Какво се крие зад огромния успех на един бизнес за милиарди (историята на bet365)

bet365

Може би повечето от вас са чували за интернет гиганта в онлайн залаганията Bet365. Но знаете ли как е стартирала тази компания? Знаете ли кой стои зад нея? Bet365 е истински пример за развитие на бизнес, който се постига с много труд, упоритост, знания и поети рискове, които в последствие се отплащат многократно! Началото на историята поставя Денис Коутс – една от най-богатите бизнесдами днес! Именно нейната невероятна история ще ви разкажа днес…


49-годишната британка Денис Коутс, стои в основата на изграждането на марката Bet365. Тя направила така, че компанията да се разрасне изключително бързо, превземайки много голяма част от онлайн хазартния дял в световен мащаб. Нищо обаче, не е дошло даром за Денис. Но решенията, които взела, на база на своите знания и опит, били разковничето на успеха – това, което днес е Bet365!

Но, нека видим как започва всичко.

Началото

Съоснователят на компанията и баща на Денис Коутс – Питър Коутс, бил част от не толкова заможно семейство. Още от малък, той харесвал футбола и се занимавал с този спорт, но само като аматьор. Питър така и не успял да започне професионална кариера, което насочило вниманието му към бизнеса.

Първи стъпки в предприемачеството:

bet365

След като бил на поста регионален мениджър в ресторантьорския бизнес, Питър Коутс изпълнил желанието си да започне своя собствена предприемаческа дейност, като създал компания за кетъринг услуги, които основно предоставял на местните футболни стадиони. Предприемаческият дух на г-н Коутс така и не се задоволил само с този бизнес. В резултат на този негов апетит той придобива и верига от букмейкърски пунктове.

През тези години, Денис обърнала сериозно внимание на своето обучение, но веднага след като завършила, тя се включила в семейния бизнес. Специалността ѝ била иконометрия.

Тя представлява съвкупност от математика, статистика и икономика.

С други думи, Денис Коутс придобила знания да прави икономически анализи за развитие и планиране на бизнеса, което в последствие ѝ донесло големите успехи!

Този факт от нейната биография е ясен знак, че инвестицията в образованието винаги е добър залог!

В началото Денис Коутс се занимавала с управлението на различните акаунти в бизнеса на баща си. През 1995 г., получила и пълен контрол над веригата за залози. Още тогава, Денис Коутс успяла да превърне семейния бизнес в един от най-печелившите в тази област във Великобритания.

От автомобилен паркинг към империя!


2000 година е тази, която променя света на онлайн залаганията, понеже тогава се появява проекта Bet365! Точно в началото на новият век, Денис Коутс придобива домейна bet365.com, с целта и намеренията да пренесе целият локален бизнес за залози в Интернет! По онова време нейният офис се разполагал във временна постройка на автомобилен паркинг в родното и градче Стоук он Трент, в близост до един от пунктовете за залози. Самата Коутс, прекарала една година в развитие на сайта и подготвяне на голямата новина със стартирането на онлайн бизнеса. За тази цел обаче, са били нужни много средства.

bet365

През 2001 г. Денис Коутс залага всички налични букмейкърски пунктове, които тя и семейството ѝ притежават, а в замяна получава нужните 15 милиона британски лири от Кралската банка на Шотландия!

Това нейно действие било изключително рисково, понеже гаранция за успех не съществувала, но въпреки това, Денис Коутс показала, че не се страхува да поема рискове, в намеренията си да прави бизнес!

Знаете, че рисковите инвестиции са най-скъпи, но в същото време носят най-големи изгоди, ако се окажат успешни, както се случило с Bet365. Така, онлайн бизнесът на Bet365 бил стартиран и рискът бил голям, но в крайна сметка той се отплатил. Четири години по-късно, след създаването на онлайн букмейкъра, Денис Коутс решила да приеме офертата на друг местен букмейкър за всичките притежавани от нея букмейкърски пунктове. По този начин, тя получила 40 милиона паунда, като с една част от тях погасила заема си към банката, а останалата част използвала за нови инвестиции в онлайн бизнеса на Bet365.

Защо хората залагали точно в Bet365?


Не си мислете, че по онова време нямало и други онлайн букмейкърски сайтове, напротив – bet365 разполагал с конкуренция. Но, тук отново се появява моментът на превъзходното мислене и предприемачески дух, който Денис Коутс без съмнение притежава. Първо, тя показала на хората, че компанията е базирана в Обединеното Кралство и че разполага с физически пунктове, където може да се залага. С това си действие, Денис Коутс вдъхнала доверие на хората, че компанията наистина съществува! По онова време, повечето онлайн букмейкъри не давали такава информация и в същото време, не вдъхвали нужното спокойствие у залагащите.

bet365

Точно спокойствието и нужната сигурност, били първата причина, хората да предпочетат bet365 пред всички останали. Но, каква е била втората и далеч по-важна причина, залагащите да изберат компанията на Коутс?

Замислете се, какво би искал всеки залагащ?

Може би същия въпрос си задала и Денис Коутс, когато анализирала пазара и разбрала, че конкурентните букмейкъри покриват малко на брой събития, предимно по-големите футболни първенства, както и някои популярни във Великобритания спортове, като конните надбягвания.

Тогава, в портфолиото от предлагани спортове за залози на Bet365 се появили ниши, като боулинг, снукър, олимпийски спортове, както и други Американски спортове, като бейзбол, американски футбол, хокей.

Отделно, компанията разгърнала потенциала на популярните спортове, като футбол, баскетбол, волейбол, надбягвания, предлагайки по-широк набор от събития, на които желаещите можели да правят своите залози! Целта била да се направи така, че хората да имат причина, заради която да изберат онлайн букмейкъра Bet365 и да залагат при него (за повече информация за други букмейкъри може да посетите уеб-сайта на Betenemy)!

Планът на Денис проработил и клиентите ѝ започнали да се увеличават с много бързи темпове!

В последствие, в онлайн букмейкъра били интегрирани и други хазартни игри, като покер, казино и бинго, с което портфолиото на компанията било наистина пълно и разнообразно, задоволявайки всеки каприз.

Тези ходове били отправната точка на Bet365, която насочила компанията към изключително висока популярност и много голямо развитие! В момента, онлайн букмейкъра bet365 разполага с над 20 милиона потребители в около 200 страни!

Bet365 и семейство Коутс в момента


Офисът на бизнеса все още е разположен в градчето на неговото създаване – Стоук он Трент. По думи на семейство Коутс, централата на Bet365 ще си остане в Стоук.

Bet365 е най-големият частен работодател в града, със своите над 3000 служители. Денис Коутс е основният собственик на компанията, като притежава 50,1% от акциите ѝ, като нейният баща Питър Коутс и брат ѝ – Джон Коутс, също участват в собствеността на компанията с по-голямата част от останалите акции.

bet365

Питър Коутс е председател на компанията, докато Джон и Денис са двамата главни изпълнителни директори! Освен, че Bet365 продължава своето развитие в областта на онлайн хазарта, то компанията придоби собствеността на местния отбор Стоук Сити, който се състезава в най-високото ниво на английския футбол. Начело на управлението на клуба стои Питър Коутс! Основателката на bet365 е омъжена за Ричард Смит, който също участва в управлението на Стоук Сити, като директор.

Денис Коутс е наречена най-богатата бизнесдама във Великобритания, като се смята, че за 2015 г. тя е спечелила 117,5 млн. британски лири! Според Форбс, тя разполага с нетно богатство от 2,8 милиарда британски лири! Освен всичко, тя основава и дарителската Фондация Bet365, с която подпомага редица обществени инициативи, като според информациите, около 100 милиона паунда от печалбата на семейство Коутс отива за дарения! Начинание, което заслужава единствено поздравления!

Не много хора знаят за Денис Коутс.

Това е така, понеже тя не обича да блести под прожекторите или да се показва пред хората. Основателката на една от водещите световни букмейкърски компании, предпочита да се отдаде на работата и семейството си, като в същото време, продължава да развива букмейкъра, налагайки нови стандарти в света на онлайн хазарта!

Историята на Денис Коутс и Bet365 не е просто за поредния букмейкър, защото компанията има много голям принос в цялото развитие на онлайн букмейкърите!

Денис Коутс трябва да се взима за пример от всеки предприемач, защото тя доказва, че съвкупността от знания, работа и добре премерен риск, могат да донесат така желаните от всеки предприемач успехи!

Виж още: Андрю Блек – играчът, който заложи на себе си…и спечели!

bet365Автор Кристиян Кюлюнков: работи в сферата на спортните резултати и анализи. Автор е и на редица спортни статии и материали, свързани с онлайн залаганията, с основната цел да запознава повече хора с правилните методи на залагане, чрез които да се предпазят от големи загуби.


[su_box title=”Още невероятни истории на бизнеси за милиарди” style=”soft” box_color=”#ffffff” title_color=”#8b8b8b” radius=”2″]
  1. Историята на Betfair – Андрю Блек – играчът, който заложи на себе си…и спечели!
  2. Историята на Pokerstars – Как се създава не просто бизнес, а цяла индустрия в покера!
[/su_box]

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: