ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
снимки,twitter

Twitter UPDATED – нов дизайн и 4 допълнителни възможности, за които трябва да знаете + безплатни PSD шаблони за лазерно изрязана корица

Запази за после

С новия си дизайн и възможности, Twitter определено е още по-симпатичен

Twitter все повече започва да заприличва на по-голямото си братче Facebook благодарение на новия си дизайн.  В крайна сметка обаче това няма чак такова значение за тези от вас, които го използват с удоволствие и редовно, дори напротив – има интересни подобрения.

В самата си основа тази социална мрежа запазва традициите в начина си на работа и все пак “пиленцето” промени някои значими елементи от своя дизайн.

Какво ви дават и къде да ги намерите – за това ще говорим до края:

#1 Pinned Tweets icon-bookmark 

twitter-new

Потребителите на Twitter вече ще могат да пин-ват отделни постове, които да стоят на върха на личния им профил, подобно на Фейсбук.

“Стария” туитър позволяваше да се контролират задния фон на акаунта си, цвета и изображението за малката корица, но не и туитовете, които се появяват на стената им.

Новата опция Pinned Tweets е добро решение на този проблем, тъй като позволява на потребителите да превърнат свои статуси в статични постове.

Така разположени на върха на профилите им, те ще осигурят една идея по-голям контрол на това как акаунта им изглежда пред очите на техните последователи.

#2 Най-добрите туитове icon-star 

new-twitter

Вече се използват няколко различни шрифта в новото оформление на профилите, за да се разграничат статусите, които са с по-висока ангажираност.

Това е във връзка с един от най-проблемните моменти на туитър към днешна дата, а именно наводнението от статуси в индивидуалните профили.

От туитър се опитват да намалят шума като отличат чуруликанията с по-висока ангажираност от останалите чрез по-голям размер на шрифта.

Когато публикувате статус, той ще е с нормален малък размер на шрифта и ако привлече вниманието на повече потребители, автоматично ще се отличи от останалите.

#3 Филтриране на постове icon-search 

twitter-filtering-options

Вече можем да разглеждаме индивидуални профили чрез опции за филтриране. Налични са нови функции за отсяване на статуси, които ще ни позволят да изберем какво да виждаме по няколко критерия: туитове, туитове с отговори, и туитове със снимки или видео.

Тези новости ще направят по-концентрирано проследяването на индивидуални акаунти, без да се загубим в морето от текстови статуси.

#4 Промяна на списъците Followers и Following icon-user 

flotus-list-twitter

В допълнение към редизайна на профилните страници, секциите с последователи и хора, които следвате вие също са преправени.

Избирайки да влезете в тези секции, ще видите удобен изглед на хората, които следвате и тези, които ви следват чрез техните мини карти с акаунтите им.

Това определено дава по-добър и бърз поглед на хората във вашата мрежа.

#5 Огромна заглавна снимка icon-picture-o 

twitter-banner-template-002

Да, съвсем целенасочено оставих най-впечатляващата и видима промяна в дизайна на Туитър за накрая, тъй като ще има и безплатни изненади.

Но преди това нека поясним, че това нововъведение в дизайна включва огромно изображение по цялата дължина на профилната ви страница, което определено може да се направи така, че да изглежда наистина впечатляващо.

Могат да възникнат трудности при оформлението заради някои специфики при оразмеряването, но точно затова съм ви подготвил безплатни, лазерно прецизирани шаблони, които ще ви помогнат да си направите перфектната заглавна снимка за профила си в туитър.

Независимо дали екранът ви е с резолюция 1500px или 1980px, височината на хедъра си остава 500px. Друга специфика е, че сега самата профилна снимка е доста по-голяма.

Тя вече е с размери 200х200px, за разлика от старата, която беше 73х73px.

Има и още няколко момента, които трябва да вземете под внимание при подготовката на заглавната част от профила ви, но тях ще оставя да разгледате в безплатните шаблони за Фотошоп, които ще може да изтеглите след малко.

 icon-download Изтеглете PSD шаблоните за корицата на новия Twitter


mcbeard_twitter_template-2014

Вече имате всичко най-необходимо, което трябва да знаете за създаването на добро заглавно изображение и по-приятно потребителско преживяване в twitter.

Ако имате проблем с изготвянето на добра корица за профила си в twitter и не сте дизайнер, а любител също като мен, припомнете си тези три мощни думички: keep it simple.

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
 

Подарък: най-полезната безплатна книга на български
Постигай повече за 5 мин / седмица