Звуци за релаксация: 7 инструмента за премахване на разсейването, които ще ви фокусират и отпуснат

релаксираща,безплатно,музика

Изборът на правилната среда играе огромна роля за добрата продуктивност и почивка. Приятно осветление, удобен стол, любимо цвете на бюрото, чаша ароматно кафе могат да направят работата ви по-приятна и ефективна.

Но не пропускаме ли нещо?

Да! Звуците играят огромна роля за нашия фокус и концентрация!

Те ще направят картинката перфектна.

Всъщност, съществена роля в идеалната работна среда са фоновите микро аудио звуци влияещи на възприятието ни като цяло.

Ще оставя ароматното кафе, удобния стол и цветето на вас, а в следващите редове ще се погрижим за фоновата музика.

За целта ви подбрахме най-доброто:

Най-добрите безплатни уеб услуги, които предлагат музика за релакс, перфектна за концентрация, креативност, релаксация и почивка.


#1. Relax Mood

За разлика от останалите инструменти по-долу, тук фокусът не е толкова върху звуците от природата, а върху музика за релаксация.

релаксираща,безплатно,музика

Избирате си желания звук според настроението и кликвате на големия бутон. Остава само да се насладите на прекрасните мелодии…

1

#2. Defonic – звуци от околната среда и то не само от природата.

За да си пуснете онова, което ще ви накара да се концентрирате, кликнете на някоя от иконките символизиращи вида на шума.

Всичко в този сайт изглежда много стилно, а за още по-голямо удобство разполага с дневен и нощен режим. В сайта ще намерите и зашеметяващи тематични видео пейзажи, придружаващи фоновата музика, които ще ви отведат в гората, на плажа, в библиотеката или в уютното кафене.

А ако се почувствате вдъхновени в моментите, когато сте в сайта, може веднага да започнете работа с вградения текстов редактор.

2

#3. Coffitivity

Някои предпочитат да работят на тишина, други си пускат музика. Учените обаче съветват да се работи при нисък фонов шум от кафене.

Казват, че при този шум се постига максимална концентрация и продуктивност. И въпреки, че в първия момент няма да ви се стори така, пуснете си го изтърпете 5 минути, след това ще се уверите, че има нещо вярно в тази теория. За Coffitivity имаме отделна статия, вижте тук.

Чуй как звучи успеха…

Над 200 аудио статии на български!

Членовете на клуб Мастърхак вече могат да се възползват от най-добрите ни ръководства в аудио формат, без да плащат допълнително!

3

#4. Relax.li – Доста опростен, но качествен продукт!

Когато отворите страницата ще се озовете на красивия бряг на океана с типичния за него фонов звук.  От лявото меню може да промените тази опция с друга и да се преместите до водопада, в гората, на планинския връх – има повече от дузина варианта.

4

#5. You Are Listening To

Този сайт предлага оригинална идея. Създателите на ресурса смятат, че най-доброто нещо за добрия фокус са фонови шумове от различни аварийни служби и полиция на големите американски градове.

Може да си изберем и звук от летища и дори разговори от космически станции на НАСА или да си вграждаме наши собствени фонови звуци.

5

#6. Noisli – Дойде ред и на моят фаворит, сайтът причина да напиша този пост. От известно време, когато работя на лаптопа си, вместо музика или любимата ми тишина, отварям Noisli и натискам бутона Productivity.

Услугата ми комбинира няколко фонови шума, които определено ми помагат да се концентрирам и да работя максимално фокусирано.

Ако пък ми омръзне комбинацията, отново натискам същия бутон и веднага ми се предлага друга. Ако пък искам да слушам пукащите съчки във въображаемата ми камина, избирам съответната иконка за това, ако пък искам да завали, кликвам на символа за дъжд.

Опциите са доста и все страхотни! 

И макар този сайт доста да наподобява Defonic, за който говорихме по-горе, някак си тук ми е малко по-добре. И тук също ще разполагате с текстов редактор ако искате да си запишете нещо – има опция за запазване на текста в .txt формат и брояч на символите.

Общо взето коя от двете услуги ще изберете е въпрос на личен избор, но която и да е, със сигурност ще се почувствате приятно!

6

#7. A Soft Murmur

Ако сте поканили момиче вкъщи, което тепърва смятате да сваляте, отворете тази услуга, кликнете на иконката за гръмотевици и дъжд, дръпнете завесите и скрийте някъде лаптопа.

Ако пък просто искате да се почувствате като в шумно кафене или пък да се наслаждавате на пеещите птички, ще имате опцията за това.

Този сайт ще ви осигури палитра от приятни звуци с възможност за комбиниране, регулиране на силата на звука и не на последно място удобен таймер, с който да засичате каквото си поискате.

Е, ваш ред е!

Какво обичате да слушате докато работите?


🔥 Искате ли да растете, независимо от обстоятелствата?

Това са 4 начина, с които мога да ви помогна:

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: