Психографик маркетинг: практически курс!

Няма нужда повече да се чудиш как да използваш психографиката в своите реклами, защото в това практическо ръководство събрах най-доброто по темата! А в практическата част наблегнах най-вече на моя личен опит и тествани в практиката инструменти!

От над 20 000 думи отсях най-важното в 5000 като извадих общите приказки и онова, което не можеш да приложиш. Добавих и моя солиден опит. Получи се практическо ръководство с експертни съвети, които можеш веднага да приложиш и да постигаш повече!

И така, какво точно ще научиш в този курс?

Как да използваш психографиката на потребителите в своя маркетинг и бизнес. Ще можеш да таргетираш рекламите си с лазерна прецизност, за да продаваш повече!

Представи си за момент, че браузваш в нета.

Мечтаеш си да започнеш собствен бизнес и да се отървеш от гадната си работа, да имаш свободно време и пари, които да харчиш с любимите си хора и да пътуваш по света.

Точно в този момент виждаш Facebook реклама, която гласи:

"Мечтаеш да стартираш собствен бизнес? Искаш да имаш повече свободно време и пари, които да харчиш със семейството си? Заповядай на двудневното ни обучение и виж как да осъществиш мечтите си!  Ще ти покажем всичко - стъпка по стъпка."

Точно това, което искаш, нали? И кликваш. А може и да купиш...

Как този гуру знае какво точно искаш? Има два варианта!

Първият разбира се е случайността. Вторият обаче не е демографията. Възрастта, пола и това къде живееш не крещят "искам пари и свобода". Психографията е!

Вторият вариант е този гуру да е проучил желанията на своята аудитория и да рекламира спрямо тях (хитрец). В това ръководство ще ви покажа как и ти да правиш същото!

Ще разделим ръководството на части:

 1. Какво точно е Психографик маркетинг и защо има огромно значение?
 2. Къде да използваш психографики, за да увеличиш продажбите си?
 3. Как безплатно и точно да таргетираш клиенти чрез Психографиката им?

Да започнем с най-основния въпрос...

 • 508
 •  
 •  
 • alek.rusev каза:

  Невероятно изчерпателна статия с интересни примери и безплатни шаблони! Нямам търпение да приложа прочетеното в своите проекти! Христо , мачкаш братле!

  • Алек, страхотно е да го чуя! Благодаря ти! Пожелавам ти по-скоро да приложиш написаното в материала 🙂

 • silvina каза:

  Много благодаря за страхотния материал! Отдавна се мъча да направя нещо подобно – и да, „мъча се“ е съвсем точно казано. 🙂 Досега го правех на сляпо и понякога уцелвах, друг път не съвсем, но сега ще мога да бъда много по-прецизна.

  Направо копирам бележките, които си водих, докато четох, за първото, което ще направя. 🙂 Пояснявам, че в момента целта ми е да генерирам съдържание, което да харесва на потенциалните ми клиенти и да им бъде толкова полезно, че да поискат да се запишат в е-бюлетина ми, чрез който продавам (от време на време, когато съм в кампания, не с всеки e-mail :)).

  1. Преглед на формулярите от клиенти (имам въпросник в началото на работата ми, с който взимам данни за проблема на човека и събирам писмена обратна връзка от хората, които консултирам, след като приключим работа) за ключови думи от доволни клиенти. (Тук изхождам от принципа, че най-добрата обратна връзка са парите и целта ми е да намеря още хора като тези, с които вече сме работили успешно.)
  2. Създаване на няколко материала в блога, насочени към решаване на описаните проблеми.
  3. Реклама за трафик във Facebook и по ключовите думи в т. 1 в AdWords към материалите от т. 2.

  • Силве, страхотно е, че има хора като теб, които прилагат прочетеното. Приложение му е майката. Няма как да не извлечеш ползи от това. Най-малкото ще опознаеш много по-добре аудиторията си и нейните предизвикателства. Успех 🙂

 • 🔰 Влез в клуба

  👤 Вход / Профил

  📗 Библиотека

  🏆 ВИП зона

  🧰 ВИП Tools

  🔥 Facebook група

  📜 Тайните на Мастърхак

  🎁 Подари абонамент

  🔴 За Реклама

  🦉 За Нас


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >