Над 50 фантастични, безплатни web приложения, които може да използвате веднага! [1 част]

безплатни,web приложения

Винаги, когато представяме поредното страхотно уеб приложение в lifehack.bg – то разбира се е безплатно. И този път няма да изневерим на традицията.

Разлика тук обаче има, и тя се състои в това, че в останалата доста голяма част от статията, няма да анонсираме само една страхотна уеб услуга, а забележете – цели над 50!

Ще го направим разбира се на 2 части, тъй като списъка и сега е доста дълъг…

Това, коeто следва по-надолу са може би едни от най-добрите и популярни инструменти в своята сфера, независимо, че няма да се наложи да платите и лев, за да ги използвате.

Така че следва да се срещнете с един наистина огромен списък от десетки на брой фантастични, уеб приложения, които освен, че са безплатни, но и ще ви свършат страхотна работа.

Не малка част от тях предлагат и платен вариант, освен безплатния, но сме ги включили, точно защото и без да плащате ще може да ги използвате сравнително добре.

И така, следва първата порция от 26 онлайн инструмента за вашата по-висока web продуктивност:

# 1 Google Reader

[sws_divider_line]

Важно: услугата Google Reader вече не съществува – закриха я! Поради тази причина направихме подробен материал, в който събрахме най-добрите, безплатни алтернативи на този култов инструмент за следене на любимите ни сайтове. Може да си изберете вашият следващ любим RSS четец като кликнете точно тук.

Google-Reader

Мислех да започна с пощата на Gmail, като вероятно най-популярната безплатна уеб услуга, но вероятно няма смисъл – кой не е чувал за нея.

Затова ще я прескоча, но за сметка на това нека да стартираме този списък с нейното малко братче, а именно инструмента, благодарение на който няма да пропуснете нито една новина или статия от любимите си сайтове, за които разбира се сте се абонирали.

Google Reader представлява безплатен RSS четец на новини, който вероятно е едно от най-добрите средства за следене на последните новости в уеб пространството и е чудесен помощник за хора като мен например, които се интересуват от последните тенденции и полезни неща, свързани с улесняването на живота ни.

Google Reader е изчистен от всичко излишно четец, но за сметка на това върши страхотна работа  при управлението на абонаментите ви.

# 2 Dropbox

[sws_divider_line]

Home---Dropbox

Когато чуете облачна услуга за съхранение на файлове, вероятно веднага се сещате за Dropbox.

И наистина, тази услуга съчетава в себе си най-добрите функции, които може да притежава подобен инструмент, и въпреки това на базово ниво е безплатен.

И докато разбира се вие може да плащате за повече място от наличните 2 GB, вероятно не много от вас ще се нуждаят от повече.

Ако пък ви трябва повече пространство, но все още не ви се дават пари, винаги може да поканите някой ваш приятел да се регистрира, като така ще ви се даде още място безплатно – доста мои познати вече си натрупаха цели 10GB безплатно място.

И въпреки, че предпочитам една друга услуга пред тази, Dropbox е вероятно най-добрия що се отнася до интеграция и използване в различни устройства.

В този ред на мисли, може да си ползвате акаунта и файловете на самия компютър, през web, през телефона си и дори да качвате файлове в група от Facebook.

Изпробвайте Dropbox

# 3 Google Drive/Docs

[sws_divider_line]

Google-Drive

Друга позната и сравнително нова алтернатива на облачна услуга е Google Drive, който непрекъснато се подобрява, а освен това е изключително удобен.

И ако до сега сте ползвали интензивно Google Docs, вероятно вече знаете, че това е същата услуга, но вече на едно по-високо ниво.

Той ще ви предложи също виртуално, лично ваше място за файловете ви.

Google Drive е инструмент с изключителна функционалност, особено що се отнася до работа с офис документи.

Да не говорим за интеграцията му с останалите безплатни услуги на Google.

Това, което ще ви предложи Google Drive е почти същото като Dropbox, но ако вече сте инвестирали време в работа с екосистемата на Google, този инструмент може би ще бъде по подходяща за вас.

Както вече споменах, той е добре интегриран с доста от новите уеб услуги, което ще ви даде предимство ако използвате уеб приложения  през повечето време, както всъщност правим и ние!

Вижте още и: Google Drive – най-важното, което трябва да знаете за него!

Изпробвайте Google Drive

# 4 Yandex Disk

[sws_divider_line]

hkgkk

Като сме тръгнали да започваме този дълъг списък с облачни услуги за съхранение на файлове във виртуалното пространство, няма как да не споменем и тази, която лично за мен е най-удобна /не казвам най-добра/, а именно руския Яндекс Диск.

Защо я предпочитам ли?

Първо защото дава цели 10 GB безплатно уеб място без уговорки и условия – правите си поща в яндекс и ги получавате. Второ, защото чудесно се интегрира с моя iPhonе – правя снимка и вместо да закачам кабели и да го връзвам за iTunes, качвам я на яндекс диска и тя вече ми е на компютъра или където реша.

И трето – за всеки файл, който искам да споделя ми дава директен линк за неговото сваляне, който мога да изпратя на когото си поискам! Може би тази услуга е много подобна на Google Drive, тъй като освен че имате свое място в нета за файловете и снимките ви, ще разполагате и с мейл в Яндекс мрежата – нещо като руския Google.

За повече инфо вижте: Dropbox – go FUCK yourself… Привет Яндекс Диск

Пробвайте Яндекс Диск

# 6 Pastebin

[sws_divider_line]

Pastebin

Това, което прави по същество този инструмент е лесен начин да споделите например някакъв текст или още по добре – да го вградите в уеб сайт например.

Поставете някакъв текст в полето и изберете бутона Submit, след което споделете линка в адрес бара, който ще ви се получи.

Ще имате и други опции като теглене, вграждане и т.н. Невероятно простичко, полезно, безплатно уеб приложение.

Изпробвайте pastebin

# 7 ifttt

[sws_divider_line]

IFTTT

Ifttt е от типа уеб приложения, което ще накара интернет да заработи за вас като така ще ви достави сериозна доза продуктивност.

Това е услуга, която автоматизира някои уеб базирани задачи.

Може би ще искате да качите снимки от Instagram директно в профила си в Dropbox или да архивирате местоположенията си от Foursquare в Evernote, както и да автоматизирате публикуването на различни статуси из социалните мрежи – и още десетки възможни комбинации.

Може да нагласите дори ваши собствени рецепти с автоматизирани действия. Това приложение ще направи всичко това за вас без изобщо да се намесвате.

Това е едно от любимите ми безплатни уеб приложения, което наистина има сериозно практическо приложение и неслучайно направихме подробно ръководство за неговото използване, което може да разгледате като кликнете на този линк!

Изпробвайте Ifttt

# 8 SlideRocket

[sws_divider_line]

slide-rocket

Ако трябва да кажа само няколко думи за SlideRocket те ще са – фантастично уеб базирано офис приложение за презентации.

Но ако трябва да съм малко по-подробен ще ви кажа, че този онлайн инструмент ще създаде за вас чисто нови, изключително качествени презентации в рамките на самата услуга, директно през браузъра ви.

Може също да импортирате вече готови такива от PowerPoint файлове, които преди това сте създали, за да ги редактирате и обогатявате от там.

Освен всичко това, ще имате и възможност да споделяте презентациите и да си сътрудничите с колеги от разстояние. Общо взето Slide rocket наистина е върха…

Пробвайте SlideRocket

# 9 Wunderkit

[sws_divider_line]

Wunderlist-2

Wunderkit е онлайн инструмент свързан изцяло с продуктивността и организацията на работа. И може би е един от най-добрите в своята област, освен че е безплатен.

Той ще ни позволи да управляваме проекти, да си сътрудничим с колеги и приятели от разстояние като част от екип.

Това уеб приложение ще ни даде общо взето всичко необходимо за подреждане на задачите ни, приоритизирането им, напомняния, и още много други благини.

С Wunderkit наистина ще може да управлявате проекти, ангажименти и други подобни неща свързани с работата и ежедневието ви лесно, само от едно място.

За тези, които ни следят знаят, че и ние доста си падаме по този инструмент и не случайно му посветихме цяла статия, която може да видите от този линк.

Ако искате нещо безплатно, което да ви държи организирани и продуктивни, тествайте Wunderlist.

Пробвайте 6wunderkinder

# 10 OhLife

[sws_divider_line]

ohlife

OhLife по същество е онлайн приложение журнал, което ще ви изпраща приятелски мейл всеки ден, на който, когато отговаряте ще се архивира във ваш собствен личен запис.

След това просто трябва да влезете в OhLife и да разгледате последните си записи.

Честно казано много не успях да разбера смисъла му, но казват, че приложението е наистина добро и така като гледам явно представлява личен дневник, който ще се пази на сигурно място за вас от приложението.

Изпробвайте OhLife

# 11 Remember The Milk

[sws_divider_line]

remember-the-milk

Ако сте се потапяли в света на приложенията то типа to-do или по наше му казано – инструментите за списъци със задачи, вероятно вече сте чували за Remember The Milk.

Това, което представлява е доста удобен онлайн софтуер, чрез който ще управлявате ежедневните си активности доста лесно.

А освен това има добро ниво на интеграция с по-новите мобилни телефони.

Изпробвайте Remember The Milk

# 12 LastPass

[sws_divider_line]

LastPass

LastPass е мениджър за управление на пароли, който ще съхрани всички ваши данни за различните ви профили на едно място…

…и ще ви ги предостави при поискване само и единствено на вас разбира се.

В случая може да си създадете една единствена, много силна парола, чрез която да влизате в услугата.

А не да се опитвате да си измисляте всеки път нови и трудно запомнящи се пароли или пък да използвате слаби данни за по-лесно запаметяване.

Тази уеб услуга е една от най-добрите и популярни в сегмента си! Има безплатна и платена версия.

Изпробвайте LastPass

# 13 iCloud

[sws_divider_line]

icloud

iCloud е услуга на Apple за съхранение на вашите файлове и съдържание като позволява синхронизация между устройствата,  разбира се отново на Apple.

Също така в рамките на тази облачна услуга ще ви се предложат и доста други удобни приложения също със синхронизация като бележки, мейли, календар и др.

За да го използвате необходимо е само да се регистрирате през съответното ваше iOS устройство ако го искате достатъчно естествено….

Използвам го, удобно е и наред с yandex диск го препоръчвам за работа през iPhone.

Пробвайте iCloud

# 14 Picfull

[sws_divider_line]

picfull

Instagram несъмнено стана голям хит и след него се създадоха наистина много подобни приложения, които се мъчат да го наподобяват.

Picfull е долу горе подобна услуга, но не като приложение, а само като уеб инструмент, който ще ви позволи да качите ваша снимка от компютъра си, да и приложите редица ефектни филтри и стилове към нея.

След което ще можете да я споделите в любимите си социални мрежи директно от там.

Изпробвайте Picfull

# 15 Simplenote

[sws_divider_line]

simple-note

Ако искате приложение от типа бележник, което да се фокусира върху обикновения текст и простички бележки и да работи с редица други приложения, Simplenote може би е точно това, което търсите.

Това е наистина фантастично уеб приложение за съхранение на вашите текстови бележки и дори ще ви позволи да ги споделяте публично или пък да си ги оставите видими единствено за вас или за вашите по близки приятели и колеги.

Изпробвайте Simplenote

# 16 Evernote

[sws_divider_line]

sdfsdf

От всичко изброено до тук, може би лично аз най-много използвам Evernote!

Този хибрид между десктоп софтуер и уеб услуга представлява дигитален бележник за упралнение на задачи, архивиране на неща, които харесвате сърфирайки из нета.

Също и за организиране на рецепти за готвене, за управление на съдържание и колекциониране на материали и ресурси за бъдещи статии /аз затова го използвам/ и изобщо каквото си решите, че трябва да се организира, подреди и запази.

Има чудесно приложение за Андроид и iPhone, както и страхотната опция за синхронизация между настолната и уеб версия. Абе честно казано Evernote е страхотен!

Изпробвайте Evernote

# 17 Kodingen

[sws_divider_line]

Kodingen е облачно базирана уеб услуга за работа с различни програмни езици, включително PHP, Perl, Python и CSS.

Не съм го ползвал, тъй като не съм програмист и нямам и представа от тази материя, но след като разгледах сайта на приложението, то ми се стори доста интересно.

За да се регистрирате обаче вероятно ще трябва да си пуснете молба, като оставите мейла си и да чакате да ви се отговори, за да си направите акаунт и да го ползвате.

Това е малко по-различно от останалите уеб услуги, които ви представих до сега, но нека обзора тук да бъде по-цветен!

Изпробвайте Kodingen не е активна вече услугата!

# 18 deviantART muro

[sws_divider_line]

deviantART-muro

deviantART несъмнено е едно от най-популярните места в интернет за графични и уеб дизайнери и изобщо всеки, който се занимава с някакъв вид графика.

Освен източник на ресурси, там също може да намерите и приложение за рисуване, което обаче е по-скоро ориентирано за артисти/художници или хора, които поне малко могат да рисуват.

С него ще може  да създадете чисто нови дигитални картини от празното бяло платно.

Макар че ако сте начинаещ художник и смятате, че имате някаква дарба, която може да развиете, това безплатно приложение си заслужава да го разгледате.

Дори и да сте схванати в ръцете точно като мен, пробвайте го, за да се позабавлявате или го пуснете на децата си да си порисуват и забавляват!

Изпробвайте devianART muro

# 19 Last.fm

[sws_divider_line]

Last-fm

До сега доста подробно сме говорили тук на страниците на lifehack.bg за най-популярните музикални онлайн услуги, които не случайно наричам музикален рай, а именно: 8track, Spotify и Ex fm, но не бяхме казали нищо за не по малко известният Last.fm, до сега…

Оригиналната музикална мрежа на Last.fm освен, че го прави една от най-популярните подобни онлайн услуги в мрежата, но и ни дава възможност за лесно намиране и слушане на музика, според предпочитанията.

Този музикален уеб инструмент ще ни осигури средство за слушане на най-новите парчета, както и да се насладим на любимите си стари такива, които вече обичаме.

Изпробвайте Last.fm Ltd

# 20 One DayLater

[sws_divider_line]

1DayLater

1DayLater или по наше му – “един ден по-късно” е уеб приложение за проследяване на време, бизнес и други разходи. Този инструмент за управление на финанси предизвика вниманието на целият интернет, дори и на гигант като Би Би Си.

Може да се възползвате от безплатния вариант като има и платен с разширени възможности. Приложението може да бъде доста полезно, но изисква добре да го разучите преди да се възползвате качествено от него.

Пробвайте 1DayLater

# 21 Tumblr

[sws_divider_line]

Tumblr

Бих казал, че Tumblr е уникална блог концепция, която ще ви помогне да създадете свое по-различно уеб място в мрежата подобно на blogger и wordpress.com

И вместо да създавате стандартни, дълги постове в своя блог, Tumblr ще ви даде възможности, където да може да обедините различните видове ваше съдържание, независимо дали то е цитат, снимки, видео, аудио или традиционен текстов блог пост.

Добро начало за креативни блогъри и по нетрадиционни личности бих казал!

Пробвайте Tumblr

# 22 Google Calendar

[sws_divider_line]

Google

Без съмнение сте чували за Google Calendar и вероятно знаете, че това е едно от най-популярните, фантастични безплатни уеб приложения в интернет.

Въпреки популярността си обаче, нямаше как този инструмент да не присъства в списъка, особено що се отнася до организация и продуктивност.

Google Calendar разполага с всички неща, които може да очаквате от един календар, обвързани с профила ви в Google, че дори и повече, който се интегрира съвсем гладко на настолни и мобилни компютри и разбира се смартфони.

Чудесен инструмент за организация на работния ви процес, ангажименти и цели с най-различни полезни опции!

Пробвайте Google Календара

# 23 net2ftp

[sws_divider_line]

net2ftp-screenshot-02

Net2FTP е безплатен, базов и простичък уеб FTP клиент, който живее в браузъра така да се каже. Просто въведете данните си за FTP и ще имате достъп до сайта си с лекота.

Това е чудесен начин да влезете отдалечено, за да поправите нещо спешно например.

Пробвайте net2ftp

# 24 imo instant messenger

[sws_divider_line]

imo-instant-messenger

imo.im е уеб базиран чат клиент, който ще ви позволи, директно през браузъра ви да използвате чатовете на най-популярните услуги – включително скайп и facebook.

Страхотен инструмент що се отнася до офис, където са забранени социалните мрежи, и въпреки това благодарение на него ще можете да разполагате с чата си на фейса и скайп, както споменах.

Още други полезни приложения за социалната мрежа фейсбук, както и повече информация за imo може да намерите в статията ни 22 супер актуални Facebook съвети и трикове, които не можеш да пропуснеш!

Пробвайте imo.im

# 25 MyPermissions

[sws_divider_line]

Screen-Shot-2012-06-25-at-11.46

Това е един наистина безмилостен заличител на опасни или досадни приложения, които са се загнездили нахално /почти винаги с ваша помощ/ във вашите профили в най-големите социални мрежи.

Чрез този безплатен онлайн инструмент ще можете да анализирате Фейсбук профила си, за да разберете нивата на достъп до личната ви информация на приложенията, които използвате там.

Разбира се ще може да ги премахвате доста лесно и ще разполагате и с куп други полезни опции.

Толкова е добра тази уеб услуга, че и посветихме цяла статия.

Може да прочетете пълното ръководство от следния пост: Инсталирай безмилостния заличител на досадни и опасни Facebook и други социални приложения.

Пробвайте MyPermissions

# 26 UberConference

[sws_divider_line]

uberconference1

Ако често ви се налага да пътувате за съвещания или други събирания по работа вероятно ще харесате това уеб приложение.

То представлява по-умен и удобен начин за комуникация от разстояние с групи от хора, без да излизате от офиса.

UberConference ще ви позволи да започнете конферентен разговор през интернет /може да свържете контактите от профилите си от най-големите социални мрежи/ плюс други полезни допълнителни опции.

UberConference

Основните функции на това приложение за онлайн конферентни разговори са безплатни, а премиум опциите може да отключите като свържете социалните си профили с нея!

На пръв поглед тази уеб услуга изглежда страхотно, а и нещо ми подсказва, че наистина е такава!

Пробвайте UberConference

[sws_divider_line]

Е, това беше първа част от специално селектираната от нас колекция от над 50 безплатни уеб приложения. Надявам се, че ви хареса…

Разбира се ще Ви бъда безкрайно благодарен ако споделите този дълъг списък от благини и с приятелите си в любимата ви социална мрежа!

Следва продължение…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак