Facebook Timeline – няколко безплатни ресурса за вашият по-добър личен профил и фен страница

Facebook Timeline - няколко безплатни ресурса за вашият по-добър личен профил и фен страница

Спрете да се чудите как да го изключите, престанете да се оплаквате от него – подобрете го!

[sws_divider_line]

И така, Facebook Timeline за профили и бизнес, фен страници е вече факт и нищо не ни остава, освен да ги развиваме и подобряваме ако искаме да ги използваме и най-вече да се възползваме от тях!

След наистина подробното ръководство, което направих, и с което се гордея за новите Facebook фен страници с новия дизайн, където ще намерите адски много полезна информация за настройките и възможностите им, тук в тази статия реших да ви събера на едно място няколко доста атрактивни уеб ресурса свързани с промените в най-голямата социална мрежа.

А именно безплатни благинки, които също да използвате, за да направите още по атрактивни бизнес страниците си, а и личните си профили във Facebook.

Всички искаме да сме готини, различни и да привличаме внимание в социалната мрежа, а с това, което предстои да видите и изтеглите по-долу в статията мисля, че ще ви помогне да постигнете именно това.

Точно по тази причина би било глупаво точно тук да спрете да четете….

Facebook Timeline - няколко добри ресурса за вашият личен профил и фен страница

Май е време да спирам с приказките и да ви кажа много накратко, че предстои да получите възможност да изтеглите няколко файла, чрез които да тунинговате по уникален начин /е зависи и от личното ви въображение/ заглавната снимка на профилите си, както и други елементи от дизайна.

Ще имате и винаги под ръка някои много важни параметри като точни размери на различни аспекти от новия дизайн, които доста често ще ви се наложи да ползвате, когато изграждате стабилното си присъствие във Facebook Timeline.

Някои любопитни цифри и размери:

[sws_divider_line]

Обновени, актуални размери:

натисни върху снимката за голям размер…

всички размери на изображенията във Facebook Timeline

снимка: dreamgrow.com

Updated: Последната новост от Facebook е увеличението на размера на профилните снимки на профилите и фен страниците на 160х160px. Това не означава, че няма да може да ползвате изброените по-долу шаблони, напротив.

Просто ще е нужна съвсем малка корекция. Размера на ковър изображението остава същия.

И все пак, за да ви улесня Ви предлагам един страхотен PSD файл с новите размери, чрез който да си настроите комбинацията от профилна снимка и главна корица на профила много бързо, лесно и най-вече ефектно.

Ето го и файла, който съдържа всички необходими слоеве за таб-овете, ковъра и профилната снимка, както и за полето за приложения:

натиснете снимките за по голям размер

[sws_divider_line]

Изтегли файла

[sws_divider_line]

натиснете върху снимката за голям размер

Супер удобен списък с най-важните размери-Updated:

[sws_divider_line]

Голямата картина на вашия Timeline позната още като “ковър снимка

 • Широчина: 851px
 • Височина: 315px

Размер на fav иконка на приложенията във Facebook – това е малката иконка, която се изобразява от лявата страна на вашия новинарски поток на съответното приложение от което е статуса

 • Широчина: 16px
 • Височина: 16px

Размер на снимката във Facebook milestone опцията

 • Широчина: 843 pixels
 • Височина: 403 pixels

Размер на Thumbnail изображението – това е снимката, която се изобразява точно до линка, когато споделяте или харесате нещо!

 • Широчина: 90px
 • Височина: 90px

Максимален размер на качваните снимки:

 • Широчина: 2048px
 • Височина: 2048px

Размер на снимка на пост, който е отбелязан като Pin to Top

 • Широчина: 403px
 • Височина: 403px

Максимален размер на снимките, които се изобразяват във Facebook /вече и с опция за разглеждане на цял екран/

 • Широчина: 960px
 • Височина: 720px

Размер на изображенията вав Facebook рекламите – ads

 • Широчина: 110px
 • Височина: 80px
 • Максимален размер на файла: 5MB

Параметри на текста в рекламите

 • Заглавие /Header/: до 25 знака
 • Описание /Body copy/: до 135 знака

Параметри на Facebook статусите

 • Максимална дължина: 63,206 знака
 • Максимална дължина на коментарите на статуси: неограничена

Максимални параметри на Видеото във Facebook

 • Размер на файла: до 1024MB
 • Дължина на видеото: до 20 минути

И така, Facebook’s Timeline за фен страници както казахме вече е факт!

Време е да започнем подготовката на новия външен вид на старата ни бизнес страница, но този път нека да погледнем малко по-визуално на нещата, а не скучно като преди малко само с цифри.

Това означава, че ще се наложи да създадем изображение за заглавна снимка, но работата ни съвсем не се изчерпва само до това! За професионално изглеждащ профил трябва да се постараем малко повече….

Има още доста компоненти, които трябва да имаме предвид, вземащи участие в цялостния облик на дневника ни за бизнес, фен страници, а именно:

 • профилна снимка,
 • изображение или лого за различните таб-ове,
 • снимки, които споделяме на стената,
 • снимки, отбелязани със опцията звезда Highlighted /разпънати по ширина на страницата/
 • размери на полето и страницата, в които отваряме таб-овете

Ето и много лесен начин само с един поглед да разполагаме с цялата тази информация:

Разбира се горното изображение ни дава само точните размери, които можем да използваме, за да получим оптимални резултати, останалото трябва да го свършим сами.

Но, за да си улесним тази работа и да нагласим съвсем точно и ефектно всички аспекти от дизайна на Facebook Timeline фен страниците съм ви подготвил един страхотен PSD, файл за Фотошоп.

Файл, в който абсолютно всички части на дизайна са разграфени и направени така, че много лесно да успеете да си ги нагласите точно както трябва.

Ето го и как изглежда, а под него ще видите линк, чрез който да си го изтеглите:

Точно така изглежда файла, като всеки елемент е разделен в различен слой, за по лесната му обработка от ваша страна!

Този файл смея да твърдя, че е един от най-полезните, на който съм попадал за настройване дизайна на новите фен страници на Фейсбук

Изтегли файла

Следват отново четири страхотни примерни PSD файла, чрез които ще може да направите ефектно изображение за обложка на вашият личен профил или фен страница във Facebook:

Facebook timeline cover (PSD) № 1

Изтегли файла

Забележка: В архива, който ще изтеглите с файловете има и текстов файл, където пише какви шрифтове се ползват ако ги нямате във Фотошопа!

Facebook timeline cover (PSD) № 2

Предполагам вече се сетихте, че на мястото на трите изображения ще може да поставите ваши проекти или с каквото там се занимавате, а и също да смените надписа!

Изтегли файла

Facebook timeline cover (PSD) № 3

Друг страхотен файл, който както се вижда лично аз използвам за заглавна снимка на личния си профил във Фейсбук.

Вие също може да го приложите като смените текста, името, адресите си, а дори и фона…

Изтегли файла

Facebook timeline cover (PSD) № 4

Изтегли файла

В следващите редове ще ви предложа още по нагледен пример как да си направите ефектен Facebook Timeline ковър използвайки Фотошоп, като ви предлагам и видео обяснение на целият урок:

Абсолютно същият Файл, който се използва във видеото, както и Action-а за фотошоп към урока може да изтеглите от този линк!

И като говорим за ефектна ковър снимка за профила ви и за фен страницата ви във Facebook Timeline, не пропускайте да хвърлите едно око и на заглавията ни: Направи си неустоима Facebook Timeline фен страница с този шаблон за Photoshop, както и Това Facebook приложение ще ви осигури перфектна снимка за вашият профил. А и още доста неща…

Инструменти за създаване на безплатни Facebook таб-ове

[sws_divider_line]

1. Pagemodo

Pagemodo ще ви позволи да изградите например таб за добре дошли на вашата facebook фен страница, в който да качите ваше, собствено съдържание.

Може да избирате различни цветове, да добавяте изображения и снимки и да имате до един таб за безплатната версия.

2. TabSite

Безплатната версия на този инструмент включва изграждането до 3 таб-а със съдържание.

Освен това след като се регистрирате за безплатната версия ще разполагате с лесен редактор на табове, който ще ви позволи да добавяте снимки, графики, текст, линкове, както и мейл абонамент ако използвате mailchimp например.

Естествено най-отдолу на направеният от вас таб ще присъства  и логото на сайта, но така стоят нещата с безплатният вариант!

Уеб услуга за безплатна промяна на изображението на табовете!

[sws_divider_line]

Почти накрая искам да ви предложа едно страхотно онлайн приложение, чрез което ще можете да си направите безплатно миниатюрните изображения на приложенията, които присъстват във вашата фен страница във Facebook Timeline.

Нали се сещате, тези иконки под голямата ви профилна снимка – таб-овете!

Да, има опция във фейса за тяхната смяна, но чрез този инструмент ще може да направите тази задача малко  по лесно и по персонализирано.

Та уеб услугата Timeline Image Tool ще ви позволи да създадете ваша собствена снимка, да добавите текст, след което автоматично да се качи във вашата фейсбук фен страница и то безплатно.

Вижте за какво става въпрос от този адрес…

За финал…

[sws_divider_line]

И накрая, преди да започнете да правите каквото и да било по вашите Facebook профили и бизнес страници, препоръчвам ви да разгледате долният списък, наподобяващ инфографика с няколко много полезни съвета и то не от кого да е, а от HubSpot!

Е, това е за сега от мен! Надявам се, че ще се възползвате от по-горните ресурси по най-добрият начин! Разбира се щом намеря още веднага ще ги споделя с вас. Но до тогава не пропускайте да направите профила си още по-атрактивен!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: