Как много лесно да запазваме снимки и видео от Instagram – директно на десктопа!

instagram

В необятните простори на Instagram можем да намерим снимки за всеки вкус и предпочитания. А ако някои от тях ни харесат до такава степен, че поискаме да запазим на компютъра си, можем лесно да постигнем това с този малък трик.


Както всички знаем, създателите на Instagram не са вградили инструмент за сваляне на снимки, за да предотвратят посегателството върху чужда интелектуална собственост, което се явяват и публикуваните изображения.

Това ограничение може да бъде заобиколено…

За целта отворете в браузъра Chrome страницата със снимката, която сте си харесали, а след това натиснете с десния бутон на мишката и изберете командата Inspect (Инспектиране). Ще се отвори прозорец с кода на страницата.

instagram

Ще попаднете на ред код, който няма да е на снимката, но този над него ще е. Намерете го и отворете снимката в отделен прозорец. След това просто си я запазете на компютъра (вижте снимката отдолу):

instagramАко не намирате снимката опитайте с търсачката в конзолата: Натиснете клавишната комбинация Ctrl + F, за да я извикате.

Въведете разширението .jpg. Потърсете сред резултатите!

След това копирайте линка и го отворете в нов прозорец на браузъра.

Остава само да запазите изображението на компютъра си. Това можете да направите с помощта на десния бутон на мишката и опцията Save image as.

Е, съхранението на изображение от Instagram е детска игра, нали?

За да си изтеглите видео от Инстаграм трябва да следвате същите стъпки с разликата, че трябва да търсим файлове с разширение mp4.

Супер трикове!

Доста от най-добрите сайтове, от които вероятно ще искате да си изтеглите снимка, вече са се погрижили да не можете или става трудно!

Такива са 500px, Flickr и т.н.

За щастие вече сме описали подробно работещ и лесен начин да си съхраните снимка от тези сайтове. И ако искате да си свалите супер яка фотография от тях, вижте тези два инструмента за целта:

  1. Save to Google – запази любимите си сайтове и изображения
  2. Вземи всяко изображение, което си поискаш от интернет с Board

Още супер трикове за Instagram:


  1. Как да управлявате успешно профила си в Instagram
  2. Как да качваш снимки в Instagram от Десктопа си?
  3. Instagram rePost – споделяй съдържание, без да го създаваш!
  4. Instagram – пълно ръководство за успешен маркетинг
  5. Как да използваме Instagram Stories

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак