Създаваш бизнес или си правиш играчка

Разбери собствената си ДНК. Не прави неща, само защото аз ги правя или Стив Джобс или Марк Кубан ги е пробвал. Трябва да създадеш своя марка и да останеш верен на нея. – Гари Вайнерчук


Когато чуя някой да обсъжда дейност, компания или стартъп…този някой обикновено никога не говори за реални неща. Говори се на високо ниво – идеи, теории, бъдеще.

Никога не се говори за скапаната истинска работа. Тези разговори са като сънуване в света стартъпите – то всъщност си е точно това: сънуване! Всеки си мисли, че ще изгради нещо страхотно и нещата ще се случат………някак си магически.

Е, познай – просто няма да стане така!

Надявайки се да ти се случи нещо, определено няма да направиш нищо. Знаеш това, усещаш го вътре в себе си, но за да го чуеш наистина – някой трябва да ти го каже на глас. Е, аз го казвам! Приеми ме като неприятното телефонно обаждане, което си поръчал да те събуди. Сподели  icon-facebook

Ако си тръгнал да изграждаш бизнес от нулата, трябва да си подготвен за пътуване на дълго разстояние. То ще отнема часове от съня ти, от любимите ти ТВ предавания и спортове, видео игри, от семейството ти и т.н. На повечето хора създаването на бизнес им изглежда като спринт, но познай какво? Това си е чист, доооста дълъг маратон.

Не стой, мислейки си, че нещо ще се случи. Предприеми действия, не бленувай. Направи така, че нещо да се случи. Тренирай за маратон, а след това го спечели.

Разбери философията, проучи детайлите и игнорирай всичко по средата – Гари Вайнерчук

През последните 5 години живеем в един „фантасмагоричен“ свят на стартъпи, а това е опасно. Налице е пълна липса на разбиране за това, което представлява търговията всъщност. Да, нещата за някои се развиха доста добре и много невероятни компании произлязоха от всичко това, но внимавай, гледай да не останеш неподготвен.

gary-vaynerchukНезависимо дали сте на 9 или 90 спрете да правите неща, в които изобщо не ви бива. Фокусирайте се върху това, в което сте наистина добри!

Не всичко си остава невероятно завинаги. От икономическа гледна точка лошите неща ще се случат и се случват, както винаги става.

Хората, които са успешни в момента не можеш да приемеш със сигурност, че ще са също толкова успешни след 5 години – може да са много по-напред или да са се върнали страшно много назад. Затова бъди подготвен. Спри да притискаш всеки, който познаваш, само за да ти помогне за твоя бизнес – на никой не му пука?

Сега сме 2015! Въпросът е можеш ли да се адаптираш през 2016? 2017? 2020?

Подготвяш ли се за този маратон или ще продължиш да бленуваш?

В днешния свят има толкова много възможности да доставиш стойност за някой, но това никога няма да се случи ако те е грижа само за себе си.

Спри да гледаш на бизнеса романтично. Събуди се, преди всички останали да са минали през тежките, дълги часове труд, свършвайки работата чудесно.

Е, какво избираш: да правиш реален бизнес или просто играчка?

Първият вариант звучи много по-интересно, нали?

P.S. И не забравяй – Уменията са евтини, страстта е безценна! – Гари Вайнерчук

Пингвинът не може да стане жираф, така че бъдете най-добрия пингвин, който може да бъдете!


 


Сподели статията:

5
Остави коментар

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Vasil JivkovДимитър Шоповlifehackerbg.comLocalancers.com Recent comment authors
нови стари харесвани
Vasil Jivkov
Гост
Vasil Jivkov

#hustle #theROIofyourmother XD #askgaryveeshow #jabjabjabrighthook

Димитър Шопов
Гост
Димитър Шопов

бизнеса е като сперматозоидите – много тръгват и един или двама или трима айде изключенията 8-10 успяват:)

lifehackerbg.com
Гост

Яд ме е, че не се сетих пръв за тази сентенция! Много истина има в нея 🙂

Localancers.com
Гост

Интересни мисли…, но пък кой обича да прави бизнес с хора, които мислят, че пингвинът не може да стане жираф :))) ?

lifehackerbg.com
Гост

Да, безспорно! За бизнеса със сигурност е така, но за личностите, за хората като индивидуалности всеки ден ставаме свидетели на пингвини, които се правят на жирафи 🙂 Често подобна гледка е не само смешна, но и трагична

LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие. Ежедневно публикуваме полезно съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.