спри

20 неща, които да СПРЕШ да правиш на другите

Запази за по-късно
 

Има един ключов фактор, който може или да разруши вашите взаимоотношения или да ги задълбочи и направи по силни. Този фактор е отношението ви към хората около вас.

Ако се надявате да израствате и да поддържате положителни взаимоотношения в живота си четете по нататък.

По долу ще намерите 20 стъпки, чрез които да направите корекции в поведението си спрямо останалите-те гарантирано ще ви помогнат за това!

1. Спрете да се държите злобно.

Злобата пропилява перфектното щастие. Може би имате приятели, които понякога се държат доста злорадо спрямо вашата личност, завиждат ви и не се сдържат да отразят това чувство в поведението си спрямо вас.

Със сигурност имате такива. Не бихте искали да изглеждате в очите на останалите както изглеждат във вашите тези ваши познати, нали?

2. Спрете да се оплаквате.

Вместо това използвайте времето и огромната енергия похабявана в мрънкане, за да направите нещо по въпроса, който ви тормози.

Първо ще сте много по продуктивни и ще си решите проблем и второ няма да досаждате на околните с проблемите, които и без това не ви слушат и не им пука за тях!

Може би няма по-безсмислено и досадно човешко действие от оплакването…

3. Спрете да имате предвид това, което не казвате.

Хората не могат все още да четат мисли и да проникват в умовете ни. Това е един от най-големия виновник за неразбирателството между двама души.

Казваш нещо, докато в същия момент имаш предвид друго, коренно различно. И накрая отсрещния човек разбира трето-става голяма каша.

Така че опитайте се да комуникирате открито, ясно и ефективно. Още по темата вижте статията: Задържане на вниманието-ключ към успешната комуникация

4. Спрете да правите всичко само за себе си и да говорите само за себе си.

Да говорите единствено за себе си е най-отвратителната музика за ушите на всеки ваш събеседник. Хората обичат да говорят за тях, да слушат за себе си от други хора колко са велики и неповторими. Направи си услуга и говори колкото се може по малко за своята персона и повече за тази на другия. Земята се върти около слънцето, а не около теб.

Отделете момент да си признаете тази истина и спрете да го правите.

5. Спрете да лъжете.

Признавам, изключително трудна задача. Но в дългосрочен план истината винаги излиза наяве. По един или друг начин ще се разкрият вашите подмолни действия или вашите действия ще разкрият вас.

Така че помислете, дали си струва тази малка, временна победа, която ще ви осигури следващата лъжа, която ще изречете без дори да се замислите?

6. Спрете да обвинявате.

Обвинявайки другите вие постигате точно едно нищо. Или вие притежавате вашите проблеми или те притежават вас. Изборът е ваш. Когато обвинявате другите за това, което ви се случва вие отричате вашата отговорност върху собствения си живот, вие отдавате енергията си на тази проблематична част от битието си върху другите и започвате да дразните всички около вас чрез този процес, което никак няма да ви помогне.

7. Спри да бъдеш изпълнен със съмнения, спри да се страхуваш.

Ако мислите, че не можете да постигнете нещо, имам новина за вас, вие вероятно сте прав. Но не позволявайте на съмнението, което се таи във вас да се намесва в мечтите и целите на другите хора. Не забравяйте, че този, който казва, че нещо не може да бъде направено, никога не бива да прекъсва да се опитва да го направи.

8. Спрете да прекъсвате хората.

Коригирането на някого, който очевидно казва нещо грешно е доста неприятно и понякога полезно, но непрекъснатото прекъсване на другия с вашето мнение има вероятност да накара събеседника ви ако не да ви хване за гърлото то поне да не изгаря от желание другия път да говори с вас.

Ние хората най мразим да ни казват, че не сме прави и то да ни го казват непрекъснато.

9. Спри да бъдеш самовлюбено, егоистично копеле.

Вие ще получите точно това, което и влагате в една връзка, в една комуникация.

Нито повече, нито по-малко.

Ако искаш да си останеш сам самичък и никой да няма желание най-малкото да разговаря с теб, продължавай да си най-красивия и добър нарцис, който смяташ, че си, но внимавай да не се удавиш в собственото си езеро от егоизъм! Няма нищо лошо в това себеусещане, но го правете така, че да не се забелязва-ако е възможно!

10. Спри да съдиш другите.

не съдете
не съдете другите прибързано…

Всеки се бори и защитава в своята собствена и уникална война. Вие нямате представа през какво минава човека отсреща, правейки това или онова, което вие без капка мисъл осъждате така жестоко. Преди да съдите някого се замислете защо прави това нещо, какво го подтиква, каква е причината…? Дори и след тези въпроси да виждате, че действията на отсрещния човек са неоснователни и нямат оправдание вие отново не бива да го съдите. Това си е неговата война, неговия живот.

11. Спри да клюкарстваш.

спри да клюкариш
излез от отбора на клюкарките

Да клюкарстваш за другите, да говориш зад гърба им, да злорадстваш по техен адрес и тайничко да им завиждаш е ситуация, при която и двете страни винаги губят.

Това по никакъв начин няма да ви направи човек, който да блесне в очите на събеседника си и със сигурност ще ви създаде болезнено лоша репутация. Освен да си начешете езика нищо полезно няма да ви се случи….

12. Спрете да отправяте обещания, които не може да спазите.

Спрете да обещавате, само и само да се измъкнете от дадена ситуация и да ви оставят намира. Не поемайте обещания, които очевидно няма как да изпълните.

Вместо това се опитайте да правите всичко над очакванията на другите.

Невинаги ще успявате, но пък със сигурност ще постигнете доста по-добър резултат и ще се покажете като човек, на който може да се разчита, а не просто като на личност, която не прави нищо друго, освен да говори празни приказки.

13. Спрете да бъдете отбранителен

Само защото някой вижда нещо различно във вас не означава, че нещо не ви е наред.

Дръжте ума си отворен.

Отворете съзнанието си като така ще откриете още много страхотни неща.

Не виждайте в поредния си събеседник, човек, който иска да ви обвинява и критикува и в резултат на това да го нападате безпричинно още преди да си е отворил устата.

14. Спрете да сравнявате хората с други

Няма двама еднакви души на този свят. Всеки човек има свои собствени силни и слаби черти, които дори и да не ви харесват трябва да се уважават.

Правим ли това ние само се състезаваме срещу нас самите, нищо повече! И не забравяйте и вие самите да не се сравнявате с другите-те нито са като вас нито са в същите обстоятелства като вашите.

15. Спрете да очаквате от хората около вас да бъдат перфектни.

Перфекционизма е враг на „доброто“, а истинската „доброта“ е трудно да се открие в нашия съвременен свят. Не пренебрегвайте това!

А и какво интересно има в това да бъдеш перфектен, да се опитваш всичко да свършиш както трябва? Аз не намирам нищо вълнуващо в това, а вие?

Никой не е съвършен нито аз, нито вие, така че не очаквайте от хората около вас да бъдат перфектни, защото вие не сте със сигурност….

16. Престанете да се опитвате да бъдете всичко за всеки.

И без това е невъзможно. Но ако накарате поне един едничък човек да се усмихне днес вие можете да промените света. Е, може би не целия свят, но пък неговия със сигурност.

Така че стеснете фокуса си, не можете да бъдете навсякъде, не можете да огреете всичко, само слънцето и Бойко Борисов могат, но не и вие!

17. Спрете да прецаквате хората

Спрете да се ебавате с хората само, защото можете и знаете, че ще се измъкнете. Само защото можете да се възползвате от някого и след това да се отървете безнаказани не означава, че трябва да го правите. Е, за нас направо си означава, но опитайте се да мислите на едро, не бъдете дребнави. Първо ще ви хванат рано или късно и второ ще останете сами, отхвърлени и разочаровани най-вече от самите себе си.

Правете това, което усещате в сърцето си, че е правилно.

18. Спрете да правите от мухата слон

Спрете да правите това-особено ако сте жена!

Хората правят грешки, много грешки, факт. Издънките се случват, няма как. Няма причина да стресирате себе си и всички около вас всеки път, когато някой е сбъркал.

19. Спрете да драматизирате нещата

не драматизирай
я да не драматизираш нещата…..

Стига сте се правили на отчаяни и на хора, за които света едва ли не е свършил.

Оставете драмата на актьорите. Опитайте се да останете настрани и от драматичните ситуации свързани с хората около вас. Така ще се предпазите от излишното създаване на свои собствени неприятности и драматични, лигави моменти! Не бъдете лигльовци, стегнете се и не се занимавайте с глупости…..

20. Спрете да давате съвети и просто слушайте.

Да не дадеш съвет доста често е най-добрия съвет, с който можеш да услужиш на някого. Хората не се нуждаят от много съвети, те се нуждаят от това да бъдат изслушани, да се оплачат и просто да ги подкрепите с нещо положително.

Това, което те искат да знаят вече е някъде вътре в тях. Просто се нуждаят от време да обмислят нещата, да вдишат дълбоко чист въздух и да продължат да изследват неадресираното си пътуване, което в крайна сметка ще им помогне да намерят посоката.

Мълчете и просто слушайте…

И не забравяйте, вашето отношение към себе си е най-близката, най-важната връзка, която някога ще имате. Така че обърнете му внимание, развивайте го, подхранвайте го и никога, никога не спирайте да му говорите…

 • 1
 •  
 •  
 • Alexander каза:

  Много зависи от ситуацията. Мисля, че всяко от изброените по горе, е нормално да го правим, просто да се опитаме да го ограничим възможно най-много и да подбираме ситуацията. Лично аз, дори клюкарстването ми е приятно, въпреки че съм мъж и все пак едно е да клюкарстваш в някаква степен, друго е да злословиш.

 • bambi каза:

  Da sprat i kopanarskite kurvi doshli ot selata vuv Varna Stanka Kruseva -pitkrkata,dolnata kurva s vnuk 50 godishna mirizliva boqdisana zubata maimuna-svodnica i kurva dolna s momcheta eneni za priqtelki na shterka i duster i svinqta zubata gnusna smeshn noslesta Elena Nario-kopanari_Da se zanimavat s jeni i hora,che sa gnusnata izmet na Varna-durtatat kurva ot kak se e priknala maznata svinq jeni diri za bardaci,jeni sledi,jeni zaplashva-jeni pokazva taksi vzema,falshivi profili si pravi jeni da zablujava,,vse drigi bulki na mujete na koito poznava jenite-kurva putkonder diri,jeni kleveti ,jeni mursi ,s dushterq si kurvatas,koqto predlaga na muje,Kurva dolana gnusna-ot horskiq sa izhranva gnusnica kurva sramnica,kurvata kato otkradne si pokazva vmirisanata putka s kosmrdaka,vse jeni kleveti na korektna vzela da se pravi ,na onteresna toq kakvo kazal onq,jeni zaplashva,na drugo se pravi-groznata kurva zad obshtinata svinqta por s redkite bivni zad obshtina Varna pognusqva s mirizlivite si cici i sled tuj dolnata kurva drugi jeni pokazva-dolnata kurva s vnuk-Stanka Kruseva putkarkata-tuk izrusenata ciganka vmirisana s mutra na zubat travestit sa e pisalo Tanya Naidenova -razpundena Stanka-Vzela kurva da manipyulira,za horskiq seks da razpitva,che neiniq gnusen uvisnal mirizliv-da popita za kariozniq seks na razputata si dolna razgazurena shterka mirizliva ELENA Mario-Kopanario-zubata debela razputa svinq-dvete kurvi ot selata v grad-Da se nauchat da se samopokazvat da se izhranavta-svodnichkite kurvi ot svinskite si putki loenoguzi ,a ne da dirqt kurvi porove jeni za bardaci-selskite mundzi smrudloputki-Tanya Naidenova-vijte dolnata kurva prostachka s pretencii za zabavnost,postignalost,korektnost-defakto s dushterq si dolni svodnichki po ulicite,mega grozni gnusni kurvi s kosmardaci ,bivni ,mazni guzove ,mechi harlupi,i gnusni cici mirilzivi vimete-pognusqvashti kurvi se pravqt na drugo-jeni sledqt,jeni capat,jeni pokavat ot tqh da se izhranvat-Srete da tolerirate ciganska sramna dolna izmet idvashta ot selata da prostituira s deca,da se izhranva ot svodnichestvo,da djepchistva,da manipulira,da hrachat po bulgarki i da se pravqt na agencii-da prosqt i djepchistvat ot jenite-hrachkovite zubatamazni kurvo s kosmardacite,prostachkite kurv mirizlivki-Stanka Kruseva svinskoputkova maznoguza travestit -pisalo se e Tanya Naidenova-kurvata s vnuk,klevetqshat,zaplashvashta jeni,direshta jeni za trafik,praveshata se na drugo-vsqka duma mu e luja na tova prase-i groznata i dolna dushterq ,svinqta zubata mazna dolna zaplashva da i vika hubavica-groznicata na Varna selskata mutra maznoguza razpluta s grozna mutra zubata ciganorkata Elena Mario-razpindjario-dolnoto prase na Varna mukneshto ushatiq si sin i prodavashta po ulicite telefonni na jeni,koito se gnusqt ot tezi porove-hrachkovite zubati sramni kurvi na selo Madara v grad Varna-Stanka putkarkata Tanya Naidenova dolna kurva i mega gnusnata i dushterq Elena Mario-za takiva dela ,i medii-kurvite s kosmardaci-dolni ciganski svini dirqt bulgarki da se prehranvata-Travestita svinskoput zubatata maimuna boqdisana ciganorka izrusena Tanya Najdenova i mazniq por gligan Elena Merio gligana s bivnite-dolnoprobnite mirilziivi kurvi vuv Varna-gnuznite

 • Emil Mitev каза:

  Хм, ако спазвам повечето ‘съвети’ дени тук, ще стана безличен, безразличен наблюдател на живота, който нищо с нищо не сравнява, който седи и слуша да му говорят, за да не каже нещо вярно, но неприятно за другите. Всички ще ми се качват на главата, защото не обвинявам и не драматизирам, макар понякога да е трябвало. Многообразието на човешката комуникация е твърде голямо, за да може тези съвети да дадат правилна рецепта за всяка ситуация. А и хората не са съвършени – те лъжат, злобеят и клюкарстват, правят си мръсно и понякога наистина са за обвиняване, независимо какво казва екип психолози и социални анализатори.

  • Няма как да спазваш всички, би било абсурдно. Едно-две да приложи човек и ще е по-добър събеседник за останалите!

  • Може би е смело изказване от моя страна но от посочените 20 съвета, сигурно 5-6 не спазвам… не се имам за безличен човек, а за човек, който уважава другите. Ако човек се постави на мястото на друг човек, би ли се държал така? Ако аз не обичам някой да ми се оплаква, аз също не бих мрънкала на някого. И го правя мнооого рядко. Когато имам проблем, просто оставам сама за известно време и си го решавам пак сама. Е, споделям го с близките, но те могат само да ме изслушат. И така. Съветите по-горе са си много хубави, обществото щеше да е по-хубаво ако се спазваха поне половината от тях… 🙂

   • Благодаря ти, че се включи Ева! Разбира се няма как да се спазва всичко написано. Може би зависи с кого общуваме, тъй като всеки от познатите ни е различен. Но ако спазваме 2-3 неща от списъка, мисля, че самата комуникация и очарованието ни ще се подобрят 😉

    • Да, напълно съм съгласна. 🙂

 • Поликсения какво по човешко от това човек да кара друг човек да страда. Това си е типична черта точно на хората. Виж при животните е съвсем различно, там всичко е въпрос само на оцеляване 🙂 Но въпреки всичко високо уважавам мнението

 • За мен най-важното в този живот винаги са били човеците и взаимоотношенията с тях. Много ми хареса!

  Админ: Струва ми се, че онова, което в коментара си наричаш „човешко“ е нещо малко по-различно/спада към онези неща, които ни прави (не)хора…и ни кара да страдаме после…мое мнение.

  А по повод летенето си мисля, че то, при хората и техните ментални възприятия, не е, точно, физически процес.

 • Абе специално за различните хора…няма такива…всички сме хора със своите силни и слаби страни, останалото честно, ама честно е просто комплекс, че си 1 към 7 000 000 000 други и какъв е шанса някой да те забележи, ако не вземеш високоговорител през които да крещиш че си различен. Това всъщност е отхвърляне на тезата, че една лъжа повторена 1000 пъти е истина, просто защото не е дори да я повториш сто милиарда пъти.

  п.с. Ако още сте скептични започнете да махате с ръце и да викате аз мога да летя, за да разберете горчивата разлика между PR и истината 😉

  • admin каза:

   Абе мн си прав, има голяма истина в това. И прекаления светец…….:)

 • admin каза:

  Макар че сега като се замисля, какво човешко ще ни остане ако не нарушаваме поне половината от тия неща 🙂 Позамислих се…..

 • 🔰 Влез в клуба

  👤 Вход / Профил

  📗 Библиотека

  🏆 ВИП зона

  🧰 ВИП Tools

  🔥 Facebook група

  📜 Тайните на Мастърхак

  🎁 Подари абонамент

  🔴 За Реклама

  🦉 За Нас


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >