Качвайте и разглеждайте снимки в Instagram от десктопа

Запази за по-късно

Когато от Instagram най-накрая пуснаха web версията на своята социална мрежа, всички бяхме много щастливи, че ще можем да разглеждаме профили и през браузъра на настолния си компютър. Много скоро обаче разбрахме, че web профилите не са кой знае какво – и като възможности и като потребителско преживяване.

Instagram не вижда голям смисъл да инвестира в уеб интерфейса си, тъй като там вероятно никога няма да има опция за качване и редактиране на снимки.

Тази задача е за телефона, чрез който заснемаме и споделяме онова, което решим, че си заслужава да получи трибуна в нашия Инстаграм маркетинг.

Признавам, че лично аз много рядко използвам браузъра, за да сърфирам там – нито ми е удобно, нито  организирано, нито има кой знае какви опции и възможности.

Като цяло това не е много ефективен начин за прелистване на различни профили и снимки. За щастие има инструменти, които могат да променят подобни усещания.

Манипулация на потребители

Ако сте читател на lifehack.bg знаете, че пиша само за неща, които съм пробвал и наистина ми харесват. И тук случаят не е по-различен…

До края на статията ще ви разкажа за онлайн услугата Pictacular, която не само прави работата с Instagram доста по-удобна и приятна, но и ще ви позволи да разглеждате снимки, както правите това в интерфейса на Pinterest.


Приложението свързва вашия Инстаграм акаунт със себе си, за да  прехвърли цялото управление на профила ви там. След като установи връзка, пред вас ще се появи един нов свят за взаимодействие с най-интересното от мрежата ви там.

Основното заради, което харесвам това приложение е опцията Discover.

Чрез нея ще може да търсите снимки в различни категории като Популярни, Храна, Технологии, Пътувания, Животни, Спорт, Брандове и други.

В лявата част е разположена силата на този инструмент.

Манипулация на потребители

Там се намират именно тези различни видове категории и разбира се търсачката. Може да скриете  това меню ако искате да виждате само снимките. Когато ви се прииска да потърсите нещо чрез полето за търсене, до него ще видите опции, които ще ви позволят да ресърчвате по име на човек/потребител или по хаштаг.

В горния десен ъгъл ще получавате уведомления за всяка нова активност в профила ви, както и ще можете да превключвате към вашите лични снимки, към тези, които сте означили като любими, да рефрешвате потока и т.н.

Тук разглеждането на снимки разбира се предлага по-добро потребителско преживяване. След като кликнете на някое фото, използвайте стрелките на клавиатурата си, за да се придвижвате по-бързо към следващите изображения в съответния поток.

The best way to use Instagram on the web and iPad _ Pictacular_2016-03-23_16-44-17

 

За да замени скучния интерфейс на оригиналната уеб версия на тази социална мрежа, Pictacular ще ви позволи да публикувате и коментари под любимите ви снимки.

За съжаление обаче и тук няма възможност да качвате изображения.

[su_box title=“Качвайте снимки в Instagram и от компютъра си!“ style=“soft“ box_color=“#ffffff“ title_color=“#8b8b8b“ radius=“2″]

 

НО, нали сме lifehack.bg – намерихме решение на този доста сериозен (поне за мен проблем). Често ми се иска да качвам снимки в Instagram профила си директно през компютъра, за да промотирам някоя статия.

Решението е простичко – отваряте сайта gramblr.com, изтегляте софтуерът (не прави проблем и няма спам) и го инсталирате. При използването му не забравяйте снимките, които качвате да са под формата на правилен квадрат, тоест да са примерно 500 х 500 px например.

В полето Caption добавяте хаштаговете и текста, който искате и натискате бутона Upload. При рефреш на профила ви, ще видите качената снимка.

[/su_box]

За финал мога да кажа само, че  това е едно от най-приятните, полезни и удобни уеб приложения за проучване и сърфиране из необятния свят на една от най-визуалните социални мрежи. Благодарение на своите възможности, Pictacular ще ви даде пълната сила на web версията на Instagram, независимо, че не работите директно с нея.

Опитайте го, няма да съжалявате – Линк към Pictacular icon-external-link 


Бонус: Както казват в старите реклами: ….това далеч не е всичко!

takeoff-animationЗа финал съм ви приготвил едно страхотно безплатно приложение за iPhone и Андроид наречено TakeOff, благодарение на което ще може да настройвате отложени във времето статуси в Инстаграм.

След като снимате каквото снимате с цел да го публикувате във въпросната социална мрежа, ще може да зададете специфично време за публикуване на снимката, в което смятате, че ще го видят най-голям брой хора.

Приложението също  ще ви предложи и автоматично добавяне на най-популярните хаштагове, което е доста удобно и спестява време.

TakeOff
Тест на приложението с личния ми телефон

След като го тествах видях, че към момента малко бъгва, но си заслужава да го имате, за да го ползвате, когато го подобрят. И все пак може да го разгледате от този линк.

А как да анализирате профила си и изобщо всичко свързано с настройките и работата с Инстаграм, препоръчвам ви да разгледате пълните ни ръководства за това:

  •  
  •  
  •  
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

==========

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg