Save to Google – запази любимите си сайтове и изображения

save to google Save to Google - запазвай сайтове и изображения

Save to Google e страхотно приложение за съхранение на отметки, което вероятно ще замени морално остарелия Google Bookmarks.

Приложението позволява и запазването на изображения – бързо и лесно от сайтове като flickr, където десния бутон на мишката не върши работа.

Когато кликнем върху иконката с разширението ще се появи прозорче с обложката на страницата и нейното заглавие. Имаме възможност да добавим различни тагове и да изберем изображението, което ще се показва.

save to google

Натискайки бутона View Saves ще се отвори страницата My Saves, където се съхраняват всички ваши отметки.

Те са разположени в хронологичен ред и когато отворим даден линк ще се изобрази допълнителна информация за страницата и кратко описание.

save

Отметките могат да бъдат сортирани и по етикет.

За тази цел има бутон в лявата лента с инструменти. Още едно голямо преимущество се явява възможността за търсене на цял текст. Той търси отметки не само в заглавията и описанията на страниците, но и в целия текст.

hristoБележка от Христо: Преди известно време ви споделих за един инструмент, който почти ежедневно ползвам. Може да прочетете за него тук. Неговата задача е да колекционирате снимки от интернет – от всяко място, от което си поискате и забележете – дори от сайтове, в които дясното копче на мишката е забранено (500px и Flickr например). Защо ви казвам всичко това? Този инструмент е страхотен и ви съветвам да прочетете за него, но Save to Google прави тази задача още по-лесна. Чрез това разширение също ще може да си вземате “назаем” снимки от подобни сайтове, в които има защита против записване на изображението и то още по-лесно.

Благодарение на Save to Google вече ще създавате колекция от отметки бързо и лесно, а достъпът до тях ще е възможен от всеки компютър и всяка точка на света.

[su_button url=”https://chrome.google.com/webstore/detail/save-to-google/meoeeoaohbmgbocpdpnjklmfmjjagkkf” rel=”nofollow” target=”blank” style=”3d” background=”#ffae02″ size=”8″ center=”no” radius=”3″ icon=”icon: download”]Save to Google for Chrome[/su_button]

[su_spacer size=”1″]

Още полезни приложения за Chrome:

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак