Spotify – един истински музикален рай: безплатна музика без край!

UPDATE: Spotify официално вече може да се ползва и в България! Абонирайте се от тук

С този трик ще можеш да слушаш най-новата и най-добра музика безплатно чрез Spotify, независимо че е ограничен за България!

Малко след като ви представих удобния десктоп софтуер за по-висока продуктивност и забавление Pokki, дойде ред и на още нещо доста приятно и полезно-нещо като безплатна музика директно на десктота ви например.

Напоследък доста често попадам на уеб услугата Spotify.

Постоянно се натъквам на приложения за нея, на социални джиджавки и на куп други неща свързани с този явно доста известен инструмент за слушане на музика /оказа се и страшно добър/.

Е, реших да видя какво е това толкова известно чудо. Освен че наистина е нещо като „чудо“ що се отнася до безплатна музика, то се оказа и добро стрийминг приложение за любими песни.

От три дни е на компютъра ми, но още не съм го изключвал. Не знам дали ще се хареса на всички, но нищо не ви коства да го пробвате-напълно безплатно е.

Преди всичко останало, което ще ви кажа до края на статията, хвърлете един поглед върху видеото, което направих на моя личен Spotify, който инсталирах за целите на този урок, за да видите с какво може да разполагате и вие, ако четете до края:

Пропуснах да ви кажа обаче, че тази уеб услуга засега НЕ е достъпна за България и потребители от нашата страна официално не могат да се възползват от нея – вижте снимката отдолу, която излезе, когато отворих страницата за теглене.

Но не бързайте да затваряте страницата… това не важи за читателите на lifehack.bg!

На фотоса отдолу може да видите какво ще ви излезе, ако тръгнете да си изтеглите програмата от сайта на Spotify – просто няма да ви даде да го направите.

Но това вече е в миналото и след малко ще знаете точно как да го надхитрите. Четете нататък…

Не знам защо Spotify реши, че съм от Унгария, след като в момента, когато пиша тази статия съм си с оригиналното ми БГ IP, но това не е болка за умиране.

Това, разбира се, оказа се не е пречка да си изтеглите програмата, да я инсталирате на компютъра си и да се възползвате от, повярвайте ми, наистина огромното богатство на музика, с което разполага.

Сега ще ви кажа и как да го направите, въпреки ограничението за нашата страна!

Продължавате да четете, нали….?

spotify

Натиснете върху снимката за по-голям размер

След като инсталирате тази огромна база от всякакъв вид музика, съвсем спокойно ще можете да си го ползвате от вашето си истинско, българско IP без да е нужно да го променяте.

Поне аз в момента съм с реалния си адрес, а музиката от Spotify не спира да звучи на компютъра ми. Та надявам се и при вас след като го инсталирате да е точно по същия начин…

Да не забравя да ви спомена, че начинът, който ви описвам по-надолу, съм го приложил при мен, а снимките в статията са от моя собствен компютър. Използвам почти 3 дни услугата безплатно и засега нямам никакъв проблем и дори в момента продължавам да слушам музика през Spotify.

И все пак какво представлява Spotify?

Spotify е една много интелигентна стрийминг услуга. Вместо да излъчва музика от собствените си сървъри, голяма част от нея се излъчва от човек на човек.

Има библиотека, от която може да избирате музика и да слушате тази, която вече е на вашия компютър и това може да го правите изцяло с безплатния акаунт.

Тази услуга е отличен инструмент за слушане на музика директно от вашия десктоп, особено ако не сте фен на разни уеб приложения или нещо подобно през интернет.

И има голяма вероятност Spotify да замени вашия редовен до момента плейър, който използвате, за да слушате любимите си песни, тъй като през него не се налага първо да теглите музика, след това да я слушате.

Така че ако искате да разполагате с музика от всички краища, от всички жанрове, най-новата музика безплатно, този софтуер е едно добро решение.

Казват, че безплатният вариант е ограничен, но аз все още не съм намерил доказателство за това…

Да минем по същество най-накрая….

Доста от вас, нашите читатели няма да намерят нищо сложно и нищо толкова невероятно в този малък трик и въпреки това съм сигурен, че има любители на качествената музика, които ще го оценят по достойнство след като се запознаят с тази музикална платформа, така недостъпна в момента за нашата малка страна.

Та, за да ви допусне сайтът на Spotify да изтеглите програмата, естествено е нужно да му покажете, че заявявате желанието си да го имате от някоя от малкото богопомазани страни, в които той е на разположение.

За да направите това изключително бързо и лесно препоръчвам ви да използвате една малка, удобна и бърза програма, която ви представих съвсем наскоро в статията Сърфирай анонимно в интернет! Виж как да го направиш безплатно със SecurityKiss.

Това, което трябва да направите е да влезете в статията, която ви споменах по-горе, да си изтеглите въпросния софтуер и да го активирате, както е описано съвсем подробно там /много е лесно и не товари компютъра/.

След като активирате SecurityKiss, влизате ето в тази страница и ще видите, че вече ви е позволено да изтеглите музикалния софтуер, който до преди малко не ви беше разрешено да използвате.

Ще го имате след като натиснете вдясно бутона за безплатната версия наречен Get Spotify Free

Това, което се случи е, че просто сменихте вашето IP с американско такова, което идеално ни устройва в случая. След като изтеглите FREE варианта на програмата, просто я инсталирайте на компютъра си.

След като направите това, целият този музикален рай ще е на ваше разположение, колкото и да не ни позволяват от тази страхотна услуга, колкото и да пренебрегват нашата страна.

Забележка: Ако след тази инструкция имате някакви затруднения, предлагам ви и втори вариант. Просто изтеглете моя личен Spotify, който аз си дръпнах по горе описания начин ето от този линк. След като вземете това малко файлче и го пуснете, то ще започне да тегли програмата от сървъра на Spotify, след което ще започне и инсталацията на вашия компютър. Почти съм сигурен, че няма да ви направи проблем във връзка с българския ви IP адрес, но ако и това се случи просто използвайте SecurityKis s !

Някои от многото възможности на Spotify

Няма да се спирам подробно на това, което може тази програма. Има наистина доста неща, които може да правите с нея, свързани с музиката. Но първо ви препоръчвам да се логнете в нея чрез вашия facebook профил /не е задължително/.

Така ще имате възможност да споделяте любимите си песни с други ваши приятели от социалката, които обаче мисля, че трябва да имат също инсталиран този софтуер, в противен случай излиза само като линк в профила ви.

Но ако споделите песен от софтуера, тя ще се постне директно на вашата стена и ако ваш приятел има също програмата, натискайки линка от песента, тя директно ще се пусне през неговия Spotify /вижте снимката отдолу/

Освен връзката със социала, програмата ще ви позволи да организирате списъци с любима музика, която слушате през нея в момента чрез малка звездичка, която да маркирате. След което в специална секция вдясно ще можете да разполагате с нея когато си поискате

Ще имате достъп до списък и с TOP песни, макар че не знам на какво се базира, но давате на него, натискате някоя песен и тя веднага тръгва-без засечка!

Не е никак за подценяване и опцията за слушане на радио, която май ми стана любима с множеството варианти на музика, албуми и изобщо всичко, което се сетите.

Със сигурност има и още възможности, които изпускам /видях също и бутон за връзка с media player-а на windows-a ви/. Вероятно има и други неща, които си струват да се разучат, но няма да се спирам на тях, защото и аз самият го ползвам от много скоро.

От бързане щях да забравя нещо важно за мен: въпреки че музиката е онлайн, имаме възможност да превъртате песента без да чакате някакво буфериране или нещо подобно. Това е наистина доста удобна функция и изобщо не ме вълнува как става, важното е, че става!

За тези от вас, които ще се събират да пийнат с приятели по една ракия, може да разполагат и с поп-фолк музика през Spotify, като само трябва да напишат желания изпълнител в търсачката, а освен песните, ще излязат и албуми!

Недостатъците…

Е, безплатната версия има доста ограничения, но лично на мен това, което ми дава в момента като слушане на безплатна музика от всякакъв вид, като ми предлага най-нови и разнообразни песни ме устройва напълно.

Появяват се и реклами, както и рекламни гласови съобщения между паузите на песните, които честно казано изобщо не ми се натрапват-пускам си желаната песен, затварям програмата и тя си работи скрита в системния трей, а рекламите даже и не ги отразявам.

Който иска повече, ще трябва да си плати-има абонаментен план. А на снимката отдолу може да видите какво дава и какво не безплатният вариант, за който говорим в тази статия!

Признавам, че ползвам софтуера от малко над два дена, но бързах да ви го споделя!

И по този повод е вероятно да съм изпуснал някое ограничение на безплатната версия, но пък внимателно прегледах описанието ѝ и не намерих нищо допълнително като ограничения освен тези, които виждате на снимката отгоре.

Така че слушайте докато можете, а след това, ако стане нещо, просто опитайте да смените IP адреса от SecurityKiss и давайте наново…теглете и слушайте!

Важно: все някога ще ви се наложи да спрете Spotify-дали ще рестартирате компютъра си или по друга причина, все ще го спрете някога. А тогава няма да можете да се вържете към софтуера с БГ IP адрес. Но и за това си има лек…

Тогава, за да включите отново Spotify и той да работи и за да го използвате пълноценно ще трябва да направите следното-важи за всеки път, когато го спрете /всяко нещо си има цена… Няма как!/

 1. Включете SecurityKiss и от настройките му изберете да се вържете с английско IP от Лондон
 2. След това включете Spotify и се логнете с мейла и паролата си от Facebook, НЕ с нещо друго
 3. Това е, сега отново би трябвало да може да използвате този музикален рай

Много набързо с видеото отдолу ще ви илюстрирам как, след като го изключите, да го включите отново:

Заключителни думи

За финал искам да кажа, че нямам идея до кога ще мога да използвам този софтуер, за да си слушам страхотна музика безплатно.

Точно преди малко от една реклама, която чух между песните в плейъра ми, за Spotify се казваше, че можем да го вземем безплатно и да слушаме музика неограничено за 30 дни.

Но пък не намерих някаква друга информация за това ограничение – дори и на сайта им, макар че може и да съм пропуснал /ако вие знаете или имате впечатления за това ще се радвам да споделите/.

И въпреки това тази възможност за достъп до океан от безплатна музика не е за подценяване и е истинско удивление ако сте като мен, любители на добрите музикални изпълнения! Точно за това ви съветвам и да се възползвате максимално от него…

Ако този трик и музикалния подарък, който ви направих Ви хареса ще съм ви благодарен ако го споделите във вашите социални мрежи, за да можем повече хора да слушаме любимата си музика безплатно.

Благодаря ви, че отделихте от времето си, за да ни четете и този път.

 • 3
 •  
 •  
 • По никакъв начин не мога да ползвам Spotify. Появява се съобщение : „Грешка, свързана в
  поверителността:

  Възможно е извършители на атаки да опитват да открадне ваша информация”

  Това се получава при какъвто и да е
  опит от моя страна да вляза в Spotify- и при негово повторно
  даунлоудване, формиране и промяна на ФБ-плейлист , опит за друг плейлист чрез друг мейл.Дори и за
  влизане в сайта през ФБ

 • Реклами на английски – понасят се. Направени са ненатрапчиви и почти не дразнят, но рекламите на Виваком …. Ще ме извиняват ама отказвам да слушам тези простотии. Uninstall от всички устройства и отново към Grooveshark.

  • И аз чух за това, че ще си партнират, но при мен все още не са се появявали. Отношението ти към тях е напълно разбираемо. Между другото в сайта сме писали за още няколко добри музикални услуги. Лично мен много ме кефи ето това → https://www.lifehack.bg//web/online-musica-s-8tracks/

 • Да те разцелувам направо! 🙂 Аз в Испания слушах доста и ми липсваше много като се прибрах.. Не си спомням ограниченията какви са, но не мисля, че са страшни 🙂
  Поздрави и благодарности!

  • 🙂 Благодаря ти и аз. Що се отнася до ограниченията, при мен са единствено рекламите от време на време, нищо друго….

   Поздрави 🙂

 • Данаил, при мен съм го слушал с дни и не ми е прекъсвало никога. Даже съвсем наскоро след като го активирах от самото начало, тъй като преинсатлирах уиндоуса, повече не ми се наложи да го активирам с програмата за сървърите, дори и да спирам програмата. При мен го няма това ограничение от 10 часа

  Поздрави
  Христо

  • 10 часа е ако се регистрираш от друга страна. Смени си страната на САЩ и няма да имаш ограничения на безплатния акаунт.

 • Това е страхотно и работи наистина без проблем! Но ако има някои който може да ми помогне с досадното нещо ,което ти позволява да слушаш по 10 часа на месец (общо) ще съм много благодарен 🙂 !!! Предполагам ,че всички се досещат че ъпдатването към премиум или ънлимитет пакети не са решение за мен..

 • Днес ми се случи най-лошото. Отворих Spotify-a и ме хвана че IP-то ми е различно от това на регистрацията. Трябваше да си ъпдейтна акаунта. За всеобщо успокоение, пускате си пак Security KISS Tunell-a влизате в сайта на spotyfy, ъпдейтвате си акаунта и продължавате напред. Ще видим за колко време 🙂

  • Милен, при мен забелязвам, че един път като вляза през Security KISS после и да спирам споти-то и да рестартирам компютъра пак си влизам без проблем в акаунта. това го има и при други потребители, което е супер. Статията е отдавна и въпреки това аз все още продължавам да го ползвам без никакъв проблем. Благодаря за коментара Поздрави 🙂

 • Христо, а как да конфигурираме Споти на линукс убунту? :)) идеии?

 • При мен работи супер ! Нямаше нужда от повечето стъпки – само ви трябва прокси да изтеглите файла и сте готови. Даже намерих как да свалям песните, които слушам. ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ !

 • Имам един проблем: като пробвам да си сменя ип-то ми дава че се е провалило. Може ли да ми помогнете

  • Здравейте, с програмата за смяна на IP-то понякога се налага да се опитва няколко пъти и то с различни държави. Може да правите това от настройките. Поздрави

 • Супер, много Благодаря, още със регистрирането това се превърна в програмата/приложението, което търся от 2 години, но изпитвам един проблем, картата в пейпал ми е Българска, но за да купя премиума иска картата да съвпада с държавата на акаунта, има ли шанс да платя някак си от българия?

  • Здравей Наско, радвам се, че ти допада програмата! За съжаление нямам опит с това, което ме питаш и ако ти отговоря нещо мога и да те подведа. Поздрави

 • Имам един проблем. И той е: Първо си свалям лаунчъра и съм готов да вляза с фейсбук, Обаче като се опитвам да се логна на страницата на Spotify с фейсбук, ми излиза, че първо трябва да си свържа акаунта в Spotify с този от фейсбук. И после отивам на Sign Up и ми излиза, че ще трябва да изчакам да се появи в моята страна :@ Не разбирам :@ Уж съм с американското IP от SecurityKISS, но пак не става! Някакви насоки?

  • Здравей,

   обикновено и аз имам същия проблем. Решава се като сменяш различните сървъри от SecurityKISS, докато влезеш. При мен обикновено се получава от третия или четвъртия път. Сменяй ги докато стане. Това е. Работи, тествал съм го вече може би над 10 пъти на различни компютри. Поздрави

 • здр те,не искам да стане гадно (аз сам Виндовс 7) ноо като си отворя секурити киса,просто ми изписва иска да вляза с администратор:викам ок,влизам същата работа
  моля ви помогнете ми мн искам да слушам музика с тая страхотна програма.Чакам отговори плс 🙂

 • Много добра статия, цял ден слушам музика чрез плеъра! Очакваме още интересни статии! 🙂

  • Радвам се, че ти харесва Марто. Още преди месеци като я направих и не съм спирал Spotufy. Просто в него има всичко, че даже и повече

   Поздрави

   • Дори забелязах, че има и български изпълнители, което наистина е добра изненада, дано скоро подобни услуги да се наложат и в България. 🙂

    • да, и аз проверих в началото и наистина има 🙂

 • Здравейте ! При мен всичко си върви , но проблемът е , че когато съм готов със SecurityKISS и исползвам Spotify ми се появиха две нови интернет връзки :< което не искам да е така.Някакви идей ? Благодаря ви много ! 🙂

  • Здравей, пускайки SecurityKISS имаш една връзка, която обаче минапра през прокси сървър. Съветвам те, а и така съм го написал да ползваш SecurityKISS само, за да закачиш Spotify и след това веднага го спираш и си ползваш музикалната програма. Като спреш Spotify по някое време и ако не можеш да го пусне, пак включваш за малко SecurityKISS, колкото да влезеш и го изключваш. Понякога ще се наложи няколко пъти да пробваш със SecurityKISS и да сменяш сървъри докато стане, но става всеки път

   Поздрави
   Христо

 • ъъ…не искам да развалям партито, но при мен със секюрити кисс не става вече…алтернативи?

  • няма да го развалиш, въпроса е да те включим в него!

   via Facebook:

   Действа секюрити киса гарантирано. Вече няколко пъти преинсталирам Спотифай от нулата и успявам да го подкарам. Уловката при секюрити киса, е че трябва да сменяш различните IP-та. Примерно пробваш с Американските, ако не стане с англ и така. Просто трябва да си поиграеш малко с програмата, за да те пусне. Убеден съм, че този начин работи, тъй като вече аз го ползвам няколко пъти, а и доста познати така си го пускат. Инсталирай първо секюрити киса, влез в сайта на спотифай и сменяй IP-тата от програмата докато най отгоре на сайта на спотифай не спре да ди показва, че не си от дъражава, за която не работи. Спре ли да се показва тази лента, инсталирай спотифай и си влез с фейсбук профила. Това е. Поздрави

 • Благодаря ти Христо, за добрия музикален иструмент. Да си жив и здрав!

 • Всичко работи перфектно.Спирам я и я пускам без проблем.Въобще не включвам SecuritiKISS.Използвах SecuritiKISS само за да се регигистрирам.Даде ми английско IP.След това се логнах чрез профила си във Фейсбук.
  Всеки път като я пусна ми иска да я добавя до моята Timeline.Не я добавям,а затварям прозорчето с хикса и си слушам безпроблемно.
  Иска да допълня профила си ,но и това го затварям с хикса.Въобще ..отклонявам всички предложения от Spotify и само слушам…:-)))
  Христо,много добро попадение….като повечето ти неща.
  Благодаря!

  • Веско радвам се че всичко е ок 🙂

   Да вметна от това, което става при мен: само след като я инсталирах програмата ми искаше да сменя IP-то за да се логна, но от няколко дена си рестартирам компютъра, затварям и и след това пускайки я, тя автоматично си се логва без никакви програми за промяна на IP адреса, точно както при теб.

   Поздрави

 • Живея в Холандия-мога ли да ползвам тук този сайт за музика? Мерси!

  • Здравей Мария, може от всякъде, тъй като в конкретната статия първо се инсталира програма, която ти настройва IP адреса да е все едно си от Америка или Англия. Така че ако следваш стъпките в тази статия ще можеш да я ползваш без проблем, опитай

   Поздрави

 • златен си Ице,това е море от музика,дано не е за 30 дни наистина …

 • страхотна е,работи идеално,даже не ме попита искам ли платена или не,просто тръгна 🙂 благодаря за страхотните програмки всеки ден

 • Е като свършат тези 300 МБ ? Не че се заяждам, но заглавието е малко подвеждащо 😉

  • Тошо използваш SecurityKiss единствено да се логнеш в Spotify!

   Аз точно така правя, пускам я, логвам се и я изключвам-след това просто не ми трябва а spotify продължава да си работи без проблем.

   Поздрави

    • за нищо, ползвай си Spotify със здраве, много ми допадна на мен 🙂

     Поздрави 🙂

  • Благодаря Любо, дал съм го за всеки случай. Може би ще стане, но пак трябва да се пуска Spotify и малко се обезсмисля. но първия вариант работи със сигурност

   Поздрави

 • 🔘 За Нас

  🔘 За Реклама


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  Top
  >
   

  Най-голямото намаление за годината! Вземи 50% отстъпка за най-желания абонамент научи повече