8 Tracks: перфектен начин да слушате страхотна музика – онлайн!

8tracks,музика

Изключително атрактивна, безплатна музикална услуга, която ще ви осигури подходящата музика, от която имате нужда във всеки един момент, в зависимост от емоциите, които изпитвате в момента и настроението, в което се намирате.

Съществуват доста сайтове, посветени на слушането на музика.

Да вземем Pandora и last.fm например… Но повечето от тях са посветени на традиционното онлайн радио или просто Ви създават “лични станции”, базирани на определен изпълнител или жанр – и до там. В тази връзка, има една услуга, която лично бих Ви препоръчал що се отнася до слушането на музика онлайн, базирана на жанрове и плейлисти на потребители, а не просто обикновено онлайн радио.

Музикалната кутия, която предстои да разгледаме се състои от хиляди, хиляди плейлисти създадени от потребителите, плейлисти със страхотна музика, която може да избирате спрямо жанра, който харесвате и забележете – спрямо това как се чувствате. Когато използвате 8tracks ще можете да слушате из между многобройните миксове от песни, да създадете ваши собствени или да бъдете част от социалния аспект на сайта. Да, той съдържа в себе си и този елемент, който може да обогати музикалното ви преживяване чрез комуникацията с останалите потребители в “музикалната социалка“. За това как работи тази безплатна музикална услуга и защо определено си струва да я опитате, четете по нататък.

Следва: най-важното, което трябва да знаете за 8tracks: функции и възможности…

Да послушаме малко страхотна музика!

Свържете и youtube профила си

Най-важната част от 8tracks е разбира се слушането на музика.

Първото нещо, което трябва да направите е да си изберете желания жанр с музика, след което да си харесате някой списък с песни, който да си пуснете.

След като се регистрирате чрез една от социалните мрежи, които ползвате и се потопите във възможностите на този музикален благодат, вероятно ще си харесате потребители или миксове от песни, които да слушате и следвате.

Началната страница, която ще ви се появи най-напред, след като влезете в услугата е нещо като “новинарска фийд/емисия” на сайта, поток с информация.

От там ще може да видите последните миксове с песни, качени от потребителите, които след като се регистрирате, както казахме ще решите да следвате, каво сте слушали последно, популярни миксове и препоръчана музика.

В състояние ще бъдете също да харесвате плейлисти по всяко време, докато ги слушате.

И когато сте в настроение, седнали пред компютъра може да си пуснете именно тях, избирайки например опцията “liked”, намираща се горе вдясно в лентата с менюто /снимката отдолу/.

8tracks,музика

В резултат на това, на заглавната ви страница ще се образуват различни секции в хронологичен ред като най-скоро харесаните ще стоят на върха на списъка.

Можете да изберете да видите всеки един плейлист с музика или да филтрирате списъци с “горещи” или “популярни” етикети за търсене.

Друга вълнуваща характеристика за възможностите на музикалния инструмент е способността да превърнете всяка страница от миксове в RSS емисия.

Аз лично не използвам тази функция, тъй като не следвам особено голям брой потребители, а просто отварям инструмента и си избирам музика според настроението и просто слушам.

8tracks,музика

Но ако искате да бъдете в час с най-новото от тези, които следвате в рамките на услугата, тази функция е точно за вас.

Може да се възползвате от нея доста лесно и да добавите RSS адреса с етикет Hot например във вашия четец за новини. Това става като в търсачката на 8tracks изпишете например “hot“, след което ще ви се заредят резултати с този етикет. В дъното на страницата ще видите знака на RSS, натискате го и вземате адреса, който да добавите към RSS четеца ви – вижте снимката отгоре!

Важно: след като отворите даден микс от песни вие ще можете да го: споделяте в най-популярните социални мрежи, добавяте в любими и страхотната възможност да го вграждате където си поискате в сайта си например/вижте видеото отдолу/.

Натисни бутона плей и слушай…

Супер търсачката на 8tracks

[sws_divider_line]

Ако не намерите нищо, което да ви харесва от предложенията в началната страница, опитайте с търсачката. Имате възможност да търсите плейлисти по име, изпълнител или чрез фантастичната система на 8tracks за етикети /tags/.

Всичко, което може да се сетите от жанрове до думи свързани с емоции и душевното състояние, в което се намирате в момента

Напишете в търсачката на английски например думата тъжен /sad/, парти или може би раздяла и ще ви излязат страхотни песни именно за това състояние ако се чувствате по този начин разбира се….

8tracks,музика

Това може да бъде страхотно ако се готвите например за студентско парти или просто си търсите подходяща музика, за да заспите!

След като въведете първите букви на етикетчето в търсачката, автоматично ще ви се предложат подобни такива, за да ви е още по лесно да откриете нещо подходящо.

Да си пуснем нещо…

[sws_divider_line]

8tracks,музика

Веднъж като сте избрали плейлист, който да си пуснете ще можете да видите информация, включително и текущата песен, която върви в момента, част от целия микс, както и всички останали песни, включени в него, дължина и дата на създаването му.

Също така и описание на микса, профил на неговия създател, възможност да го следвате плюс опция за оставяне на коментари под него.

Важно: освен да вграждате миксове, имате уникалната възможност да ги и изтеглите – не всички разбира се. Самият начин на теглене така като гледах, се определя от създателя на микса. Може да е през фен страницата му във facebook, след като я харесате или да си я поръчате през itunes, или по някакъв друг начин!

8tracks,музика

Създаване на микс от песни!

[sws_divider_line]

Друга много важна част от този сайт е разбира се създаването на плейлисти, които останалите потребители да слушат.

Честно казано малко се съмнявам да се възползвате от тази възможност, но подобно на останалата част от сайта, създаването на миксове от музика е много праволинеен и лесен процес.

8tracks,музика

И въпреки всичко, представете си да качите любимите си песни в този сайт, да ги направите под формата на микс и да си ги пускате, когато и където си поискате през компютъра или телефона си! Би било страхотно, нали?

Можете да качвате песни от личния си компютър в сайта, да избирате песни, които вече веднъж сте качили там или да поставите песни от профила ви в soundcloud.

След като качите музиката си, всичко, което трябва да направите е да добавите описание, най-малко два етикета и изображение, което да се използва като обложка за микса /вижте снимката отгоре/.

8tracks,музика

Може да запишете плейлиста и да се върнете към него по-късно или просто да го публикувате веднага. Всичко това наистина е простичък и лесен процес!

Социалния елемент и личния ви профил…

[sws_divider_line]

В този сайт определено има някои силни социални аспекти, фокусирани върху следенето на активностите на различни потребители, когато те актуализират своите плейлисти или добавят нови.

Имате възможност да се свържете чрез акаунтите си в Twitter, Facebook и Google в сайта, за да видите всички ваши приятели от тези социалки, които също присъстват и в 8tracks – да, има и Българи!

8tracks,музика

Просто отивате в профила си, избирате опцията да намерите приятели, след което избирате например facebook, изчаквате да се свърже и като краен резултат ще ви се появят всички от контактите ви във фейса, които са и в този музикален сайт.

След като добавите вашите приятели може да ги следите или да чуете кои са техните любими миксове от песни!

Опциите и настройките в профила ви в 8tracks позволяват да правите доста различни неща.

В състояние сте да видите любимите си песни, да намерите нови приятели, да създавате миксове, да променяте настройки и информация в акаунта ви.

Можете също така и както останалите социални мрежи – да си вградите бутон, чрез който да ви следват! Моят може да видите отдолу и да го използвате, за да виждате какво слушаме в lifehack.bg

8tracks,музика

Какво можем да кажем за 8tracks в заключение?

[sws_divider_line]

Мога да кажа, че адски много харесвам 8tracks и както доста от уеб инструментите, за които пишем и този вече го използвам известно време и то с голямо удоволствие.

Дали ще си търсите миксове за парти, дали ще искате да намерите нещо еротично, защото приятелката ви ще идва тази вечер, дали ще са ви разбили сърцето и ще имате нужда да послушате нещо тъжно – както и да се чувствате 8tracks има нещо подходящо за вас във всеки един момент.

Трябва само да се регистрирате за няколко секунди и да започнете да го използвате. Има плейлист за всяко настроение!

Натисни бутона плей и слушай…

Може да използвате музиката от сайта буквално навсякъде, независимо дали сте на компютъра си или го пускате през вашия iPhone или Android – да, има и приложение за тях. Със сигурност вече открих няколко страхотни парчета благодарение на 8tracks, а в заключение мога да кажа, че наред със страхотната музика, самия сайт е доста добре проектиран за използване заедно със своите големи възможности и удобния музикален плеър така, че не се чудете, а го посетете от линка отдолу…

Може да се възползвате от сайта като кликнете тук…

P.S. Моите лични фаворити за истинско музикално преживяване, докато сте на компютъра и си вършите поредната досадна работа или пък просто ви се слуша нещо хубаво са несъмнено въпросния 8tracks плюс Spotify, който може да използвате въпреки, че не е достъпен за България, благодарение на нашето ръководство – Един истински музикален рай: безплатна музика без край със Spotify!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак