Как да завладееш сърцата, вместо умовете им – зареди рекламите си с емоция

Това е допълнение към ръководството за Емоционален маркетинг.

Ние хората първо чувстваме после мислим.

Когато се сблъскаме с някаква сензорна информация онази част от мозъка, която отговаря за емоциите ни я обработва 5 пъти по-бързо от тази, която се грижи за обработката на когнитивните ни възприятия.

Затова и най-голямата бариера пред решението за покупка е чувството страх. И когато запознаете аудиторията със себе си, накарате я да ви хареса, да ви се довери, съвсем естествено започвате да премахвате страха от процеса на продажба. Всички знаем доказания метод:

🟥 Безплатно = Няма риск = Няма страх.

Но това не е единствения начин да наложите продукта си…

В проучване на Университета на Южна Калифорния изследователите установили, че хората с проблеми в емоционалните региони на мозъка били способни да мислят критично, но неспособни да вземат решения, защото не разбирали как се чувствали спрямо наличните възможности.

Всъщност, учените често се оправдават с това колко сложно устроен е нашия мозък, но истината е, че повечето от емоциите, които ни връхлитат ежедневно произлизат само от няколко основни чувства.

Начинът, по който възприемаме щастието, тъгата страха и гнева определят как ще вземем някои от най-сложните решения.

Например тези свързани с маркетинга.

🟥 Повече щастие = повече споделяния

Когато става въпрос за влияние и емоционални послания, установено е, че положителните емоции допринасят за убеждаването на аудиторията да споделя повече.

🟥 Повече тъга = повече кликове

Установено е и, че думите с отрицателно значение водят до по-висока честота на кликове. Всъщност проучване установило, че негативните суперлативи като “най-лошото” или “никога” работят с 30% по-добре в заглавие ако присъстват в него, когато става въпрос за привличане на вниманието. Нещо повече, положителни суперлативи като “най-добрите” били по-малко привлекателни за аудиторията.

Отрицателните думи имали 63% по-висока честота на кликване от положителните им алтернативи.

Шантава работа са емоциите.

Но няма как да не ги използваме в маркетинга си!

В следващите редове ще ви дам идеи и примери как да задействате емоцията в рекламите си, за да завладеете сърцата и да плените умовете на потенциалните си клиенти.

Да започваме…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: