Тези звуци доказано ще ви направят по-продуктивни и креативни!

Повече шум, по-висока продуктивност и креативност – звучи странно, нали?

Признавам, че обичам да работя по този сайт в стая, в която съм сам, където по възможност да е тихо и спокойно…., може и малко тиха музика.

И най-важното:

Трябва да има удобни маса и стол, на които да седя така, че да не се изкривявам. Мразя да стоя с лаптопа си по дивани, пухени столове или да работя полу седнал на колене.

👁‍🗨 По тази тема ви препоръчвам статията: Тези съвети определено ще ви помогнат да намалите дигиталното напрежение в очите си! 

Това е моята конфигурация!

Но знам и добре осъзнавам, че много хора предпочитат да работят на малко по-различни места, като например да стоят в приятно, уютно кафене, усещайки аромата на чашата топла напитка пред тях /добре, че вече ги няма цигарите/, лекия монотонен шум плюс допира с вибрациите на хората и събитията около тях.

Ако не харесвате моят начин на работа, а обичате да си бачкате в малко по-шумния офис или в любимото си кафене, предстои да ви предложа една готина услуга, която ще пресъздаде и ще ви пренесе в атмосферата на предпочитания от вас кафе бар или шумен офис, които сте избрали за любима среда на вашето работно място.

Но плюсовете не са само това!

✅ Coffitivity (Coffee + Productivity) е безплатна услуга, която възпроизвежда шум от въображаеми хора, подобно на нормален офис или заведение.

Coffitivity _ The Sounds of Productivity_2016-04-03_19-13-23

Създателите на услугата се позовават на изследване, което твърди, че умерения шум определено увеличава креативността и продуктивността.

Разработчиците на Coffitivity препоръчват още и да се смесват звуците от тяхната уеб услуга с любимата ви музика и това да става едновременно, за да се постигне най-доброто ниво на виртуално потапяне в творческия ви работен процес.


Но това не е единствената подобна уеб услуга, която ще ви осигури звуци за по-висока продуктивност. Има и друго, което май е още по-добро!

Да видим…

✅ Hipstersound е другия наш фаворит щом става въпрос за имитиране на шумно кафене, среда, която ще увеличи ефективността на нашата работа. От основния екран може да пускате или да сменяте различни видове кафенета с различни шумове, според вкуса ви.

Освен, че ще ви предостави подобни звуци от шумно кафене, Hipstersound може да прави и още няколко неща, които ще ви осигурят не само продуктивност, но и релакс.

Hipster Sound, ambient noise generator to stay productive at homed

Това бяха нашите две предложения, чрез които да си осигурите продуктивна среда за работа. Споделете впечатленията си в полето за коментари. Работят ли?

 • 21
 •  
 •  
 • Разбира се, че работят. Била съм на обучение именно по въпроса за продуктивността . Не само статистиката, нашите собствени резултати показаха, че една от най-продуктивните среди е именно тихият и монотонен шум на читалнята в библиотека!
  Не ви се вярва? Опитайте! И при трите екипа от по 9 човека, от най-различни страни, резултатите бяха еднозначни – най-продуктивни бяхме при този шум.

  По време на занятията по практическа психология използвахме различни други похвати. За мен много интересно и полезно бе това, че едни от най – предпочитаните от подсъзнанието ни звуци, са тези от звука на сърцето на майката и на собствения ни глас! Това означава, че можем и да лекуваме сами себе си.

 • Още една приятна статия и интересен продукт 🙂

  Хубаво е, че не съм единствената, която обича да работи в кафенета и молове(на удобен стол и маса естествено) или изобщо сред хора. Наистина е по-висока мотивацията и продуктивността.

 • 🔘 За Нас

  🔘 За Реклама


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >
   

  Най-голямото намаление за годината! Вземи 50% отстъпка за най-желания абонамент научи повече