ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
социални мрежи

Facebook, Google+, Twitter и YouTube – включете турбото с тези супер клавишни комбинации

 •  
 •  
 • 1

Запази за после
A image

Май изобщо не излизаме от социалните мрежи, нали? Ежедневно и почти без прекъсване отваряме по някоя от големите социални онлайн блата, в които ни потъва безвъзвратно ценното време.

То не бе Facebook, Twitter, YouTube, а напоследък и все по-често Google+, но какво да се прави – така е в ерата на web соца!

Тази динамика определено изисква по-бърза работа, която можем да си осигурим чрез по-добрата работа с клавиатурата, загърбвайки за малко мишката.

Много хора не знаят, че тези популярни социални мрежи, които изброих преди малко притежават някои много удобни клавишни комбинации.

С тези команди може много бързо да се движите през Facebook например като така сериозно ще повишите темпото си на сърфиране.

И ако искате да навигирате във G+ и сие като професионалист, не спирайте да четете…

Клавишните комбинации, които следва да научите ще ви позволят да получите директен достъп до някои от най-популярните настройки и раздели на социалните мрежи като например:

 • вашите съобщения
 • снимки
 • молби за приятелство
 • настройки на профила за поверителност
 • бързо преминаване напред и назад през статусите – директно от клавиатурата

…и всичко това без изобщо да се докосвате до мишката.

И за да Ви дам пример, представете си, че сте влезли във Facebook и искате да прочетете новото си съобщение, да харесате снимка или статус директно от клавишите или да посетите личния си профил.

Това може да стане наистина пъргаво само чрез 4 лесни клавишни комбинации, когато се намирате на територията на конкретната социалната медия.

Или пък си представете, че искате да гледате видео в YouTube на цял екран – не е нужно да търсите малката иконка с мишката активираща тази функция – просто пуснете клипа и натиснете F, за да ви се появи видеото на цял екран мигновено.

Звучи удобно, нали?

Аз успях да изпробвам някои от комбинациите с всички изброени социални мрежи и в двата най-популярни браузъра Firefox и Chrome и мога да кажа, че при мен работят определено перфектно, а и ми е доста удобно!

Е да, вероятно ще ви трябва известно време, за да свикнете с комбинациите за всички социални мрежи, но това със сигурност си струва усилията.

Може да намерите всички клавишни комбинации в инфографиката отдолу, създадена от web агенцията quintly.com По дяволите какво чакате още – възползвайте се:

quintly_infographic_social_media_shortcuts


Вижте още и няколко други трика с клавиатурата от статията Facebook емотикони – всички скрити клавишни комбинации за вашите статуси, коментари и чат, също и един страхотен, безплатен Facebook инструмент, за тестване на 20% правило за текст при ковър изображенията, разбира се и 14 начина да получите много повече споделяния и харесвания на статусите си във Facebook.

И да споделите статията…, за което предварително Ви Благодаря!


 •  
 •  
 • 1
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

☎️ 0878 977 107

🔰 Стани член на клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🌀 Поднови абонамент

==========

❤️ Секретна група

💻 Инструкция за групата

ℹ️ Инфо за клуба

📺 Обиколка на Мастърхак

🔄 Автоматичен абонамент

🎁 Подари абонамент

⭐️ Отзиви за клуба

🎯 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Вход за клуб
Мастърхак
Всяка седмица над 15 000 предприемачи и експерти го очакват с нетърпение
Някои от най-успелите хора в България четат този имейл бюлетин:
Някои от най-успелите хора в България четат този имейл бюлетин:
+ специален подарък
Последен шанс да спестиш 250 лв за най-желания абонамент + 1 месец FREE
- 55%