстори в търсенето и предлагането. Ако смятат че много хора биха желали техните услуги, покачват цените си. А ако усетят, че малко хора търсят техните услуги, веднага ще ги намалят, за да увеличат търсенето!

Обърнете внимание на това и за вашия бизнес.

Какво е търсенето и какво е предлагането във вашата сфера, вижте складовите си наличности, преценете темпото на производство, или търсенето на услугата ви и тогава направете цените си съобразно това!

#6. Продавайте отново и отново на стари клиенти

По лесно е да продадете втори път на стар клиент отколкото за първи път на нов!

Проститутката знае, че след като ви е взела един път парите, много по лесно ще е за нея да получава още повече от вас впоследствие. Веднъж като и дадете пари и ви накара да се почувствате добре в нейната компания, тя умело започва да си играе с вашите емоции, за да ви накара да се връщате при нея отново и отново и да изпитате същата емоция!

Като собственик на бизнес вашата основна цел е да получавате все повече и повече нови клиенти, нали? Ако съществуващите са щастливи и доволни от вас, опитайте се да им продадете втори път! Как да направите това може да видите тук.

Много по лесно (и евтино) е да се намери някой, който вече ви познава, да ви даде парите си отново, отколкото случаен човек да стане ваш клиент за първи път!

Придобиването на нов клиент е скъпо!

Затова отделяйте по минимум 20% от усилията на фирмата ви да вкарате повече пари в касата като задържате вече съществуващите ви клиенти.

Помислете какви други услуги с добавена стойност можете да им предложите.

#7. Бъдете готови да получите и неочаквана сметка!

Не можем да предвидим всичко!

Проститутките например често попадат на всякакви извратеняци.

Затова и казват на своите сводници с кого ще бъдат и къде ще ходят. А ако наистина искат да бъдат в безопасност си носят и лютиви спрейове!

Вероятно във вашата фирма няма да се стигне до такъв вид насилие, но бихте могли да стигнете до съдебни дела и други такива подобни неприятни обстоятелства.

Пазете в резерв пари в касата за непредвидени ситуации, защото винаги има шанс нещата да се объркат. Бъдете подготвени! Дори и най-успешните предприемачи правят грешки.  А ако не сте помислили за това, гледайте да се адаптирате бързо в ситуацията!


Безспорно е едно – знанието е навсякъде!

И въпреки, че в първия момент може и да изглежда нелепо, проститутките могат да ни научат на доста неща за правенето на пари.

Не познавам друг бизнес, който да е оцелял толкова време!

А вие какво мислите?

Има ли и други неща, от тази така харесвана от мен професия, които трябва да научим? Ще ви очаквам в полето за коментарите тук отдолу. Не се стеснявайте…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА