10 животопроменящи съзнанието неща, които драматично ще разтърсят света ти!

Каквото и да очакваме – спокойствие на ума, доволство, благодат, вътрешно осъзнаване на чувството за изобилие – то със сигурност ще дойде при нас, но само, когато сме готови да го приемем с отворено сърце, изпълнено с благодарност. Сара Бан Брийтнач

Промяната на съзнанието е промяна на фокуса и възприятието.

Това събитие може да предизвика извънредни ситуации, които да направят взаимоотношенията ни по-позитивни и здравословни, да подобри фокуса към успеха, да изгради самочувствие и да ни изпълни с щастие.

Промяната на съзнанието (т.нар. mind shift) е разместването на тектоничните плочи на  психиката, отваряне на съзнанието до напълно нов начин на мислене и поведение.

Авторът и треньор по личностно развитие – Стив Чандлър пише за промяната на съзнанието в своята книга  „Промени съзнанието си, промени света си„.

Чрез нея той показва, че промяната в начина на мислене може да обърне живота ни напълно. Той самият е претърпял такава разтърсваща промяна. От тежък алкохолик, той се превръща в творец на собствения си по-добър живот.

Ето какво казва Стив за промяната на ума:

Когато умът е отворен, той се променя. Когато това стане, всичко в живота ви се случва моментално, леко като перце. Леко като бриз. Красиво! Отивате на следващото ниво на съзнание, креативност, енергия, вибрация. Изобщо каквото си поискате-имате го.

Вероятно се питате какви са тези невероятни, живото-променящи смени на съзнанието и как да отворим ума си, за да направим така, че те да се случат?

Още малко и ще разберете…

За да поиска човек да промени своя живот има нужда от два фактора, чрез които да отвори съзнанието си и тази промяна да започне да се случва: себеосъзнаване и време!

За времето е ясно. Що се отнася до осъзнаването – то може да настъпи само, защото наистина го искаме, или защото сме принудени от нещо.

В света има хора (като Стив), които винаги драпат напред и намират начин да растат и да подобряват живота си, въпреки обстоятелствата и трудностите.

Те искат да разберат своето съзнание и постоянно се опитват да го държат отворено.

Понякога обаче това осъзнаване, пробуждане ни удря като тухла по главата. То може да се случи благодарение на големите житейски събития като смърт, загуба на работа или раздяла с голямата любов. Такива случки могат да пробудят съзнанието ни и да бъдат причината то да се промени.

Времето също има своята роля. Понякога обстоятелствата в живота ни временно ни пречат да направим промяната, спират ни житейски обстоятелства, които я правят възможна.

Например, може би в момента знаем, че имаме грешната работа, но трябва да изчакаме времето, докато си довършим проекта или докато намерим нещо по добро.

Тук моментът не е подходящ за промяна. Най- подходящият момент за промяната неизменно идва. И е почти неизбежен. Той се спуска върху нас като благодат.

Парченцата се подреждат на местата си, за да си дойде всичко на мястото.

Ако си в състояние, готов и желаеш да получиш това осъзнаване, за което говорихме точно сега, тогава виж тези 10 променящи ума неща и прецени дали е правилно и дали е настъпило времето да ги приемеш в живота си…и да ги приложиш.

1. Благодарност

Отдалечете се от чувството и нагласата, че нямате достатъчно. Вместо това променете фокуса си към всяка доброта, към всеки приятел, към факта, че имате хляб на масата в момента. Превключете съзнанието си към благодарност и почувствайте  готиното благоразположение на духа, което всеки момент ще ви обземе.

2.Самосъздаване

Вместо да позволите на проблема да изригне с неочаквана честота, създавайте собствения си живот, за да намалите възможността за такива негативи.

Все пак, ако проблемите възникнат, потърсете плюсовете или възможността от ситуацията, вместо да фиксирате болката и трудностите в нея и да се фокусирате само върху тях.

Огледайте се за всички събития и възможности да изградите сами себе си, а не да чакате на всичко около вас да диктува живота ви.

3. Резервирайте това място в главата си само за неща, които искате

Вместо да приемате по-малко и да живеете със статуквото, променете съзнанието си, прегърнете факта, че вие заслужавате повече, много повече. Създайте си голям резерв от време, любов, пари и пространство в главата си! Представете си ги…, почувствайте ги

4. Лична отговорност

Приемете, че сте предизвикали проблемите си и сътресенията в живота си, без да отричате. Признайте, че това са били ваши избори, вие сте избрали тези възможности, действия или бездействия, които са ви довели до повечето от тези ситуации.

Приемането на този факт е първата и най-трудна стъпка за разрешаването на тези ситуации и продължаването напред.

5. Вярвайте в себе си

Вашата промяна трябва да стои далеч от погледите на другите. Съмнително е те да имат увереност за вашия успех, затова ако вие не повярвате, няма кой да направи това.

Промяната преминава от съмнение към себе си и самоосъждането на вашите решения, към вярата в интуицията и мъдростта.

6. Обвързан с живота

Изберете да бъдете напълно жив и оплетен в живота си. Оставете настрана пасивното задоволство и притиснете страха от промяната до стената.

Вижте в промяната по пътя си към по-добрия живот. Това е единствения начин да го направите по интересен и още по жив.

7. Бъдете егоист

Превърнете се в здравословно егоистичен човек, който живее живота си, като невинаги пуска другите да минат пред него. Уверете се, че вашите нужди са изпълнени и са налице. По този начин ще сте в състояние да върнете това и на другите.

8. Вземете инициативата в свои ръце

Не чакайте някой или нещо да ви дава тласък.

Да ви сритат по задника и да ви кажат да се размърдате ако искате да успеете не е лош вариант, но на малко от нас ще се случи това в действителност.

Поемете инициативата. Бъдете творец, запалете огъня сами. Активно и с радост създавайте това, което искате в живота си.

9. Ориентирайте се към действия

Макар, че четете тази статия, спрете да слушате как да се промените, престанете да си купувате книги за личностно развитие и растеж, стига сте чели за щастие и по-добър живот.

Истината е, че вече знаете как да осъществите промяната. Просто трябва да предприемете действия, правете по нещо всеки ден и така е доста по-вероятно всичко, което сте прочели да проработи за вас!

10. Настоящия момент

живей в настоящия момент

Изхвърлете историята зад себе си, която пречи. Престорете се, че нямате спомени за тези моменти на провал в миналото, не помните емоционалната болка, която сте изпитвали. Забравете, че сърцето ви някога е било разбито.

Пресъздавайте се всеки един ден. Просто бъдете човека, който искате да бъдете, без да носите на гърба си товара от лошото минало.

Направете го, дори този човек да е само в главата ви!

В заключение

Приемете само за момент, че сегашните ви разбирания може да не са точни, и може би грешите за себе си и за света. Днес изберете една от тези променящи съзнанието неща и ги приложете. Внимателно ги внедрете в своята психика и ги използвайте в живота си.

Потънете в тях, изпробвайте ги.

Тези понятия, които изброих по-горе със сигурност не са нови за вас, но може би ще бъде нещо ново ако предприемете действия по тях.

Изберете едно и започнете да го живеете, изпитайте го.

Ако ума ви, е отворен, ще го приемете, ще се промените към по-добро и ще преминете към следващото ниво на осъзнаване. Успех!

 • 23
 •  
 •  
 • Ако ми позволиш тази намеса,мога да кажа следното:мозъка доста често се държи,като стар мърморещ архивар – „Не прави това,защото не си ли спомняш как…“ ;“Това няма как да стане,защото през…ти опита и…“ ; „При Иванова не се получи,та при теб ли с твоя късмет!“ и т.н.Все в тоя дух и все в тая бодряшка гама.Всъщност той не работи срещу нас.Това е зададена програма за оцеляване на индивида-ако веднъж си барнала горещата ютия,следващия път,когато гладиш внимавай-искам си ръцете здрави,щото ми трябват!(Из „Ария на Стожера на моето тяло“,демек-на мозъка) В компанията на същия тоя дърт философ,се подвизава и един наперен,нахакан,самоуверен и дръзновен тип,който постоянно ни ръга в ребрата-„Искам това!“ ; „Искам и аз ,като…“ ;“Ако го направя ще се чувтсвам добре,удоволетворен,успял,щастлив…“…Драмата ни е,че трябва да слушаме и двамата.Въпросът е кога-кого!Доста често се налага единият да бъде баламосван в полза на другия.С времето човек се научава как да внася мир и хармония на втория етаж(главата!) Просто в твоя случай-и в моя,и в този на почти цял свят-трябва да се даде шанс на отворкото да се доказва.И то не веднъж.Отначало,ще ти е трудно,ще се къпеш в ледена пот и все тръпки в тоя дух ще те спохождат,но с всяка следваща крачка ще ти е по-лесно.Кое?Да рискуваш.Какво?Комфорта!Комфорта,за сметка на растеж,развитие,успехи!Ние му казваме комфорт,то си е чиста проба мързел…Желая ти много умерени рискове,много изживяни успехи и стъпалце нагоре! 🙂

 • Искам да споделя личен опит по темата.Ако има човек в думите на когото вярвам на 100 %,това е Дънов.Та според прочетеното от него,ако благодариш за доброто,то ще остане,ако благодариш за лошото,то ще си отиде.Правила съм опити върху това твърдение и то е вярно.Обръщам внимание особено на втората част от твърдението,а имено за лошото,защото доброто обикновено се приема с отворени обятия-приемам случващото се и се опитвам да направя лимонада,т.е,търся ползата за себе си.Правя каквото мога и забравям за случая.И нещата приключват.От раз.Както дошли,така си отишли.Какво печеля?Опит,себеуважение,самоувереност.Ще перифразирам отново думи на Дънов-в радостта човек само харчи,докато в страданието печели.Толкова за страха,несгодите,неприятностите.Желая на всички всекидневно разширяване на съзнанието-това е ключът от бараката! 🙂

  • Десислава, Благодаря Ви за споделения опит. Чел съм някои неща на учителя Дънов и подкрепям мнението Ви определено!

 • Здравейте , казвам се Мария . Прочетох вашата статия . И наистина много от нещата които прочетох не са нови за мен . Повече от половин година се стремя да работя върху себе си . Знам , че имам голям напредък . Но както казва Ранди Гейдж – може би съм от хората , които успяват да изтеглят провала , под носа на успеха . Смея да твърдя , че съм един доста позитивен човек . Много пъти гледам филма тайната , но какво не ми достига ?! Имам поставени цели , но за някой от тях имам и дозата страх от провал . Как мислите 🙂 , къде греша . ? Благодаря ви ! Това е моят i – meil jassm@abv.bg

  • „“Имам поставени цели , но за някой от тях имам и дозата страх от провал“ – замисли се по тези свои думи. Каквото и да ти каже някой друг, истината винаги идва отвътре. Позволи на собственото си аз да се замисли и покаже.

 • 🔘 За Нас

  🔘 За Реклама


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >
   

  Най-голямото намаление за годината! Вземи 50% отстъпка за най-желания абонамент научи повече