Facebook Timeline: как да подсигурим нашата защита много бързо и лесно?

Запази за по-късно
 masterhack
Facebook Timeline: как да подсигурим нашата защита много бързо и лесно?

Основните неща, които трябва да знаете, за да защитите вашият нов Facebook Timeline, от който вече няма връщане назад!

И ето че най-накрая от няколко дни Facebook официално е с новия си дизайн, който държа да отбележа, че в настоящия момент вече не може да се махне.

Акцентирам върху това по повод залелите ме буквално питания как можем да се върнем към стария дизайн  на Facebook. Е, преди можеше, докато още не беше официално активиран за всички, но сега да повторя отново-не става!

Сега вече профила ни в социалката се появява под формата на цифров лексикон, организиран в хронологичен ред, подчертаващ най-важните и запомнящи се моменти от нашия живот-във Facebook!

Новият формат събра доста критики и всъщност по-малко похвали от страна на потребителите, особено от тези загрижени за поверителността на информацията от профила им.

Преди Timeline нямаше вариант да се преглеждат по хронология историята на профилите и старите статуси оставаха в забвение.

Сега Facebook Timeline прави цялата ни дейност в социалната мрежа лесна за търсене и подчертава моментите, публикациите ни, които са получили най-много внимание.

Моменти, които за съжаление могат да бъдат снимка когато сте пиян или нещо друго не толкова лицеприятно за останалите и полезно за репутацията ви на лигав и безгрешен идиот/шегувам се/.

Лошата новина за тези от вас, на които не им допада новия дизайн и за тези, които не искат да им се виждат стари статуси, публикации и снимки, е че всички Фейсбук потребители ще трябва да приемат новия формат Timeline искат или не.

А каква е добрата новина ли? Тя е че можете да внесете в профила си още по голям контрол на информацията си от преди, особено наложително веднага след като активирате Timeline, което горещо ви препоръчвам да направите.

Съветвам ви веднага след като активирате новия дизайн, час по-скоро да обърнете внимание на настройките си за поверителност, за да не стават грешки.

Ето го и моят кратък списък с опции, чрез който да настроите вашата поверителност на новият ви Timeline бързо и лесно:

  • Направете промените на сигурността си в профила до 7 дни!

Най-важното тук е да знаете, че веднага след като новия дизайн на Facebook стане активен при вас, ще имате на разположение седем дни, за да направите всички необходими промени в профила си, преди цялата ви информация да се появи пред всички, на живо!

Вие можете да разглеждате вашия нов профил когато си поискате през тези 7 дена, но след това цялата ви информация, която не сте скрили или заключили  ще се появи автоматично пред всички в профила ви!

  • Прегледайте вашият дневник с активностите ви-Activity Log!

Това е меню, в което може да видите дейностите си в профила ви разделени по дати от самото начало, както и настройки за поверителност, плюс функции за скриване и изтриване на статуси. Само вие може да виждате това меню и опциите в него.

Тази нова част от профилите във Facebook е много по-добър начин за управление и менажиране на цялата ви информация, която споделяте с останалите по всяко време.

Днес може да искате да пуснете нещо в профила си, а утре да решите да го изтриете-доста готина възможност ни дава Activity Log в тази насока!

Една добра първа стъпка би била да влезете в дневника си преди всички постове да станат автоматично видими за всички и да направите всички ваши статуси видими само за вашите приятели-only friends.

Така само контактите от вашата мрежа ще могат да виждат вашият facebook Timeline, когато минат първите 7 дена и всичко стане автоматично видимо. Съветвам ви да направите това независимо от настройките ви за поверителност в момента!

Още информация за това меню, възможностите му и как се използва може да видите в статията Facebook Timeline: 4 настройки и функции, които трябва да знаете още сега!

  • Скрийте постове и статуси, които не искате никой да вижда!

Като прегледате профила си след като активирате Timeline, вие може да решите да скриете или изтриете някой стар статус, коментар, пост или снимка от миналото, които ви злепоставят в момента например или по някаква друга причина не искате да се виждат.

Във вашият дневник с активностите ви-Activity Log, кликнете върху иконката кръгче, която се вижда до всеки статус и изберете “Hidden on Timeline”-ако искате да скриете статуса или “Delete Post” ако искате да го изтриете/вижте снимката горе/.

Ако преглеждате съответния пост директно през вашия личен timeline, в горния десен ъгъл на поста/статуса кликнете на иконката до името ви в статуса и изберете една от опциите, които ще ви се предоставят, в зависимост от вашето желание!

  • Ограничете постовете, които искате само някои хора да виждат!

За тези статуси, за които искате само точно определени хора да виждат, отидете в страницата на вашия личен профил на стената на Facebook Timeline.

В статуса, който искате да скриете за някой, кликнете на иконката до името ви както е на снимката отгоре и изберете подходящата група настройки или списък с приятели, само на която искате да предоставите видимост на статусите си.

Тук имате и възможност да избирате и точно определен човек, с когото да споделяте определен статус като е необходимо да изпишете името му в полето/вижте снимката отгоре/!

След надписа These people or lists изпишете името на човек или група, само от които искате да скриете статуса си!

  • Запазване на статуси видими само за вас!

Ако имате статуси, видео, снимки и т.н., които искате да запазите, но не искате да стават част от вашата мрежа във Facebook, може да ги ограничите видими само за вас, като щракнете върху иконката, която виждате отгоре на снимката намираща се горе вляво на съответния статус на вашия Timeline, точно до името ви и изберете опцията „само за мен“ /only me/.

Забележка: може да направите това само със статуси и постове оставени лично от вас, а не с такива направени от други хора!

  • Как виждат другите вашият facebook timeline?

Когато сте готови да публикувате на стената на вашия нов facebook timeline, можете преди това да прегледате как вашият времеви, цифров профил-лексикон ще изглежда за всички останали като кликнете в акаунта си на менюто отбелязано с иконка на стрелкичка надолу, наречено “View As.”

С тази опция ще може да видите и как изглежда профила ви за тези, които все още не са във вашите контакти.

Чувал съм, че това било доста важно за младите дами, които доста често искат да си блокират всякакви снимки и инфо пред тези, които все още не познават във Facebook.

По-подробна информация за опцията “View As.” може да видите в статията ни: Facebook Timeline: 4 настройки и функции, които трябва да знаете още сега!

В заключение

И накрая искам да ви посъветвам да внимавате с вашите настройки за поверителност и да им обърнете подобаващо внимание.

В тази статия ви изброих някои много бързи и лесни стъпки, чрез които ще може да направите това, като тази задача няма да ви отнеме повече от 10 минути, а в резултат на това ще се сдобиете с по-подсигурен личен Facebook профил.

А и това ще ви гарантира, че вашата информация няма да стане достъпна за някой, който не бихте искали да я вижда, защото последствията в тази ера на социалните мрежи вземат да стават доста големи, което лично според мен е голям парадокс…

  •  
  •  
  •  

10
Остави коментар

avatar
7 Comment authors
ГЕРИНаниpainkillerbgElenalifehackerbg Recent comment authors
ГЕРИ
Гост
ГЕРИ

Добър ден,много бих искала да ми помогнете ..От доста време не намирам решение на проблема ми–Искам да огранича да не ми пише никой ,освен приятелите ми?
Как да стане?
Мисля че преди години за съжаление обърках настройките за филтрирането и няма как да променя май….Помогнете моля ви ,блокирането не ми решава проблема.
А наистина ми е много нужна тази опция.

Нани
Гост
Нани

Чудесна статия! Точно това ми трябваше! Благодаря за подробното обяснение и браво за труда!

painkillerbg
Гост
painkillerbg

Здравейте! Имам следния въпрос.Създател съм и администратор на 2 групи.На едната обаче не мога да променя опцията на поверителност, т.е. групата дали да е отворена, затворена или тайна.В самото начало след като я създадох я направих отворена, но сега искам я променя, но нямам възможност. Другите опции все едно не съществуват.И този проблем само при едната група, с другата го нямам.Как да се справя с проблема, може ли някой да ми помогне. Благодаря предварително!

Elena
Гост
Elena

Zdraveite,imam vapros otnosno timeline.Kak moga i dali izob6to moga da iztriq postove ot minali godini ,pri polojenie 4e nqmah tezi 7 dni na razpolojenie da pregledam kakvo iskam da ostavq i kakvo ne ??? Vse o6te nqmam timeline i ne znam dali 6te mi dadat tezi 7 dni,sled kato ne sam preminala dobrovolno,a iz4akvam tova da stane avtomati4no ??? sorry za 6liokavicata

Християна димитрова
Гост
Християна димитрова

Как да скрия приятелите си?

miglena alexieva
Гост
miglena alexieva

moze i da e super vsi4ko tova,ste probvam ste vidq

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

==========

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg