Ако искаш да следваш мечтата си, трябва да кажеш НЕ на всички алтернативи!

Нашите мозъци са като надуваема топка пълна с пчели, в която стотици противоречиви импулси ни тласкат в различни посоки. Ние никога не искаме да правим само едно нещо. Винаги искаме да вършим по сто неща едновременно - искаме всичко.

Искаме да тренираме, да учим испански и накрая да ни остане време за пица. Нашите желания са безброй независими агенти, които работят, за да насочат надуваемата топка (живота ни) единствено в своята собствена егоистична посока.

И както обикновено се получава - от толкова много бутане наляво, надясно, напред и настрани, надуваемата топката се оказва в застой - контролирана повече от "терена" на който се търкаля, отколкото от волята на това, което е вътре в нея.

как да постигна целите си

Това е начина, по който повечето хора живеят живота си.

Постоянно се чувстваме в конфликт със себе си и с желанията си.

Никога не разполагаме с достатъчно време, за да направим всичко, което е в надуваемата ни топка, колкото и продуктивни списъци със задачи да си правим. И това, което се случва с нас е по-силно от способността ни да се борим с него.

Време е да поправим това. Да започваме...

нови стари
Таня Катева
Гост
Таня Катева

Потенциалът на всеки от нас е безграничен, но нали свише на хората е е дадено право на избор, в повечето случаи го разпиляваме най-безоговорно. Отлагаме, намираме си удобни оправдания, въобще сме много изобретателни щом въпроса опре да измъкване, дори когато става дума за собствените ни цели и живот. Човек трудно се изръчва сам да свърши нещо, казвам го и от собствен опит. Понякога обстоятелствата ни принуждават, но да чакаме все някой или нещо да ни буди от летаргията и да ни бута по пътя на собственото ти щастие, е утопия и самозаблуда. Ала голяма част от нас чакат нещо да… Прочети всичко »

Ивелина Ангелова
Member
Ивелина Ангелова

Благодаря ти Христо за полезната статия! Според мен много от хората не знаят всъщност какво искат. С тези външни източници за „манипулация на мозъци“ няма и как да бъде другояче. Аз много харесвам всичките ти публикации и статии, защото научавам нещо ново всеки път. Смятам, че ще е полезна дори и за деца. Това няма как да го научат в училище, нали? Продължавай и знай, че променяш света към по-добро бъдеще! 🙂

Stefani Simeonowa
VIP член
Stefani Simeonowa

Статията на пръв поглед е полезна, НО за да можеш да постигнеш голямата цел трябва да преминеш през хиляди малки уроци. Да речем, че голямата цел е да си направиш онлайн магазин. Преди да стигнеш до това трябва да минеш през куп други – да си научиш законите, да си избереш ниша с голямо търсене, да си намериш от къде ще зареждаш, да си изчислиш разходи/доходи за да не фалираш, да си намериш кадърен счетоводител, да се научиш да продаваш, маркетинг, платформи за онлайн магазина, СЕО, реклами….. Целта е една, но не можеш да си съсредоточиш ума върху едно нещо.… Прочети всичко »

Маргарита Мартинова
Гост
Маргарита Мартинова

Всъщност едната посока е свързна с много пчели. Човек трябва да е научил и да учи още много неща, които не са съвсем пряко свързани с посоката. Та когато „падне ябълката върху главата му“, да не издрънчи на кухо, а да събуди една от точките на натъпканите вътре плътно идеи, знания и умения.

Светла
Гост
Светла

Тя и баба ми казваше,че 2 неща наведнъж да не захвщам

Йордан Атанасов
Гост
Йордан Атанасов

Много полезна статия, браво!

Бояджиева Даниела
Гост
Бояджиева Даниела

Страхотна статия, много вярна 🙂 благодаря 🙂

Цветан Иванов
Гост
Цветан Иванов

Големите умове дълбаят в една посока.

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top