Инструментите, които Noah Kagan от AppSumo използва, докато движи 7 цифрения си бизнес

Какви web инструменти ползва създателят на един от най-успешните онлайн бизнеси в света?

Това са всички приложения, софтуер и инструменти, които Ноа Каган от AppSumo използва, за да движи мулти-милионния си бизнес.

Кой е Ноа Каган?

Това е човекът, който стои зад един от най-успешните и печеливши онлайн маркетингови инструменти в света – AppSumo. В своя личен блог Ноа споделя голяма част от хаковете, които използва, за да развива бизнеса си.

След много запитвания от близки и клиенти – какви точно инструменти използва за бизнеса, личния живот и за дома си и кои би препоръчал, Ноа създава подробен супер списък, който нямам търпение да споделя с вас:

Приложенията на неговия iPhone са:

P.S. И аз съм с Андроид, но какво да се прави – човекът използва iPhone…

 1. MyFitnessPal.com – добър начин да следите всяка калория, която приемате. Ноа не знае, но има и много по-ефективен вариант – вижте тук.
 2. Glympse – бърз, безплатен и лесен начин да споделите локацията си в реално време. Целият контрол е във ваши ръце – може да настроите кой точно да вижда местоположението ви и за колко дълго.
 3. RememberTheMilk – винаги търсите по-добър начин да свършите повече за по-малко време, нали? Ако сте от мързеливите и това приложение няма да ви помогне, но ако не сте – пробвайте го. Според Ноа, това е най-лесният начин да организира задачите и плановете си на едно място.
 4. Pocket – толкова много информация, а толкова малко време! Статии, видео, снимки… За да ги консумира по-късно, Ноа използва Pocket.
 5. Amazon Alexa – е нещо, което е малко вероятно да използвате, но според Ноа е страхотно и полезно. С това приложение той се разхожда из дома си, светва си лампите, пуска си джаз и си настройва таймера за готвене. Всичко, което му трябва, за да го използва е Amazon Echo.
 6. Sonos – вероятно има и по-добри решения от това, което всъщност представлява приложение за wireless контрол на звука в офиса.
 7. August – тази джаджа е яка! Ноа я използва да си отваря входната врата дистанционно. За целта използва телефона си. Освен това с него може да контролира достъпа до дома си като пуска да влязат например само домашната помощница или близките му приятели.
 8. Hue –  и това хич не е скучно! Позволява включването и изключването на светлините в определени моменти и с определени цветове, в зависимост от климата и часовете от деня. Както споделя Ноа: “Истинско забавление по време на рейв партитата в офиса”. Напомня ми на това за очите!
 9. Plex – ще теглите или стриймвате всеки филм или музика от колекцията си на всяко устройство. Според Каган, това наистина си струва.

Лаптопи: използва два:

У дома – Macbook 12 inch gold edition
В офиса – Macbook Pro 13 inch fully loaded

Според Ноа, животът трябва да се оптимизира от горе до долу. Като започнем от здравето, компютъра, телефона, машинописните си умения и т.н. Благодарение на това ще можете да удвоите работата, която ще свършите за единица време, а днес, когато всичко чака на вас, това е особено полезно.

Приложенията на компютъра му са:

Съвет: Ноа е запазил всички инсталационни файлове (.dmg, тъй като използва MAC) в своя профил в dropbox. Изключително полезно когато си взема нов компютъра. Ако сте на Windows като мен, препоръчвам ви продуктите на Acronis, с които да си направите резервно копие на системата.

 1. Sequel Pro – мечтата на маркетинговите експерти, които не разбират от програмиране! Всъщност, това е инструмент за работа с бази данни SQL, без цялата тази болка в задника, която обикновено предизвикват.
 2. Transmission – най-добрия начин за теглене на торент файлове ако сте на MAC. Хм, Ноа си тегли торент файлове, не го очаквах…
 3. Transmit – Любимият му FTP клиент.
 4. MacJournal – чрез този инструмент си пише всяка статия. Харесва го, защото има режим, при който не се разсейва докато пише. Ако не сте на MAC опитайте тази безплатна услуга.
 5. Alfred – доста интересно приложение и жалко, че не се сещам за подобно за Windows (ако знаете, споделете в коментарите). Според Ноа, този софтуер спестява седмици от живота му всяка година със своите опции.
 6. Audacity – лесен и простичък начин за запис и редакция на аудио. Всъщност, за този страхотен инструмент писахме в тази статия.
 7. Calibre – един от най-добрите начини за конвертиране на PDF файлове във формат, подходящ за Kindle. Софтуерът може и доста други неща.
 8. Call Recorder – възможност за запис на разговори по Skype.
 9. Jing – прави много бързи видео записи на екрана с опция за споделяне. Препоръчвам ви да разгледате и този инструмент, за който писахме.
 10. TeamViewer – страхотен начин за споделяне на екрана и отдалечен достъп до друг компютър. Има и portable версия, която е много удобна.
 11. VLC – най-добрия начин за гледане на филми на компютъра. Това е и моят личен фаворит, който винаги използвам за домашното кино.
 12. Join.me – още един лесен начин за споделяне на екрана.
 13. Hazel – прави автоматично организиране на файловете ви в iOS според правилата, които предварително сте задали.
 14. Skitch – анотации върху скрийншотове, лесно добавяне на бележки, стрелки и т.н. Да не повярва човек, и за това сме писали…тук.
 15. LiceCap – най-добрият начин да си създадете собствен анимиран GIF! Не случайно ние отдавна писахме за този супер инструмент в тази статия.
 16. Paste Helper – чудесен начин за запазване на копирани неща в клипборда с възможност за търсене. Ако пишете доста често текстове, това ще ви е полезно, тъй като копи/пейста при този процес е сериозен.
 17. Camtasia – един от най-добрите начини да заснемете видео от екрана. Особено подходящ софтуер за обучения – мой личен фаворит.

Бонус: “Както казва Ноа: “Вие сте толкова бърз, колкото бърз е рутера ви!” В тази връзка това е най-бързия рутер – модела, който той използва.

Разширенията му за Chrome са:

 1. SumoMe – най-добрият начин да развивате сайта си…според Ноа.
 2. Buffer – лесен начин автоматично да споделяте съдържание в соц. мрежи. Наскоро тук писахме за новата му опция за Instagram. Лично аз предпочитам друг инструмент за автоматизирано споделяне – ползвам платената версия на Post Planner, която наистина дава много.
 3. Quibb – мрежа, в която хората споделят страхотни статии за всичко свързано с бизнеса и новите технологии. Трябва да си направите профил.
 4. BuiltWith – ще виждате какви инструменти, хостинг и всичко друго, което използва даден сайт зад кулисите. Доста интересно разширение.
 5. Social Analytics – вижте колко споделяния има дадена статия.
 6. ColorZilla – прави възможно копирането на конкретен цвят, който използва даден сайт. Лично аз предпочитам Eyedropper.
 7. SimilarWeb – вижте колко популярен е даден сайт, от къде му идва трафика и т.н. Лично аз също го използвам, за да следя конкуренцията.
 8. AutoPatchWork – ако използвате Reddit това ще ви спести тонове време, зареждайки автоматично следващата страница, без да кликате.
 9. DF YouTube – премахва т.нар. “препоръчани” видеа в YouTube.
 10. FollowUp.cc for Gmail – разширение за gmail, което ще ви помогне да видите повече инфо за човека, който ви пише и да го последвате.
 11. Gmail Offline – използвайте Gmail, когато нямате интернет или когато просто искате да не ви разсейват мейлите и да сте по-продукитвен.
 12. News Feed Eradicator – това разширение е дар от Бога! Спира news feed-a на Facebook. Инсталирайте си го! После ще ми благодарите. Аз използвам друго, по-добро, но повече инфо в статията, която подготвяме – скоро.
 13. PixelBlock – не позволява на хората да знаят кога сте отворили мейла им. Не сте единствените, които ползвате инструменти за проследяване като Mailtrack for Gmail и ако искате да не ви виждат, Ноа препоръчва това.
 14. SiteBlock – блокира достъпа до сайтове, към които сте пристрастени. Ако не се въздържате и постоянно проверявате Фейсбук профила на бившето си гадже или любимия си новинарски сайт, това ще ви спре!
 15. UglyEmail – още един шпионин! Ще ви позволи да разберете ако вашите мейли се проследяват, преди да ги отворите.
 16. Unlimited free VPN Hola – ще ви помогне да отваряте сайтове, които са забранени във вашата страна или просто вие сте в друга страна.
 17. Momentum – изчистена и полезна начална страница за Chrome

Онлайн услугите, които ползва са:

 1. Outreach.io – изпращайте множество персонализирани мейли.
 2. SalesIntelligent – намерете мейл адреса на всеки.
 3. SendGrid – достъпен начин да изпращате хиляди мейли на месец с вашите маркетингови послания. Ако търсите и други евтини начини (MailChimp е супер скъп), то разгледайте и предложенията на Amazon.
 4. AWeber – алтернативата на Mailchimp, която Ноа използва. Преди време и аз се опитах да ползвам тази услуга, но имаше проблеми с кирилицата.
 5. Zenefits – HR платформа за управление на служители в малък бизнес.
 6. Promoter.io – според Ноа, това е чудесен начин да подобрите онлайн бизнеса си, както и да разберете какво харесват клиентите ви.
 7. Workable.com – още един HR инструмент за организиране и проследяване на кандидати за работа. Точно него използва Ноа за проектите си.
 8. Litmus.com – проверете как изглеждат мейлите, които изпращате на различните устройства и вижте дали отиват в папката спам.

БОНУС от lifehack.bg

Още супер инструменти:

 • Wp-checkup – e чисто новия инструмент на Wpmudev. Чрез него ще направите бърз мониторинг на WP сайта си.
 • Pushbullet – доста интересно приложение. Признавам, че все още не съм го тествал, но изглежда обещаващо. Изисква да си инсталирате и приложението към уеб услугата на телефона. Това, което прави е да ви изпраща нотификации за почти всичко на десктопа – кой ви е звънял, кой ви е пратил смс, може да изпращате смс-и от десктопа, да виждате нотификациите от телефона си и много други.
 • Google Inbox – преди повече от половин година преминах от Gmail на Inbox и изобщо не искам да се връщам назад. Всичко е обединено перфектно и се работи изключително бързо и удобно. Изисква малко време за свикване!

Бележка: ако активирате Inbox, но не ви хареса, винаги може да се върнете към Gmail или да ползвате и двата варианта. За съжаление обаче изключването на редикеркта от едното към другото е доста скрит. Вижте как да го изключите от снимката отдолу:

inbox-lifehackerbggmail

 • One Tab – е страхотно разширение за Chrome, което използвам, когато съм отворил десетки прозорци в браузъра. Супер удобно!
 • Dapulse – е чудесен начин за организиране и управление на проекти. Това е нещо като супер бебето на slack и trello.
 • Process.st – преди 2 седмици за пръв път го изпробвах, за да съставя план за нова статия. Чрез него ще създавате простички бизнес и всякакви други процеси, чек листи и планове.
 • Raindrop.io – ако и вие като мен имате хиляди линкове в своя bookmark бар, може би имате нужда от по-добра организация от тази в Chrome. Този инструмент ще ви свърши чудесна работа.
 • Getlogdog – страхотно приложение за телефон, което ще защити акаунта ви в социалните мрежи от хакери. Изпраща уведомления пре всяка съмнителна активност.
 • Lunapic – е малко грозен, но изключително мощен фото редактор с адски много опции. Цялата тази мощ – директно в браузъра!
 • Scraper – е много интересно и специфично разширение за Chrome, чиято задача е да екстрактва данни от уеб страници и да ги прехвърля в таблица в Spread Sheet в Google Docs. По-конкретно: маркирате данните от някоя таблица в уеб → с десен бутон на мишката избирате Scrape и приложението ще ви прехвърли всичко в нов шийт в Docs.
 • Mixmax – е полезно допълнение към функциите на gmail акаунта ви, защото добавя към него редица функции като: отложено пращане, проследяване дали и кога са отворили мейла, който сте изпратили, напомняния, проследяване на кликове и т.н. Безплатната версия също дава доста опции.

За финал – десерта!

2016-11-09-18_14_16-the-best-hacks-all-startup-hacks-youll-need-to-scale-fast

Обичам да възнаграждавам читателите, които четат до края!

Затова и на финала на статията искам да ви споделя едно уникално онлайн местенце, заредено до горе със супер яки уеб услуги, софтуер и каквото се сетите полезно за онлайн бизнеса >> Нападайте ↗

Е, кои други инструменти правят живота ви по-лесен?

Споделете в коментарите:

P.S. Ако ви хареса статията, не забравяйте да я споделите 🙂

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак