ТикТок: 20 трика за редактиране на видео, ТОП 3 приложения + 10 идеи за ангажиращи клипове (мини курс)

Практически мини курс за ТикТок видео

Много от вас го мразят…

Други го харесват толкова, че стоят по 30 минути в тоалетната!

Всъщност, едно от най-хубавите неща на TikTok е, че ни дава възможност да създаваме вирусно и креативно видео съдържание, само с помощта на вградените му и лесни за използване инструменти.

Да знаете как да редактирате клипчето си в TikTok, така че да е ангажиращо, е ключово за успеха ви в платформата.

Това умение може да ви помогне да привлечете вниманието и да се откроите в океана от клипове, които аудиторията ви преглежда.

В това ръководство ще ви споделя:

 • Творчески идеи,
 • Практически съвети,
 • Най-добри практики
 • Инструменти

Все неща, с които ще създавате ангажиращи и ефектни видеа в TikTok.

Всъщност, темите, които ще обхванем съдържат скандално много практически неща, които да приложите:

 • ТОП 20 съвета: ще разкостим приложението на ТикТок, за да ви покажем десетките му скрити, но супер ефектни настройки (за повечето от тях ви гарантирам, че дори не подозирате)
 • ТОП 3 на най-добрите апове за видео редакция, извън ТикТок
 • ТОП 10 примера за супер ангажиращи видеа, чиито идеи може да копирате и във вашия бизнес, за да увеличите аудиторията си

Основните теми, които ще разгледаме в началото са:

 • Филмиране и редактиране на видео в ТикТок
 • Работа със субтитри и надписи (captions) – много важна тема!
 • Добавяне на аудио и звукови ефекти

Това ръководство е всичко необходимо, от което имате нужда, за да завладеете ТикТок, защото сме събрали най-актуалните и полезни съвети и трикове за платформата – на едно място!

ВАЖНО: ако все още се чудите дали да вложите усилия и време в развитието на ТикТок профил, вижте тук, за да вземете решение.

Да започваме…

СЪДЪРЖАНИЕ:


ПОЛЕЗНО:

Клуб MASTERHACK | © lifehack.bg

Филмиране и редактиране


TikTok е предимно визуална платформа, което означава, че кратките клипове заемат централно място.

В този раздел от материала ще научите как точно да заснемате и редактирате видео съдържанието си в TikTok.

Ще ви призная, че преди да се задълбая истински в платформата за целите на това ръководство, 80% от тях дори не ги знаех, въпреки, че са вградени в самото приложение. Вярвам, че много от вас също ще намерят ефекти и инструменти, които ще видят за пръв път…

ВАЖНО: въпреки, че говорим за ТикТок, то по-голяма част от съветите, идеите и триковете по-долу можете да приложите и в своите Инстаграм сторита и Инстаграм Reels!

Когато създавате видео съдържание в кратка форма, има три типа стойност, върху които да се съсредоточите:

 • Образователна. Много хора използват TikTok като място за учене. Лайфхакове, малко известни факти, съвети за готвене, съвети за фитнес… ако имате специализирани познания, споделете ги.
 • Развлекателна. Съдържанието в ТикТок е предназначено за бързи допаминови ударни дози. Искате да накарате хората да се смеят или да се усмихнат възможно най-бързо. Покажете им нещо забавно.
 • Емоционална. Бъдете автентични. Хората искат да почувстват истинска емоционална връзка с това, което гледат, така че бъдете честни. Не се изкушавайте да създавате съдържание без сърце.

Да започваме с триковете…

#1. Използвайте вградения таймер, за да снимате видео, без да държите телефона


TikTok има функция за таймер, която можете да използвате, за да заснемете видеото си без ръце. Можете да настроите таймера да започне 3 или 10 секунди след като натиснете бутона за запис.

Така може да си направите видеоклип с танци или да поставите телефона на статив. Използвайте функцията за таймер, за да се снимате, без да молите някой да ви държи телефона.

 В допълнение може да използвате таймера автоматично да спре снимането след определен от вас период от време.

Това е полезно за запис на няколко по-къси клипчета, които след това да обедините в едно цяло при редакцията.

#2. Записване / редактиране / рязане


Веднъж, след като заснемете видеото си, може да го променяте / редактирате, преди да го публикувате.

Режете кадри, намалявайте времетраенето, добавяйте ефекти, субтитри, текст и други елементи, които да засилят ангажираността.

Може да направите същото и с вече записаните клипове, които се намират в галерията на телефона ви.

Редактиране на видео в ТикТок

Заснемането на видеото директно през приложението ви дава по-голяма гъвкавост при редактирането в TikTok.

Например, Cinnamon Hotels прави естетически издържани видеа, като сглобява кратки клипчета. Гледайте ??

@cinnamonhotels

Wind down and experience the soothing breeze by the pool while you spin the cocktail wheel for a fun time at Breeze Bar! #fyp #cocktails #bar #cinnamongrandcolombo #unwind

♬ What? Am I? – akil elijah

#3. Промяна на скоростта на запис


Може да си “поиграете” със скоростта на вашето клипче в TikTok с помощта на вградената функция Speed.

Ще намерите тази опция на екрана за запис.

Трябва да направите настройката на скоростта, преди да започнете да записвате. ТикТок ви дава 5 опции да забавите видеото си, да бъде нормално или да го забързате с до 0.3x, 0.5x, 1x, 2x и 3x пъти.

Speed ефект в ТикТок

Промяната на скоростта на видеото ще ви помогне да създадете по-ефектно клипче, да добавите динамика към него, да направите т.нар. time laps ефект, за да станат нещата интересни, кратки и сладки.

Вижте как SHEIN създава интересни лайфхак видеа като променя скоростта на кадрите в своето видео ??

https://www.tiktok.com/@shein_official/video/7087598578323000577?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7109016591031961093

Ако искате да промените скоростта на видеото си, след като вече сте го записали, също имате опция (макар и само в едната посока):

 • От панела за редактиране кликвате на Effects → Time, след което избирате Slow-mo, за да забавите маркираната част от вашия клип. Тук няма опция да увеличите скоростта на видеото.

Slow-motion ефект в ТикТок

#4. Използвайте филтри, за да подобрите видеото


Също като повечето приложения от този тип и ТикТок поддържа голям набор от филтри и ефекти, с които да подобрите видеото си.

Основните включват:

 • Color filters: задайте “настроението” на видеото си като промените нюансите, наситеността , температурата и други.

Филтри в ТикТок

 • Beautify: с този филтър може да коригирате чертите на лицето, като промяна на формата на устата и носа, избелване на зъбите, яркост на очите и наслагване на грим по лицето.
 • Enhance: с него автоматично ще регулирате яркостта, експозицията и цветовете на предварително записани видеа. Това е нещо като цялостно подобряване на клипа само с едно кликване.

Филтрите на ТикТок определено са добри!

Те могат да ви помогнат да направите ТикТок-а ви да изглежда в пъти по-качествено, дори ако камерата на телефона ви не е от най-добрите.

#5. Направете го креативно с видео ефектите


Една от основните причини зад успеха на ТикТок е библиотеката с интерактивни и AR визуални ефекти.

Има два вида видео ефекти, които да ползвате:

 • Recording screen effects: може да ги намерите в секцията за записване на екрана на телефона. Имате стотици ефекти, от които да избирате: от AR филтри, трендинг и амбиент ефекти, до филтри за разкрасяване, зелен екран, интерактивни и други.

AR ефекти за ТикТок

 • Editing screen effects са ефекти, които можете да прилагате към предварително записани видеа и са различни от Recording screen effects. Те са в екрана за редактиране >> Effects.

Включват визуални ефекти като Rainbow Strobe (Дъга), Rain Rain (Дъжд), Flash (Светкавица), Zoom (Увеличаване) и Glitch, както и ефекти за движение, стикери, преходи, разделяне и времеви ефекти.

Това си е направо цяло видео студио в джоба ви…

Ефекти за ТикТок

 • Можете и да пробвате и ефекти, използвани в други клипове.

Това е много бърз начин да се възползвате от настоящите трендове в TikTok, докато все още са актуални.

#6. Добавете стикери към видеото си


Стикерите в TikTok са подобни на тези в Instagram Stories – можете да добавяте анкета, въпрос, споменаване, хаштаг и други, за да взаимодействате директно с аудиторията си.

Или добавете анимирани GIF стикери, за да подсилите посланието си и да направите видеата си по-привлекателни.

Можете да добавяте стикери и към предварително записани видеа в екрана за редактиране. Потърсете подходящи, като използвате лентата за търсене в горната част на екрана. Има регионални и локални стикери в зависимост от страната, в която се намирате.

#7. Сложете плавни преходи между кадрите


Преходите в TikTok са ефекти, които можете да добавяте към предварително записани или качени видеоклипове. Те са чудесен начин да направите видеата си да изглеждат по кинематографични.

Например, можете да добавите Switch Off, Switch On, Zoom In, Shooting Frame и други страхотни преходи между отделните части, за да избегнете недодялани или резки прекъсвания между кадрите, които сглобявате.

Това се прави по следния начин:

Отваряте иконката Studio → Изберете иконката + да добавите ново видео от галерията на телефона → избирате Effects → Transition

#8. Качете видео от галерията на телефона

Използвам приложения за iPad, които ги има и за телефон, тъй като е по-удобно за работа върху таймлайна, особено за добавяне на субтитри

TikTok ви позволява да качвате видеа от галерията на телеофна си с високо качество – до 1080p резолюция.

Това означава, че можете да редактирате клипчето си на друго устройство с помощта на професионален софтуер за видео обработка, преди да го качите в TikTok. Това е добър вариант за бизнеси, които искат да публикуват професионално изглеждащо съдържание в платформата.

(С нарастващата конкуренция в ТикТок, това ще е все по-наложително)

Качвайки видео от компютъра си например, може и да планирате публикуването му в отложено време, автоматично.

По този начин може да “раздробите” едно основно видео за различни платформи и формати – точно както прави Гари Вайнерчук.

И преди да преминем към следващата секция…

Вижте тези супер полезни професионални съвети за правилната настройка на осветлението в едно видео ??

@aronsogi

Lighting tips #lighting #lightingtips #ledlights #videolighting #ringlight

♬ SUN GOES DOWN – Andreas Roehrig

А сега следва може би най-важната част…

Как да пишем ангажиращи субтитри в TikTok

Друг аспект от създаването на интересни и ангажиращи тиктоци е добавянето на контекст и засилването на посланието чрез текстови надписи, продуктови описания и субтитри.

В този раздел от материала ще разгледаме най-добрите практики за добавяне на текст към вашите ТикТок видеа.

#9. Ръчно добавяне на текст към видео


Платформата ви дава възможност да добавите текст върху самото видео, което може да местите, където си искате по екрана.

Това е полезно поради две основни причини:

 • Правите видеото по-достъпно. Поради спецификата на платформата, почти задължително е да добавите контекст, който може да се види още на първата секунда и то без звук.
 • Повишавате силата на посланието си. Чрез добавянето на текст ще обобщите ключовата си идея, ще подчертаете определени думи или фрази, като CTA, и като цяло ще направите клиповете си по-лесни за разбиране само с един поглед и то в първите секунди.

За да добавите текст, просто кликнете на иконката Text:

Добавяне на текст в ТикТок видео

#10. Редактирайте текста си


Направете така, че текста да изпъкне, като се откроява и показва само основни ключови моменти от видеоклипа ви.

Можете да променяте цвета на текста, шрифта, подравняването и стила на фона. Можете да го премествате и да променяте размера му.

#11. Автоматични субтитри


За английски и японски има автоматични субтитри.

За български няма.

Затова ще трябва да ги сложим ръчно: директно в самото приложение, или да използваме външен софтуер като тези тук.

Автоматични субтитри за ТикТок

В началото много се чудих как по дяволите се слагат супер яки субтитри при ТикТок видеа като това, например:

@davidjpphillips

Make the most out of your life, because you don’t know how much time you have left. #timepasses #lifeisshort #dontwaste #makethemostoflife

♬ Nuvole Bianche – Yuval Salomon

Мислех, че използват някоя сложна програма като Adobe Premiere или нещо подобно, но се оказа, че има супер лесен начин за това!

За съжаление е само за английски, но нека ви го кажа все пак…

За да се получи този ефект, пича използва следния трик:

 • Качва видеото в Инстаграм Story, но не го публикува
 • Избира опцията Stickers и след това избира Captions
 • Текстът се генерира автоматично…
 • Избира си цвят на текста
 • Избира си фон ако иска
 • Накрая кликва на иконката за теглене на видеото на телефона си, вместо да го публикува в Инстаграм.
 • След това го пуска в ТикТок…

ТикТок също има опция за автоматични субтитри за английски, но той, както и Инстаграм не поддържат тези функции за България.

Но пък имат други, още по-яки неща!

Да видим…

#12. Промяна на времето на показване на текста


Това е една от най-яките и използвани опции за текст!

Нещо като субтитри по ваш избор, с които да покажете акцентите във видеото и то в правилния момент. Може да направите така, че текстът да се появява и да изчезва автоматично от видеото на точно определени места, като регулирате неговата продължителност.

Това е много полезно за изграждане на история в ТикТок, описание на сцена, добавяне на CTA, задаване на въпроси или подчертаване на конкретни думи и важни точки.

Промяна на времето при субтитри за ТикТок

За да регулирате продължителността, кликнете на текста, който сте написали и задръжте, докато ви се появи менюто.

След това изберете Set Duration и използвайте редактора, за да зададете кога текстът да се появи или да изчезне от клипа.

Направете това с различните текстове за различните акценти в различните моменти от видеото.

#13. Правете кратки и информативни надписи


Когато пишете текстовете върху видеата си в TikTok, уверете се, че те са кратки и информативни. Не пишете дълги абзаци, в които се разказва за дадена тема, без да се изтъква смисъл.

Ако преписвате текста от самото аудио, по-добре е да обобщите само ключовите моменти, отколкото да пишете всичко дословно.

Последната статистика на TikTok показва, че клипчетата, които получават най-много кликове, дават ключовото си послание в първите 3 секунди.

Вижте как добавям ефектни субтитри към видеото си:

Бележка: приложението, което използвам може да видите по-долу…

#14. Мотивирайте действие с CTA и текст


Добавянето на надписи е едно.

Стратегическото отношение към този текст и използването му за стимулиране на действието е съвсем друга история!

История, която може да ви донесе невероятни резултати.

Според TikTok добавянето на надписи, подтикващи към действие, CTA и резюмета на екрана, може да увеличи показванията с до 55%.

@lifehack.bg

20 трика за създаване на супер ангажиращи ТикТок видеа + ТОП 3 приложения за редакция на видео за ТикТок и Инстаграм + 10 идеи и примера, с които да стартираш 👉🏻 lifehack.bg

♬ original sound – Hristo Stoyanov

А сега да преминем към най-вълнуващата част от едно видео…

Аудио и звукови ефекти

Добавянето на подходяща музика и звукови ефекти към видеото ви за TikTok може да направи чудеса с качеството на съдържанието ви.

В следващия раздел ще разгледаме полезни съвети за добавяне на звук към вашите тикток-чета, за да по-силна ангажираност.

БОНУС съвет: вижте какъв CTA да използвате и какво да добавите във видеото си, за да получите повече последователи:

Бележка: приложението за този трик ще намерите в края на статията.

@aronsogi

Reply to @aronsogi TikTok Tutorial: Swipe Left #tiktoktutorial #tiktoktips #tiktoktipsandtricks #videotips #contentcreator

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

#15. Използвайте музика и звуци, които са тренд


Музиката, която е тренд в даден момент, често е единственото нещо, което прави един TikTok вирусен.

Маркетолозите и творците могат да включат в използването на аудио и такова, което е тренд, не само, за да създават клипове с повече ангажираност, но и да са по-предпочитани от алгоритъма.

Можете да намерите тренди музика, като кликнете на Add a Sound в горната част на екрана за запис или за редактиране.

Прегледайте библиотеката или потърсете конкретни звуци, като използвате полето за търсене.

Аудио ефекти, музика и звуци за ТикТок

Можете също да използвате и звуци от други видеа, които вече са станали вирални. Това е бърз начин да намерите актуална музика, която да използвате за собствените си клипчета.

Най-голямото предимство на използването на тренди звуци е, че привличате по-голяма аудитория. Хората може да започнат да гледат клипа ви по друга причина, но да останат заради музиката.

Или пък може активно да търсят видеоклипове, използващи определен звук като танцовите предизвикателства, например.

ВИДЕО: вижте как да добавите специални звукови ефекти:

#16. Съобразете видеото си с ритъма на музиката


Яд ме е, че не знаех за тази опция по-рано…

Видеото ще стане още по-ефектно ако го синхронизирате със звука.

Ако сте записали няколко клипа, можете да направите това с помощта на вградената функция за синхронизиране на звука в TikTok.

Просто качете няколко видеа от галерията на телефона си и ще бъдете прехвърлени на страницата Sound Sync.

Приложението автоматично ще ви избере звук, но ако той не ви допада, може да си изберете друг от аудио библиотеката.

След това просто прегледайте автоматично синхронизирания клип и направете съответните настройки.

Синхронизиране на ауидио в ТикТок

Бележка: този трик работи само с предварително записани видеа, които вече се намират в галерията на телефона ви.

#17. Създайте оригинално аудио с вирусен потенциал


Това е огромна възможност, за която малко хора знаят…

Особено ако можете да пеете или да свирите!

Въпреки че използването на тренди музиката е бърз и лесен начин за привличане на вниманието, създаването на оригинална аудио също може да бъде много полезно – ако е направено правилно.

TikTok позволява на всеки да използва повторно аудиото, използвано във вашия видеоклип, дори ако това е вашия оригинален глас зад кадър.

Това предлага огромна възможност не само за музикалните изпълнители, но и за марките и създателите да станат вирусни, като създадат запомнящ се ритъм, глас зад кадър или интересен звук.

Още по-добре ще се получи ако започнете предизвикателство, за да насърчите хората да използват вашето оригинално аудио.

Можете да видите кой е използвал аудиото ви, като кликнете на иконата с формата на диск в долния десен ъгъл на вече публикувания клип.

#18. Запишете гласа си…


Искате да разказвате клипа си?

Можете да запишете гласа си зад кадър, след като заснемете своя TikTok, като използвате бутона “Voiceover” в екрана за редактиране.

Запис на глас в ТикТок

Това е полезно за създаване на видеа, в които разказвате интересна история, описвате кадри зад кулисите или смесвате звуци с музика.

#19. Тествайте гласовите ефекти


Ако използвате Voiceover или оригинален звук във видеото си, можете да проявите творчество и да добавите гласови ефекти, за да го направите още по-завладяващо. TikTok предлага няколко гласови ефекта, с които да тествате, включително Chipmunk, Robot, Megaphone и други.

Гледайте видеото, за да разберете какво използвам, за да добавя супер звукови ефекти към ТикТок ??

#20. Пробвайте функцията text-to-speech


Накарайте TikTok вместо вас да казва текстовите ви надписи с помощта на вградената функция за преобразуване на текст в реч.

Това е чудесен начин да включите звуков текст във вашите тиктоци, без вие да казвате нищо. Например, ако нямате време за озвучаване, не сте добри с английския, а искате да правите клипове за чужди пазари, не ви харесва акцента ви или искате да направите видеото си по-достъпно, можете да използвате функцията “text-to-speech”.

text-to-speech в ТикТок

Кликнете на текста, който искате да озвучите и изберете Text-to-speech и изберете гласа, който най-добре отговаря на нуждите ви.

***

ПОЛЕЗНО: теглене на ТикТок видео, без техния воден знак – с този безплатен инструмент ще може да сваляте видео и музика от ТикТок, без техния воден знак. Инструментът няма реклами и работи като поставите линка към видеото в търсачката.

Ето, че дойде време да излезем от ТикТок, за да влезем в ТОП 3 на най-полезните и достъпни приложения за редактиране на видео!

ТОП 3 приложения за ТикТок


Въпреки че вградените инструменти за редактиране в TikTok са повече от чудесни сами по себе си, може да решите да ползвате и допълнителните възможности, които дават външните приложения.

Има и още една по-важна причина: Ако заснемете видеото си през самото приложение, то качеството му ще пострада. Затова освен приложенията по-долу може да използвате и лаптопа си.

Но да минем на темата…

Избрал съм ви 3-те най-добри инструмента, които може да си инсталирате на телефона, за да създавате супер тиктоци.

Безплатни са, поддържат iOS и Андроид.

Бележка: ползвайте ги и за създаване и на сторита за Инстаграм!

Най-важният показател за ангажираност за TikTok алгоритъма е времето за гледане. Ако хората редовно гледат клиповете ви до края, средното ви време за гледане се увеличава, а това е сигнал за алгоритъма на ТикТок, че съдържанието ви се харесва.

#1. InShot

Приложение за видео в ТикТок

InShot е приложение за редактиране на видео, което се предлага с лесен за използване интерфейс и удобни функции.

Приложението ви позволява да режете / монтирате клипове, да добавяте стикери и ефекти, като например размазване на фона и кинематографични филтри.

Може да добавяте музика и глас и др.

InShot е безплатно за ползване, но за да се отървете от водния знак, трябва да преминете към премиум версията.

Гледайте видеото: вижте как самия аз го ползвам:

Бележка: на телефон е абсолютно същото!

#2. CapCut

Редактиране на видео в ТикТок приложение

CapCut – е любимо на създателите на ТикТок видеа!

То е снабдено с творчески филтри, интересни звуци и някои основни инструменти за редактиране на видео, като разделяне, изрязване и регулиране на скоростта.

CapCut е безплатен и лесен за работа.

В безплатната версия също има воден знак, но…

ПОЛЕЗНО: супер ефектни надписи с CupCut ??

@aronsogi

How to add text, captions to your videos #addtext #videotips #captions #addingtext #autocaptions #contentcreator

♬ Lost In Dirt – Lil Plug Beats & Slip.stream

Водният знак от двете приложение може да премахнете и в самия ТикТок, като си качите логото на бизнеса в галерията на телефона и го поставите във видеото, когато го редактирате в приложението.

Съвет: ако имате iPad или друг таблет, инсталирайте CupCut или InShot на тях, за да ви е по-лесна обработката на видеата!

#3. Funimate

Може да се каже, че Funimate е “якото приложение” за създаване на клипчета за TikTok и Инстаграм сторита. Популярно е със своите маски, AI и текстови ефекти, интро и аутро и други творчески инструменти, които ще ви помагат да правите уникални видеа.

Приложението е безплатно за ползване, но има реклами. За да се отървете от тях, ще трябва да преминете към Pro версията.

ПОЛЕЗНО: Тези от вас, които имат рекламни акаунти в ТикТок през други страни извън България, и имат онлайн магазин на Woocommerce, вече могат да си инсталират и официалния WordPress плъгин за ТикТок (безплатен е) и да синхронизират магазина си, създавайте реклами с помощта на продуктовия каталог, както и да проследяват ефективността на кампаниите си от таблото за управление на Woo. Повече по темата тук.

? Често задаван въпрос: Мога ли да редактирам видео, след като го публикувам?


Не. Не можете да редактирате видео в TikTok след публикуването му.

Можете обаче да редактирате описанието на клипа, след като е публикуван. Ако сте допуснали текстова грешка или сте качили грешно видео, ще трябва да го изтриете и да го качите отново.

Уверете се, че запазвате редактираните вече клипове като чернови (drafts) преди публикуването им, за да не се налага да правите абсолютно всичко отначало, само заради някоя малка грешка.

Имате нужда от точна рецепта за успешни ТикТок видеа?

Използвайте тази:

@aronsogi

Get more views #tiktoktips #videotips #contentcreator #videoideas #creatorsoftiktok

♬ IMPERIAL PIANO – Treia Music


Е, вече имате всички необходими инструменти!

А сега нека ви дадем идеите и примерите, които ще ви помогнат реално да използвате тези инструменти по най-добрия начин.

За целта сме ви подготвили…

? 10 ТикТок идеи + примери за видеа, с които ще увеличите ангажираността на вашата аудитория

#1. Кратки видео уроци:

Страхотен пример за бърз, 20-секунден урок за Excel:

@cheatsheets

Am I the best co-worker of the year? #excel #tutorial

♬ The Assignment – Tay Money

#2. Популярни готварски рецепти

Чудесен пример от PureWow – лайфстайл бранд за жени:

@purewow

Trader Joe’s cauliflower gnocchi will be served at my wedding.. jk jk #traderjoesrecipes #easyrecipe #onepandinner #nytimescooking

♬ SALSA SUAVE – Abaco

#3. Козметични хакове и трикове

Elf Cosmetics направиха вирусен хак в TikTok за нанасяне на очна линия с помощта на един от моливите си за очна линия:

@elfyeah

@Dev makes it look so easy 😩 👑 #elfcosmetics

♬ original sound – e.l.f. Cosmetics

#4. Съвместна работа с инфлуенсъри

Ето един свеж БГ пример за това:

@winmybet

Най-голямата легенда Христо Стоичков и Рачков се изправят един срещу друг в зрелищни #WINmyBET дуели. Очаквайте скоро на winmybet.bg

♬ original sound – WINmyBET

#5. Покажете продукта си в действие

Намерете креативен начин да покажете продукта си в действие!

Spikeball го провят страхотно:

@spikeball

What a vibey, vibey rally 🤩

♬ original sound – Spikeball

#6. Създайте ТикТок предизвикателство

Reebok публикува своя творческа версия на предизвикателството “Pen and Cup Challenge” в собствения си TikTok:

@reebok

It’s a sign 👀 #penandcupchallenge #penchallenge #penandcup #Reebok

♬ original sound – Reebok

#7. Пуснете Live в ТикТок и обучавайте или продавайте

Лайфовете в ТикТок могат да бъдат до 60 минути в една сесия, но ви препоръчвам да не надвишавате 30 минути.

#8. Създавайте образователно съдържание

Вдъхновявайте или научете на нещо аудиторията си:

@lifehack.bg

Как да промените перспективата, за да напълните кесията си – история

♬ original sound – Hristo Stoyanov

#9. Споделяйте полезни съвети

Ардес публикуват бързи полезни съвети в своя канал:

@ardes_fans

На правилното място сте, ако искате още съвети за компютъра или телефона ви😎 #Ardes #Iphone #Bulgaria #tiktokBulgaria #bgtiktok

♬ sonido original – johmomusic

#10. Използвайте емоджита като аватари

Интересен пример за ревю на продукти чрез аватари:

@ozone.bg

Кефят ли те новите #linkbuds ? 👀 #слушалки #аудио #техника #ревю #ozonebg #зуток #anomalybg #тиктокбългария

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

А вие имате ли други идеи?

Споделете ги в коментарите…

///

✅ Запазете това ръководство, за да редактирате ТикТок видеата си като професионалисти!


Едни го мразят, други се кълнат в него…

Може би затова ТикТок е и толкова популярна платформа.

Но едно е сигурно:

Перфектна е за споделяне на кратко видео съдържание, аудиторията става все по-качествена, а алгоритъма все по-добър!

И въпреки това, огромната конкуренция означава, че онлайн бизнесите и създателите на съдържание трябва да подобряват видеата си, ако искат да изпъкнат сред тълпата и да бъдат забелязани.

За целта приложете творческите похвати, трикове и съвети за редактиране към стратегията си за видео маркетинг в TikTok, за да вдигнете нивото на клиповете си, да привлечете нови хора и тяхното внимание и да увеличите ангажираността на аудиторията си.

///

Какво мислите…

Хареса ли ви ръководството?

Ако ви беше полезно, подкрепете ни като го споделите в любимите си социални мрежи или просто ни кажете мнението си в коментарите ??

ВАЖНО: ако все още се чудите дали да вложите усилия и време в развитието на ТикТок профил, вижте тук, за да вземете решение.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА