ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
социални мрежи

Facebook, Google+, Twitter и YouTube – включете турбото с тези супер клавишни комбинации

Запази за после
A image

Май изобщо не излизаме от социалните мрежи, нали? Ежедневно и почти без прекъсване отваряме по някоя от големите социални онлайн блата, в които ни потъва безвъзвратно ценното време.

То не бе Facebook, Twitter, YouTube, а напоследък и все по-често Google+, но какво да се прави – така е в ерата на web соца!

Тази динамика определено изисква по-бърза работа, която можем да си осигурим чрез по-добрата работа с клавиатурата, загърбвайки за малко мишката.

Много хора не знаят, че тези популярни социални мрежи, които изброих преди малко притежават някои много удобни клавишни комбинации.

С тези команди може много бързо да се движите през Facebook например като така сериозно ще повишите темпото си на сърфиране.

И ако искате да навигирате във G+ и сие като професионалист, не спирайте да четете…

Клавишните комбинации, които следва да научите ще ви позволят да получите директен достъп до някои от най-популярните настройки и раздели на социалните мрежи като например:

  • вашите съобщения
  • снимки
  • молби за приятелство
  • настройки на профила за поверителност
  • бързо преминаване напред и назад през статусите – директно от клавиатурата

…и всичко това без изобщо да се докосвате до мишката.

И за да Ви дам пример, представете си, че сте влезли във Facebook и искате да прочетете новото си съобщение, да харесате снимка или статус директно от клавишите или да посетите личния си профил.

Това може да стане наистина пъргаво само чрез 4 лесни клавишни комбинации, когато се намирате на територията на конкретната социалната медия.

Или пък си представете, че искате да гледате видео в YouTube на цял екран – не е нужно да търсите малката иконка с мишката активираща тази функция – просто пуснете клипа и натиснете F, за да ви се появи видеото на цял екран мигновено.

Звучи удобно, нали?

Аз успях да изпробвам някои от комбинациите с всички изброени социални мрежи и в двата най-популярни браузъра Firefox и Chrome и мога да кажа, че при мен работят определено перфектно, а и ми е доста удобно!

Е да, вероятно ще ви трябва известно време, за да свикнете с комбинациите за всички социални мрежи, но това със сигурност си струва усилията.

Може да намерите всички клавишни комбинации в инфографиката отдолу, създадена от web агенцията quintly.com По дяволите какво чакате още – възползвайте се:

quintly_infographic_social_media_shortcuts


Вижте още и няколко други трика с клавиатурата от статията Facebook емотикони – всички скрити клавишни комбинации за вашите статуси, коментари и чат, също и един страхотен, безплатен Facebook инструмент, за тестване на 20% правило за текст при ковър изображенията, разбира се и 14 начина да получите много повече споделяния и харесвания на статусите си във Facebook.

И да споделите статията…, за което предварително Ви Благодаря!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
50 Ai инструмента за растеж на кариерата и бизнеса [PDF]
Пести до 30 часа работа на седмица
50 Ai инструмента за растеж на кариерата и бизнеса [PDF]
Пести до 30 часа работа на седмица
Печели с УМА, не с времето си
БЕЗПЛАТЕН БЮЛЕТИН
"Бюлетинът, за който мечтаех..." - Цвети Тодорова
Инструменти, идеи и похвати, непознати за останалия свят
*въведете имейл → кликнете на бутона → проверете пощата си → потвърдете абонамента
★★★★★
Печели с УМА, не с времето си