TinyTake – брилянтен инструмент за снимане на екрана, запис на видео и анотации – FREE

 

Присъедини се към над 190 активни и интелигентни хора, споделящи знания и опит помежду си – влез в клуб MasterHack и постигай повече с нашата общност, ръководства и ресурси 🚀

За много интернет потребители снимането на екрана или т.нар. screenshots е дейност, която им се налага да правят по няколко пъти на ден.

Ако работата ви е да представяте нагледно идеи, или пък да оказвате отдалечена визуална помощ на колеги и клиенти, то тогава един добър, безплатен инструмент за правене на screenshot-и ще ви бъде наистина изключително полезен.

Разбира се, има стотици безплатни програми за Windows, които ще снимат екрана ви, ще заснемат видео от активностите на него и ще ви позволят да направите необходимите бележки и анотации с така важните за вас пояснения.

И за да не лутате сред многобройните варианти и да се чудите кой най-добре ще ви свърши работа, тук съм ви подготвил един добър софтуер, който съм убеден, че ще ви хареса.

Става въпрос за TinyTake, приложение създадено от MangoApps, оборудвано с изключително много и удобни функции, които сериозно ще подобрят работата ви по статичното и динамично заснемане на екрана на компютъра ви.

Някои важни неща, които задължително трябва да знаете!

tiny1

След като инсталирате TinyTake, програмата ще се разположи в трея /долу вдясно в старт лентата/ и ще застане тихичко там, без да обезпокоява работния ви процес.

Когато ви се наложи да направите скрийншот или да заснемете кратко видео с инструкции от екрана ви, софтуерът ще бъде готов да направи това веднага.

Приложението може да работи без никаква регистрация, но ако искате да използвате възможностите му за споделяне, ще се наложи да си направите профил.

Когато кликнете на иконката от системния трей, ще ви се предостави списък с различни варианти на заснемане, които поддържа програмата.

Може да снимате специфичен регион от екрана си, цял отворен прозорец, както и целия екран. Също така страхотна опция е възможността да заснемете видео от монитора на точно определена от вас област, или пък да запишете клип директно от уеб камерата си.

TinyTake дори ще ви позволи да добавяте анотации /стрелки, маркировки, текст и др./ върху намиращите се вече на компютъра ви снимки, както и опция да ги споделяте с други хора по единично или в насипно състояние.

Как се работи с TinyTake и какво още може да прави

Процедурата по създаване на скрийншотове сама по себе си е изключително лесна.

Отваряте менюто на инструмента от системния трей или просто използвате вградените клавишни комбинации, избирате желания вариант на снимане, очертавате специфичния регион ако се налага и снимате. Софтуерът ще ви покаже и точните размери на областта – височина и широчина, която сте решили да снимате.

tiny2

Веднага, след като заснемете screenshot-а, ще ви се появи изскачащ прозорец, оборудван с всички фантастични опции за анотация и редактиране на изображението.

Може да изберете да направите отново снимката ако настоящата не ви е харесала, да маркирате и отбележите важните по снимката места с пояснения или просто да я качите в облака на MangoApps ако сте си направили профил.

Когато я качите там, линк към снимката автоматично ще се копира в клипборда ви, което ще ви позволи доста лесно да я споделите.

Същото изображение може да изпратите изображението или видеото директно по мейл, кликвайки на предназначената за това иконка в приложението – горе вдясно!

tinytake


Втората основна сила на безплатния софтуер за снимане на екрана TinyTake е способността му да записва и съхранява видео скрийнкастове от всяка дейност по екрана. Това може да се постигне като първо изберете областта, която искате да запишете като видео, след което записа започва само в рамките на тази зона.

Може също така да направите пауза, след което да възобновите записа по всяко време. А накрая, кликвайки на бутона Stop, ще се получи и крайния вариант на видеото.

Друга брилянтна функция е Bulk Share, която дава възможност да изпращаме не просто една, а множество снимки до други хора само с един замах на мишката.

Просто кликнете на опцията Bulk Share от контекстното меню, провлачете с мишката/поддържа drag and drop/ желаните от вас изображения, записани на компютъра ви в прозореца. След което TinyTake ще качи тези файлове в облака на MangoApps, позволявайки ви да ги изпратите на всеки, който пожелаете.

🔥 Пробвайте Tinytake

11
Остави коментар

avatar
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
НевенХристо СтояновivvkkooIvan4o Ivan4evСветлана Атанасова Бубелина Recent comment authors
нови стари
Ivan4o Ivan4ev
Гост
Ivan4o Ivan4ev

Здравейте,
И аз инсталирах програмата но не ми позволява да запиша звук и таке се получава нещо като нямо кино!

ivvkkoo
Гост
ivvkkoo

Здравейте,
Инсталирах програмата но при запис на видео файл софтуерът на TinyTake не ми позволява да запиша звук и таке се получава нещо като нямо кино!

Ivan4o Ivan4ev
Гост
Ivan4o Ivan4ev

Здравейте,
Изтеглих от посочения линк (http://tinytake.com/#download) файлът TinyTakeSetup_v_4_0_1.zip.
Като безплатен софтуер за скрийншотове искам да ползвам приложението без никаква регистрация, (т.е. не искам да ползвам възможностите му за споделяне, или да си правя профил).
Инсталираната операционна е Windows 7.

Инсталирах програмата но при запис на вмидео файл софтуерът на TinyTake не ми позволява да запиша звук и таке се получава нещо като нямо кино!

Светлана Атанасова Бубелина
Гост
Светлана Атанасова Бубелина

Здравей, изникна ми един проблем. Програмата записва изображенията във
формат jpeg, но когато поискам да ги изпратя, ми излиза съобщение, че
форматът не е валиден. Някакви идеи? Благодаря!

Diyan Tonchev
Гост
Diyan Tonchev

A как става регистрацията, по-точно? Въвеждам е-мейла, но не ми го приема.

Petya Nikolova
Гост
Petya Nikolova

И при мен има проблем с инсталирането, а съм с Windows 7 ?

Митко
Гост
Митко

Здравейте, с Windows Vista съм но
TinyTake не може да се инсталира?

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top