Комбинацията жени, секс и алкохол – или какво се случва с “дамите”, когато се натряскат?

алкохол,жени,секс

Доста любопитни, научно доказани факти за тежкия, челен сблъсък на нежните създания с палавата огнена вода!

За доста двойки алкохола е най-добрия личен начин да се гарантира, че действията под чаршафите ще се оживят и ще размърда малко връзката им в по-положителна и интересна посока.

Но реално взаимодействието между алкохол и секс е малко по-нюансирано, казва социолога д-р Дейвид Хансън, автор на книгата “Предотвратяване на злоупотребата с алкохол

Например някои от очевидните афродизиак ефекти на алкохола могат да се появят, не защото пиенето ни помага за това чрез влиянието си, а защото ние искаме да се появят чрез мисленето като си ги представяме.

Алкохола има истинско физическо въздействие върху тялото, но също има и голям аспект на очакване и представяне“, казва Хансън. “Това, което мислим че ще се случи, докато сме под въздействието му е доста вероятно да се случи“.

Изследователите споделят още, че хората придават твърде много значение на алкохола за начина, по който той участва в техния сексуален живот.

Също така учените смятат, че на алкохола се дава твърде много кредит и надежда за начина по който ще се представим в леглото.

Ние би трябвало да се изчистим от погрешните схващания за алкохола и секса, в които се съдържа мисленето, че пиячката гарантира осигуряването на така прехвалената “социална смазка” разширяваща възможностите ни за любовен живот, а не просто, че ще го унищожи.

И жените също носят “алкохолни очила”

[sws_divider_line]

жените, секса и алкохола

Съществува разделение на половете в начина, по който се възприема т.нар. опит с “алкохолните очила“.

И мъжете и жените, след като ударят няколко питиета, възприемат потенциалните си партньори като по-привлекателни. И в тази връзка вероятно вече разбрахте какво имам предвид с тези “очила”, нали?

Но може би не знаете или предполагате, че този ефект трае по-дълго при мъжете.

Мъжката част от населението базира своя рейтинг за жените най-вече по физическата им привлекателност и добрата симетрия на лицето.

През 2008г бразилско проучване открива, че мъже в нетрезво състояние са значително по-малко склонни да открият асиметрията в жените, отколкото ако не са пили.

Тоест както вече със сигурност сте го изпитвали на гърба си, колкото повече пием ние с вас момчета, толкова по-красиви ни се струват жените, или поне по-малко забелязваме техните недостатъци.

А, това знаем, че доста често не носи нищо полезно на сексуалната ни биография и авторитет….

Всичко това помага да се обясни, защо накованите до козирката мъже или просто пийналите повечко, закачат жени, които обикновено не изглеждат толкова атрактивно, особено на трезва глава!

Подобно на това проучване, в университета в Бристол през 2008г се провежда изследване, в което на мъже и на жени са дадени коктейли с водка-достатъчно силни, за да им повлияят и то доста, но не чак да се напият!

По време на този опит и двата пола виждат противоположния, неговото лице и тяло като по-привлекателни, докато са били опиянени от коктейлите.

Разликите обаче се появили малко по късно през нощта.

Истината излязла наяве призори…

На следващата сутрин, докато жените вече са свалили “алкохолните очила“, правещи мъжете по привлекателни, тези на мъжете си стояли почти непокътнати и те, мъжете продължавали да се влияят от “подобрените си” възприятия за жените от нощта преди това.

Тоест излиза, че мъжете дори и на сутринта продължили да възприемат противоположния пол и неговите форми и лице като по привлекателни от обикновено. С две думи: момчета, прецакани сме! Особено на сутринта….

Така че дори и да сте извадили късмет “да ударите нещо” благодарение на “алкохолните си очила“, които си е сложила някоя мацка през нощта спрямо вас и на сутринта тя все още е в леглото ви-момичето е доста вероятно да изглежда все още доста добре във вашите очи.

Но когато слънцето започне да изгрява-пазете се: Тя няма да има същите розови впечатления за вас, както ги е имала в нощта след няколкото коктейла!

От това може да се направи заключението, че ефекта, който ни кара да харесваме повече противоположния пол след употреба на алкохол минава по-бързо при жените, отколкото при мъжете.

Тя е доста по-отзивчива след 2 питиета…

[sws_divider_line]

жените след две питиета са по склонни за секс

Алкохолът има негативен ефект върху пре-фронталния кортекс на мозъка, област която обикновено контролира функциите ни свързани със “забраната” и този факт е според едно скорошно проучване на Хелзинския университет.

Това разхлабване на задръжките може да се счита за подсилващо средство за вашия сексуален живот приемайки чаша, две вино например.

Този факт се отнася и за нея приятелю!

Жените, които пият ежедневно също показват по-голям интерес към секса, отколкото когато стоят на сухо без алкохол, според проучване също от 2008г на университета в Чикаго.

Но ефекта на алкохола върху възбудата е пряко свързан с поетото количество.

Мъжете показват повече интерес към секса, тъй като техните нива на алкохол в кръвта се издигат след две или три напитки, казва д-р Джанет Норис, изследовател на злоупотребата с алкохол и наркотици в университета във Вашингтон.

Но когато броят на напитките се повиши до четири или пет, повечето мъже всъщност стават по-малко похотливи. Можете да си направите извода, нали?

Ако сте пили повечко е доста по-малко вероятно да имате добро психическо присъствие и представяне по време на секс, както и ще бъдете много по-невнимателни към партньора си,

….което пък може и да изгони сексуалната ви слука по-бързо отколкото говори майка ви, когато ви се кара!

Тя иска от теб да носиш и презерватив, а не само да се наливаш

[sws_divider_line]

Тя иска от теб да носиш презерватив, а не само да се наливашПрез 2007г проучване на университета във Вашингтон установи, че мъжете и жените са склонни да правят доста често “необезопасен секс, когато са пили умерени количества алкохол, отколкото, когато са трезви.

И затова са направили цяло проучване…

Но както и да е, поне вече това е и научно доказано, което пък не е много успокояващо от гледна точка на безопасността при половите упражнения.

Когато се впускате по магистралата на нетрезвото състояние, мозъка ви започва да има все по големи проблеми с обработването на информация от околната среда.

Това се нарича “алкохолно късогледство“, казва д-р Норис, съавтор на изследването.

Като не знам дали учените са имали предвид физическо или психическо късогледство, но съм сигурен че повечето от нас са ги изпитали и двата варианта на това така опияняващо недовиждане.

“Ако сте били пияни и двамата с партньора си и сте се фокусирали основно върху това да се “праснете” помежду си, вие ще бъдете много по малко притеснени за това дали имате презерватив в момента“.

А още по лошото е ако някой от вас двамата е доста чест посетител на баровете и практикува този вид пиянски, необезопасен секс по-редовно от нормалното.

Мъжете и жените, които имат по-висока зависимост от алкохола са по-склонни да се излагат на риск от полово предавани болести, естествено в резултат на това алкохолно лекомислие според същото проучване от 2007г на университета във Вашингтон.

Хората, които пият повече, не могат да мислят ясно, когато са на крачка от един случаен секс и това не се отнася само за мъжете“, казва психолога д-р Патриция Кавазос. “Също така, хората, които пият много са доста по-склонни да слагат маска на истинската си същност и да проявят рисково поведение като цяло, особено ако целят да получат секс“, се казва още в изследването на д-р Кавазос.

За да се избегне най-лошия случай на заразяване с някаква полова гадост или причиняване на нежелана бременност, д-р Кавазос препоръчва добре да си помислите и да вземете решение за това колко далеч сте готови да отидете, преди да излеете в гърлото си първото си питие.

Както и може да уведомите приятелите си за намеренията си, за да ви помогнат евентуално/ако не са по пияни и от вас/ да не ви оставят да отивате твърде далеч от вашия първоначален план, който се предполага, че ще е разумен.

Но затова никой не може да гарантира…..,нали?

Тя ще получи по-добър секс от теб ако пиеш

[sws_divider_line]

Тя ще получи по-добър секс от теб ако пиеш

Умереното, леко пиене може да помогне, когато действията към сексуалния ви обект се разгорещят и ви загреят.

И това не е защото алкохола ускорява някакъв психологически процес, а защото алкохола намалява задръжките, които ви ограничават и ви кара и двамата да се отпуснете и да мислите съзнателно доста по малко, казва авторът и сертифициран сексуален възпитател Кори Силвърбърг.

Но докато алкохолните нива в кръвта ви се издигат, нещата започват да се забавят, а не да се ускоряват.

Когато мъже биват сравнени помежду си с разликата, че едните са трезвени, а другите пияни в едно изследване през 2006г на университета във Вашингтон, при условието кои от двете групи възможно най-бързо ще бъдат готови за секс, трезвените мъже са били в състояние да постигнат ерекция доста по-бързо, отколкото техните пияни колеги – разбира се никаква изненада.

Тази летаргична ерекция на пияните мъже се обяснява с това, че алкохола забавя нервната ни система, която пък от своя страна контролира възбудата, казва д-р Норис.

“Хората стават много раздразнителни, превъзбудени и социални, когато пият, но с течение на времето това има повече депресивни ефекти”, обяснява още д-р Норис, отбелязвайки, че това се отнася както за жените така и за мъжете.

“Ако имате волята да поддържате вашата съобразителност и се опитате да се ограничите с пиенето до 1-2 чашки, вие ще можете да използвате това като предимство, ще можете да използвате алкохола като бонус във ваша полза, когато ви очаква любовна игра.

И можете да бъдете сигурен, че и двамата ще си прекарате доста по-добре вместо ако прекалите с пиенето”, казва Кори Силвърбърг.

Когато става дума за пиене и секс, очакванията, а не биологията може да бъдат истинския виновник за случващото се, било хубаво или не чак толкова.

Възможно е да ви убеждават хора, които погрешно смятат, че нетрезвото състояние ще ги направи по-добри любовници, като например че ще станат по-агресивни и по сексуално възбудени благодарение на пиенето.

Това предполага, че вкоренените ни културни представи и очаквания за сексуалните ефекти на алкохола, всъщност направляват поведението и действията ни когато посягаме към чашката в компанията на противоположния пол.

Тези видове дълбоко вкоренени очаквания и представи вероятно ни настройват за това, какво ще се случи по-късно в леглото, след като обърнем няколко питиета.

Много хора не осъзнават, че голяма част от сексуалното въздействие на алкохола е чисто психологическо. Това е от онзи вид самоизпълняващи се пророчества, които се предизвикват не от физическо въздействие, а от нашето мислене и очаквания. – д-р Силвърбърг

Ако смятате, че алкохола ще ви направи по-спокойни или пък по-агресивни, той наистина ще направи това за вас!

И колкото по дълго поддържате този начин на мислене, че алкохола ви помага в секса, толкова по дълго ще жънете сексуалните ползи от пиенето ако не прекалявате разбира се.

Но знанието, че мислите ви имат повече контрол над вашата сексуална среща отколкото пиенето на алкохол, може да ви предпази от глупавото схващане, че ви е необходима на всяка цена голяма доза спиртна напитка, която да използвате като патерица, за да получите един по-добър секс.

“Повечето хора пият, за да намалят задръжките си и почти винаги им се получава, но другия начин да направите това е като честно общувате с човека, с когото искате да правите секс.

Струва ви се смешно…Сигурно е така, но може би защото никога не сте пробвали този вариант”, казва Силвърбърг.

Можете да намерите други начини освен алкохол, за да отидете на това място, за което си мислите и очаквате да бъдете.

Ако можете да достигнете до секс чрез златната среда на умереното пиене и добрата компания като разумно използвате алкохола ще си осигурите доста щастливи, “мариновани” сексуални срещи! Наздраве….

И все пак има една друга напитка, която може би е за предпочитане: 9 добри причини да пием повече вода и как лесно можем да оформим този навик?

P.S. Изключително ще ни е любопитна да споделите интересни случки с алкохол и секс, които сте преживели. Не се срамувайте, а си кажете…..човещинка си е…!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак