Закон за непредвидените обстоятелства и самоувереността на Къртис Джаксън

Къртис Джаксън,Фифти Сент,обстоятелства

Живеем в странни времена…

Старият ред се сгромолясва пред очите ни.

И в такъв изключителен момент нашите водещи фигури в бизнеса и политиката се обръщат отново към миналото и старите психологически модели на поведение. Те очевидно се страхуват от промяната и от хаоса, който може да настъпи във връзка с това.

Новият тип безстрашни хора поеха в противоположната посока.

Те проумяха, че този хаос на времето много точно пасва на личните им предпочитания. Тези хора бяха възпитани да не се страхуват от експериментите. Те търсеха нови начини да движат напред делата си.

Възползваха се от възможностите на новите технологии, предизвикващи тревога у другите. Спокойно се разделиха със старото и си създадоха свои собствени нови житейски и бизнес модели.

В сърцевината на техния успех беше един психологически закон на силата, познат и използван от всички безстрашни духове в миналото, който лежи в основата на всеки успех на света.

Хората най-много се страхуват да бъдат себе си. Те мечтаят да бъдат например 50 Cent или някой друг. Правят всичко онова, което са видели от другите, независимо дали подхожда на това, което са те самите в дадената ситуация. Но този път не води до никъде . Личната Ви енергия остана на ниско равнище и никой няма да ви забележи. Отдалечавате се от единственото нещо, което ви принадлежи – това, което ви прави различни от останалите. Аз прогоних този страх, когато усетих силата от това, че успях да покажа на света, че не желая да приличам на другите хора. Вече нямам намерение да се връщам назад. – Къртис Джаксън

Този закон се базира на следната презумпция:

Ние хората, по принцип не можем да влияем на обстоятелствата. Мнозина пряко или косвено се намесват в живота ни, а ние прекарваме много дни да реагираме на това, което те са ни сторили.

Понякога това са добрини, а понякога – злини.

И ние се борим, доколкото можем, да държим нещата под контрол, защото сме нещастни, когато се усещаме безпомощни пред лицето на развиващите се събития. Понякога успяваме, но така или иначе диапазонът на контрола, който упражняваме върху другите и върху това, което те ни причиняват, е отчайващо тесен.

И все пак има нещо, което можем да направим…

Можем лесно да държим в ръце разположението на духа ни при ответната реакция на случващото се около нас.

Така, ако успеем да надмогнем нашите притеснения и възприемем едно безстрашно отношение към живота може да се случи нещо странно и същевременно забележително-да разширим обхвата на нещата, които попадат под наш контрол. А всичките, които през своя живот са прилагали на практика този закон, се отличават с някои общи качества – крайна дързост, оригиналност, гъвкавост и настойчивост, с чиято помощ са получили уникалната възможност да влияят на обстоятелствата.

Дръзкото поведение изисква висока степен на увереност

Законът на непредвидените обстоятелства и самоувереността-или живот в стил 50 Cent

Онези, които станат обект или са свидетели на такова поведение, няма как да не повярват, че тази самоувереност е напълно оправдана и реалистична. При това хората реагират инстинктивно, като отстъпват от пътя на уверения в себе си или просто го последват. 

Една дръзка постъпка може да постави хората на мястото им и да елиминира съществуващите пречки. По този начин тя създава нови и благоприятни за извършителя обстоятелства. 

Всички ние сме социални същества, поради което за нас е естествено да се съобразяваме с околните и с нормите на обществото.

Но под повърхността на този психологически поведенчески модел се крие дълбоко стаен страх да надигнем глава и да поемем по свой собствен път, независимо какво ще кажат хората за нас.

Безстрашните личности са способни да надделеят тези свои страхове


Те ни удивляват докъде могат да достигнат със своята неконвенционалност.

И ние без съмнение им се възхищаваме и ги уважавахме за това и бихме желали и ние да можем да постъпваме като тях.

По принцип човешкото внимание трудно се задържа върху един и същи обект, но тези прояви на смело поведение ни правят по-дълбоко и много по-трайно впечатление, което от своя страна се трансформира в тяхна сила и степен на контрол над нас.

Мнозина реагират на променящите се житейски обстоятелства, като се опитват да се справят с отделните неща непосредствено след тяхната поява. Когато ни се случи нещо неочаквано ние се стъписваме и веднага се опитваме да реагираме чрез използването на някаква печеливша в предишен случай тактика. Но ако събитията започнат бързо да се развиват, те вземат връх и нещата излизат извън нашия контрол.

Тези обаче, които прилагат закона на непредвидените обстоятелства и самоувереността, не се страхуват от промените или от хаоса, те смело се хвърлят в тях, показвайки се максимално гъвкави.

Срещата със смъртта или друго драматично напомняне за краткостта на нашия живот може да има положителен и даже терапевтичен ефект. Дните ни на този свят са преброени и затова е най-добре да не пропускаме нито миг, като постоянно държим сметка за това, че животът ни може да свърши във всеки един момент. 

Неустрашимият тип хора го осъзнават обикновено след някое травмиращо преживяване. Затова те се стремят неотлъчно към постигане на максималното от всяко свое действие и придобитата по този начин инерция им помага да определят реда на нещата, които следват.

Всичко е много просто: ако нарушите този фундаментален закон и се поддадете на обичайните си страхове, вие стеснявате кръга на възможностите си и своята способност да влияете на събитията. Страхът ви може дори да ви пренесе в полето на негативизма, където няма да можете да използвате присъщите ви сили и способности.

Ако прекалено се стараете да угодите на другите, може да ги отблъснете от вас – никой не уважава човек, който се държи по толкова неуважителен начин към самия себе си. Ако се страхувате да се поучите от грешките си, най-вероятно ще продължите да ги правите.

Когато нарушите споменатия закон, нито степента на вашата образованост, нито връзките, нито технологичните познания могат да ви помогнат. Вашето нерешително поведение ви изпраща в невидим затвор, където ще останете до живот. Ако спазвате закона за непредвидените обстоятелства и самоувереността и насочите динамиката на поведението си в противоположна посока, това ще доведе до разширяване на вашите възможности, ще ви донесе свобода на действие и ще ви помогне да си създадете една инерция, която ще ви бъде полезна и занапред.

Ключът за придобиване на тази извънредна сила се крие в активното поведение при решаване на проблема с личните ви страхове. Това означава да се върнете на местата, които от неудобство сте отбягвали, да вземете трудните решения, които досега сте отлагали, да се изправите срещу хората, които се опитват да ви разиграват, да помислите преди всичко за себе си и за това, което ви е нужно, а не как да угодите на другите, както и да решите как да промените посоката на вашия живот, независимо дали една такава промяна е нещото, от което най-много се страхувате.

Накратко:

Поставяйте се в трудни ситуации и наблюдавайте реакциите си.


Когато забележете, че страховете ви са били преувеличени, вие ще правите по още една крачка към справянето с тях и към осъзнаването на действителното състояние на нещата. В някакъв момент ще усетите и силата на промяната – преодоляването на негативните емоции от някакъв страх води до позитивни усещания: увереност в собствените сили, издръжливост, пълно доверие в себе си и т.н. А когато поемете по този нов път, връщане назад няма. Ще продължавате напред към изграждане на дръзко и безстрашно отношение към всичко в живота.

Разберете: не е нужно да сте израснали в Южен Куинс или да сте били обект на покушение, за да изградите това свое поведение. Всички ние се сблъскваме с предизвикателства, съперници и неуспехи.

И често решаваме да ги игнорираме или да ги избягваме, защото ни е страх. Не физическите характеристики на заобикалящата ви действителност имат значение, а вашата психична и душевна нагласа – по какъв начин решавате да реагирате на трудностите, които са неразривна част от всекидневния живот.

Фифти Сент е бил принуден да се изправи срещу страховете си.

Вие можете да изберете неговото решение. Поведението ви може да повлияе върху действителността по два коренно различни начина

Единият ще ви ограничи и натовари със страхове, а другият ще открие пред вас нови възможности и свобода за действие. Същото се отнася и за психичната нагласа и духа, с които прочетохте тази статия.

Ако я прочетете, държейки сметка преди всичко за вашето его, усещайки се сякаш сте на подсъдимата скамейка или като обект на упреци. С други думи: ако прочетете тази статия от дефанзивни позиции, – вие неминуемо ще останете недостъпен за силата, която се съдържа в нея.

Всички сме човешки същества, всички сме уязвими за страхове и никой не може да ни обвинява за това…

Nicolo-Machiavelli-2Според мен е по-добре да бъдеш нападателен, отколкото предпазлив, защото съдбата е жена и ако желаеш да господстваш над нея, трябва да я победиш. Ясно е, че тя ще се остави да бъде победена от мъже, които са настъпателни, а не от такива, които пристъпват на пръсти. – Николо Макиавели

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА