9 съвета за управление на времето от едни от най-богатите хора на планетата

управление на времето

В един ден има 1 440 минути. Ето как най-успешните хора на планетата се възползват от тях по най-добрия начин.

Какво толкова правят богатите, успешни и находчиви хора, за да управляват толкова ефективно своето време, основна съставка при превръщането им в най-богатите хора на нашето време.

Да видим:

1. Ричард Брансън, основател на Virgin Group:

ричард брансънЕдин от любимите ми трикове, благодарение, на който взимам максимума от срещите си, е да стоим прави на тях. Смятам, че това ни помага да се захващаме за работа, да вземаме решения или да приключим сделката много по-бързо. За да съм още по-продуктивен, често правя срещите си и ходейки, буквално. И все пак, мисля, че съвет №1 е това, че пътувам навсякъде с бележника си. Никога не бих могъл да построя компания като Virgin в този мащаб без тези парченца хартия. Ако ви хрумне страхотна идея или мисъл и не я запишете на следващата сутрин тя може да е изчезнала завинаги.

2. Уорън Бъфет, магнат, инвеститор, филантроп:

Уорън БъфетРазликата между успешните хора и много успешните хора е, че много успешните казват НЕ на почти всичко. – Уорън Бъфет

3. Натан Блешарчик, основател на Airbnb:

Натан БлешарчикОпитвам се да запълвам календара си отзад напред – от по-късната част на деня към сутринта. Стремя се да държа сутрините си свободни от срещи, за да ги отдам на реалната работа, защото открих, че се фокусирам много по-добре сутрин. Трудно е да се концентрираш, когато си бомбардиран от срещи. Затова се опитвам да ги оставя за по-късната част от деня.

4. Майк Канон Бруукс, основател на Atlassian:

Майк Канон БрууксПрави едно нещо в даден момент. Откажи се от мултитаскинга.

5. Андрю Мейсън, съосновател на Groupon:

Андрю МейсънМоже да намерите тонове съвети за управление на времето и повечето от тях не са ракетна наука. Според мен да бъдеш дисциплиниран, за да адаптираш всички тези трикове е разковничето, разликата между успешните и посредствени хора. Ако създавах герой за бизнес видео игра и той имаше само 10 точки за различните черти от характера, бих дал 3 от тях на интелигентността и 7 на самодисциплината.

6. Марк Кубан, собственик на “Далас Маверикс”:

Марк КубанНе ходи на срещи, докато някой не започне да пише чек.

7. Дъстин Московиц, съосновател на Asana:

Дъстин МосковицИзберете един ден от седмицата, в който вие и екипът ви да се фокусирате към някаква индивидуална работа, без никакво разсейване като срещи, мейли, телефонни разговори и т.н. В Asana не правим никакви срещи в сряда, с цел да се насърчи потокът на продуктивността в цялата компания.

8. Марк Пинкус, съосновател и CEO на Zynga:

Марк ПинкусАко искаш да направиш страхотен продукт, посвети повече от 50% от работното си време на него. Не приемай никакви ангажименти, ако не може да ги оправдаете като полза за потребителите или вашата фирма.

9. Анди Груув, бивш президент на Intel:

Анди ГруувРаботният ми ден приключва, когато се почувствам уморен, а не когато съм приключил със задачите. Винаги ще има какво още да се свърши, винаги ще има още нещо, което трябва да се направи, винаги ще има още нещо, което може да се направи. Уморен ли си, остави го за утре!

Още по темата за продуктивността, която работи:


Има ли какво да добавиш към статията? Би било страхотно!

Най-лесният начин да го направиш е като оставиш коментар.

Е, каква е твоята тайна за супер продуктивност?

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: