Може би най-добрата, безплатна музикална web услуга! И прочетете ръководството – ще Ви е от полза

музика онлайн,безплатна

UPDATE: За съжаление услугата вече не работи, а стана част от Rhapsody

Exfm: Нов начин да слушате и споделяте страхотна музика онлайн!

[sws_divider_line]

Знаете ли, адски много харесвам 8Tracks, обичам и Spotify, за които 2 услуги за слушане на всякаква онлайн музика направихме доста подробни ръководства,

…но мисля, че току що тези двамата отнесоха лек шамар и си намериха достоен конкурент в лицето на Exfm.

Ние в lifehack.bg просто заобичахме тази услуга за всякакъв вид нова и стара музика.

Продължете да четете, за да видите защо…

Откриването на добра онлайн музика в интернет доста се разви през годините с популярни услуги като Pandora, Grooveshark и вече споменатите 8tracks и любимия ни Spotify.

И въпреки, че има опасност сериозно да се зачудите и объркате кое от всички да използвате и да стане ваш фаворит – приемете предизвикателството и останете с нас, за да видим поредния /може би най-добър/ извор на добра музика и то точно според вашия вкус.

В началото стартирайки като разширение за Chrome, а сега вече пълна уеб услуга, Exfm е забележителен претендент за музикален сайт откритие с над 300 000 потребители до момента, които не спират да се увеличават.

В следващите редове ще научите как Exfm може да бъде вашето следващо любимо място в интернет, от което ще се възползвате, за да консумирате безплатно любимата си музика онлайн.

Това, което основно ще направи за вас Exfm е да ви насочи вниманието върху две неща: намиране на разнородна, качествена музика и нейното споделяне с вашите приятели.

Ако търсите услуга за изграждане на плейлисти или пък да запишете собствени миксове от музикални файлове, то тогава е по-добре да ползвате други web приложения.

Като за целта ще ви препоръчам онлайн услугите, които подробно представихме в статиите:

Но ако искате сте в крак с новите неща, да споделяте и слушате интересни и популярни песни и да сте както се вика винаги cool, Exfm е страхотно място, от което да започнете.

Освен, че ще се забавлявате с любимата си музика, ще придобиете и вид на човек, който е в час с последните уеб услуги и популярни музикални изпълнители.

Общо взето най-важното от всичко е, че несъмнено ще си осигурите огромно музикално удоволствие – гарантирано!

Намирайте музика по лесния начин!

[sws_divider_line]

exfm_lifehack_bg2

Интерфейсът не изисква да имате някакви особено големи свръх способности и няма да стресне дори неопитните интернет потребители.

Главното меню е доста спретнато и е разположено от лявата страна, контрола върху музиката е разположен в долната част на страницата, а така важното поле за търсене е най-отгоре.

Първия раздел от главното меню на услугата е за вашия профил, който разбира се първо трябва да си направите, за да я използвате.

Можете да влезете в Exfm чрез създаване на безплатен акаунт или пък за по-лесно да използвате Twitter или Facebook профилите си, за да се свържете.

Вашия профил ще покаже всяка песен, която слушате, вашите последни активности, песните, които обичате и социалните ви контакти в рамките на приложението /хора, които следите и които следват вас/.

Ако използвате  Twitter, за да си създадете акаунт, в профила ви тук ще се покаже и информацията от  него, включително и аватара Ви, който сте си сложили/а пък за атрактивно ковър изображение в “чурулик” социалката повече инфо вижте като кликнете ето тук/.

exfm-trending
Вижте в ляво главното меню с основните функции и възможности!

Най-простичкия подход за намиране на музика разбира се е с помощта на търсачката, която се намира в горната част на страницата.

Това разбира се ще ви помогне в случай, че знаете какво точно търсите, което вероятно не винаги ще е така.

Резултатите от търсенето обаче са доста впечатляващи ако решите да го ползвате, тъй като ще видите, че може да намирате песни и изпълнители и извън пределите на САЩ /и ако искате вярвайте, ще може да си пуснете най-новите песни на Азис и Криско, не лъжете – знам, че ги харесвате/ .

Тъй като Exfm използва музикалната информация и данни Last.fm като източник, може да очаквате богат избор, който ще отговори на почти всяко ваше запитване.

exfm-trending-filters
Секцията trending разполага с последните тенденции в почти всеки жанр, както се и вижда

Секцията с име Trending е най-бързият начин да видите последните тенденции от налагащи се песни, достъпни за потребителите на Exfm.

Това по подразбиране показва музика от всички жанрове, но може да бъде филтрирано по вашия специфичен вкус.

Песните пък, които са обозначени като популярни не е задължително да са нови. 

Това е просто музика, която повечето потребители слушат и харесват и е страхотен микс от стари любими и нови тракове.

За да видите повече опции за определена песен, освен просто бутона play, може да кликнете върху заглавието, след което ще се покаже по подробна информация и възможности /вижте снимката отдолу/.

Untitled-1

Има дори Лили Иванова – какво повече искате по дяволите….

Ще видите етикети и други подобни изпълнители, както и бутона Buy, който сочи към продуктовата страница на Amazon, от където може да закупите песента, опция, която честно казано доста се съмнявам, че ще използвате – не виждам и смисъла да го правите.

Най-добрият начин да се гмурнете още по-надълбоко в този музикален уеб оазис в намирането на мелодията точно за вашите уши е като изберете от менюто в ляво раздела наречен Explore.

Тук музикалните теми са подредени по жанр, музикален блог, емисия от последните любими песни и още няколко други критерия /вижте снимката отдолу/.

Untitled-3

Изберете си жанр, след което някоя песен от предложените и я добавете към вашия списък, или пък си пуснете всички, чрез натискане на големия черен бутон отляво със знака Play.

Следващия раздел от менюто вляво наречен Following изглежда е добър начин да намерите потребители, които да следвате – по-надолу ще видите списък с предложения, от който може да се възползвате!

Самият плеър и контролът към него, който включва нивото на звука, изваждането на списъка с песни, превъртането и т.н. се намират в дъното, като песните там могат да бъдат директно споделяни чрез мейл или направо през социалните мрежи Twitter, Facebook и Tumblr.

А малкото бутонче под формата на сърце ще добави всяка маркирана от вас песен с него във ваш специален списък с любимите ви тракове, който ще е достъпен лесно от профила ви или директно през добавката за chrome браузъра .

sdfsdf

Последните два бутона от плеъра в дъното са за изваждане на настоящия списък и за пускане на песните не последователно една след друга, а разбъркано.

Може би е важно да знаете, че въпреки че плейлистите се помнят, дори и ако излезете от профила си, няма да можете да създавате различни такива.

Но пък ще можете да триете песни от любимите ви, които в момента са във вашия списък.

Още супер музикални опции

[sws_divider_line]

Exfm в своята лява основна част има и раздел, който съдържа изключително интересни и популярни музикални блогове разположени в мрежата, включително и плейлисти, хоствани от супер популярния напоследък Soundcloud.

И след като сте потребители на Exfm, може да следвате тези сайтове и тяхната музикална храна под формата на новинарски фийдове, които ще ви се появяват в отделен таб, точно в под секцията Following – фийд, който ще се създава автоматично, след като веднъж сте “последвали” съответния музикален сайт.

exfm-sites
Следвайте музикални сайтове, не само потребители!

Малко инфо и за основните настройки – Settings:

Те са достъпни за вас от падащото меню горе вдясно /вижте снимката отдолу/.

Това, което може да редактирате от там в профила си е паролата, пощата, да промените детайли от инфото и да добавите снимка, линк към социалните ви мрежи и да решите каква информация бихте искали да се споделя от активността си в Exfm – може би ако слушате чалга, няма да искате това да се споделя във фейсбук профила ви, евентуално!

Untitled-5

Можете дори да променяте и фоновото изображение /background image/ на приложението.

За тази цел имате възможност да избирате между няколко готови, вградени изображения или пък да качите ваша собствена снимка ако решите.

А казах ли ви и за уникалната добавка на Exfm за Chrome браузъра?

С нейна помощ ползването на тази онлайн услуга за слушане на музика ще стане просто невероятно удобно, бързо и лесно – без да се налага да отваряте допълнителен прозорец от и без това голямата каша от отворени уеб страници в браузъра ви.

fdhjg

Ето и линк към нея!

Важно: Ако използвате браузъра Google Chrome и сте си инсталирали добавката за Exfm, освен, че ще можете да слушате любимата си музика удобно през нея, ще имате и възможност, когато отворите сайт, в който има аудио подкаст и той може да се намери в Exfm, автоматично ще ви се появи страхотен мини плеър долу в дясно, когато отворите съответната статия, за да си го пуснете направо през него /вижте снимката отдолу с реален пример от socialtrigger.com/

sdfdsf

Финални думи

[sws_divider_line]

Няма никакво съмнение, че Exfm доста ще помогне на сериозните музикални фенове – вместо да прекарват повече време в търсене на любимата си музика, в нейното приятно слушане и споделяне.

Модерен и бърз интерфейс, много лесен за работа, различни варианти на музика, включително такава извън Щатите – всичко, което ще ви е предостатъчно много бързо да се ангажирате с приложението само след няколко минути ползване.

Като цяло, Exfm спазва обещанието си за лесно откриване на песни по един доста елементарен и приятен начин.

С визуално зашеметяващия си интерфейс, бърза работа, голям избор на различни жанрове, включително и български и процъфтяваща общност от музикални “гийкове”, това мелодийно приложение лесно може да се превърне в следващата голяма музикална мрежа, която още от сега горещо, горещо Ви препоръчвам.

И моля Ви, споделете статията, нека и приятелите ви да разберат за Exfm, нека и те да слушат музика…!

Възползвайте се от Exfm от тук!

Let the music play…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак