17 съвета, чрез които ще удвоите вашата продуктивност за 14 дни [Робин Шарма]

робин шарма

В този блиц пост искам да ви запозная с няколко, много кратки, но изключително ефективни съвета, чрез които ще удвоите вашата продуктивност за има няма 14 дена…или поне така казва една известна и авторитетна личност!

Да, това твърдение не е мое, а на човекът, който доста успешно учи хората по света на успех и лидерство – Робин Шарма.

В оригинала на статията Робин казва, че би искал да сподели  с нас 17 от тактиките, които той лично научава и използва.

Съвети, които ще ни помогнат да покажем най-върховата си продуктивност, на която сме способни в тази епоха на драматично технологично разсейване и отвличане на вниманието с всякакви други, по-маловажни неща, които истински ни пречат.

И така, нека да видим, какво ще ни предложи Робин Шарма този път:

[sws_divider_line]

1. Изключете всички ваши технологични неща за 60 минути на ден и се съсредоточете върху най-важната си задача, която трябва да свършите

2. Работете на 90 минутни цикли – тонове научни изследвания и учени потвърждават, че това е оптималното съотношение между работа и почивка

/Вижте още и една друга гледна точка или техниката за по-висока продуктивност Pomodoro/

3. Започнете деня си с най-малко 30 минутни физически упражнения

4. Нека проверката на електронната ви поща да не е първото нещо, което ще направите през деня…или по-скоро в началото на деня! Направете го по-късно!

5. Изключете всички ваши онлайн нотификации като тези от фейсбук, уведомленията, които ви изскачат по десктопа , че имате нов мейл или тези от телефона ви.

Знаете за какво говоря – просто ги изключете!

6. Данни от различни проучвания показват, че работниците и служителите прекъсват работа сами или биват прекъсвани от нещо на всеки 11 минути.

робин шарма

Запомнете – разсейването унищожава продуктивността. Научете се да браните със зъби и нокти своето време, защитавайте го, кажете “НЕ” на прекъсванията и разсейването!

/Вижте още по темата: Ето един старомоден, но винаги работещ метод за висока продуктивност/

7. Изберете си един ден от седмицата и го направете вашият ден за пълно възстановяване и релакс.

Нека в този ден да заредите горивото на вашето тяло и съзнание и да се възстановите напълно от стреса, който сте натрупали.

Сериозно се замислете да отделите един такъв ден от седмицата, защото в противен случай възможностите ви и силите ви ще започнат да се изчерпват.

8. Всяка неделя сутрин си правете график за всеки ден от седмицата.

Създаването на план има една простичка, но адски ефективна задача – да ни освободи от мъчението на избора, както казва писателя Соул Белоу.

Възстановете фокуса, от който имате нужда, подредете си нещата предварително и си осигурете енергия за другите, по-важни неща!

9. Работете на блокове от време.

Всички от креативните гении имат две общи неща: когато работят над нещо те са напълно и цялостно ангажирани с него, концентрирани са върху работата си за дълги периоди от време… само тя и нищо друго!

робин шарма

В нашия съвременен свят са рядкост предприемачите и лидерите, които могат да стоят концентрирани и отдадени на едно нещо достатъчно дълго време, без да се разсеят!

10. Пийте по един литър вода в началото на деня – рано сутрин!

Ние се събуждаме дехидратирани, а водата е огромен фактор, влияещ върху начина, по който се чувстваме.

Най-ценният актив на всеки деен човек, на всеки предприемач, лидер, изобщо на всеки човек е не времето, казва Робин Шарма.

Според него това е енергията, а водата перфектно я възстановява.

11. Не отговаряйте на телефона, всеки път щом той извъни.

12. Инвестирайте в професионалното си развитие, така че това да ви донесе още повече стойност за вас като човек и професионалист и да подобри работата, която работите…или пък да я смените за по-добра!

13. Избягвайте клюките, клюкарите и задължително времевите вампири, хората, чиято единствена работа е да ви занимават с глупости, сплетни и оплаквания.

Бягайте от тях веднага и надалеч – сериозно!

14. Направете си списък от типа “Неща, които трябва да спра да правя” и го дръжте до себе си постоянно.

/Една чудесна статия по темата и задължително четиво за всеки: 20 неща, които да СПРЕШ да правиш на другите/

15. Ставайте в 5ч сутринта…е, ако не е възможно ставайте поне в 6 и 30!

Не знам за Робин Шарма, но лично за мен това е един от най-добрите съвети, които може да усвоите ако искате да увеличите продуктивността си и изобщо ако искате да успеете.

/Още по темата вижте: Стъпка №1 от плана Ви за Супер Продуктивност/

16. Опитайте се да работите така все едно всичко е игра.

правете нещата все едно всичко е игра

Направете от работата си игра, измислете си ваши собствени правила, които да превърнат рутинните ви, адски скучни задачи в забавно приключение, в което целта ви е да станете първи, да спечелите играта.

И както при всяка игра, победителят печели. Точно затова накрая задължително се наградете, подарете си нещо!

17. Последният съвет за това как да увеличите продуктивността си не знам дали за 14 дена, а по принцип е лично от мен и lifehack.bg, а именно: изберете си мечта!

Няма по-голям стимул за работа от това да създадете ярка картина в главата си, която да обрисува как правите или имате това, за което мечтаете, това което жадувате, това, за което се движите напред…

Така че изберете си мечта и останете мотивирани. Дори само този последен съвет да е налице във вашия живот, мисля че термостатът на продуктивността ви ще удари максимума!

Финални думи

[sws_divider_line]

Е, истината е, че доста малко от нас ще имат волята да приложат повечето съвети в тази статия, тъй като тук се изисква сериозна дисциплина и самоконтрол!

Истината е, че голяма част от вас, които сте я прочели няма да станете по-продуктивни след 14 дни благодарение на тези стъпки, а по-скоро ще забравите статията само след 14 минути.

Но аз искрено ти пожелавам на теб да си сред тези 10 процента, които ще приложат част от написаното тук и наистина ще постигнат успех в това, което правят.

Защото няма как, а и слава Богу, не всички са родени да създават успех, да бъдат дисциплинирани, целеустремени и гонещи до край целта си. Не всички сме създадени за победители…

Наистина, дано да си един от тях….и това да ти влезе в употреба, а и да го приложиш…Успех

А вие какво ще ни посъветвате, за да сме по продуктивни? Полетата за коментари през Facebook са изцяло ваши, заповядайте…

източник: Робин Шарма  със сериозната намеса  на Христо Стоянов

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак