Как да си направите най-простият и ефективен бизнес план на света – ръководство

Хората на изкуството започват да създават модел на своето произведение, под някаква още преди то да бъде реализирано. Художниците правят скици, архитектите - компютърни или картонени макети на сгради, а филмовите режисьори създават табла на историята, където скицират всеки един аспект на филма, кадър по кадър.

Някои от най-прекрасните песни са започнали живота си от няколко реда, надраскани на салфетка, картонена поставка за чаша или парче хартия.

Тези модели и макети дават възможност на твореца да види своята идея по-ясно, преди да положи усилия да я пресъздаде. По този начин той по-лесно ще забележи какво вече е налице и какво още му липсва.

И все пак, когато се заговори за бизнес план, доста от хората обикновено се блещят и запретват ръкави, сякаш искат от тях да изкопаят отходно място в средата на блато.

Бизнес планът не е тежка работа и не се пише върху камък .Планът на една успешна компания се създава с цел да бъде постоянно адаптиран, когато нещата се променят.

Впрочем, създаването на бизнес план, не е толкова това, което се създава там, а по-скоро как се развива вашето мислене в процеса на самото му писане.

Чрез процеса на представяне на всеки детайл на разцвета на  бизнесa ви, съзнанието преминава отвъд обичайните ограничения и увеличава възможностите на сетивата ви.

Преди да пристъпите към първото действие, събитията често започват да се обръщат във ваша полза, като естествен резултат на вашата обвързаност.

 Шотландският изследовател на Хималаите, Мъри е казал:

Предвид всички прояви на инициатива и творчество, съществува една елементарна истина. Несъобразяването с нея, убива безброй идеи и прекрасни планове.В момента, в който човек решително се обвърже, съдбата също започва да действа.

 Цял поток от събития са провокирани от решението, предизвикващи в полза на човек, всякакви непредвидени случки, срещи и материална подкрепа, за които той не си е мечтал да се появят на пътя му.

Създаването на план за вашия бизнес може да изложи на показ най-доброто и най-лошото във вас. В някои моменти той ще покаже вашата позитивност, ентусиазъм и талант за творческо мислене и решаване на проблемите.

В други, той може да предизвика непреодолим страх, отлагане и ако се прави в екип, може да доведе до сериозни различия на мненията.

Това е чудесен процес и съдейки по опита на преуспели хора, може да се каже, че е в крайна сметка винаги се оказва полезен.

Как да създадете най-простия и ефективен бизнес план

Каквото и да можете да правите или да мечтаете да правите, сега е момента. Смелостта носи в себе си гениалност, сила и магия.  Гьоте

За да създадете прост и в същото време силен бизнес план за вашия продукт или услуга, възползвайте се от въпросите по-долу.

📝 Те са разделени в пет основни категории:

  • 973
  • 469
  •  
Лазаров
Гост
Лазаров

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Поздравления.
Целият LH е един чудесен справочник.
В момента в който имаш въпрос – отговорът е в LH.

Радослав
Гост
Радослав

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Адмирации за статията. С удоволствие ще пробвам посочените по-горе стъпки.

Успех и благодаря!

Илия
Гост
Илия

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Страхотен материал!
Благодаря Ви за усилията които полагате със всички тези статии!
Вероятно го осъзнавате, но Вие сте в основата на това много хора в България да бъдат щастливи, здрави и да збъднат мечтите си.
Благодарен съм, че има хора като Вас!
Продължавайте и ще се срещнем на върха!

Stefan Konstantinov
Гост
Stefan Konstantinov

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Здравейте, доста полезна статия за начинащи, поздравления за което! Но освен всичко останало, според мен цялостната визия на бизнеса е от особено голямо значение, независимо дали току-що е създаден и се опитваме да го развием или вече имаме такъв. Аз започнах моя бизнес с напитки от чиа със скромните 600лв и както предполагате, в началото беше много трудно, но успях да намеря една доста иновативно студио за дизайн, което ми изгради цялостната визия и то на цена, която аз сам определих. В началото у нас не беше разпространен бизнеса с продукти от чиа (имаше няколко наложени на пазара компании),… Виж още »

Krasimir
Гост
Krasimir

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Браво! Адмирации и мн добра статия,наявам се и полезна и про4етена от пове4е хора.

софия
Гост
софия

изключително опростен вариант , смятам да го използвам

Георги
Гост
Георги

Благодаря за информацията. Много полезна и се възползвах от нея.

Антонио Бакалски
Гост
Антонио Бакалски

business model canvas – горе-долу същото на една страница – бизнес модел..;)

Георги
Гост
Георги

Доста полезна и добре синтезирана статия. Благодаря!

Илиян
Гост
Илиян

Със сигурност много положителна статия с много поучителни и правдиви вметвания. Надявам се мотивацията да надделява над стоперите, които сами си слагаме. Благодаря!

Тони
Гост
Тони

Благодаря!

Ivaylo
Гост
Ivaylo

Много полезно! Благодаря!

Симеон
Гост
Симеон

Здравейте, Много сайтове прочетох за примерни бизнес планове и %99 от тях са за премахване от интернет пространството. Повечето от тях са преведени и копирани от английски сайтове и си нямат нищо общо с българската бизнес действителност. Тук е малко по-различно, особено с въпросите,които трябва да си зададеш преди да започнеш бизнес. Но отново и тук е само общи приказки, все едно да ви кажа, че съм роден 21 век, без да посоча годината, дата и месеца. Малко са специалистите, които могат да изработят уникален бизнес план свързан със спецификата на българският бизнес, с неплатежоспособността на клиентите, данъчното законодателство, кредитирането.… Виж още »

weasell
Гост
weasell

Полезен материал. Особено на кръстопътя, на който се намирам в момента!

пацко
Гост
пацко

много полезно

Борислав Григоров
Гост
Борислав Григоров

Поздрави за полезната статия. Наистина си дал доста добри насоки и смятам, че всеки един начинаещ предприемач би било добре да си отговори на поставените по-горе въпроси, иначе го чакат доста трудни моменти. 🙂

Успех,
Борислав. 🙂

admin
Гост
admin

Мерси Боби, тия въпроси от този бизнес план може и да не изглеждат на някого мн сериозни, но истината е че са адски полезни, както и ти си забелязал 🙂

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

==========

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg