14 начина да получите много повече споделяния и харесвания на статусите си във Facebook

 

Присъедини се към над 190 активни и интелигентни хора, споделящи знания и опит помежду си – влез в клуб MasterHack и постигай повече с нашата общност, ръководства и ресурси 🚀

Разбира се, искате колкото се може повече коментари и харесвания за абсолютно всеки ваш статус, а тези атрибути като like и share със сигурност ще допринесат за по-добрата Ви видимост в новинарския фийд на феновете ви.

За това събрахме най-доброто от най-доброто! Опитът на Мари Смит, моят и този на BuzzSummo – неща, които препоръчваме като успешни практики за 2017!

А след тази статия със сигурност ще възкликнете:

WOW, трябва да споделя това с приятели…

Но преди да го направите, прочетете я…цялата!


Споделянията определено имат повече тежест що се отнася до видимостта в новинарския фийд. По принцип алгоритмите на facebook смятат, че колкото повече хората споделят едно мнение/статус и то се разпространявам подобно на вирус, толкова повече хора ще искат да го видят. Да, има смисъл, нали?

В тази забавна инфографика, която следва по-долу, подготвена специално за Mari Smith от ShortStack, ще намерите 14 различни начини, чрез които да подпомогнете увеличаването на видимостта на вашите Facebook постове през фен страницата ви, чрез което да вдъхновите много повече споделяния!

Print

Най-важното от инфографиката накратко:

 1. Бъдете последователни – стремете се да останете в съзнанието на вашите фенове, но не прекалявайте с броя на статусите.
 2. Публикувайте в правилното време – разберете кое е то в зависимост от бизнеса, в който сте.
 3. Използвайте атрактивни снимки и видео, които хващат веднага окото.
 4. Бъдете кратки – постове между 100 и 150 символа /около 3 реда текст/ получават с 60% повече харесвания, коментари и споделяния от по дългите такива.
 5. Нека съдържанието ви да бъде релевантно на това, за което говорите и на това, с което се занимавате
 6. Използвайте вашият автентичен, честен глас, бъдете авторитет, когато говорите с вашите фенове. Отговаряйте им.
 7. Включете във вашият статус и призив за действие – Call to action. Ако помолите вашите фенове да харесат или споделят, те вероятно ще го направят.
 8. Бъдете креативни, използвайки приложения – facebook apps.
 9. Създайте чувство на неотложност ако е възможно и удачно разбира се!
 10. Предложете стойност – преди да споделите нещо във facebook, запитайте се: ако аз бях фен, каква стойност ще намеря в съдържанието, което се каня да споделя?
 11. Бъдете интересни и забавни, но използвайте медия и изображения, които да са в контекст с вашата дейност и фенове
 12. Предлагайте обучително съдържание на вашите фенове – хората обичат да споделят различни видове детайлни ръководства от типа: как да настроите новите Facebook  ФЕН страници: пълно ръководство на български!
 13. Споделяйте различни видове постове под формата на списъци – един от най-споделяните и харесвани типове съдържание е: 7 начина да…. или 10 неща, които…
 14. Когато споделяте различни статуси, вземете предвид сезона, предстоящите почивни дни или настъпващите празници.

За още по-ефективно споделяне в социалката, задължително вижте и – Новите промени и размери в дизайна на личните профили във Facebook, които тепърва предстоят.

Е, какво чакате приятели – споделяйте! Бутоните за тази цел са точно под това изречение…не се колебайте, използвайте ги!

10
Остави коментар

avatar
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
АнгелAngelТеодораMichaela Lyutskanovalifehackerbg.com Recent comment authors
нови стари
Ангел
Гост
Ангел

Бивави

Angel
Гост
Angel

И ас бих казал чесно казано

Теодора
Гост
Теодора

Може ли някои да ми обясни как е възможно да има забавна част като поствам на страницата си неща свързани с продукти.
Дайте съвет.

Michaela Lyutskanova
Гост
Michaela Lyutskanova

Опитвала съм се да използвам contest apps, за да привлека малко лайкове. За съжаление наистина до никъде не стигнах с това си начинание – просто не успях да намеря подходящото приложение 🙁

Gancho Ivanov Petrov
Гост
Gancho Ivanov Petrov

Дали протестите не вдъхновяват хората за да подобрят живота си? Или не мислиш така? Т.е. може и да си от хората, които мислят, че всеки трябва да си върши качествено работата, а другото ще дойде само.

Deyan Totev
Гост
Deyan Totev

Само бих добавил че полезната информация не получава необходимия отклик от публиката на ФейсБук и определено трябва да има забавна част в постинга, за да може естествено да се предизвика споделяне.

Vladimir Dimitrow
Гост
Vladimir Dimitrow

Зависи от тематиката на фен страницата, но като цяло си прав. Забавните статуси и снимки се радват на повече интерес 🙂

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top