20 начина да направиш тази Коледа по-добра от всякога!

Коледа

Коледните празници могат да бъдат стресиращи, наистина стресиращи…

Какво се случва, когато наближи Коледа?

Вашият списък със задачи изведнъж се утроява. Може би ще похарчите повече пари….хм, със сигурност ще похарчите повече пари отколкото сте възнамерявали.

Може би ще бъдете домакин и ще приготвяте парти, ще искате гостите ви да си прекарат добре и да се забавляват, или пък ще пътувате….?

За повечето от нас, животът изведнъж става доста по зает и доста по-скъп от към време, емоции и пари по време на празничните дни по Коледа и нова година, факт! За други пък, празниците са напомняне за изгубени близки, за такива, които са далеч и няма да могат да присъстват заедно с тях. И всичко това придружено от чувство на стрес, тъга и самота. А може пък просто имате единствено финансови затруднения, което е доста по-добрия вариант от предходния, повярвайте ми!

По това време на годината има доста неща, които ни притискат да направим коледните празници перфектни-натъпкани със събития, пазаруване и партита.

Но въпреки всички трудности и задачи, които изброих, съпътстващи Коледа, смятам че някои от най-простите удоволствия могат да направят празниците блестящи, ярко оцветени с добри чувства, изпълнени с радост.

Да не забравяме разбира се и магията на Коледа!

коледа идва

Точно затова сега Ви каня да споделите заедно с мен някои прости удоволствия, които може да включите в най-светлия празник с тези 20 изпитани идеи:

[sws_divider_line]

1. Започнете с благодарност!

Преди да започнете да раздавате подаръци и да разкъсате хартията, с които са опаковани вашите, отделете малко време, за да отразите благодарността си към хората, с които сте се събрали, точно както повелява Коледа.

Знам че в наши дни е трудно да се изрекат подобни чувствени думи на глас, думи към близък човек /за съжаление/, точно за това ако ви е трудно, кажете го на ум, кажете го вътре на самите вас.

Прехвърлете всички неща, за които можете да благодарите и го направете. Вижте всичко, което имате в живота си и за което може да благодарите…Това е закон, който е неоспорим-закон, който винаги работи във ваша полза!

2. Определете си бюджет.

Да се насочим и към практичните неща!

Ако предварително знаете колко имате/трябва да похарчите за приготовленията по празниците, включително и за подаръци, след това пазаруването става много по-лесно, или по-скоро по-организирано…

Опитайте се да не се поддавате на натиска на медиите, рекламите или на други хора, които ви подтикват да харчите повече отколкото възнамерявате и да ви казват, че Коледа е веднъж в годината, манипулирайки ви по този начин!

Бъдете дисциплинирани.

Харчете разумно, защото януари не е никак лек месец, нали?

3. Прекарайте малко време навън сред природата.

[sws_divider_line]

назад към природата
назад към природата

Където и да живеете, в град или село, прекарайте малко време извън затворените помещения, насладете се на естествената красота на това време на годината.

Миризми на пушек, звуци, климата на декември-всичко това е част от радостното очакване на Коледа! Излезте и го почувствайте…

4. Освободете се от очакванията!

Позволете на този Коледен сезон да се случи без очаквания или надежди за съвършенство. Ние често сме разочаровани, когато нещата не вървят, както сме ги планирали в главата си по време на празници. Така че планирайте свободно и останете отворени за промяна. Освободете се от очакванията. Възползвайте се от реалността на живота като част от празничните дни.

А и колко пъти, когато казахте , че няма да пиете и планирахте да не го правите в никакъв случай, наистина не близнахте и капка алкохол….?

5. Дръжте нещата прости!

Една част от тази стъпка вече сме я решили, освобождавайки се от големите очаквания и това наистина опростява Коледа.

Ако си претоварите графика с пазаруване, пътувания, и още куп задачи свързани с различните приготовления, вие със сигурност ще се стресирате, ще се изнервите и ще пропуснете мира и красотата на този празник!

6. Слушайте красива музика.

Слушайте вашата музика! Всеки си има любима музика за почивка и забавление и тя създава фон за настроение за празниците. И все пак, каквито и да са вкусовете ви помислете за музика, която носи мир успокоение, за да донесете спокойствие у себе си по време на това забързано и натоварено време на годината.

Е, каква музика ще изберете….Дайте и на мен някоя идея в полето за коментарите!

7. Създавайте и поддържайте традиции!

[sws_divider_line]

традиции
Спазвате ли още старите традиции…?

Тази толкова пренебрегвана част от празника, тази станала някак си срамна част от Коледа за младото поколение, ще ви накара да се почувствате свързани един към друг и към нещо по-голямо дори от вас самите.

Майната му на срама, не мислете какво ще си помислят напудрените ви приятели, поддържайте традициите! Те предлагат чувство на сигурност и комфорт, усещане за приобщеност и свързаност с нашите близки и народ.

8. Забавления без съвършенство!

Понякога избягваме да каним приятелите и роднините си по време на празници, освен ако не сме подготвили всичко перфектно-подходяща храна, оправена къща, купили ли сме подаръци и други такива нарцистични пориви и капризи на модерния свят. Просто отидете и се насладете на спонтанните събирания, споделете храната, която има или просто прекарайте известно време заедно.

Не допускайте връзки, чакащи за съвършенство. Защо по дяволите се съобразяваме с тези глупости…

Кое е по-важно: да ви похвалят за доброто ядене, което сте сготвили, за готината плазма, която сте си купили или просто да си прекарате страхотно заедно?

9. Запалете свещи.

[sws_divider_line]

свещи

Ооо да! Романтика, топлина, светлина, спокойствие и уют, това носят свещите накратко. Сиянието и светлината на мъждукащите обекти създава магия и топлина.

Запалете си свещичка по време вечеря, когато си вземате вана или просто запалете една на масата. Някак си свещта ни въплътява едно такова мило, успокояващо чувство, чувство от което толкова имаме нужда.

10. Купувайте подаръци с мисъл!

Не купувайте нещо само, защото е модерно или просто заради името му.

Вземете нещо, което е истински подарък за получателя си, нещо което ще го вдигне и ще го направи щастлив.

11. Внесете природата вкъщи!

[sws_divider_line]

природата вкъщи

Както декорирате истинската си коледна елха за Коледа, така принесете някои от красотите отвън, директно във вашия дом.

Отрежете си клонки, направете кошница със сушени плодове и ги поставете на красивата покривка, която сте си купили.

Украсете си борови шишарки, които да сложите на вашето коледно дърво. Имате въображение сигурен съм, ще измислите и още…

12. Изпечете нещо!

[sws_divider_line]

курабийки

Отделете една сутрин по време на празниците заедно със семейството си или с няколко приятели и си направете нещо във вашата фурна.

Изпечете партида коледни бисквитки, а може би и хляб или пък любимото си печено ястие. Независимо от резултата гарантирано ще се забавлявате…

13. Нахранете птичките.

Да, звучи малко лигаво и нетипично за мен, предполагам и за вас, но пък да не се правим на железни и на големи пичове.

Защото да поставите малко храна като подарък отвън на прозореца преди Коледа е колкото просто, толкова и красиво удоволствие.

Удоволствие да наблюдавате разнообразието от птици, които търсят малко храна в тези студени, зимни дни…

14. Направете семеен проект!

Имам предвид да планирате нещо заедно с вашето семейство, нещо, с което да помогнете или да предложите надежда на други хора по време на празниците.

Каквото и да е: храна, дрехи, морална подкрепа, направете нещо, което да зарадва някоя бедна и самотна душа поне през тези празнични дни.

Това ще ни напомни колко много имаме ние, за колко много неща трябва да благодарим и ще ни осигури усещане за смисъл в контекста на сезона.

Май този жест ще помогне повече на нас, отколкото на нуждаещия се човек, не мислите ли?

15. Сгответе си проста и здравословна храна.

[sws_divider_line]

добра храна

От Великден до нова година ние сме изправени пред множество вкусни, но често угоителни и нездравословни манджи.

Ако е възможно сгответе си простичка и здравословна храна, за да запазите доброто си настроение високо по време на традиционното коледно освинване.

Бъдете различни, бъдете хора с разум, а не свине…

16. Преоткрийте стар смисъл или цел!

Тъй като нещата започват леко да се забавят в дните преди Коледа и седмицата след това, ние разполагаме с известно време, през което да преразгледаме собствения си живот и да определим или да си напомним какво е наистина смисленото и важно за нас.

Определете си, разкрийте си нова или си напомнете вашата страст и цел, така че да започнете новата година с нова гледна точка, нови стремежи и мечти/друг е въпроса до кога ще траят, но пък точно сега да не ставаме злословни…/

17. Напишете любовно писмо.

Един от най-смислените подаръци, които можете да направите на някого е написано на ръка писмо, изразяващо вашата любов и благодарност към вашия съпруг, любим, вашите родители, децата ви или скъп приятел.

Отделете време и грижа в изразяването на чувствата си, изберете красива хартия, излейте вашата обич и опаковайте вашият подарък.

Той никога няма да бъде забравен….повярвайте ми!

18. Протегнете ръка на някой, който е самотен.

[sws_divider_line]

протегни ръка към някой, който е самотен

Ако познавате някой, сам или самотен в този празничен период, свържете се с него. Поканете го да се присъедини към вашата трапеза, включете го в семейния празник. Празниците могат да бъдат тъжен момент за много хора.

Аз и вие съм сигурен че сме изпитвали това на собствения си гръб. И точно аз и вие можем да донесем лъч светлина в живота на тези хора.

Сега е моментът да направите това….

19. Направете си обиколка с колата или просто се разходете!

Качете се в колата, за да разгледате празничните светлини и декорации. Или излезте пеша и се разтъпчете в квартала, потопявайки се в празничната атмосфера на Коледа.

Обещавам ви, че ще се върнете заредени с настроение и благодарност…

20. Подаръци преди края на Коледния ден.

[sws_divider_line]

подаръци
да си дойдем на думата-подаръците….

Какво имам предвид ли? Искам да кажа да не чакате сутринта, за да си отворите подаръците. Направете го точно в този ден, точно когато сте всички заедно.

Не чакайте сутринта…

Насладете се на радостта и удоволствието изписано по лицата на всеки човек. Изпитайте удоволствието от даването и получаването.

Запалете свещи, пуснете музика и се забавлявайте, говорете си, радвайте се!

Какво ще направите Вие, за да превърнете тази Коледа в най-добрата от всички? Моля споделете вашите идеи и опит в полетата за коментари….Весела Коледа!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта