Spotify – един истински музикален рай: безплатна музика без край!

Запази за по-късно
 masterhack

UPDATE: Spotify официално вече може да се ползва и в България! Абонирайте се от тук

С този трик ще можеш да слушаш най-новата и най-добра музика безплатно чрез Spotify, независимо че е ограничен за България!

Малко след като ви представих удобния десктоп софтуер за по-висока продуктивност и забавление Pokki, дойде ред и на още нещо доста приятно и полезно-нещо като безплатна музика директно на десктота ви например.

Напоследък доста често попадам на уеб услугата Spotify.

Постоянно се натъквам на приложения за нея, на социални джиджавки и на куп други неща свързани с този явно доста известен инструмент за слушане на музика /оказа се и страшно добър/.

Е, реших да видя какво е това толкова известно чудо. Освен че наистина е нещо като „чудо“ що се отнася до безплатна музика, то се оказа и добро стрийминг приложение за любими песни.

От три дни е на компютъра ми, но още не съм го изключвал. Не знам дали ще се хареса на всички, но нищо не ви коства да го пробвате-напълно безплатно е.

Преди всичко останало, което ще ви кажа до края на статията, хвърлете един поглед върху видеото, което направих на моя личен Spotify, който инсталирах за целите на този урок, за да видите с какво може да разполагате и вие, ако четете до края:

Пропуснах да ви кажа обаче, че тази уеб услуга засега НЕ е достъпна за България и потребители от нашата страна официално не могат да се възползват от нея – вижте снимката отдолу, която излезе, когато отворих страницата за теглене.

Но не бързайте да затваряте страницата… това не важи за читателите на lifehack.bg!

На фотоса отдолу може да видите какво ще ви излезе, ако тръгнете да си изтеглите програмата от сайта на Spotify – просто няма да ви даде да го направите.

Но това вече е в миналото и след малко ще знаете точно как да го надхитрите. Четете нататък…

Не знам защо Spotify реши, че съм от Унгария, след като в момента, когато пиша тази статия съм си с оригиналното ми БГ IP, но това не е болка за умиране.

Това, разбира се, оказа се не е пречка да си изтеглите програмата, да я инсталирате на компютъра си и да се възползвате от, повярвайте ми, наистина огромното богатство на музика, с което разполага.

Сега ще ви кажа и как да го направите, въпреки ограничението за нашата страна!

Продължавате да четете, нали….?

spotify

Натиснете върху снимката за по-голям размер

След като инсталирате тази огромна база от всякакъв вид музика, съвсем спокойно ще можете да си го ползвате от вашето си истинско, българско IP без да е нужно да го променяте.

Поне аз в момента съм с реалния си адрес, а музиката от Spotify не спира да звучи на компютъра ми. Та надявам се и при вас след като го инсталирате да е точно по същия начин…

Да не забравя да ви спомена, че начинът, който ви описвам по-надолу, съм го приложил при мен, а снимките в статията са от моя собствен компютър. Използвам почти 3 дни услугата безплатно и засега нямам никакъв проблем и дори в момента продължавам да слушам музика през Spotify.

И все пак какво представлява Spotify?

Spotify е една много интелигентна стрийминг услуга. Вместо да излъчва музика от собствените си сървъри, голяма част от нея се излъчва от човек на човек.

Има библиотека, от която може да избирате музика и да слушате тази, която вече е на вашия компютър и това може да го правите изцяло с безплатния акаунт.

Тази услуга е отличен инструмент за слушане на музика директно от вашия десктоп, особено ако не сте фен на разни уеб приложения или нещо подобно през интернет.

И има голяма вероятност Spotify да замени вашия редовен до момента плейър, който използвате, за да слушате любимите си песни, тъй като през него не се налага първо да теглите музика, след това да я слушате.

Така че ако искате да разполагате с музика от всички краища, от всички жанрове, най-новата музика безплатно, този софтуер е едно добро решение.

Казват, че безплатният вариант е ограничен, но аз все още не съм намерил доказателство за това…

Да минем по същество най-накрая….

Доста от вас, нашите читатели няма да намерят нищо сложно и нищо толкова невероятно в този малък трик и въпреки това съм сигурен, че има любители на качествената музика, които ще го оценят по достойнство след като се запознаят с тази музикална платформа, така недостъпна в момента за нашата малка страна.

Та, за да ви допусне сайтът на Spotify да изтеглите програмата, естествено е нужно да му покажете, че заявявате желанието си да го имате от някоя от малкото богопомазани страни, в които той е на разположение.

За да направите това изключително бързо и лесно препоръчвам ви да използвате една малка, удобна и бърза програма, която ви представих съвсем наскоро в статията Сърфирай анонимно в интернет! Виж как да го направиш безплатно със SecurityKiss.

Това, което трябва да направите е да влезете в статията, която ви споменах по-горе, да си изтеглите въпросния софтуер и да го активирате, както е описано съвсем подробно там /много е лесно и не товари компютъра/.

След като активирате SecurityKiss, влизате ето в тази страница и ще видите, че вече ви е позволено да изтеглите музикалния софтуер, който до преди малко не ви беше разрешено да използвате.

Ще го имате след като натиснете вдясно бутона за безплатната версия наречен Get Spotify Free

Това, което се случи е, че просто сменихте вашето IP с американско такова, което идеално ни устройва в случая. След като изтеглите FREE варианта на програмата, просто я инсталирайте на компютъра си.

След като направите това, целият този музикален рай ще е на ваше разположение, колкото и да не ни позволяват от тази страхотна услуга, колкото и да пренебрегват нашата страна.

Забележка: Ако след тази инструкция имате някакви затруднения, предлагам ви и втори вариант. Просто изтеглете моя личен Spotify, който аз си дръпнах по горе описания начин ето от този линк. След като вземете това малко файлче и го пуснете, то ще започне да тегли програмата от сървъра на Spotify, след което ще започне и инсталацията на вашия компютър. Почти съм сигурен, че няма да ви направи проблем във връзка с българския ви IP адрес, но ако и това се случи просто използвайте SecurityKis s !

Някои от многото възможности на Spotify

Няма да се спирам подробно на това, което може тази програма. Има наистина доста неща, които може да правите с нея, свързани с музиката. Но първо ви препоръчвам да се логнете в нея чрез вашия facebook профил /не е задължително/.

Така ще имате възможност да споделяте любимите си песни с други ваши приятели от социалката, които обаче мисля, че трябва да имат също инсталиран този софтуер, в противен случай излиза само като линк в профила ви.

Но ако споделите песен от софтуера, тя ще се постне директно на вашата стена и ако ваш приятел има също програмата, натискайки линка от песента, тя директно ще се пусне през неговия Spotify /вижте снимката отдолу/

Освен връзката със социала, програмата ще ви позволи да организирате списъци с любима музика, която слушате през нея в момента чрез малка звездичка, която да маркирате. След което в специална секция вдясно ще можете да разполагате с нея когато си поискате

Ще имате достъп до списък и с TOP песни, макар че не знам на какво се базира, но давате на него, натискате някоя песен и тя веднага тръгва-без засечка!

Не е никак за подценяване и опцията за слушане на радио, която май ми стана любима с множеството варианти на музика, албуми и изобщо всичко, което се сетите.

Със сигурност има и още възможности, които изпускам /видях също и бутон за връзка с media player-а на windows-a ви/. Вероятно има и други неща, които си струват да се разучат, но няма да се спирам на тях, защото и аз самият го ползвам от много скоро.

От бързане щях да забравя нещо важно за мен: въпреки че музиката е онлайн, имаме възможност да превъртате песента без да чакате някакво буфериране или нещо подобно. Това е наистина доста удобна функция и изобщо не ме вълнува как става, важното е, че става!

За тези от вас, които ще се събират да пийнат с приятели по една ракия, може да разполагат и с поп-фолк музика през Spotify, като само трябва да напишат желания изпълнител в търсачката, а освен песните, ще излязат и албуми!

Недостатъците…

Е, безплатната версия има доста ограничения, но лично на мен това, което ми дава в момента като слушане на безплатна музика от всякакъв вид, като ми предлага най-нови и разнообразни песни ме устройва напълно.

Появяват се и реклами, както и рекламни гласови съобщения между паузите на песните, които честно казано изобщо не ми се натрапват-пускам си желаната песен, затварям програмата и тя си работи скрита в системния трей, а рекламите даже и не ги отразявам.

Който иска повече, ще трябва да си плати-има абонаментен план. А на снимката отдолу може да видите какво дава и какво не безплатният вариант, за който говорим в тази статия!

Признавам, че ползвам софтуера от малко над два дена, но бързах да ви го споделя!

И по този повод е вероятно да съм изпуснал някое ограничение на безплатната версия, но пък внимателно прегледах описанието ѝ и не намерих нищо допълнително като ограничения освен тези, които виждате на снимката отгоре.

Така че слушайте докато можете, а след това, ако стане нещо, просто опитайте да смените IP адреса от SecurityKiss и давайте наново…теглете и слушайте!

Важно: все някога ще ви се наложи да спрете Spotify-дали ще рестартирате компютъра си или по друга причина, все ще го спрете някога. А тогава няма да можете да се вържете към софтуера с БГ IP адрес. Но и за това си има лек…

Тогава, за да включите отново Spotify и той да работи и за да го използвате пълноценно ще трябва да направите следното-важи за всеки път, когато го спрете /всяко нещо си има цена… Няма как!/

  1. Включете SecurityKiss и от настройките му изберете да се вържете с английско IP от Лондон
  2. След това включете Spotify и се логнете с мейла и паролата си от Facebook, НЕ с нещо друго
  3. Това е, сега отново би трябвало да може да използвате този музикален рай

Много набързо с видеото отдолу ще ви илюстрирам как, след като го изключите, да го включите отново:

Заключителни думи

За финал искам да кажа, че нямам идея до кога ще мога да използвам този софтуер, за да си слушам страхотна музика безплатно.

Точно преди малко от една реклама, която чух между песните в плейъра ми, за Spotify се казваше, че можем да го вземем безплатно и да слушаме музика неограничено за 30 дни.

Но пък не намерих някаква друга информация за това ограничение – дори и на сайта им, макар че може и да съм пропуснал /ако вие знаете или имате впечатления за това ще се радвам да споделите/.

И въпреки това тази възможност за достъп до океан от безплатна музика не е за подценяване и е истинско удивление ако сте като мен, любители на добрите музикални изпълнения! Точно за това ви съветвам и да се възползвате максимално от него…

Ако този трик и музикалния подарък, който ви направих Ви хареса ще съм ви благодарен ако го споделите във вашите социални мрежи, за да можем повече хора да слушаме любимата си музика безплатно.

Благодаря ви, че отделихте от времето си, за да ни четете и този път.

  • 3
  •  
  •  

62
Остави коментар

avatar
30 Comment authors
ПетровVesela V. PavlovaДанаилПростотията ме дразниMrKwanten Recent comment authors
Петров
Гост
Петров

error conecting to Pleystation network pls try again later. Как да се справя с това ?

Vesela V. Pavlova
Гост
Vesela V. Pavlova

По никакъв начин не мога да ползвам Spotify. Появява се съобщение : „Грешка, свързана в
поверителността:

Възможно е извършители на атаки да опитват да открадне ваша информация”

Това се получава при какъвто и да е
опит от моя страна да вляза в Spotify- и при негово повторно
даунлоудване, формиране и промяна на ФБ-плейлист , опит за друг плейлист чрез друг мейл.Дори и за
влизане в сайта през ФБ

Простотията ме дразни
Гост
Простотията ме дразни

Реклами на английски – понасят се. Направени са ненатрапчиви и почти не дразнят, но рекламите на Виваком …. Ще ме извиняват ама отказвам да слушам тези простотии. Uninstall от всички устройства и отново към Grooveshark.

Тони
Гост
Тони

Не ме пуска да вляза през Facebook.

Веси
Гост
Веси

Да те разцелувам направо! 🙂 Аз в Испания слушах доста и ми липсваше много като се прибрах.. Не си спомням ограниченията какви са, но не мисля, че са страшни 🙂
Поздрави и благодарности!

Данаил
Гост
Данаил

Това е страхотно и работи наистина без проблем! Но ако има някои който може да ми помогне с досадното нещо ,което ти позволява да слушаш по 10 часа на месец (общо) ще съм много благодарен 🙂 !!! Предполагам ,че всички се досещат че ъпдатването към премиум или ънлимитет пакети не са решение за мен..

Стефан
Гост
Стефан

Или просто ползвате grooveshark.com

антонио
Гост
антонио

Благодаря ти много…супер полезна ми беше статията… :))

Милен
Гост
Милен

Днес ми се случи най-лошото. Отворих Spotify-a и ме хвана че IP-то ми е различно от това на регистрацията. Трябваше да си ъпдейтна акаунта. За всеобщо успокоение, пускате си пак Security KISS Tunell-a влизате в сайта на spotyfy, ъпдейтвате си акаунта и продължавате напред. Ще видим за колко време 🙂

Jögo Suán-Kōr
Гост
Jögo Suán-Kōr

Христо, а как да конфигурираме Споти на линукс убунту? :)) идеии?

Дамян
Гост
Дамян

При мен работи супер ! Нямаше нужда от повечето стъпки – само ви трябва прокси да изтеглите файла и сте готови. Даже намерих как да свалям песните, които слушам. ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ !

МОНК
Гост
МОНК

здр, ще ми кажеш ли как ги теглиш ? мерси 😉

Georgi Stefanov
Гост
Georgi Stefanov

TNK, BRO

фасгса
Гост
фасгса

Имам един проблем: като пробвам да си сменя ип-то ми дава че се е провалило. Може ли да ми помогнете

Nasko
Гост
Nasko

Супер, много Благодаря, още със регистрирането това се превърна в програмата/приложението, което търся от 2 години, но изпитвам един проблем, картата в пейпал ми е Българска, но за да купя премиума иска картата да съвпада с държавата на акаунта, има ли шанс да платя някак си от българия?

mad
Гост
mad

mersi mnogo 🙂

Howdy Monday
Гост
Howdy Monday

Супер, работи без грам проблем. Мерси 🙂

ПОМОЩ
Гост
ПОМОЩ

Имам един проблем. И той е: Първо си свалям лаунчъра и съм готов да вляза с фейсбук, Обаче като се опитвам да се логна на страницата на Spotify с фейсбук, ми излиза, че първо трябва да си свържа акаунта в Spotify с този от фейсбук. И после отивам на Sign Up и ми излиза, че ще трябва да изчакам да се появи в моята страна :@ Не разбирам :@ Уж съм с американското IP от SecurityKISS, но пак не става! Някакви насоки?

Ivan Georgiev
Гост
Ivan Georgiev

здр те,не искам да стане гадно (аз сам Виндовс 7) ноо като си отворя секурити киса,просто ми изписва иска да вляза с администратор:викам ок,влизам същата работа
моля ви помогнете ми мн искам да слушам музика с тая страхотна програма.Чакам отговори плс 🙂

Мартин
Гост
Мартин

Много добра статия, цял ден слушам музика чрез плеъра! Очакваме още интересни статии! 🙂

Mario Komitski
Гост
Mario Komitski

Здравейте ! При мен всичко си върви , но проблемът е , че когато съм готов със SecurityKISS и исползвам Spotify ми се появиха две нови интернет връзки :< което не искам да е така.Някакви идей ? Благодаря ви много ! 🙂

Venera
Гост
Venera

ъъ…не искам да развалям партито, но при мен със секюрити кисс не става вече…алтернативи?

Любен Петлов
Гост
Любен Петлов

Благодаря ти Христо, за добрия музикален иструмент. Да си жив и здрав!

Веско
Гост
Веско

Всичко работи перфектно.Спирам я и я пускам без проблем.Въобще не включвам SecuritiKISS.Използвах SecuritiKISS само за да се регигистрирам.Даде ми английско IP.След това се логнах чрез профила си във Фейсбук.
Всеки път като я пусна ми иска да я добавя до моята Timeline.Не я добавям,а затварям прозорчето с хикса и си слушам безпроблемно.
Иска да допълня профила си ,но и това го затварям с хикса.Въобще ..отклонявам всички предложения от Spotify и само слушам…:-)))
Христо,много добро попадение….като повечето ти неща.
Благодаря!

Мария Петрова
Гост
Мария Петрова

Живея в Холандия-мога ли да ползвам тук този сайт за музика? Мерси!

Калин Тодоров
Гост
Калин Тодоров

Трябва да съм супер ненормалник, че изтегля нещо от „хакерски“ сайт 🙂 Шегувам се! Благодаря все пак.

Николай Димов
Гост
Николай Димов

златен си Ице,това е море от музика,дано не е за 30 дни наистина …

Николай Димов
Гост
Николай Димов

страхотна е,работи идеално,даже не ме попита искам ли платена или не,просто тръгна 🙂 благодаря за страхотните програмки всеки ден

4uki
Гост
4uki

Супер, благодаря, дано продължи дълго!

Tosho Coporation
Гост
Tosho Coporation

Е като свършат тези 300 МБ ? Не че се заяждам, но заглавието е малко подвеждащо 😉

Любомир Попов
Гост
Любомир Попов

Да докладвам, че не ми даде да го изтегля от твоя линк.

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

==========

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg