ВЛЕЗ В КЛУБА
Audacity 2.0,редактиране ,музика

Редактирайте музика и звук безплатно със страхотния Audacity

  • 17
  •  
  •  

Запази за по-късно

Намирането на правилният инструмент от толкова много налични в мрежата, предназначен за редактиране на ауидо, който да отговаря точно на вашите нужни си е доста трудна работа.

Съществуват доста решения, които могат да изпълняват прости задачи за обработка на аудио файлове като конвертиране на звукови формати в различни такива, разделяне или просто изярзване на част от цяла песен или записване на аудио файл.

И все пак ако искате да разполагате с малко по-разширено средство за работа с аудио фалове и тяхното редактиране ще трябва да си платите /или по нашенски да използвате добрата практика да търсите из торент сайтовете/.

Това е доста популярен софтуер с отворен код, чието предназначение е именно работа със звук и редактиране на звукови файлове, както и възможност за запис на такива.

Това е програма, която разполага с възможности и функционалности съвпадащи с тези на доста платени подобни инструменти и аудио приложения за работа със звук.

Съвсем наскоро разработчиците на Audacity пуснаха най-новата си версия на софтуера, а именно Audacity 2.0 и в тази статия ще ви разкажа много накратко за основните възможности и нововъведения в този страхотен, безплатен софтуер.

И разбира се ако ви допадне и имате нужда от нещо подобно, в края на статията ще намерите линк, от който да си го изтеглите, но  преди това горещо ви съветвам да видим заедно малка част от това какво може Audacity 2.0 и за какво би ви свършил работа…

В последната версия са направени някои корекции на редица грешки в програмата, които се проявяваха под операционните системи Windows, Mac OS X и Linux.

Audacity 2.0,редактиране ,музика

Доста от ефектите, с които може да разполагате в Audacity като еквалайзера, изчистването на шума и нормализирането на звука са значително подобрени.

А функцията за изтриване на вокал от песен – Vocal Remover вече включва опцията GVerb за Windows и Mac. Също така новата версия вече поддържа и добавката VAMP analysis – каквото и по дяволите да значи това. Подобрено е и етикетирането на песни със Sync-Lock Tracks опцията в менюто на всяка песен. Audacity вече поддържа и възможността да вкарате няколко песни в един трак и всичко това може да бъде манипулирано чрез удобни клавишни комбинации –  много повече такива в новата версия!

Новата удобна лента с инструменти за различните устройства Device Toolbar ще подобри работата ви с тези, които използвате. Включени са още и функциите Timer Record feature и новият Mixer Board 

В последната версия на този аудио инструмент вече има и автоматично възтановяване на последната ви работа ако програмата се срине и спре да работи – Automatic Crash Recovery.

Също така има и една страхотна опция, която ще ви позволи да импортвате и експортвате AC3/M4A/WMA файлове, както и по-важното лично за мен – изваждане само на аудио звука от видео клип! Разбира се аз далеч, далеч не съм специалист по аудио обработка и въпреки това този софтуер доста ми помага понякога, независимо от способноситте ми в тази област на най-обикновен аматьор и лаик.

Инструмента има още доста функции и възможности, които може да намерите в пълната документация на приложението, която е налична на този адрес!

Audacity 2.0,редактиране ,музика

Новият Audacity е много богат на функции и изключително гъвкав, чрез което ще се погрижи за нуждите на огромна част от потребители работещи със звук.

В тази последна версия е запазена подредбата на работното пространство, а функции като ефекти, редактиране, запис и анализ на звука са лесно достъпни от падащите менюта.

Така че ако искате да си поиграете със звука на дадена песен, да изтръгнете аудиото от даден видео клип, да подобрите стар или некачествен ваш аудио запис, да му изчистите шума или просто да се запишете докато говорите или пеете – Audacity е страхотен избор!

Изтегли новата версия на Audacity | Portable версия


  • 17
  •  
  •  
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

==========

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

FREE ebook
супер инструмента
за по-лека работа и резултати
100
инструмента
за супер продуктивност
100
Влез в клуба и вземи супер ценен подарък + огромна отстъпка
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
SPECIAL OFFER
Спести 200 лв от цената за 6 м. абонамент + подарък
Welcome Hunter! Get 20% OFF Just for Today
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this