Skitch – фантастичния софтуер за анотации, текст и снимки на екрана [вече и за Windows]

анотации,текст и снимки,Skitch

Посочи най-важното от снимката, подчертай или огради обект, добави пояснение чрез текст, замъгли това, което не искаш да се вижда от изображението – с няколко думи: привлечи внимание, направи впечатление!

[sws_divider_line]

С подобрена интеграция и с уникалния Evernote

Преди известно време забелязах, че няколко изключително известни блогъра и хора, които пишат различни ръководства – използват в своите обучителни статии и материали супер ефекти, чрез които обозначават най-важните елементи от материята, за която се говори!

Разбира се, веднага ми се прииска да разполагам с този ефектен инструмент, който прилагат “най-големите” /Mari Smith използва точно това/ , но така и не успях да разбера какво точно използват те за своите анотации по изображенията, които използват!

До сега….

Преди няколко дни разбрах кой е софтуерът, който е неизменна част от инструментариума на тези големи блогъри.

В крайна сметка това се оказа приложение за iPad или изобщо за мобилни устройства или компютри с OS X операционна система…

Да обаче аз, както и повечето от вас сме с windows и в този случай какво правим…? Как и ние да се възползваме от това простичко, но адски ефективно и най-вече ефектно приложение?

Съвсем наскоро от разработчиците на Skitch пуснаха версия и за всички нас, които за радост или за съжаление използваме windows за операционна система.

Най-накрая и ние “бедните души” можем да се възползваме от може би най-добрия /поне според мен/ инструмент за анотации, който може да се намери в интернет – и то напълно безплатно.

Какво Skitch ще направи за нас?

[sws_divider_line]

skitch

Най-общо казано, чрез Skitch ще можете да отбелязвате с красиви стрелки важни елементи от изображенията ви, да добавяте текст, да ограждате, да задрасквате, да замъглявате области, които не искате да се виждат и т.н.

Хубавото е, че може да се използва от всеки, който иска да добави някакъв надпис, пояснение или да отбележи нещо на снимките си – не е задължително да е блогър, да има сайт или нещо подобно, за да се възползва от симпатичния Skitch.

И така, както знаем, потребителите на операционната система на Apple могат да се похвалят с едни или други страхотни приложения, които за съжаление голяма част от тях не можем да ползваме на windows.

Тези приложения обаче, току що намаляха с още едно!

Тази версия на Skitch, която анонсираме тук работи напълно нормално на стандартен Windows и е специално адаптирана към съвсем новия Windows 8

Като цяло, приложението е наследило всичко най-добри и полезни функции, присъстващи във версиите за MAC.

Пример за това как може да го използвате:

Ето и един бърз Blur /размазващ, замъгляващ/ ефект в област от изображението, ще маркираме и малко важни детайли,  ще добавим коментар, ще подчертаем и други неща, на които трябва да се обърне внимание в снимката, може и да го качим директно в страхотния Evernote /аз точно така го правя/.

анотации,текст и снимки,Skitch

Остана само да добавите този безплатен, страхотен инструмент към палитрата от приложения, които наистина ще ви свършат добра работа и ще ви позволят да изпъкнете сред останалите.

Може да го направите като използвате линковете за сваляне отдолу, но преди това какво ще кажете ако харесате статията или я споделите във вашите социални мрежи, за да ни подкрепите…

Официална страница | Windows Desktop (free) | Windows 8 (free) | iPhone (free)

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак